Πόλεμος στην Ουκρανία – ρωσική Εκκλησία: Η Αθήνα «ψήνει» απελάσεις μοναχών από το Άγιον Όρος

Η ρωσική Εκκλησία δεν αποκλείει να γίνουν ακόμα και απελάσεις μοναχών από το Άγιον Όρος. Κάτι που σημαίνει ότι θα βαθύνει το ρήγμα στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας, ειδικά μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Το Antinews προ ημερών είχε φέρει στη δημοσιότητα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται, μετά τις απελάσεις 12 Ρώσων διπλωματών, να υπάρξουν και απελάσεις Ρώσων μοναχών από το Άγιον Όρος, αλλά και μοναχών άλλων εθνικοτήτων οι οποίοι θεωρούνται «φιλορώσοι».

Βαθαίνει το ρήγμα Αθήνας-Μόσχας – Άγιον Όρος: Τώρα Εκκλησιαστικό «Σχίσμα» και απελάσεις Ρώσων μοναχών

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, TASS, ο εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική Εκκλησία φοβάται πως οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος μπορεί να εκδιωχθούν βίαια.

Ο Ντιμίτρι Σαφόνοφ, γραμματέας Διαθρησκειακών Σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ανέφερε αναλυτικότερα:

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προγραμματίζει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος στα τέλη Μαΐου και ίσως αυτό (σ.σ. οι απελάσεις) να συμπέσει με αστυνομικές ενέργειες που έχει ήδη πραγματοποιήσει η ελληνική Αστυνομία κατά των μοναχών της μονής Εσφιγμένου που διαφωνούν με την πολιτική του Βαρθολομαίου. Δεν εννοώ ότι η μονή Εσφιγμένου ακολουθεί τη σωστή γραμμή, αλλά αυτό είναι μια ξεχωριστή κουβέντα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο, απλά για μια πολιτική έξωση μοναχών, βίαια, με τη χρήση βίας, με τη χρήση ειδικών μέσων. Και φοβόμαστε ότι το ίδιο απειλεί και τον ρωσικό μοναχισμό, τους Ρώσους μοναχούς στο Άγιον Όρος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι την πολιτική εξουσία στο Άγιον Όρος έχουν οι ελληνικές Αρχές. «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, έλαβε από αυτόν, σύμφωνα με τον Τύπο, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, την υπόσχεση για έξωση του ρωσικού μοναχισμού από τον Άθω».

  1. Μια απορια : Τα μοναστηρια και οι εκκλησιες δεν θεωρουνται απο αρχαιωτατων χρονων ως ασυλο ; Δεν ξερω τι ισχυει για περιπτωσεις εγκληματων, αλλα πως μπορουν να γινουν απελασεις μοναχων για … πολιτικους λογους ; Θα μπει η αστυνομια να τους συλλαβει ;
    (Αφηνω στην ακρη τις περαιτερω καταστρεπτικες διπλωματικες συνεπειες με την ορθοδοξη Ρωσια).

  2. Darwin, οι εγκληματίες, που καταφεύγουν σε μοναστήρι, συλλαμβάνονται. Δεν ισχύουν άσυλα και άβατα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Μητσοτάκης έχει βαλθεί να ανακηρυχθεί ως ο πρώτος εχθρός τής Ρωσσίας, κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Παίρνει την Ελλάδα στον λαιμό του.

  3. Η Ελλάδα από ανέκαθεν ήταν και εξακολουθεί να είναι προτεκτοράτο. Δηλαδή την εξωτερική της πολιτική την καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό οι ΗΠΑ. Σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία είναι μεν στο ΝΑΤΟ αλλά δεν είναι δεδομένη. Διαπραγμετεύεται, παζαρεύει με άλλα λόγια και εξυπηρετεί το δικό της συμφέρον.
    Εδώ στο προτεκτοράτο καμαρώνουμε που εξυπηρετούμε τον προτέκτορα, τις πιό πολλές φορές σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων .
    Από τη συμφωνία με τα Σκόπια προκειμένου να μπουν στο ΝΑΤΟ και να κλείνει σιγά-σιγά το τόξο περίκύκλωσης της Ρωσίας , την απόλυτη ευθυγράμισή μας με τη Δύση στο Ουκρανικό, έως το επικείμενο μοίρασμα του Αιγαίου προσεχώς.
    Και στέλνουμε τα Ρώσικα όπλα που προστατευουν τα νησιά μας από την βουλιμία της Τουρκίας ή για να αποστρατικοποιηθούν όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι ή να αντικατασταθούν από την αγορά των ΗΠΑ με κόστος για την οικονομία τη δική μας και κέρδος γιά τις πολεμικές βιομηχανίες του προτέκτορα.
    Από το “στρατηγέ ίδού ο στρατός σας” της δεκαετίας του 50 φτάσαμε στο ” ιδού η χώρα σας” του 21ου αιώνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ιδού το κράτος – συμμορία!

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο «Να προσέξει ο κ. Μητσοτάκης», που δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψή...

Αχίλλειος πτέρνα και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ τη σκυτάλη από την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα που μίλησε για «Μακεδονία» πήρε χθες ο μέλλων πρωθυπουργός των Σκοπίων...

Ακόμα και το «ποντίκι» μπορεί να βρυχάται προς την Αθήνα

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, πρόεδρος του VMRO, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων. Το μότο του...

Όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών (για να μην ξεχνιόμαστε)

Είτε είχε γνώση ο Κ. Μητσοτάκης μέσω του Γ. Γεραπετρίτη για τη «νομική επεξεργασία» των κειμένων της Συμφωνίας των...