Υποκρισία και ματαιοδοξία

Του Χρήστου Μπολώση

α. Πλεύρης: «Είκοσι μέρες περίπατος στη Θήβα δεν συνιστά θητεία».

Αυτή η σπέκουλα (=εκμετάλλευση ευκαιρίας, ιδίως στην πολιτική) που έγινε για την 20ήμερη θητεία του κ. Κασσελάκη είναι το αγλάισμα της υποκρισίας.

Το τι ειρωνεία και χλευασμός έχει πέσει από τα «συντηρητικά» (και καλά) μέσα, με αφορμή το ολιγοήμερο της θητείας του, είναι άνευ προηγουμένου.

Μάλλον χρειάζεται να θυμηθούμε ότι τον σχετικό νόμο δεν τον έφτιαξε ο κ. Κασσελάκης, αλλά  ψηφίστηκε το 1974, ώστε να τακτοποιηθούν όλοι οι αστράτευτοι πολιτικοί.

Ποιος ήταν τότε πρωθυπουργός;

β. Θέλετε να έχετε μια εναργή εικόνα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας;

Δεν έχετε παρά να δείτε φωτογραφίες από τις εξέδρες των «επισήμων» στις παρελάσεις.

Μέχρι και μπουνιές πέφτουν ώστε να εξασφαλιστεί μία θέση στον παράδεισο, που ακούει στο όνομα «Εξέδρα των επισήμων».

Αυτά, βέβαια,  γίνονται σε προάστια και σε μικρές πόλεις, διότι στις άλλες τηρείται, όσο το επιτρέπει το νταηλίκι μερικών, το πρωτόκολλο.

Εκεί, λοιπόν, θα δούμε να δίνεται η «Μάχη της Εξέδρας», της οποίας βέβαια η αντοχή δεν έχει υπολογιστεί να αντέξει το βάρος όλου του προαστίου μετά των συνοικισμών αυτού.

Όμως, αυτά δεν πτοούν τους διάφορους «πρώην» αλλά και «επίλεκτα μέλη των τοπικών κοινωνιών» να διαγκωνίζονται για να έχουν μία φωτογραφία να δείχνουν στους απογόνους τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Έρχονται «γεννητούρια» νέου κομματικού τοπίου;

Καθώς μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, ο ωφέλιμος χρόνος που απομένει πια μέχρι τις ευρωεκλογές είναι σχεδόν ένας μήνας. Κι...

Συνέδριο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διάβασα ότι οργανώθηκε ένα συνέδριο από το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η τουρκική εισβολή στην...

Έμμισθη μαθητεία στην Ε.Ε. για τη Μελέτη!

Η Ελεονώρα Μελέτη, που έχει ενημερώσει άπαντες στο τουίτερ ποιο πράγμα προτιμά να «τρώει» παρά να γράφει γι’ αυτό...

Αμέρικαν μπαρ η Βουλή

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμιά φορά η υπερδημοσιότητα ενός μεμονωμένου καβγά πραγματικά αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πολιτικά θέματα. Ας σκεφτούμε...