Ο «γάμος», ο Πούτιν, οι Αμερικανοί και ο… Καιρίδης

Του Μανώλη Κοττάκη

Περασμένα μεσάνυχτα το βράδυ της Τετάρτης ανήλθε στο βήμα του Κοινοβουλίου ο βoυλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ., ιατρός χειρουργός στο επάγγελμα, Μάριος Σαλμάς. Θέλησε να αιτιολογήσει την αρνητική ψήφο του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων.

Grosso modo είπε τα εξής: «Εκλέγομαι βουλευτής επί 24 ολόκληρα χρόνια! Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή την αίθουσα και δεν γνωρίζω για ποιον λόγο νομοθετούμε. Ποιος το ζητάει! Όπου και αν πήγα, κανείς ομοφυλόφιλος δεν μου ζήτησε να νομοθετήσουμε τον γάμο! Η κοινωνία διαφωνεί καθολικά. Δικαιώματα μπορεί να αποκτήσει κανείς από τη φύση (φυσικός νόμος), από την παράδοση (έθιμο) και με νόμο του κράτους. Εδώ πάμε με νόμο του κράτους να καταργήσουμε έναν φυσικό νόμο – πώς γεννιούνται τα παιδιά. Και εμείς δεν ξέρουμε ποιος το ζητά, ποιος το θέλει. Πώς να ψηφίσω εγώ έναν νόμο, όταν δεν ξέρω ποιος το ζητά;».

Στο σημείο αυτό, ο Μάριος Σαλμάς άφησε έναν υπαινιγμό. Αφού τόνισε ότι δεν υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας, κατέγραψε μία «αθώα» σύμπτωση: ότι η κινητικότητα για τον γάμο στην Ελλάδα άρχισε μετά την υιοθέτηση της συμπερίληψης από τη woke ατζέντα Μπάιντεν.

O βουλευτής δεν γνώριζε ότι ο γάμος περιλαμβάνεται και στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ 2021-2025 σε επίπεδο διακηρύξεων (όχι δεσμεύσεων), αλλά κατέγραψα την ερμηνεία του. Κάτι ήξερε. Το παζλ άρχισε σιγά σιγά να ενώνεται.

Μερικές μέρες πριν, ένα θέμα της εσωτερικής έννομης τάξης μας, η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ,  είχε ενταχθεί πανηγυρικά στο κείμενο του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας που υπέγραψαν οι κύριοι Μπλίνκεν και Γεραπετρίτης. Στην ακροτελεύτια παράγραφό της. Το επεσήμανε προσφάτως ο Κώστας Κόλμερ. Άρα;

Ξημέρωσε και η χθεσινή μέρα. Η οποία υπήρξε πολύ αποκαλυπτική, ανώτερη των προσδοκιών μας. Πρωί πρωί, ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης ομολόγησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι «ακόμη και αυτό, ο γάμος, έχει τη σημασία του στον γεωστρατηγικό ανταγωνισμό της Δύσης, από τη μια, που δέχεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και είναι μια ανοιχτή, φιλελεύθερη κοινωνία, και μιας Ρωσίας η οποία με φανατισμό έχει πολεμήσει αυτά τα ζητήματα μέσω των συστημάτων, όπως το Πατριαρχείο της Μόσχας».

Μέσα στη… βιασύνη του να αποκαλύψει την αλήθεια, ο κύριος υπουργός υπέπεσε σε βαρύτατο ατόπημα: λησμόνησε ότι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως διεκήρυξε την αντίθεσή του με τον γάμο και τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Προφανώς είναι και αυτό ενταγμένο στο… άρμα του Πούτιν! Ο Βαρθολομαίος, πράκτωρ του Βλαδίμηρου! Ιδού, λοιπόν! Μάθαμε ποιος μας το ζητά. Ο κύριος Καιρίδης έλυσε την απορία του Μάριου Σαλμά. Αλλά και του «ηθοποιού» βουλευτή Φωτήλα, ο οποίος, διαδεχόμενος τον Σαλμά στο βήμα, απευθύνθηκε χλευαστικά στους συναδέλφους του βουλευτές και τους είπε ειρωνικά ότι «είναι τα παιδιά, ανόητε».

Ποια παιδιά, βουλευτά; «Είναι ο Πούτιν, ανόητε», αυτή είναι η σωστή απάντηση με βάση την αποκάλυψη Καιρίδη. Στο μέλλον, ο κύριος υπουργός Μετανάστευσης και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων ίσως δώσει και διάλεξη με θέμα τη γεωπολιτική σημασία των ομοφυλοφίλων. Γιατί όχι;

Αργά χθες το απόγευμα μίλησα με κοινοβουλευτική πηγή που εμπιστεύομαι χρόνια, από το προεδρείο. Της ανέφερα τα καθέκαστα. Δεν εξεπλάγην. «Ξέρεις, εδώ και μέρες μάς καλούν κάθε πρωί διπλωμάτες από γνωστή πρεσβεία των Αθηνών και μας ρωτούν με αγωνία: “Πάμε καλά; Πάμε καλά;”» αποκρίθηκε σκασμένη στα γέλια. Μάλιστα! Όπως το διαβάσατε. «Πάμε καλά;» ως ένα, Κοινοβούλιο και πρεσβεία.

