Απαράδεκτη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για την 4η δόση του εμβολίου

«Δεν έχουμε επαρκή δεδομένα» λέει η κυβέρνηση και πετάει το μπαλάκι στους πολίτες να αποφασίσουν σε ρόλο επιστήμονα αν θα τους ωφελήσει η 4η δόση

Κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία παρατηρεί αμέτοχη την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για νέο κύμα πανδημίας. 

Η κυβέρνηση αφού αποφάσισε να περάσει η χώρα ένα ανέμελο καλοκαίρι, προχωρώντας σε άρση όλων των μέτρων, τώρα, παρατηρώντας τον εφιάλτη της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, πετάει το μπαλάκι στους πολίτες, με το υπουργείο Υγείας να εκδίδει μια άκρως χαοτική ανακοίνωση για την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Χωρίς να έχει πέσει κανένα μέτρο στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα η επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έδωσε το «πράσινο φως» για εμβολιασμό με τέταρτη δόση των ηλικιών 30-59. Ωστόσο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».

Δηλαδή, το υπουργείο Υγείας λέει ότι ανοίγει την πλατφόρμα των εμβολιασμών για τέταρτη δόση (την οποία αναφέρει ως δεύτερη αναμνηστική) για τους κάτω των 60, ωστόσο μας ενημερώνει ότι δεν γνωρίζει αν ο εμβολιασμός θα προσφέρει προστασία! Παρόλα αυτά, μας λέει ότι είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε αν θα εμβολιαστούμε ή όχι και μας καθιστά σε ρόλο… επιστήμονα, μιας που δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να δείχνουν μια καθαρή εικόνα. «Είναι στο χέρι σας, αποφασίστε τι θα κάνετε» μας λέει εμμέσως η κυβέρνηση, την ώρα που τα κρούσματα στα νησιά έχουν εκτοξευθεί, ο αριθμός των επαναλοιμώξεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι ειδικοί εκπέμπουν SOS για το επόμενο διάστημα.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση που προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.»

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Καλλίτερα έτσι, δυστυχώς μας έβλαψαν περισσότερο όταν οι νομικοί αποφάσισαν να γίνουν γιατροί και μάλιστα χειρότεροι του Μέγκελε. Άσε που αφαίρεσαν αναίτια τις ελευθερίες μας, ανέστειλαν παράνομα τα μισά άρθρα του Συντάγματος, κατήργησαν τις διεθνείς νομικές δεσμεύσεις της χώρας. Ενώ υπερχρέωσαν τους φτωχούς μέσω των αδίκων και παράνομων ηλεκτρονικών προστίμων. Εδώ καινοτόμησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατήργησε και τη δυνατότητα υποβολής στην ΑΑΔΕ αντιρρήσεων εκ μέρους των πολιτών για την νομιμότητα των προστίμων. Ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι πολίτες; για όσους δεν γνωρίζετε, πρόκειται για 320 χιλιάδες μάνες και πατεράδες των Ελλήνων. Ανήμπορους ανθρώπους, αυτούς που διανύουν το τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Όσο για τον αρμόδιο υπουργό, χρειάζεται να διαβάσει πάλι τη διδακτορική του διατριβή, ειδικά στα σημεία που ο ίδιος γράφει πως είναι παράνομες και ανήθικες οι υποχρεωτικότητες των ιατρικών πράξεων. Τώρα, πρωθυπουργός, υπουργός υγείας και ΝΔ θα μας ζητήσουν ψήφο. Εμείς όμως, πως μπορούμε να ξεχάσουμε αυτήν τους την συμπεριφορά, άσχετα και αν ψηφίζαμε το κόμμα του Κ. Καραμανλή από το 1974, μέχρι και τις τελευταίες εκλογές; Δεν σκύψαμε το κεφάλι στην χούντα, δεν θα το κάνουμε και τώρα. Ο Μητσοτάκης πιστεύει πως θα κυβερνήσει με το μακιαβέλειο καρότο και το μαστίγιο ( πρόστιμα και δώρα), εμείς όμως θεωρούμε ανώτερο το φυσικό δίκαιο, τον ηθικό νόμο σε αντίθεση με τον δικό του θετό, αυτόν που ισχύει όσο αυτός έχει την πλειοψηφία στην Βουλή. Οι πράξεις και η συμπεριφορά σας κ. Μητσοτάκη θα σας κατεβάσουν από τον πρωθυπουργικό θώκο και από την καρέκλα του αρχηγού της ΝΔ.

  2. Ο θανούλης αραγε θα ξαναπάει να ψιθυρίζει στα Εξαρχεια 5 η ώρα το πρωί ;
    Nομοτελειακά μιλάμε για μια χούντα ξεκάθαρη σε κάθε επίπεδο. Και η πτώση όπως σε κάθε χούντα θα γίνει με κρότο

  3. Δηλαδη παιδια για να καταλαβω: Θα θελατε η 4η δοση να ειναι υποχρεωτικη;;

