Δέξιοι «σωτήρες»: Έρχονται για να μας σώσουν;

Δε φτάνει που η χώρα καλείται να αποτρέψει την επαναφορά των αριστερών «σωτήρων» (θυμάστε, αυτούς που τη βάλαν μέσα 100 δις, την ξεπούλησαν για 100 χρόνια και κατόπιν ξεπούλησαν και τη Μακεδονία), αίφνης πρέπει να αντιμετωπίσει και κάτι νεόκοπους δεξιούς «σωτήρες» που υπόσχονται κι αυτοί ότι θα μας απαλλάξουν από τη «μητσοτακική δυστοπία». 

Κοινό στοιχείο και των δύο, ο άκρατος λαϊκισμός.

Κοινώς, μπινελίκια επί παντός επιστητού, ευχολόγια, τάζοντας στο μεταξύ -δίχως απτό σχέδιο- τα πάντα στους πάντες.

Τους ενώνει όμως και κάτι ακόμη.

Το μίσος τους για τον Μητσοτάκη.

Έτερον ουδέν.

Και βαυκαλίζονται οι δυστυχείς, ότι έτσι θα εισπράξουν την όποια λαϊκή δυσαρέσκεια για τα λάθη, τις αδικίες και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης.

…Ουάου που θα έλεγε κι άλλος ένας «σωτήρας», τον οποίο αντί να τον πάρουμε με τις ντομάτες τον βάλαμε στη Βουλή.    

Για τους αριστερούς «σωτήρες» δε μπορούμε να προτείνουμε κάτι προς βελτίωσή τους, διότι η περίπτωσή τους δυστυχώς είναι πλέον ανίατη.

Κάτι που θα φανεί στην κάλπη, είτε το φθινόπωρο είτε το ’23.

Οι δεξιοί «σωτήρες» ωστόσο, έχουν μια ακόμη ευκαιρία μπας και γλυτώσουν τον διασυρμό.

Να συνταχθούν με την παράταξη, όσο κι αν απεχθάνονται τον αρχηγό της, δίνοντας μαζί τη μεγάλη μάχη προς αποφυγή της παλινόρθωσης των αριστερών «σωτήρων», που θα σημάνει και το τέλος της χώρας.

Άλλωστε, εξ όσων γνωρίζουμε, αυτός είναι ο τελικός τους σκοπός.

Ήτοι, να καταφέρουν να μπουν στη Βουλή και να «εκβιάσουν» τον Μητσοτάκη με στόχο τη συγκυβέρνηση.

Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται να το καταφέρουν, καθώς η… δεξιά δυσαρέσκεια αν αποφασίσει στο τέλος να γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ θα πάει σε Βελόπουλο, Κασιδιάρη και στις ταβέρνες ή στις παράλιες -όπως το ’09-, κι όχι σε αυτούς που γυαλίζει το μάτι τους καρφώνοντας την καρέκλα της εξουσίας (κάτι που έχουν αντιληφθεί άπαντες οι εν δυνάμει ψηφοφόροι), καλό είναι να αναθεωρήσουν.

Διαφορετικά, ο εξευτελισμός θα είναι ασήκωτος… 

  1. «Οι δεξιοί ”σωτήρες” ωστόσο, έχουν μια ακόμη ευκαιρία μπας και γλυτώσουν τον διασυρμό.
    Να συνταχθούν με την παράταξη ….
    Διαφορετικά, ο εξευτελισμός θα είναι ασήκωτος…»
    Και γιατί να μην ξεφτιλιστούν;
    Άλλωστε κάποια που ξεφτιλίστηκε κάποτε και συγχωρέθηκε και επανήλθε στην …. παράταξη.

  2. Eννοείτε προφανώς τα κόμματα του καρδιολόγου Βόβολη , του Χίου, του Νατσιού, του Εμφιετζόγλου , το “ΤΟΛΜΑ”, το ΚΕΑΝ ΤΟΥ μακαρίτη Τράγκα , το κόμμα του γιατρού Κούβελα και ενδεχομένως και άλλα που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και φιλοδοξούν να πάρουν ψήφους διαμαρτυρίας για όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Προφανώς σε συνθήκες εκλογικής πόλωσης κανείς από τους παραπάνω δεν πρόκειται να έχει τύχη.

