Μέτρα για το κόστος ζωής της Ουκρανίας!

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Αν αναρωτιέστε τι μέτρα παίρνουν στη Γερμανία για το αυξημένο κόστος ζωής, ένα είναι το… παγκάρι για την Ουκρανία στην είσοδο ενός γοτθικού ναού.

Στην Ελλάδα, έως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραλλία Χρηστίδου, στη συζήτηση για την ισότητα στον γάμο, ερμήνευσαν με τον τρόπο τους αποσπάσματα από τα κείμενα της Εκκλησίας.

Θα μπορούσαν και στο ελληνικό Kοινοβούλιο να διδάξουν πως ο καλός χριστιανός δεν γκρινιάζει για το ακριβό σούπερ μάρκετ, αλλά ρίχνει ταπεινά τον οβολό του ώστε να εξοπλίζει το ΝΑΤΟ τους Ουκρανούς με μεταλλικά… πετεινά του ουρανού.

Είναι άκρως φιλοσοφημένο, όχι να το παινευτώ…

Το Brexit ακόμα πονάει τους Γερμανούς

Μια που είπαμε για Γερμανία… Σε παράσταση όπερας, σε έργο του 19ου αιώνα, όπου ένας Ιταλός πρίγκιπας παντρεύεται μια πριγκίπισσα από την Ισπανία, ο σκηνοθέτης μπόρεσε να εντάξει σε μια σκηνή την ανάρτηση σημαίας την Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία το ένα αστέρι ήταν κομμένο.

Φαγούρα για το Brexit ακόμα εν έτει 2024, κι αναρωτιέσαι αν η ηγετική δύναμη στην καρδιά της Ευρώπης κάθεται και τρώει τα άντερά της με γεγονότα που μοιάζουν με… αρχαιολογία (που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στο βάθος μάλλον τα ζηλεύουμε παρά τα ξορκίζουμε), τι μας περιμένει.

Θα ένιωθες περισσότερη σιγουριά και προοπτική, θα σε τράνταζε περισσότερο όραμα καθισμένο σε θέση τρένου επί υπουργίας Καραμανλή!

Εκεί μας έφτασαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μάθανε πως…

Δεν ξέρω, αλλά τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι ότι έχω ψηλώσει δέκα μπόγια από τη μεγαλοψυχία που επιδεικνύει η πατρίδα...

Ο Αριστοτέλης ως φόντο για διαμαρτυρίες

Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως: Η Αριστερά ακόμα και σήμερα υπερέχει σε επίπεδο της πομπώδους δημόσιας παρουσίας και του ακτιβισμού....

Οι «μουσικές καρέκλες» των ευρωεκλογών

Ακούμε για «περιοδείες συσπείρωσης» στην περιφέρεια πριν από τις εκλογές. Δεν ξέρω τι είδους επιχειρήματα μπορεί να έχουν απομείνει...

«Αφρικανική» διακυβέρνηση στην Ελλάδα

Θα μπορούσε να είναι φωτογραφία από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου. Τα χρώματα της πολυσυζητημένης αφρικανικής σκόνης είναι ένα εξαιρετικό...