Υποκρισία και ματαιοδοξία

Του Χρήστου Μπολώση

α. Πλεύρης: «Είκοσι μέρες περίπατος στη Θήβα δεν συνιστά θητεία».

Αυτή η σπέκουλα (=εκμετάλλευση ευκαιρίας, ιδίως στην πολιτική) που έγινε για την 20ήμερη θητεία του κ. Κασσελάκη είναι το αγλάισμα της υποκρισίας.

Το τι ειρωνεία και χλευασμός έχει πέσει από τα «συντηρητικά» (και καλά) μέσα, με αφορμή το ολιγοήμερο της θητείας του, είναι άνευ προηγουμένου.

Μάλλον χρειάζεται να θυμηθούμε ότι τον σχετικό νόμο δεν τον έφτιαξε ο κ. Κασσελάκης, αλλά  ψηφίστηκε το 1974, ώστε να τακτοποιηθούν όλοι οι αστράτευτοι πολιτικοί.

Ποιος ήταν τότε πρωθυπουργός;

β. Θέλετε να έχετε μια εναργή εικόνα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας;

Δεν έχετε παρά να δείτε φωτογραφίες από τις εξέδρες των «επισήμων» στις παρελάσεις.

Μέχρι και μπουνιές πέφτουν ώστε να εξασφαλιστεί μία θέση στον παράδεισο, που ακούει στο όνομα «Εξέδρα των επισήμων».

Αυτά, βέβαια,  γίνονται σε προάστια και σε μικρές πόλεις, διότι στις άλλες τηρείται, όσο το επιτρέπει το νταηλίκι μερικών, το πρωτόκολλο.

Εκεί, λοιπόν, θα δούμε να δίνεται η «Μάχη της Εξέδρας», της οποίας βέβαια η αντοχή δεν έχει υπολογιστεί να αντέξει το βάρος όλου του προαστίου μετά των συνοικισμών αυτού.

Όμως, αυτά δεν πτοούν τους διάφορους «πρώην» αλλά και «επίλεκτα μέλη των τοπικών κοινωνιών» να διαγκωνίζονται για να έχουν μία φωτογραφία να δείχνουν στους απογόνους τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Αίμα» χύνεται, αλλά η εξέδρα δεν συγκινείται ακόμη…

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν πλέον έως τις ευρωεκλογές και το θερμόμετρο της κομματικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει κατακόρυφα μεν, αλλά...

Μετά τον γάμο ομόφυλων έρχεται και ο… τρίτος γονέας;

Εάν έχουμε πιστέψει ότι η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη χώρα μας...

Η τυραννία της πλειοψηφίας…

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά αν κάτι επαληθεύεται με τον πιο επίσημο τρόπο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Την Πέμπτη 14...

Αντιπερισπασμοί: Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων»…

***.... Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων» είμαστε στην πλειοψηφία μας, που έχουμε εγκλωβιστεί σε σώματα ενηλίκων. Αυτή η διαπίστωση θα...