Λάθος δρόμο πήρες Δόμνα  

Ποιον ενοχλούν η έπαρση της Σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος στα σχολεία; Μόνο τους μηδενιστές…

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*

Στις δεύτερες εκλογές ψήφισα Ν.Δ. και κάλεσα και τον κόσμο να το κάνει για να έχει ισχυρή εντολή. Αυτό μου δίνει, ως ενεργός πολίτης, ένα παραπάνω δικαίωμα να κάνω κριτική και να επισημάνω με έντονη ανησυχία κάποια δυσάρεστα φαινόμενα. Ο κορμός των πατριωτών, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, δεν είναι το ποσοστό που πήραμε με τον Θάνο, το 0,81%, ούτε το ποσοστό της ΝΙΚΗΣ, του γνωστού φιδέμπορα ή των μεταμφιεσμένων χρυσαυγιτών.

Ο κορμός των πατριωτών ήταν και είναι στη Ν.Δ. Συμβιβάζεται, κάνει σε κάποια πράγματα τα στραβά μάτια, για να μην έρθουν οι άλλοι οι ανεκδιήγητοι, γιατί θέλουν σταθερότητα και ασφάλεια, όμως μέσα τους πλειοψηφικά είναι πιστοί στο Έθνος, σέβονται και τιμούν τις παραδόσεις του λαού μας, είναι, είμαστε, πιστοί Χριστιανοί, σέβονται τη Σημαία και όλα όσα συμβολίζουν την τιμή, τις θυσίες και τις μακραίωνες παραδόσεις του Έθνους. Χωρίς αυτούς, χωρίς την ψήφο τους, τη στήριξή τους, η Ν.Δ. θα ήταν ένα μικρό κόμμα, οι περισσότεροι βουλευτές της θα βλέπανε τη Βουλή με τα κιάλια. Η αντίληψη «βάζουμε νερό στο κρασί μας, πάμε κέντρο για να φτιάχνουμε μεγάλη πλειοψηφία» δεν μπορεί να φτάνει στο μαστίγωμα του πυρήνα, της πλειονότητας των οπαδών της παράταξης, με το μαστίγιο της αριστερίλας.

Η Δόμνα ίσως νομίζει πως τον πυρήνα της παράταξης αποτελούν ψευτοφιλελεύθεροι, από αυτό το είδος που βλέπει την κοινωνία ταξικά αλλά από την ανάποδη, από την πλευρά των ισχυρών και προνομιούχων και που αισθάνονται καλά μόνο όταν υιοθετούν την ατζέντα της πολιτισμικής αριστεράς, όλη τη σχιζοφρένεια του δικαιωματισμού και την απέχθεια στα σύμβολα του Έθνους και της Ορθοδοξίας.

Πιθανώς, όπως και άλλοι εντός και εκτός της κυβέρνησης και στους χώρους διαμόρφωσης του δημόσιου λόγου, νομίζουν πως μοντέρνο είναι να είσαι χυλός, να είσαι πολτός, χώρος και όχι χώρα, πληθυσμός και όχι Έθνος. Το ζητούμενο είναι και την εθνική ταυτότητά σου και τις παραδόσεις να διατηρείς και ταυτόχρονα να έχεις ισχυρό και σύγχρονο κράτος. Ποιον ενοχλούν η έπαρση της Σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος στα σχολεία; Μόνο τους μηδενιστές και πιθανώς κάποιους μη αφομοιώσιμους αλλοδαπούς.

Από την πολύ «συμπεριληπτικότητα» θα γίνουμε υπό διωγμό οι Έλληνες και τα σύμβολά μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα; Αυτοί οι περίεργοι, οι αλλιώτικοι πρέπει να προσαρμοστούν και όχι εμείς με αυτούς.

Τι απίστευτη μπούρδα ήταν αυτή που ξεστόμισε η Δόμνα; Πού νομίζει πως ζει, σε ποιους απευθύνεται, υπέρ ποιων ασκεί εξουσία; Κάποιος να ξανακάτσει αυτήν και τους ομόφρονές της στο θρανίο και να ξαναδιαβάσουν το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, το προνόμιο, το άρθρο 16 και πολλά άλλα, που δείχνουν τι είδους κράτος ήθελαν και έφτιαξαν οι αγωνιστές και δωρητές της ελευθερίας μας. Τον πατριωτισμό, την αγάπη για την Ελλάδα, τα σύμβολα, τους Ήρωες και την Ιστορία της, οφείλει η Παιδεία να τα καλλιεργεί σε όλους, όχι να τα μειώσει και στερήσει από τους πολλούς, μην ενοχληθούν οι λίγοι.

Αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός, είναι αριστερίλα. Δεν υπάρχει παλιός και νέος Πατριωτισμός. Ή είναι ή δεν είναι. Δεν είναι φούστες ή τσάντες ο Πατριωτισμός για να καθορίζεται από μόδες.