  3. Χαχαχαχαχα
    Το έγραψα σε άλλο ποστ, εδώ αρμόζει.
    Νυν υπέρ Κούλη ο αγών

    Και μαντινάδα της στιγμής :
    Με αρχηγό τον Κούλη
    λοατκια γινήκαν ούλοι

    Πάντως το ευθύβολο άρθρο στοχεύει τους συγκεκριμένους που επιδιώκουν ποσοστό εισόδου για να μετακομίσουν πάραυτα στην ΝΔ εν δόξη και τιμή και αξιώματι.

    Αλλά γιατί να ψηφίσεις αυτούς που θα πάνε στον Κούλη αντί να ψηφίσεις απ’ ευθείας τον Κούλη;

    Σαφώς, όποιος δεξιός έχει σιχαθεί οριστικά την ΝΔ πάει Βελο/Κασι. Η ΧΑ ήταν κατά 98% πρώην ΝΔκράτες. Όπως και το ΜΕΡΑ25 είναι 100% πρ. ΚΚΕ-ΣΥΝ. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ προ της ελεύσεως πασοκοαποπάτου ήταν 90% πρ. ΚΚΕ και 10% πρ. ΚΚΕεσωτ, δηλ. 100% ΚΚΕ προ διασπάσεως 1968.

    Για τώρα, τα ποσοστά που δίνει σήμερα ο Πρετεντέρης φαίνονται ρεαλιστικά :
    ΝΔ 35+ %
    ΣΥΡΙΖΑ 27%
    ΠΑΣΟΚ 13%

    Για αύριο, με ακρίβεια, ρεύμα, και Έλληνες αποκλεισμένους από διακοπές λόγω εξωφρενικής αισχροκέρδειας στα τουριστικά μέρη , αμφίβολο.

  4. Δεξιός να ψηφίσει ΝΔ δεν υπάρχει περίπτωση. Το κόμμα έχει πάει από το Κέντρο με κάποιους κεντροδεξιούς βερπμαλισμούς που ήταν επί Σαμαρά στην Κεντροαριστερά με τον Κυριάκο. Από το Κοινωνικό Φιλελευθερισμό στη Σοσιαλδημοκρατία.
    Ενα κλικ δηλαδή πιο αριστερά.
    Αλλά πολύ μικρό το κακό για τη ΝΔ μια και δεξιοί είναι ένα 7-8% του εκλογικού σώματος. Οσοι και οι κομμουνιστές. Και οι δύο χώροι βέβαια πιστεύουν ότι είναι πολλοί περισσότεροι αλλά απλά αυτοπαραμυθιάζονται.
    Τα μόνα ενδιαφέροντα στα δεξιά είναι η περιχαράκωση του από τον Βελόπουλο που λογικά θα πρέπει να απορροφήσει και τα ρετάλια του ΚΚ Β’ αλλά και το νέο που είναι το 1% που γράφει η Εθνική Δημιουργία. Ενδιαφέρον όχι φυσικά για τη δυναμική του που είναι ανύπαρκτη αλλά γιατί είναι το πρώτο κόμμα στα δεξιά ή στα αριστερά που είναι σε αντιστοιχιση με τα ευρωπαικά πολιτικά δρώμενα. Ισως να έχουμε στο μέλλον και κάτι ανάλογο αριστερά με την “ομπρέλα”.

    Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι στην κεντροαριστερά και εκεί η ΝΔ του Κυριάκου έχει τεράστια δυναμική.
    Ο Πράσινος ήλιος ξαναβγήκε και πήρε το τμήμα της κεντροοαριστεράς που είχε πάει στο ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έμειναν οι τραλαλά αριστεροί. Αναμενόμενο όχι μόνο να μην πάρει άλλους ο Τσίπρας αλλά να χάσει κι αυτούς που είχε μια και ο χώρος απαιτεί άλλη πολιτική κουλτούρα. Αλλά από πολιτικό μηχανικό που πιστεύει ότι η μεταβολή είναι 360 μοίρες δεν θα περίμενε κανείς να μπορέσει να στήσει κοτζάμ γέφυρα.
    Ο μόνος χώρος που παρουσιάζει πολιτικό ενδιαφέρον πάντως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που λογικά θα μπει σε κίνηση μετά την νέα ήττα που θα υποστεί (4η και ίσως και 5η στη σειρά) και την καθυστερημένη επί 4ετία αποχώρηση του Τσίπρα που τον ακινητοποίησε.

