Αντιμέτωπος με διασυρμό ολκής ο Αντώνης Σαμαράς

Του Αδέξιου Δεξιού

Ένα πουλάκι μας σφύριξε τα εξής:

Ο Μητσοτάκης λέει έχει στήσει την παγίδα του αιώνα στον Αντώνη Σαμαρά, με τον καλαματιανό πολιτικό να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου βαυκαλιζόμενος ότι θα ελέγχει τη μισή Ελλάδα διά του αντιπροσώπου του Δημήτρη Πτωχού.

Βλέπετε, ο μύχιος πόθος του Σαμαρά, ήτοι η Προεδρία της Δημοκρατίας, που αποτέλεσε τον κύριο λόγο στήριξης του Μητσοτάκη τόσο στις προηγούμενες όσο και στις τελευταίες εκλογές, παραπέμπεται για τα καλά στις καλένδες. Σιγά που θα επέτρεπε η Αγία Οικογένεια να γίνει πρώτος πολίτης της χώρας επί των ημερών της. Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί. Το αντιλαμβάνεστε όλοι.

Επειδή λοιπόν ο Σαμαράς ψυχανεμίστηκε ότι θα υποστεί… επικό άδειασμα για δεύτερη φορά, για να μη μείνει πάλι με την προεδρία στο χέρι σκέφτηκε να γίνει κάτι σαν σύγχρονος Πετρόμπεης, ελπίζοντας ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να χειραγωγεί τον Μητσοτάκη κατά το δοκούν.

Κι έτσι να αυτοοριστεί ανεπίσημος πρωθυπουργός.

Ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία του… κι έχει ο θεός.  

Όμως, ο Κυριάκος που είναι πιο πονηρός απ’ ό, τι φαίνεται κι ας λένε διάφοροι διάφορα, αντελήφθη τη δολοπλοκία του Αντώνη και αποφάσισε να τη διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη.

Εγκλωβίζοντας τον Σαμαρά στην ίδια του τη ραδιουργία, ασχέτως αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

Η αρχή έγινε με το κόψιμο της υποψηφιότητας του σαμαρικού Κώστα Βλάση για περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Το σκεπτικό του απλούστατο. Φοβήθηκε ότι λόγω της αρκετά μεγάλης αναγνωρισιμότητας του Βλάση ένεκα βουλευτικής ιδιότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πετύχει τον στόχο του ο Αντώνης.

Επομένως, του έδωσε μια… κλοτσιά προς τα πάνω, επανεξελέγη βουλευτής και ξεμπέρδεψε.

Με τον Αντώνη να μη μπορεί να βρει υποψήφιο περιφερειάρχη προς ολοκλήρωση της μηχανορραφίας.

Αίφνης, μέσα στην απόγνωσή του, σκέφτηκε τον Πτωχό.

Δικό του παιδί από τότε που ήταν στο Μαξίμου.

… Πιο πιστός πεθαίνεις…

Φυσικά ο Κυριάκος είπε ναι δίχως δεύτερη κουβέντα.

Μέχρι και στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του πήγε, γελώντας από μέσα του για το πιθανό επερχόμενο… μαύρισμα εξαιτίας της χαμηλής του αναγνωρισιμότητας.

Οι δημοσκοπήσεις το αποδεικνύουν περίτρανα.

Κοινώς, ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να θυσιάσει την περιφέρεια αρκεί να πλήξει βάναυσα τον Σαμαρά.

Εντούτοις, οι… παλιοί της ΝΔ υποστηρίζουν ότι μια χαρά θα τα βρει με τον Τατούλη (τον είχε στηρίξει ο Σαμαράς το ’14 μετά την ήττα που είχε υποστεί το ’10) αν κερδίσει, διότι η Αγία Οικογένεια τον… έβαλε στη Βουλή.  

Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια δηλαδή.

Και υποτίθεται ότι ο Σαμαράς ήταν ο άρχοντας της ίντριγκας.

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι ρόλοι.

Θα επανέλθουμε…

  1. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος. Για αυτή τη θεση κάνουν άχρωμοι άνθρωποι. Και ο Σαμαράς πολλά μπορεί να υπήρξε αλλά άγευστο κανείς δεν τον είπε ποτέ. Και επομένως διχάζει, δεν ενώνει συμβολικά.
    Ο Σαμαράς κάνει για μάχιμος πολιτικός ή ως πρώην με παρεμβατικό ρόλο στη πολιτική ζωή.

  2. “Βλέπετε, ο μύχιος πόθος του Σαμαρά, ήτοι η Προεδρία της Δημοκρατίας, που αποτέλεσε τον κύριο λόγο στήριξης του Μητσοτάκη..” Δηλαδή, δεν τον στήριξε, ας πούμε, για τα εθνικά συμφέροντα, τον πατριωτισμό του, ή κάτι τέτοιο ????

    @ George N

    Ο 73χρονος πια Σαμαράς δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε. Ό,τι είχε να κάμει το έκαμε. Τώρα καλά είναι να πάει να ησυχάσει στο σπίτι του.

  3. Ο Σαμαράς ξεφτιλίστηκε. Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα στην Ελλάδα. Χαιρετώ τον μέλλοντα Πρόεδρο των απανθρακωμένων πλημμυρισμένων αποστρατιωτικοποιημένων υπολειμμάτων της άλλοτε Ελληνικής Δημοκρατίας. Σκοπός ύπαρξης άλλωστε της Ελλάδας είναι οι πολιτικοί της να προωθούν τις καριέρες τους. Παρακαλώ να ετοιμάζονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, προβολής και επετηρίδας οι εκλεκτοί κ.κ. Ευπατρίδαι Μπακογιάννης-Μητσοτάκης (υιός Ντόρας) και Εγγονός Μητσοτάκης (ανιψιός Ντόρας) διά να αναλάβουν τις επόμενες Διασώσεις της Πατρίδος. Δόξα τω Θεώ, χρόνος ικανός υπάρχει προκειμένου να φυτρώσουν νέες δάφνες στις στάχτες και να στεγνώσουν οι παλιές για το νέο Ωσαννά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Σκορδά μάς άλλαξε την πίστη!

Η Φαίη Σκορδά εχθές ακολούθησε την πεπατημένη. Αυστηρή κριτική σε όσους ξεφεύγουν από την πούρα νεοταξική γραμμή που χάραξαν...

Των πρακτόρων η σχολή

Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση διάβασα στη «δημοκρατία» ότι η ΕΥΠ, η οποία εποπτεύεται από το γραφείο του κ. πρωθυπουργού,...

Μόνο τον προβληματισμό σας επιθυμώ…

Με στόχο μια καταπράυνση της υστερίας γύρω από όσα φέρεται ότι έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας, για...

Μια συγκινητική τελετή

Παρακολούθησα την τελετή παρουσιάσεως των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Δεν υπήρχε ένας υποψήφιος/α που...