Η Σημαία μας σκεπάζει τους Ήρωές μας, προηγείται των τμημάτων στην παρέλαση, δεν χαμηλώνει για κανέναν, αντιθέτως κάθεται σούζα μπροστά της και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Εθνικός Ύμνος μας συμβολίζει την ίδια μας την ύπαρξη, τον αέναο αγώνα του Έθνους μας για Ελευθερία. Είναι τώρα πασέ, μπας κλας και η μόδα είναι οι παρλαπίπες των ελληνοφοβικών; Για να συνέλθουμε.

Μαζί με την αμηχανία και την υποχωρητικότητα στο λαθρομεταναστευτικό, που ξεκίνησε μετά το έγκλημα των διακινητών και ΜΚΟτζήδων μαφιόζων στην Πύλο, μια έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει σε μεγάλο μέρος των ανθρώπων που αποτελούν τον ψυχή της παράταξης και την ψήφισαν με άλλες υποσχέσεις και προσδοκίες.

Υπάρχει χρόνος για επαναφορά στον ορθό δρόμο της κοινής λογικής και του εθνικού συμφέροντος.

Αλλιώς η δυσαρέσκεια θα γίνει απογοήτευση και η απογοήτευση αποχή ή ακόμη χειρότερα αρνητική, τιμωρητική ψήφος. Και ξαναθυμίζω αυτό που λένε και στο χωριό του Τyler: «All politics are local politics». Στο τέλος ψηφίζουν οι Έλληνες, ούτε η κυρα-Ιβα που πλέκει, ούτε οποιοσδήποτε ξένος. Και τα διάφορα παραδείσια πουλιά του δικαιωματισμού και της «συμπεριληπτικότητας» είναι μικρή μειοψηφία.

Η πλειοψηφία καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα και απαιτεί συνέπεια και σεβασμό. Στα χωριά και στις πόλεις μας υπάρχουν ηρώα με κατεβατά ονόματα Ελλήνων που στάθηκαν προσοχή σε προαύλιο σχολείων και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και έκαναν έπαρση και υποστολή Σημαίας. Έπεσαν στο καθήκον για να μπορεί σήμερα η κυρία υφυπουργός να λέει τέτοιες μεταμοντέρνες χαριτωμενιές. Θα πρότεινα να κάνει καταρχήν κάτι απλό και της κάνω δώρο το μελάνι προς τούτο: να πάρει πρωτοβουλία να ξαναγίνει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας…

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω! Τσιράκια του WEF που επιδιώκει το Great Reset έχουν γίνει πολλοί πολιτικοί της Ελλάδας. Μας ρώτησαν; Ενεργούν άνευ αδείας ενάντια στα συμφέροντα της Πατρίδας. Είναι επίορκοι και παραβάτες όλου του Συντάγματος. Έκπτωτοι και υπόδικοι. Ή Νέμεσις έχει ξεκινήσει. Μόνο τυφλοί δεν βλέπουν. Η Τήσις είναι στο δρόμο και ακούγεται το βαρύ βήμα της. Δεν θα γλυτώσουν οι εθνοπροδότες. Δυστυχώς και πολλοί εκ των ψηφοφόρων τους που είναι αδιάφοροι δεκαετίες τώρα για τα αιώνια, μεγάλα και σπουδαία.

  2. Δε βαριέσαι, αρχηγέ… Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους (“41 τακατό”) και οι άλλοι έχουμε μείνει να σχολιάζουμε. Όσους δεν είναι ενταγμένοι, απλά τους αγνοούν (αφού ο λαός μίλησε…). Όποιος στο κόμμα σηκώσει κεφάλι, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι και έτοιμοι να του το κόψουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση (εκτός από στεναχώρια) που τα παιδιά μου έφυγαν και πήγαν σε άλλη χώρα της Ευρώπης να εργαστούν. Προοδεύουν και τα ακούω ικανοποιημένα. Μακάρι να είχαμε κάνει και εμείς το ίδιο δεκαετίες πριν. Μείναμε στην Ελλάδα και “φάγαμε στη μάπα” Παπανδρέου (πατέρα και γιο), Σημίτηδες, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, ΣαμαροΒενιζέλους, Τσίπρες και τώρα Κασσελάκηδες. Ας προσέχαμε….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ελλάς, χώρα ηρώων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσα μνημεία μας περιτριγυρίζουν και δεν γνωρίζουμε...

Ενός προσκυνήματος μύρια έπονται

Διαβάζοντας  προσεκτικά τη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κου Γεραπετρίτη στο Forum των Δελφών «Delphi Economic Forum IX»...

Ερωτήματα για τις έξωθεν παρεμβάσεις

Μετά τη μυστική σύσκεψη της 3ης Απριλίου, υπό την αιγίδα του ιδρύματος Friedrich-Elbert-Siftung του SDP, όπου οι παρόντες ανέλυσαν...

Το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου υποψήφιοι ευρωβουλευτές και κομματάρχες θυμήθηκαν το τρίπτυχο πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια. Το βασικό, δηλαδή,...