Επιτέλους, καταλάβαμε! Η… αντιπυραυλική ασπίδα! Πύραυλος εκτοξευθείς κατά του Πούτιν ο γάμος… Νατοϊκή άσκηση… Οι παλαιότεροι στον Στρατό είχαν μια φράση για τον πύραυλο που εκτοξεύεται και δεν επανέρχεται. Δεν την καταχωρίζω στο σύνολό της, για να μην κοκκινίσουν οι κυρίες. Αλλά ισχύει απολύτως.

  1. Είναι εντολή από το Αμέρικα, που ως υποτελείς πρέπει να υπακούσουμε!

    Το κέντρο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα) έχει επιβάλλει διεθνώς την ατζέντα για τους ΛΟΑΤΚΙ. Η πρώτη πράξη της (ίσως μοιραίας για την παγκόσμια ειρήνη) κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν η έκδοση Υπομνήματος για το θέμα. Πρόκειται για το Memorandum on Advancing the Human Rights of Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer and Intersex Persons Around the World (4 Φεβρουαρίου 2021) και αποτελεί συμπλήρωμα του Presidential Memorandum της 6ης Δεκεμβρίου 2011.
    Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το Υπόμνημα διατάσσονται τα εξής:
    «Το State Department θα υποβάλλει σε ετήσια βάση και ως μέρος της ετήσιας αναφοράς του προς το Κογκρέσο, σύμφωνα με την Πράξη Ξένης Βοήθειας (Foreign Assistance Act) του 1961, αναφορά σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ παγκοσμίως».
    «Οι αμερικανικές υπηρεσίες με αρμοδιότητα σε θέματα ξένης βοήθειας, υποστήριξης και προγραμμάτων ανάπτυξης πρέπει να εκτιμούν τις επιπτώσεις που έχουν τα χρηματοδοτούμενα από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση προγράμματα επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, όταν λαβαίνουν αποφάσεις χρηματοδότησης, που να είναι κατάλληλες και συνεπείς με τον εφαρμοζόμενο νόμο».
    «Όταν ξένες κυβερνήσεις κινούνται προς τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ή όταν αποτυγχάνουν να επιβάλλουν νομικές προστατευτικές ρυθμίσεις, συμβάλλοντας έτσι σε ένα κλίμα μη ανοχής, τότε οι υπηρεσίες μας που λειτουργούν στο εξωτερικό θα πρέπει να μελετήσουν την επιβολή απαντήσεων που αρμόζουν, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους φάσματος των διπλωματικών και βοηθητικών εργαλείων και εφόσον κριθεί σκόπιμο, χρηματοδοτικές κυρώσεις, περιορισμούς στη visa και άλλες κυρώσεις».
    «Εντός 100 ημερών από την έκδοση του παρόντος Υπομνήματος ή όσο το δυνατόν συντομότερα, πέραν αυτής της διορίας, όλες οι υπηρεσίες (της αμερικανικής κυβέρνησης) που λειτουργούν στο εξωτερικό, θα πρέπει να έχουν υποβάλει σε έλεγχο και, σύμφωνα με τον κρατούντα νόμο, να προβούν σε ενέργειες για την ανάκληση όλων των οδηγιών, διαταγμάτων, ρυθμίσεων, πολιτικών ή κατευθυντήριων οδηγιών που είναι ασύμβατα με το παρόν Υπόμνημα, περιλαμβανομένων και εκείνων που έχουν εκδοθεί από 20 Ιανουαρίου 2017 έως 20 Ιανουαρίου 2021, στον βαθμό που είναι ασύμβατες με το παρόν Υπόμνημα».
    «Οι επικεφαλής των εν λόγω υπηρεσιών θα πρέπει επίσης, εντός 100 ημερών από την έκδοση του παρόντος υπομνήματος, να υποβάλουν αναφορά προς τον Πρόεδρο, σχετικά με την πρόοδό τους στην εφαρμογή αυτού του υπομνήματος και να προτείνουν επιπρόσθετες ευκαιρίες ή ενέργειες για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ανά τον κόσμο. Οι υπηρεσίες που ενεργούν στο εξωτερικό θα πρέπει να ετοιμάσουν, η κάθε μία χωριστά, εντός 180 ημερών από την έκδοση του παρόντος, και από τούδε και στο εξής σε ετήσια βάση, μια αναφορά προόδου σχετικά με την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών»

