Ανανεωμένη 4η έκδοση του βιβλίου-ορόσημο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

Το Σάββατο στο Ηράκλειο η παρουσίαση (Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης») 

Το Σάββατο 6 Απριλίου, ημέρα επετείου της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα, οι Εκδόσεις Πεδίο και ο δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς παρουσιάζουν στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (πρώην Ανδρόγεω) του Δήμου Ηρακλείου, την ανανεωμένη 4η έκδοση του βιβλίου-ορόσημο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια».

Μετά την εξαιρετική απήχηση των εκδηλώσεων για τα γερμανικά εγκλήματα της Κατοχής και το ανοιχτό ζήτημα των επανορθώσεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, στα Καλάβρυτα και στη Λευκωσία, επόμενος σταθμός παρουσίασης του βιβλίου «Γιαβόλ!» είναι η πρωτεύουσα της μαρτυρικής Κρήτης.

Η εμπλουτισμένη 4η έκδοση της ανατρεπτικής έρευνας του Γιώργου Χαρβαλιά, που παρουσιάζεται πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία της, περιέχει 150 επιπλέον σελίδες πολύτιμης τεκμηρίωσης, με ειδικό αφιέρωμα στους τόπους θυσίας της Κατοχής και πληθώρα στοιχείων για τις γερμανικές ωμότητες στην Κρήτη, αλλά και την προσπάθεια επαναχάραξης της Ιστορίας, με στόχο την άμβλυνση των εντυπώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα.

Το «Γιαβόλ!» προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας «ανεκτίμητη» τη συνεισφορά του στη θεμελίωση των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος Γραμματείας ΕΣΔΟΓΕ, πρώην ευρωβουλευτής.

– Μανούσος Παραγιουδάκης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

– Δρ Αριστομένης Ι. Συγγελάκης, συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών (ΕΣΔΟΓΕ).

– Γιώργος Χαρβαλιάς, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν δήμαρχοι μαρτυρικών πόλεων/χωριών της Κρήτης, πρόεδροι ενώσεων θυμάτων γερμανικής Κατοχής και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συμμετέχοντες στο πάνελ θα δεχτούν περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων από το ακροατήριο και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αδυσώπητος «πόλεμος» στο ΤikTok!

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη δημοφιλή εφαρμογή TikTok, εκτός εάν η μητρική...

Η αφή του Αγίου Φωτός, ένα διαρκές θαύμα

Στις μέρες μας, οι σκοτεινές δυνάμεις του διεθνούς σιωνισμού διεξάγουν με ιδιαίτερη ένταση έναν ύπουλο πνευματικό πόλεμο, ο οποίος...

Έναν μακρινό Απρίλη στο Μεσολόγγι

«Έναν μακρινό Απρίλη, το Πάσχα του 1824, στο Μεσολόγγι, αυτήν τη μικρή, παράταιρη και ξεχασμένη σήμερα πολιτεία, πέθανε ένας...

«Η Μακεδονία θα μας σώσει»

Ο μακαριστός και πραγματικός Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε μία ιστορική ομιλία του στις 3 Ιουνίου 2006 είχε πει: «…...