Με τους Ποντίους θα ασχολούμαστε τώρα;…

Του Χρήστου Μπολώση

Την περασμένη Κυριακή έγιναν προ του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους εκλεκτούς του… Αλαφούζου.

Η εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας πτωχότατη (ένας υφυπουργός) και κάποιοι εκπρόσωποι κομμάτων. Αρχηγοί, μόνο ο κ. Στίγκας και η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η Εκκλησία εκκωφαντικώς απούσα. Ούτε εκπρόσωπο! Φαίνεται ότι το Σύνταγμα κείται μακράν. Έκανε και μια ζέστη… Να το θυμηθούν αυτό οι Πόντιοι μεθαύριο στις ευρωεκλογές.

Όμως ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης έκανε και μία σοβαρότατη αποκάλυψη.

Είπε, ο κ. πρόεδρος, ότι προ της αναχωρήσεως του κ. Μητσοτάκη για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ερντογάν, του παρέδωσαν υπόμνημα έξι σημείων, προκειμένου να το συμπεριλάβει στην ατζέντα των συνομιλιών.

Και ο κ. Βαρυθυμιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Το παράξενο, αγαπητέ μου πρόεδρε, θα ήταν να υπήρχε ανταπόκριση. Και τι ήθελες, δηλαδή, να πάμε και να στενοχωρήσουμε τον «φίλο Ταγίπ;». Μάλλον ποντιακά ανέκδοτα μας λες.

Εδώ είδαμε και πάθαμε να… γλιτώσουμε τη Μονή της Χώρας να μη γίνει τζαμί και συ τώρα μας ανάβεις φωτιές;

Άσε τώρα, ντε, που έρχονται και ευρωεκλογές και θέλουμε να «πιάσουμε» το 33%. Με τους Ποντίους θα ασχολούμαστε τώρα; Μπα σε καλό σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Εγκληματίες παιδείας

Θεωρώ βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποδώσει στους Έλληνες από τα τέλη του 20ού μέχρι και αυτά...

«Άγιος Δημήτριος ο γηπεδοφτιάχτης»

Καμιά φορά, τα μικρά και ασήμαντα πραγματάκια λένε καλύτερα την αλήθεια από τις φανφάρες και τις πολυδάπανες ρεκλάμες. Όταν...

Ένα σχολείο κάπου…

Προ ημερών, βρέθηκα σε κάποιο ιδιωτικό νηπιαγωγείο κάπου στην Αττική, όπου παρακολούθησα την αποχαιρετιστήρια γιορτούλα των λιλιπούτειων μαθητών εν...

Ο πρόεδρος που έγραψε την ιστορία της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει να καυχηθεί για πολλά ως εφοπλιστής και επιχειρηματίας. Από μια ταπεινή σχολή οδηγών στην Κοκκινιά...