«16 δις ευρώ μέσα σε επτά χρόνια θα δοθούν στην Ελλάδα»

Στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής η Ελλάδα θα λάβει τα επόμενα επτά χρόνια 16 δισεκατομμύρια ευρώ, τονίζει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Τα χρήματα θα δοθούν για συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση, επισημαίνει ο κ. Χαν.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιτακτικά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία κτηματολογίου, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις, ενώ επιδοτούνται και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χαν, με κάθε περιφέρεια συνάπτεται συμφωνία για συγκεκριμένους στόχους και κάθε πολίτης μπορεί να τους ελέγξει στην περιφέρειά του.

Αναφέρει ακόμη ότι, σε αυτό το πλαίσιο, στα νησιά του Ιονίου θα δοθεί ώθηση στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον αγροτουρισμό, ενώ στην Ήπειρο στον τομέα παραγωγής τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Από τη Λάρισα στο Σικάγο έρευνα για τη μνήμη

Μια ερευνητική ιδέα που γεννήθηκε στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

Η ισχύς εν τη ενώσει

Πολλοί άνθρωποι, που έχουν κοινό στόχο και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους...

Σύγχρονη ηρωίδα η 75χρονη, σώζει τη σημαία από την φωτιά (vid)

Μέσα στις φλόγες ενός διαμερίσματος στην Καλλιθέα, μια 75χρονη γυναίκα απέδειξε πως...

Με κλεμμένο ποντιακό χορό οι Τούρκοι έκαναν ρεκόρ Γκίνες! (βίντεο)

Απίστευτες είναι οι εικόνες και ο ήχος που έρχεται από την Κωνσταντινούπολη με τους Τούρκους...