«Ωσαννά. Ευλογημένος ο ερχόμενος»

Του Χρήστου Μπολώση

«Προχθές το μεσημέρι στο σπίτι μας είχαμε πανηγύρι. Γύρισε ο παππούς χαρούμενος, φορτωμένος σακούλες του σούπερ μάρκετ γεμάτες πράματα. Η γιαγιά τον ρώτησε “τι είναι όλα αυτά Ονούφριε;”. Και ο παππούς με δάκρυα στα μάτια τής είπε: “Πάνε πια τα βάσανά μας, Ευτέρπη. Όταν λείπει απ’ το τραπέζι μας το ψωμί, είναι ο Κούλης που βάζει μπροστά τους μεγάλους φούρνους”.

Η γιαγιά δεν κατάλαβε και τον ρώτησε: “Τι λες, χριστιανέ μου, τρελάθηκες;” Ο παππούς είπε: “Όχι, γυναίκα. Ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός μάς αύξησε τη σύνταξη και έτσι θ’ αγοράσουμε κι εκείνο το τζιπ, που τόσο σ’ αρέσει”.

Η γιαγιά τότε έβαλε τα κλάματα κι έτρεξε κι άναψε το καντήλι, και λιβάνισε το σπίτι και άρχισε να ψέλνει: “Ωσαννά. Ευλογημένος ο ερχόμενος”. Μετά κάτσαμε και φάγαμε.

Μετά γύρισε από το καφενείο ο αδελφός της γιαγιάς φορτωμένος δώρα. Η γιαγιά ρώτησε: “Τι είναι αυτά, βρε; Γιατί καταξοδεύτηκες;” Και ο θείος είπε: “Πού να σ’ τα λέω, Ευτέρπη! Αυξήθηκε η σύνταξή μου”.

Η γιαγιά ρώτησε: “Μα, δεν μου λες, τι αύξηση πήρατε εσύ και ο Ονούφριος;” Και ο θείος είπε: “Ο Ονούφριος 40 κι εγώ 36 ευρώ”. Ύστερα φάγαμε και κοιμηθήκαμε».

(Απόσπασμα από έκθεση με θέμα «Πώς περάσατε χθες» του μαθητού της Γ΄ Δημοτικού Σούλη Τακημήτσου.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε ήσυχους τους Patriot

«Οι Patriot παραμένουν στην Κάρπαθο». Το διάβασα σε εβδομαδιαία εφημερίδα και πήγε η...

Εκδικούμενοι τους βουλευτές με τάπερ

Η μεγάλη ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας πλησιάζει. Οι κάλπες σιμώνουν και μαζί τους καταφτάνει...

Έγινε μεσάζοντας του Predator η κυβέρνηση!

Η υπόθεση των υποκλοπών «στοιχειώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς δεν περνάει...

«Μητσοτακικές Μπουμπουλίνες»: Μια ακόμη τουφεκιά στον αέρα από τους άριστους

Θυμάμαι το 2019 που ανησυχούσα, επειδή «τώρα που χάσαμε τους συριζανέληδες, με ποιους...