  5. & George N

    Οι διαφορές Εθνικής Δημιουργίας και Βελόπουλου είναι χαώδεις.Δεν έχει σημασία εάν πολλοί τους τσουβαλιάζουν με την ίδια ταμπέλα ακροδεξιά ή πατριωτικός χώρος.
    Οι μεν είναι με τη Δύση και ο άλλος όπως η μεγάλη πλειοψηφία του χώρου αυτού (ΧΑ,Καμμένος κλπ) με τη Ρωσία.
    Δηλαδή πως μπορεί να είναι στον ίδιο χώρο δύο που στηρίζουν αντίθετα στρατόπεδα σε ένα μίνι παγκόσμιο πόλεμο;
    Mαζί με αυτά πάνε πακέτο και άλλα.Οι ρωσόφιλοι είναι κατά κανόνα αντιεμβολιαστές ενώ ο Τζήμερος όχι.Είναι κρατιστές στην οικονομία ενώ η ΕΔ το αντίθετο.
    Βέβαια έτσι ο Τζήμερος φαίνεται απλά σαν ένα δεξιό συμπλήρωμα της ΝΔ και ήδη δέχεται παρόμοιες κατηγορίες όπως και ο Σαμαράς και μάλιστα και από εδώ μέσα.
    Όποιος διαφωνεί με τη ΝΔ μόνο στο μεταναστευτικό ή τη δημόσια τάξη θεωρείται από τους πολύ “πατριώτες” ότι δεν έχει διαφορές.Για να έχει πρέπει να είναι ρωσόφιλος,δηλαδή να ποντάρει Αιγαίο,ΑΟΖ κλπ σε μια δύναμη που δεν είχε ποτέ σοβαρό ναυτικό – η τελευταία ναυμαχία που έδωσε ο ρωσικός στόλος ήταν το 1905 με τους Ιάπωνες και την έχασε – και του οποίου η ναυαρχίδα βούλιαξε πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα.
    Πάντως μόνο η ΕΔ μπορεί να πάρει απογοητευμένους νεοδημοκράτες,σημερινούς εννοώ.καθώς υπάρχει κάποιο κοινό έδαφος.
    Οι άλλοι μπορεί να ήσαν κάποτε σε μια άλλη εποχή,σε έναν άλλο κόσμο αλλά έχουν αποκοπεί καιρό πια.Το να είναι κάποιος ΝΔ την εποχή του ψυχρού πολέμου για σήμερα δεν σημαίνει τίποτα.Τότε και η Ρωσία και η Ουκρανία ήσαν στο ίδιο κράτος και τώρα πολεμούν.

  6. @ Ψυχραιμία

    Συμφωνουμε είναι μια ιδιότυπη “δεξιά”
    Με ιδεολογικές κατηγοριοποιήσεις όπως ισχύουν διεθνώς δεν κατατάσσονται πουθενά..
    Το αυτό και η “λαική δεξιά”. Αν πήγαιναν σε Ρεπουμπλικάνους ή Συντηρητικους και τους έλεγαν για στρατηγικές κρατικές εταιρείες θα τους κρέμαγαν κουδούνια. Για το ρόλο του μεγάλου κράτους που είναι πάνω από τα άτομα μπορεί και να τους πυροβολούσαν. Για κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας στην καλύτερη θα φώναζαν ότι αναστήθηκαν οι Δημοκρατικοί του New Deal στη χειρότερη μετά τα Unamerican θα τους έλεγαν κομμουνιστές. Αν εξηγούσαν για κρατικά σχολεία με πρόγραμμα σπουδών παραγγελλιά από το “Υπουργείο Παιδείας” θα είχαν σίγουρο τη πίσσα και τα πούπουλα.

