«Ναυτεμπορική»: 100 χρόνια ιστορίας

Η οικονομική εφημερίδα έκλεισε έναν αιώνα ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για έγκυρη και νηφάλια ενημέρωση

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της γιόρτασε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου η «Ναυτεμπορική», η ιστορική οικονομική εφημερίδα της χώρας!

Έχοντας παραμείνει πιστή στη δέσμευσή της για έγκυρη ενημέρωση, η «Ναυτεμπορική» εξασφάλισε πρωτιές, που έκαναν το όνομά της ταυτόσημο με την ποιότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών. Στις σελίδες της από το 1924 έως  σήμερα αποτυπώνονται συνεχώς οι πιο σημαντικές εξελίξεις της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας, αλλά και του «επιχειρείν», ακολουθώντας και υιοθετώντας πάντοτε και η ίδια τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Η ιδέα για τη «Ναυτεμπορική» γεννήθηκε μόλις δύο χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε μία Ελλάδα εμπλουτισμένη πλέον με το «φως» και τον πολιτισμό των Ελλήνων των μικρασιατικών παραλίων. Τότε κυκλοφόρησε ως «Ναυτικόν και Εμπορικόν ∆ελτίον Πειραιώς», με έδρα τον Πειραιά και, δίχως υπερβολή, έθεσε τα θεμέλια του οικονομικού Τύπου στην Ελλάδα.

Ιδρυτές της ήταν ο Πάνος Αθανασιάδης και ο Τζώρτζης Αθανασιάδης. Μετά τον θάνατο του πρώτου, τον Ιούλιο του 1981, και τη δολοφονία του δεύτερου, τον Μάρτιο του 1983, τα ηνία ανέλαβε η δεύτερη γενιά της οικογένειας Αθανασιάδη.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και με νέο «καπετάνιο», την οικογένεια Μελισανίδη, η «Ναυτεμπορική» επέστρεψε στον φυσικό της χώρο και σημείο εκκίνησης, τον Πειραιά, όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, ιστορικά συνυφασμένη με την πορεία της εφημερίδας.

Σήμερα παραμένει η μοναδική που πλέει ακάθεκτη στα πελάγη της παγκοσμιοποιημένης ενημέρωσης -ξεπερνώντας τις φουρτούνες- και έχοντας εξελιχθεί σε πολυσχιδή όμιλο, βάζει πλώρη για τον δεύτερο αιώνα. Σήμα κατατεθέν της αποτελούσε ανέκαθεν η υπεύθυνη και ψύχραιμη ενημέρωση, κρατώντας τις παραδοσιακές αρχές της δημοσιογραφίας, αλλά ενσωματώνοντας παράλληλα στη σύγχρονη εποχή τα εργαλεία του ψηφιακού περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα, το naftemporiki.gr αναβαθμίζεται και εμπλουτίζει την ύλη του και η εφημερίδα, χάρη στην πείρα και την κατάρτιση των συντακτών της, διευρύνει την ενημέρωση του κοινού της με πρωτόλεια θέματα, έρευνες και συνεντεύξεις.

Το 2024, χρονιά-σταθμός για την ιστορική εφημερίδα, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έκδοσή της, σηματοδοτείται από ακόμα ένα σπουδαίο γεγονός: Αναδείχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό European Newspaper of the Year 2024 ανάμεσα σε 136 τίτλους από 22 χώρες. Η «Ναυτεμπορική» είναι έτοιμη για τον δεύτερο αιώνα της!

Τόσο η συντακτική ομάδα του φύλλου, του site και του τηλεοπτικού καναλιού όσο και οι εργαζόμενοι στον όμιλο της «Ναυτεμπορικής» δίνουν την υπόσχεση πως για τα επόμενα… 100 χρόνια θα συνεχίσουν να υπηρετούν την ενημέρωση με την ίδια ποιότητα και αφοσίωση!

Όταν η εκτύπωση της «Ναυτεμπορικής» γινόταν σε μάρμαρο

«Το σημερινό φύλλο της “Ναυτεμπορικής’’ σηματοδοτεί το πέρασμα της ιστορικής αυτής εφημερίδας στον δεύτερο αιώνα ζωής. Όλοι έχουμε λόγο να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αναγνώστες, δημοσιογράφοι, εν γένει οι εργαζόμενοι αλλά και η οικογένειά μου, που επενδύει στην ποιοτική ενημέρωση χωρίς συμβιβασμούς» αναφέρει ο Γιώργος Μελισανίδης και συνεχίζει:

«Ως εκδότης δεσμεύομαι ότι θα παραμείνουμε με όλα τα μέσα της “Ν” -εφημερίδα, ιστοσελίδα, τηλεόραση- στην ίδια γραμμή πλεύσης, όπως και στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, με συνέπεια, πληρότητα, ακρίβεια, παρεμβατικότητα, αξιοποιώντας κάθε εργαλείο που μας προσφέρει η σύγχρονη εποχή. Κυρίως, όμως, θα σταθούμε πιστοί στις παραδοσιακές αρχές της αντικειμενικής ενημέρωσης».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οικολογικό τσιμέντωμα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία έκρηξη στην οικοδομή, η οποία οφείλεται κυρίως στο απαράδεκτο νομοθέτημα για την αύξηση των...

Ο επιστήμονας που διάβασε τις στάχτες της Πομπηίας και έφτασε στον...

Μέχρι χθες ο Γκρατσιάνο Ρανότσια ήταν ένας άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Αν και ο Ιταλός ακαδημαϊκός έχει να παρουσιάσει...

Η κλιματική αλλαγή μάς απειλεί

Η φετινή άνοιξη άρχισε στην Ελλάδα με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Στις 6 Απριλίου, σχεδόν έναν μήνα πριν...

Η Σκορδά μάς άλλαξε την πίστη!

Η Φαίη Σκορδά εχθές ακολούθησε την πεπατημένη. Αυστηρή κριτική σε όσους ξεφεύγουν από την πούρα νεοταξική γραμμή που χάραξαν...