Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις «αντιστέκονται» αλλά οι ρωσικές είναι «περισσότερες και πιο ισχυρές» στην μάχη στο Σεβεροντονέτσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ανατολική πόλη Σεβεροντονέτσκ «κρατούν το έδαφος τους» παρά τις επιθέσεις από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά οι τελευταίες «υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυρές», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ζελένσκι: Το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να συμφωνήσει στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Λευκορωσίας

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο. Οι πόλεις Σεβεροντονέτσκ και η πόλη Λισιτσάνσκ «είναι νεκρές πόλεις σήμερα», είπε.

«Κρατούμε, αλλά υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυροί», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η ουκρανική διοίκηση «θα λάβει αποφάσεις ανάλογα με την κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, 10.000 με 15.000 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Σεβεροντονέτσκ, που βομβαρδίζεται επί εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, ο Σεργκίι Γκαϊντάι δήλωσε πως η κατάσταση σε αυτή την πόλη έχει «επιδεινωθεί» για τον ουκρανικό στρατό, παρά την αντεπίθεση που εξαπέλυσε ανακτώντας τον έλεγχο της μισής πόλης.

Ο δήμαρχος του Σεβεροντονέτσκ, Ολεξάντρ Στριούκ, από την πλευρά του σημείωσε στο ουκρανικό πρακτορείο UNIAN ότι «η κατάσταση αλλάζει ανά ώρα» και ότι «οι έντονες οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη», καθώς και ανταλλαγές πυρών πυροβολικού.

«(Εμείς) έχουμε επικεντρώσει επαρκείς δυνάμεις και πόρους εκεί για να αποτρέψουμε τις επιθέσεις στην πόλη», είπε ο Στριούκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
    «υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυρές»
    Έτος 2022 ηγέτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μια χρονιά γεμάτη διεθνείς προκλήσεις

Είχαμε πει σε προγενέστερα άρθρα πως και το 2024 θα είναι ένας χρόνος γεμάτος προκλήσεις. Είχαμε αναφέρει επίσης πως...

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – Έβρισε σκαιότατα τους Ποντίους

Το δόγμα κατευνασμού που υπερασπίζεται εμμονικά η κυβέρνηση αφορά τελικά μόνο τον κατευνασμό των… ελληνικών αντιδράσεων έναντι της Τουρκίας....

Δηλαδή η λάθος πώς ακριβώς είναι;

Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» ρώτησαν τον Αμερικανό αναλυτή Ian Bremmer μήπως ισχύει κάτι που συζητιέται προσφάτως, ότι...

Ο Γερμανός που σήκωσε την αυλαία του πολέμου με σκοπό το...

Είναι παράξενος πόλεμος αυτός στην Ουκρανία. Αντίθετα με προηγούμενους, αυτός είναι πιο δηλωτικός για όσους βρίσκονται στην πίσω αυλή...