Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πλάτη στον τοίχο

Τα εκατομμύρια των πολιτών απέρριψαν με την ψήφο τους τις ηγεσίες τους αλλά και την ίδια την Ε.Ε., η οποία έχει μετατραπεί σε ένα συγκεντρωτικό τέρας

Της Μαρίας Δεναξά

Ποιος θα το περίμενε πως μια μέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλούσε ευρεία δημόσια αδιαφορία και αποστροφή;

Ποιος θα περίμενε πως μια μέρα η πλειονότητα των Ευρωπαίων θα χρέωνε σε εκείνη, που επί δεκαετίες υποσχόταν ευημερία, την υποβάθμιση της ζωής της και όχι μόνο;

Από Ευρωπαϊκή Ένωση της ειρήνης μετατράπηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση του πολέμου. 

Από Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών σε Ευρωπαϊκή Ένωση των συμφερόντων, όπου κουμάντο κάνουν τα κάθε λογής λόμπι, με τους πολιτικούς να έχουν καταντήσει εκτελεστικές μαριονέτες στα χέρια τους.

Από Ευρωπαϊκή Ένωση της ανάπτυξης σε Ευρωπαϊκή Ένωση της οικονομικής κατάρρευσης.

Από Ευρωπαϊκή Ένωση του πολιτισμού σε Ευρωπαϊκή Ένωση της βαρβαρότητας σε όλα τα επίπεδα.

Από Ευρωπαϊκή Ένωση της Παιδείας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας, της Υγείας, της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης… ακριβώς στο αντίθετο.

Ευρωπαϊκή Ένωση της απάτης, της εξαπάτησης, της παρακολούθησης, της φίμωσης, του στιγματισμού, των σκανδάλων, της επιβολής, των διεφθαρμένων ηγεσιών και της κακομεταχείρισης των πολιτών της σε όλα τα επίπεδα! 

Αυτή η αγνώριστη Ευρωπαϊκή Ένωση, που, αντί με το πέρασμα των χρόνων να μαθαίνει από τα λάθη και την ιστορία της, τα επαναλαμβάνει και διαπιστωμένα γίνεται χειρότερη.

Αυτή λοιπόν η αποξενωμένη από τους λαούς Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τους πολίτες της την Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν τους υποτιθέμενους και πανάκριβους αντιπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, που, κακά τα ψέματα, έχουν ελάχιστες εξουσίες και επιρροή στις αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες και λομπίστες, με τις ευλογίες των εθνικών κυβερνήσεων, που απαλλάσσονται έτσι από τις ευθύνες τους. 

Τα παραδείγματα πολλά, για αυτό και η μεγάλη αποχή σε χώρες όπως η Ελλάδα!

Κι όσοι τελικά κινητοποιήθηκαν χθες και πήγαν να ψηφίσουν ήταν για να ρίξουν ένα αναμενόμενο ηχηρότατο «χαστούκι» στους «θεσμούς» και σε όσους τους εκπροσωπούν. Σε όλα ανεξαιρέτως τα ιδρυτικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ακροδεξιά και τα εθνικιστικά κόμματα σημείωσαν τζακ ποτ: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο Λουξεμβούργο κι όχι μόνο!

Σε μια εποχή που η οργή αυξάνεται κατά των Βρυξελλών, τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων μοιράζονται την αίσθηση της υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου, όπως και του έθνους τους. Ας μην εθελοτυφλούμε. Μέσα σε ένα ολοένα πιο επικίνδυνο παγκόσμιο κλίμα, τα εκατομμύρια των πολιτών απέρριψαν με την ψήφο τους τις ηγεσίες τους, αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα κωφάλαλο, συγκεντρωτικό τέρας.

Η όμορφη Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών που έταξαν, στην οποία δεν ήθελαν ο ένας να πολεμά εναντίον του άλλου, έχει γίνει μια μικρή τεχνοκρατική κουστωδία από ελίτ που επιβάλλει τόσο τους τρόπους όσο και τις ηθικές της πεποιθήσεις.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια κλίκα που προωθεί μια παγκοσμιοποιημένη, φιλελεύθερη-δογματική και ελευθεριάζουσα ιδεολογία, κι αλίμονο σε όποιον δεν ακολουθεί την πολιτική, οικονομική ή όποια άλλη καθοδήγησή της. Κάθε διαφορετικό, είτε πρόκειται για ρεύμα είτε για κόμμα ή για μια ολόκληρη χώρα, αντιμετωπίζεται ως εχθρός. Όποιος διαφωνεί δεν είναι συνομιλητής, αλλά εχθρός. Με άλλα λόγια, η ατμόσφαιρα στη θεσμική Ευρώπη δεν είναι δημοκρατική. Η δημοκρατία δέχεται συνομιλητές, όχι εχθρούς.

Εκτός από την ανησυχητική επικράτηση της Ακροδεξιάς, το εκλογικό αποτέλεσμα απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέδειξε πως η Ευρώπη, όπως και η Βόρεια Αμερική, βρίσκεται στη δίνη μιας ακραίας πόλωσης. Βυθίζεται και πάλι σε σκοτεινούς καιρούς. Παραπαίει στα ίδια της τα θεμέλια. 

Όλες αυτές οι μη ρεαλιστικές ενέργειες, με τις ατελείωτες, για παράδειγμα, αναποτελεσματικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις χωρίς κανένα όριο και χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση, που έχουν πάρει τη μορφή τιμωρίας, ή η άποψη ότι οι διαφορετικοί ευρωπαϊκοί πολιτισμοί δεν έχουν πλέον καμία σημασία -μόνο η ανάμειξη των πληθυσμών με τη μετανάστευση, που τελικά δεν είναι απαραίτητα ευκαιρία, και η περαιτέρω ένταξη χωρών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα μετράνε- είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους που έθεσαν στη χθεσινή ψηφοφορία την Ευρωπαϊκή Ένωση με την πλάτη στον τοίχο. Η περιφρόνηση και η μισαλλοδοξία που επικρατούν στον ευρωπαϊκό «Όλυμπο» θυμίζουν περισσότερο δεσποτισμό, παρά δημοκρατία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μια «τρύπα στο νερό» η σύνοδος στην Ελβετία

Έχει χαθεί το μέτρημα από τον αριθμό των συζητήσεων και τις συνόδους κορυφής για την Ουκρανία, τις οποίες έχουν...

Η Τουρκία σε αναζήτηση γεωπολιτικού προσανατολισμού

Η Τουρκία, μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για να αντιμετωπίσει πιθανές διεκδικήσεις της Σοβιετικής Ένωσης στην περιοχή...

Οι G7 και το ψυχομαχητό του κόσμου

Όλα δείχνουν ότι η έπαρση και η ολιγοφρένεια των δυτικών ηγετών πάει για απόσυρση. Φάνηκε και από τη Σύνοδο...

Γιατί γίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η υπόθεση «πόλεμος στην Ουκρανία» ασφαλώς δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Ο «σπόρος» έπεσε στο Βουκουρέστι το 2008,...