  2. Με φτωχή την σκέψη ίσως κάποια πρόσωπα που τυγχάνουν δημοσιότητας ως προς την ιδιότητά τους, να έχουν πάρει θέση επάνω στο θέμα περί γάμου και πανηγύρια.
    Προς μεγάλη έκπληξη παρατήρηση ότι δεν γράφτηκε δεν ειπώθηκε ούτε μια λέξη.
    Ο φόβος πίσω από όλο αυτό τον ντόρο που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, καλύπτουν πρόγραμμα μηδέν κόστος, όταν θα γίνει γνωστός στους ψηφοφόρους θα έχει περάσει στην πραγματικότητα η μεγάλη ζημιά για την πατρίδα μας.
    Όταν ο λαός δεν έχει ενημέρωση για τα καυτά προβλήματα που ενδιαφέρουν την ίδια την χώρα και ασφαλώς την ίδια την προσωπική ζωή του καθενός, ας μην περιμένουμε δάφνες πέρα από καταστροφή και μόνο.
    Ο Πούτιν αποτελεί προσωπικότητα για τον λαό της Ρωσίας για τα ενδιαφέροντα της χώρας του.
    Στην δική μας πατρίδα πόσο πατριώτες και πόσο ενδιαφέρον αποβλέπουν πέρα από το σήμερα για το αύριο οι εκλεγμένοι μας πολιτικοί?
    Το κατάλληλο πρόσωπο, στην κατάλληλη θέση, την πλέον κατάλληλη χρονική στιγμή, τίποτα δεν έγινε στην τύχη όχι από τις ξένες δυνάμεις, από την δική μας σκοτεινή – μαύρη- άοσμη ενημέρωση κάθε φορά που μας καλούν να επιλέξουμε πρόσωπα, κάθε φορά που μας ζητούν την ψήφο μας.
    Και επειδή δεν έχουν καταφέρει να καταργήσουν αυτό το χαρτί που λέγεται ψήφος, άρχισε διεμβολισμός από πλάγιο τρόπο, επιστολική ψήφος.
    Το 1922 η ιστορία καταγράφει την καταστροφή της Σμύρνης, χαμένες πατρίδες.
    Το 2022-2024 ανοιχτά μέτωπα από παντού. Βόρεια Μακεδονία – Αλεξανδρούπολη – Σούδα – Νησιά μας αποστρατικοποίηση, εμπλοκή στην Ουκρανία για τα συμφέροντα άλλων, εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα άλλων.
    Μα και κατά τον Β.΄Παγκόσμιο Πόλεμο η εμπλοκή μας σε ποιους έδωσε χέρι βοήθειας?
    Γιατί η Κύπρος παραμένει μέχρι και σήμερα διαίρει και βασίλευε.
    Από ποιο σημείο γίνεται ανεφοδιασμός και σφυροκοπούν την Γάζα οι εξωγήινοι?
    Με φτωχή την σκέψη, αφού αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς τι πειράζει εάν αυτό έρθει σε επανάληψη με απαλές παραλλαγές.
    Το δίδαγμα παραμένει διαχρονικό χωρίς προσπάθεια βελτίωσης.
    Μας έμαθαν να ζούμε με φαντασία, καθόλου ευθύνη, ούτε που γνωρίζουμε τι σημαίνει προβληματίζομαι, ούτε που θέλουμε να ακούσουμε δυσκολίες – ανασφάλειες.
    Γάμοι και πανηγύρια κρατούν καλά, διαρκούν όσο υπάρχει δυνατότητα και μπαίνει το πιάτο στο τραπέζι.
    Όταν σβήσουν τα φώτα αυτό που μένει πίσω ατελείωτο σκοτάδι.
    Που την οδηγούμε την πατρίδα διαχρονική ερώτηση!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Η χθεσινή ψηφοφορία μου θύμισε αυτό που είχε πει ο Άγιος Παΐσιος:
    “Θα ψηφίζονται τρελοί νόμοι, θ αντιδράσουν λίγοι Χριστιανοί και το ΚΚΕ “. Και να ήταν μόνο αυτό….όλες οι ρήσεις Αγίων ανθρώπων επιβεβαιωνονται μια προς μια για όσους τις έχουν μελετήσει ( όχι απλά διαβάσει).

  4. Στις 12 Ιανουαριου ο κ. Δημητρης Κωνσταντακοπουλος ειχε ηδη γραψει στο site του ενα σχετικο αρθρο με τιτλο “Οι Αμερικανοι πισω απο την πρεμουρα του Μητσοτακη για τον γαμο ομοφυλοφιλων”. Αξιζει να το διβασετε.

    https://www.konstantakopoulos.gr/27677/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b7

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι εναλλακτικές επιλογές στο «τελεσίγραφο Σολτς»

Η ελληνική κυβέρνηση και -προσωπικά- ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκαν, πραγματικά, στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» και έχουν ήδη...

Όταν έπεσε το σκοτάδι…

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου 2010, όταν μια μεγάλη αντιπροσωπία του ΠΑΣΟΚ κατέφθανε στο ακριτικό Καστελόριζο με επικεφαλής τον...

Η μυστική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τη ΝΙΚΗ

Πριν από τουλάχιστον έναν μήνα δύο διαχρονικές έγκυρες πηγές της στήλης, μία εκκλησιαστική και μία διπλωματική με καλή γνώση...

Ας κοιτάξει τον… καθρέφτη του

Με άκρως σουρεαλιστικούς όρους τείνουν να διεξαχθούν τελικά οι επερχόμενες (ευρω)εκλογές. Ίσως, μάλιστα, περισσότερο από κάθε άλλη αναμέτρηση...  Είναι...