Έφτασαν στη Μαριούπολη οι Μητσοτάκης-Δένδιας ή έχασαν τον δρόμο;

Μέχρι πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών έλεγε ότι είναι σε συνεννόηση με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη. Μετά, ο πρωθυπουργός θέλησε να τον «καπελώσει» και έλεγε ότι συνεννοείται με τον Μακρόν γι’ αυτό. Τώρα, ο Μακρόν, μετά τη συνομιλία του με τον Πούτιν, λέγει ότι αυτό είναι αδύνατον

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση από μόνη της αυτοπαγιδεύεται. Μόνη της ανέδειξε για επικοινωνιακούς λόγους και για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τους Έλληνες της Μαριούπολης, το θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής. Μόνη της τώρα πέφτει στην επικοινωνιακή παγίδα που η ίδια άνοιξε.

Προφανώς, αν και ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών λίγο έλειψαν να μας πουν ότι θα πάνε οι ίδιοι για να «σπάσουν» την πολιορκία της Μαριούπολης από τους Ρώσους, το γεγονός του πολέμου της Ουκρανίας φαίνεται ότι τους ξεπερνάει κατά πολύ και τους πέφτει πολύ μεγάλο για το … μπόι τους.

Την προχειρότητα, την ανοργανωσιά και τα πισώπλατα μαχαιρώματα εντός της κυβέρνησης για το θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη, είχε επισημάνει εγκαίρως το Antinews. Ευχής έργον, βέβαια, είναι να γίνει η αποστολή, αλλά, όπως όλα δείχνουν, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας μάλλον ακόμα ψάχνουν να βρουν τον δρόμο που οδηγεί στην Ουκρανία!

O Ελληνισμός καίγεται και οι Μητσοτάκης-Δένδιας ερίζουν εάν και ποιος θα πάει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη

Να σημειωθεί ότι, μετά τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Γάλλος και Ρώσος πρόεδροι, Εμμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι προς το παρόν είναι αδύνατη η ανθρωπιστική επιχείρηση (με τη συμμετοχή της Ελλάδας), στη Μαριούπολη.

Ο Β.Πούτιν, σύμφωνα με το Παρίσι, φέρεται να κρατάει σκληρή στάση στο θέμα της Μαριούπολης, ωστόσο είπε στον Γάλλο πρόεδρο ότι θα το σκεφτεί το θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που είναι στη Μαριούπολη θα πρέπει να παραδοθούν ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους εκεί αμάχους. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε ότι για να βρεθεί λύση στη Μαριούπολη πρέπει οι «εθνικιστές» να καταθέσουν τα όπλα.

Τελευταία άρθρα

Ελληνοτουρκικά: Όταν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης εκτίθενται

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, μας υπενθύμισε ότι, όσο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν στρατιωτικοποιημένα...

Νηστεία στα πάθη, τόπο στην οργή

Το άρθρο του αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Ιωάννη Μπούτση στην «Εστία», με το οποίο άσκησε κριτική στην Πρόεδρο...

Θα βγάλει «κόρακας κοράκου μάτι»;

Καθώς ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα, εκτοξεύεται ο αριθμός των υπογραφών στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα...

Η μέθεξη Σημιταριού και Νεομητσοτακισμού ως η πιο καταστροφική βόμβα στα...

«Δε διανοήθηκα ποτέ να εργαλειοποιήσω εθνικές τραγωδίες για πολιτικό όφελος». Κι όμως! Αυτή η απίστευτη δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό...