Με τους Ποντίους θα ασχολούμαστε τώρα;…

Του Χρήστου Μπολώση

Την περασμένη Κυριακή έγιναν προ του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους εκλεκτούς του… Αλαφούζου.

Η εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας πτωχότατη (ένας υφυπουργός) και κάποιοι εκπρόσωποι κομμάτων. Αρχηγοί, μόνο ο κ. Στίγκας και η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η Εκκλησία εκκωφαντικώς απούσα. Ούτε εκπρόσωπο! Φαίνεται ότι το Σύνταγμα κείται μακράν. Έκανε και μια ζέστη… Να το θυμηθούν αυτό οι Πόντιοι μεθαύριο στις ευρωεκλογές.

Όμως ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης έκανε και μία σοβαρότατη αποκάλυψη.

Είπε, ο κ. πρόεδρος, ότι προ της αναχωρήσεως του κ. Μητσοτάκη για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ερντογάν, του παρέδωσαν υπόμνημα έξι σημείων, προκειμένου να το συμπεριλάβει στην ατζέντα των συνομιλιών.

Και ο κ. Βαρυθυμιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Το παράξενο, αγαπητέ μου πρόεδρε, θα ήταν να υπήρχε ανταπόκριση. Και τι ήθελες, δηλαδή, να πάμε και να στενοχωρήσουμε τον «φίλο Ταγίπ;». Μάλλον ποντιακά ανέκδοτα μας λες.

Εδώ είδαμε και πάθαμε να… γλιτώσουμε τη Μονή της Χώρας να μη γίνει τζαμί και συ τώρα μας ανάβεις φωτιές;

Άσε τώρα, ντε, που έρχονται και ευρωεκλογές και θέλουμε να «πιάσουμε» το 33%. Με τους Ποντίους θα ασχολούμαστε τώρα; Μπα σε καλό σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς, «…ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ»

Όνειρο κάθε Έλληνα Αεροπόρου, πριν ακόμη εισέλθει στη Σχολή Ικάρων, είναι να ανοίξει τα φτερά του και να ξεχυθεί...

Ελλάδα: Μια ανοργάνωτη χώρα ηλικιωμένων

Κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει τις προβλέψεις της, είναι σαν να βγάζει πολεμικά ανακοινωθέντα. Σαν να...

Για να ζήσει η χώρα: Κουράγιο, καρτερία και συντροφικότητα

Στο κείμενο που ακολουθεί υπήρξε μια ομιλία της οποίας η καταγραφή -ηθελημένα- έγινε εκ των υστέρων. Παρουσιάστηκε ως παρέμβαση...

«Η έκθεση γίνεται ο καθρέφτης του εαυτού σου»

Σε έναν ξεχωριστό κήπο μάς μεταφέρει η έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου «Κήπος Σωματιδίων» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διαρκεί...