ΜΜΕ: Η μπάλα στην κερκίδα…

Του Strange Attractor

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τον εκλογικό καταποντισμό της Νέας Δημοκρατίας, και τι είδαμε στα ΜΜΕ;

Τη μπάλα στην κερκίδα…

Μέχρι πρότινος λοιπόν, καλημέρα τους έλεγες, «41 τακατό» σου απαντούσαν, αν δεν ζητούσαν πρώτα μίζα για να καταδεχτούν να σου μιλήσουν.

Με τα ΜΜΕ που λέγαμε να σιγοντάρουν και να εξυμνούν καθημερινά το σπουδαίο έργο του «επιτελικού» κράτους, και τους ειδικούς δημοσκόπους να μιλάνε για 33% τουλάχιστον.

Κούνια που τους κούναγε…

Την περασμένη Κυριακή λοιπόν, η ΝΔ του Κυριάκου πήρε λιγότερες ψήφους απ’ όσες είχε πάρει η ΝΔ του Σαμαρά τον Μάιο του 2012 (18%), τότε που σύμπας ο κοΖμάκης ήταν «αγανακτισμένος», φανατικός πολέμιος των «γερμανοντυμένων» σαμαροβενιζέλων, και είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στο γελαστό παιδί που από 3% έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό λοιπόν έπαθε προχθές η ΝΔ, και αντί όλα τα ΜΜΕ να μιλάνε για το πατατράκ, τι κάναν; Ψέλλιζαν διάφορες σαχλαμάρες για τον ανασχηματισμό που αποδείχτηκε παρωδία, και ασχολούνταν από το πρωί ως το βράδυ με τα εσωτερικά φαγώματα του ανυπόληπτου εδώ και χρόνια ΠΑΣΟΚ.

Το οποίο να θυμίσω εδώ πως το 2009 είχε πάρει το μεγαλειώδες 44% και δυο μόλις χρόνια μετά κόντεψε να διαλυθεί, και έκτοτε αγνοείται.

Με τι άλλο ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ;

Ξαφνικά λοιπόν, απαξάπαντες οι μεγαλοδημοσιογράφοι, πανελίστες, και λοιποί opinion makers ανακάλυψαν πως στη χώρα μας κυριαρχεί η ατιμωρησία!!!!!!

Με αφορμή τον 38χρονο από τον Πύργο που δολοφόνησε εν ψυχρώ την 11χρονη ανεψιά του, αφού πρώτα προσπάθησε να τη βιάσει.

Ένας πρώην καταδικασμένος (το 2020) σε 9 χρόνια φυλάκιση για βιασμό ανηλίκου, με ποινικό μητρώο για κλοπές, όπλα, κλπ, που όμως δεν έκανε ούτε μια μέρα φυλακή αφού οι «αδέκαστοι» δικαστές μας τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει το Εφετείο, το οποίο ως συνήθως δεν έχει γίνει ακόμη.

Και έτσι ξαφνικά λοιπόν όλοι οι κήνσορες της καθημερινότητάς μας τα έβαλαν με τη Δικαιοσύνη, που τώρα μόνο κατάλαβαν ότι χαϊδεύει τους παραβατικούς, εξ ου και η χώρα μας αποτελεί τη Ντίσνεϊλαντ της ανομίας και της ατιμωρησίας.

Εγώ, η τελευταία τρύπα του ζουρνά, έχω γράψει στο φιλόξενο αυτό βήμα (και αλλού) πάνω από 30 άρθρα-παραληρήματα για το θλιβερό αυτό φαινόμενο της θεσμοθετημένης ατιμωρησίας. Ένα μάλιστα με τίτλο αυτό που ζούμε καθημερινά «Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος». Οι χρυσοκάνθαροι πανελίστες δεν το είχαν πάρει καν χαμπάρι;

Έπεσαν ως συνήθως από τα σύννεφα;

Μάλλον όχι. Απλά πήραν τις εντολές τους από τους κρατικοδίαιτους εργολάβους που είναι τα αφεντικά των εγχώριων ΜΜΕ (παγκόσμια πρωτοτυπία), και αντί να ασχοληθούν με το πατατράκ του Κυριάκου που τους φλομώνει στις «αναθέσεις», βρήκαν θέμα για να αποπροσανατολίσουν τους χαχόλους που τους παρακολουθούν με ευλάβεια.

Ακόμη και ο Εισαγγελάτος, που δεκαετίες τώρα όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, εξεπλάγη ο καψερός με το ότι ο παιδοβιαστής κυκλοφορούσε ελεύθερος. «Μα είναι δυνατόν» λέει; Έλα μου ντε…

Και επειδή το συγκεκριμένο θέμα κούρασε, σήμερα τους είδα πρωί πρωί να ανακαλύπτουν άλλο φαινόμενο ατιμωρησίας με αφορμή τη χθεσινοβραδινή «σύλληψη» εννέα αντιεξουσιαστών που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στα Εξάρχεια, με τους κήνσορες με τα μαρκούτσια να «αναγκάζονται» να δεχτούν την πραγματικότητα λέγοντας ότι «μπαίνουν από τη μια πόρτα βγαίνουν από την άλλη», και «θα πιούν τον καφέ τους στη ΓΑΔΑ, και θα φύγουν σαν κύριοι», κλπ. κλπ.

Τόσα χρόνια όμως που ακόμη και καταδικασμένοι τελεσίδικα σε δις ισόβια για δολοφονίες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι ανάμεσά μας, χώρια οι 7ήμερες άδειες όσο ήταν μέσα, ούτε κιχ… τσιμουδιά.

Σήμερα ξύπνησαν.

Μόνο στο Αιλάντα, που θα ‘λεγε κι ο φίλος μου ο Μήτσος, παλιός Πασόκος, μετά ΑνΕλ, αργότερα Ποταμίσιος, και που σήμερα είναι μετακλητός σύμβουλος υπουργού, αλλά που ποτέ δεν χάνει το θυμόσοφο χιούμορ του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Υποτιμούν τη δύναμη του Ελληνισμού

Επ’ αφορμή του διαβόητου ελληνοτουρκικού διαλόγου, επειδή υπάρχουν πολλοί στα πολιτικά έδρανα αλλά και δημοσιολογούντες που έχουν την αίσθηση...

Κουβέντα για τη σφαγή που συντελείται στη Γάζα!

Την περασμένη Παρασκευή πήγα και πέταξα τα βιβλία ενός Ελληνοεβραίου συγγραφέα που κάποτε εκτιμούσα. Περιφρονώ βαθιά, επειδή είμαι γιος...

Επιτηρούμενη (ψευτο)δημοκρατία με εισαγγελική ευλογία

Πριν από μία περίπου δεκαετία, ο Γάλλος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Φρεντερίκ Γκρο (Frédéric Gros) εξέδωσε ένα καίριας σημασίας βιβλίο...

Οι ψευδαισθήσεις βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα

Η Τουρκία είναι εχθρός μας, ό,τι κι αν νομίζουν οι Απόστολοι του Μαρασμού, τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, που έχουν αναλάβει εξόδοις...