    Και όντως η Δημιουργία είναι ένα δεξιό κόμμα όπως θα το καταλάβαιναν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
    Κυρίως διαφέρει με τη ΝΔ στην οικονομία, στον κρατισμό και στο μεταναστευτικό. Που είναι παντού οι διαφωνίες ενός δεξιού κόμματος με ένα κεντρώο.

    Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ελληνική Αριστερά. Καμία σχέση με Αριστερά διεθνώς. Μόνο η Ομπρέλα έχει έναν προβληματισμό και μια πολιτική πρόταση που θα αναγνωριζόταν ως αριστερή.

  7. Συμφωνω με την “ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ” και εν μερει με τον “George N”…
    Τι απογοητευση με την ΝΔ οπως την καταντησε ο Κουλης…και οχι μονον.
    Φοβαμαι μην επαναληφθει το δικιο του Αβερωφ με το…μαντρι…
    Δεν μπορω ομως να ξαναψηφισω ΝΔ. Εκ των πραγματων θα παω στον Τζημερο κλπ.

  8. σωτήρες ή “φωστήρες”;

    Σε αυτούς κατατάσσονται και όσοι σήμερα όπως έγραψαν διάφορα σάιτ θα αναγγείλουν κομμα, έμβλημα, συνέδριο κλπ. “καραμανλικοί”;

    Η κατάσταση στα δεξιά της ΝΔ έχει ως εξής:

    Ο Βελόπουλος παραμένει σταθερός και ανερχόμενος. Έχει ήδη από τις προηγούμενες εκλογές καρπωθεί και πλέον παγιώσει την μισή δεξαμενή της ΧΑ (7%) και το υπόλοιπο ως το 6% minimum που του δίνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις το παίρνει από την Νέα Δημοκρατία. Οι “νεότευκτοι” αυτοί καραμανλικοι (νεότευκτοι από πλευράς δημιουργίας σχηματισμού) θέλουν να ανακόψουν την εισροή ψήφων από την ΝΔ προς τον Βελοπουλο.

    Το υπόλοιπο της ΧΑ (3 -3,5%) και εφόσον η ΧΑ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της εάν θα συμμετέχει στις εκλογές (ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω, πως θα αποκλειστούν είτε με νόμο είτε με κάποια τροπολογία) χονδρικά το θέλουν η ΕΔ και οι Έλληνες και στις δημοσκοπήσεις μοιράζεται, μία από εδώ, μία από εκεί με περιοδικότητα.

    Κάτι άλλοι, π.χ. οι του Εμφιετζόγλου και αντιεμβολιαστές που ελέγχουν συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα πάνε άπατοι, απλώς κάνουν το χατήρι στον Μητσοτάκη της χιλιοδιάσπασης του δεξιότερου-ακροδεξιού χώρου που θα ξαναπάρει τον… Επομένως “φάτε ΝΔ και σκάστε” διότι είστε ανίκανοι, θα ξαναγράψω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αντιπερισπασμοί: Φοβού τη… σταθερότητα!

*** Αυτά που διαδραματίζονται εντός των ελληνικών συνόρων «ταιριάζουν γάντι» με την πολιτική φιλοσοφία του ανάποδου κόσμου που μας...

Στείλτε του τον λογαριασμό και όχι μήνυμα

Σε πρόσφατη κουβέντα με σημαίνοντα στελέχη της λαϊκής δεξιάς αντιληφθήκαμε έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους το...

Μπορεί να ‘ναι κι έτσι…

Κάποιος για το Μάτι: «Είναι προφανές ότι οι δικαστικές αποφάσεις υπόκεινται και πρέπει να υπόκεινται σε κριτική, πλην όμως...

… Ενθυμούμενοι την προπαγάνδα για το… καλό AstraZeneca

Τώρα που το εμβόλιο της AstraZeneca αποσύρθηκε παγκοσμίως, μήπως να... θυμηθούμε και κάποιες εγχώριες δηλώσεις; «Κρίναμε ότι το εμβόλιο...