  4. Η αρπαχτής θα έχει τέλος όταν σοβαρά και υπεύθυνα κάποιοι αρμόδιοι παύσουν να εξυπηρετούν
    συμφέροντα φαρμακευτικών βιομηχανιών παραγωγή εμβολίων εκτός ελέγχου και κυρίως κατά
    πόσο τα εμβόλια αποτελούν ασπίδα σωτηρίας.
    Αποτελεί ένα έμμεσο (εύκολο) τρόπο ώστε να υπάρχει πλουτισμός.
    Η αντιπολίτευση λαμβάνει ενεργό δραστηριότητα η συμμετέχει στο παιχνίδι?
    Απλός πολίτης
    Μια κατηγορία ανθρώπων όσο και να το παιδεύεις ουδέν αποτέλεσμα.
    Τρώνε αμάσητο ότι τους σερβίρουν τα κανάλια ΜΜΕ.
    Ιατρικός κλάδος
    Σε μια κοινωνία που η οικονομία έχει πιάσει πάτο έρχονται και τα χειρότερα.
    Λύση
    Ας παύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να χορηγούν τα εμβόλια και ως συνέχεια ας αναζητήσουν πελάτες.
    Πρώτα η κοινωνική εξαθλίωση και ακολουθούν ως ντόμινο όλες οι εξαρτώμενες παράμετροι.
    Αλήθεια πόσο καλό κάνει στην υγεία, στον οργανισμό η διαρκής χρήση φαρμάκων, η επαναλαμβανόμενη
    χορήγηση εμβολίων?
    Τι δεν θέλετε να παρακολουθήσετε και να ομολογήσετε με την αλήθεια γυμνή.
    Που οδεύει η ανθρωπότητα με την απελευθερωμένη οικονομία.
    Που οδεύει η ζωή μας με την παράβλεψη άλλως καταπάτηση των ορίων εκείνων που συγκρατούν
    τα όρια της λογικής και που επιτρέπουν στα συστήματα να γαληνεύουν με ισορροπία.
    Μας μάθατε στην ζωή στου καναπέ και Όχι στην σκέψη και την δημιουργία.
    Θα ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτής της νοοτροπίας αφού πρώτα έχει αφήσει αποκαΐδια , βαθιά θλίψη
    με απέραντη ψυχική οδύνη στον ανθρώπινο πόνο, την απομόνωση, την φτωχοποίηση.
    Η ζωή σε επόμενο τόνο και ξανά αρχίζει από το μηδέν να αναζητάει όλα αυτά που της επέτρεψαν να εξαφανιστούν.

  5. Ας συνέλθουμε! Ότι η Κυβέρνηση είναι κουκουρούκου και όλες οι αποφάσεις της κινούνται με ΙΧ κριτήρια, το ξέραμε. Έχετε δει πόσα οικονόμησαν όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν με τον κορονοιό. Εδώ κατάφερε τόσο κόσμο να εμβολιαστεί με πειραματικά φάρμακα. Γιατί ας το παραδεχτούμε ότι πρόκειται για φάρμακα και όχι για κανονικά εμβόλια. Τα οποία μάλιστα κυκλοφόρησαν στην αγορά με ειδική άδεια έκτακτης ανάγκης και δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ οριστική έγκριση (γιατί απλούστατα δεν έχει νόημα να αιτηθούν για έγκριση ένα φάρμακο το οποίο σχεδιάστηκε για την αρχική μορφή του ιού). Ακόμη μια φορά λοιπόν ακολουθεί τη συνήθη πρακτική της. Ευτυχώς αυτή τη φορά “ψελλίζει” ότι δεν έχει επαρκή στοιχεία για να υποχρεώσει την 4η δόση σε όλους. Λες και πέρυσι- πρόπερσι είχε! Αλλά όπως είπε προσφάτως και ο Μάριος Θεμιστοκλέους (θα πρότεινα να τον λέμε Παπαροκλέους από εδώ και στο εξής), ποτέ η κυβέρνηση δεν έκανε υποχρεωτικό το εμβόλιο.
    Και τότε γιατί ρε Παπαροκλέους, έχετε σε αναστολή εργασίας τους 7000 υγειονομικούς;
    Όποιος θέλει ας κάνει όσες δόσεις θέλει. Δικαίωμά του είναι. Αλλά αν συμβεί κάτι (με βάση τη μη υποχρεωτικότητα του Παπαροκλέους, προσέξτε το έκαναν εθελοντικά δηλαδή) δεν θα υπάρχει και αποζημίωση από καμία ασφαλιστική και από πουθενά!!! Όλα τόσο καλά σχεδιασμένα!
    Με τις υγείες μας!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο επιστήμονας που διάβασε τις στάχτες της Πομπηίας και έφτασε στον...

Μέχρι χθες ο Γκρατσιάνο Ρανότσια ήταν ένας άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Αν και ο Ιταλός ακαδημαϊκός έχει να παρουσιάσει...

Η κλιματική αλλαγή μάς απειλεί

Η φετινή άνοιξη άρχισε στην Ελλάδα με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Στις 6 Απριλίου, σχεδόν έναν μήνα πριν...

Οι θρύλοι που υφαίνουν τη ζωή μας

Απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αριστερά του δρόμου, υπήρχε στις αρχές του 1980 ένα ταβερνάκι, ο...

Πομπηία της Ελλάδας η Αρχαία Μεσσήνη

Ελληνική Πομπηία έχουν ονομάσει την Αρχαία Μεσσήνη, την πολιτεία που ανέδειξε ο πρωτοπόρος και οραματιστής αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, και...