Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς, καθώς δεν είναι ισότιμη σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο

Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας, ισχυρίστηκε για – ακόμη μια φορά – σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα ήθελα να διατυπώσω την ακόλουθη υπενθύμιση για την Ελλάδα, η οποία τελευταία έχει κλιμακώσει τις παρενοχλήσεις και την αγένειά της προς τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς, καθώς δεν είναι ισότιμη σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο», υποστήριξε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θα κάνει «ό,τι χρειάζεται όταν έρθει ο καιρός».

«Ελλάδα, δες την Ιστορία, κοίτα πίσω στον χρόνο… Αν το παρακάνεις, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμήσου τη Σμύρνη!», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Σαμψούντα, αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Σε οικονομικό επίπεδο όντως υπάρχει χαοτική διαφορά μια και η Ελλάδα μετά το 1974 σταμάτησε ουσιαστικά να αναπτύσσεται ενώ η Τουρκία αρχικά με τον Οζάλ στη συνέχεια με τον Kemal Devris και τέλος με τον Ερντογάν άφησε τον κρατισμό του Κεμαλισμού και πέρασε σε εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία που οδήγησε αρχικά στη ισοφάριση του βιοτικού επιπέδου των δύο χωρών και στη συνέχεια στην ανατροπή μια και ο μέσος Τούρκος έχει πια καλύτερο βιοτικό επίπεδο από το μέσο Ελληνα.
    Υπάρχουν όμως κάποιες αλλαγές τελευταία στην οικονομία της Ελλάδας αν και ακόμη δεν έχει μπει σε ενάρετο κύκλο ανάπτυξης. Δεν υπάρχει όμως αυτό το αυτιστικό, μια οικονομική αφασία που υπήρχε για δεκαετίες και που την οδήγησε στις συνεχείς χρεοκοπίες (3 μέσα σε μια δεκαετία) και στην έξοδο 700,000 Ελλήνων που ψήφισαν με τα πόδια τους.

    Σε στρατιωτικό επίπεδο έγινε το ίδιο μια και η Ελλάδα με τον ΚΚ Β’, ΓΑΠ, Σαμαρά, Τσίπρα πήγε σε μονομερή αφοπλισμό μια και οι ηγεσίες τςη για 15 συνεχή χρόνια αποφάσιζαν να το ρισκάρουν ενώ το ίδιο διάστημα η Τουρκία προχώρησε σε επανεξοπλισμό με καινοτόμα συστήματα που παράγονται εγχωρίως. Και εδώ όμως υπήρξε μια αντίδραση μετά από 15 χρόνια από την Ελλάδα που έχει εξοργίσει τα μάλα την Τουρκία. Μένει να φανεί αν θα έχει συνέχεια μια και ήδη υπάρχουν σημάδια κόπωσης.

    Σε πολιτικό επίπεδο τώρα η σύγκριση είναι συντριπτική υπέρ της Ελλάδας. Η Τουρκία είναι μια αυταρχική χώρα που εξ ορισμού την κάνει ασταθή ενώ το κλίμα είναι εμφυλιοπολεμικό. Απόδειξη ο βομβαρδισμός της Αγκυρας από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας πριν λίγα χρόνια.
    Η Ελλάδα από την άλλη πέρασε μια τεράστια οικονομική κρίση κρατώντας τη δημοκρατία και τους θεσμούς της κάτι που μόνο οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει σε ανάλογες περιστάσεις ενώ χώρες όπως η Γερμανία απέτυχαν πλήρως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το σύμβολο της αποτυχίας του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου

Στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επιχείρησης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ο Ααρόν Χαλίβα έκανε διακοπές στο Ελάτ,...

Θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ;

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής βιώνει έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου...

Η ημέρα των φυλακισμένων Παλαιστίνιων

Η 17η Απριλίου κάθε χρόνου στα χώματα της Παλαιστίνης αφιερώνεται στους αγωνιστές που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Σύμφωνα...

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....