Πώς ουκρανοποιείται η Ελλάδα

Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*

Η εκθετική αύξηση της τιμής των τροφίμων στην Ευρώπη συσχετίζεται με την αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μαζική εξέγερση των Ευρωπαίων αγροτών δεν έχει να κάνει με τις επιδοτήσεις πετρελαίου, αλλά με την πολιτική της παραγωγής τροφίμων στην Ευρώπη.

Στην Ολλανδία η εξέγερση των αγροτών συνεχίζεται λόγω του αναγκαστικού καταστροφικού νόμου περί αγροτικής παραγωγής.

Η εφαρμογή της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής άρχισε να υλοποιείται αρχικά στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, μέσω της επιδοματικής καταστροφής της ελληνικής αλιείας.

Εκείνη την εποχή δεκάδες χιλιάδες ξύλινα αλιευτικά σκάφη καταστράφηκαν. Ελάχιστοι, όμως, μπορούσαν να κατανοήσουν τα ολέθρια μελλοντικά αποτελέσματα των παρανοϊκών πολιτικών.

Σήμερα, ο ελληνικός αλιευτικός στόλος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει αντικατασταθεί από τον τουρκικό και τον ιταλικό.

Η καταστροφή της Ελληνικής αλιευτικής ναυπηγικής βιομηχανίας οδήγησε στην ανάπτυξη της αντίστοιχης τουρκικής, με αποτέλεσμα ναυπηγείο καϊκιών στην Τραπεζούντα να φέρει στην είσοδο της επιχείρησης την επιγραφή «σας ευχαριστούμε, Έλληνες».

Η αλιεία από τη Μεσόγειο μεταφέρθηκε στις ακτές της Νοτίου Αμερικής, μέσω επιδοτήσεων, από τους αλιευτικούς στόλους της Ιταλίας και της Ισπανίας, αφού ο ελληνικός στόλος είχε πλέον καταστραφεί.

Πρόσφατα η Αυστραλιανή επιθεώρηση «Australian National Review» δημοσίευσε μελέτη αφορούσα την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι εν μέσω πολέμου ο Ζελένσκι εισηγήθηκε νομοσχέδιο «περί αναγκαστικής πώλησης γης», που ουσιαστικά δήμευε τις ιδιοκτησίες των αγροτών που πολεμούσαν στο μέτωπο και ταυτόχρονα τις μεταβίβαζε στα ξένα funds.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, τα αμερικανικά funds Cargill, Monsanto, Dupont, Vanguard, Blackrock and Blackstone βρέθηκαν να κατέχουν το 22% της ουκρανικής γης και το 40% το 2024.

Η Monsanto σήμερα κατέχει το 78% της γης στην περιοχή του Sumy, το 56% στο Chernihiv, το 59% στο Kherson και το 47% στο Mykolaiv, καθώς και το 34% σε Κίεβο και Dnipropetrovsk.

Επίσης, η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post» δημοσίευσε ότι στο παρελθόν η Κίνα αγόρασε στην Ουκρανία έκταση ίση με το μέγεθος του Βελγίου.

Επιπλέον, το 28% της ουκρανικής γης αγοράστηκε από Ουκρανούς ολιγάρχες και τις NCH Capital, Agro Generation, ADM Germany, KWS, Bayer and BASF, Saudi PIF και SALIC.

Σήμερα το 75 % της ουκρανικής γης ανήκει στα funds και στους ολιγάρχες. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησε δάνειο 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Ζελένσκι, υποδουλώνοντας τη χώρα στο διηνεκές.

Η συνολική αγορά της Ουκρανίας εν καιρώ πολέμου, σε συνδυασμό με τη διάθεση αδασμολόγητων ουκρανικών γεωργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που καταστρέφει τους Πολωνούς αγρότες, δεν είναι μία τυχαία κερδοσκοπική επιχείρηση, επειδή συνιστά την υλοποίηση του σχεδίου των ελίτ περί του «απολύτου ελέγχου των τροφίμων», με πρόσχημα βέβαια την κλιματική αλλαγή.

Αν αναγνώσει κάποιος προσεκτικά τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις πράξεις της, θα κατανοήσει ότι η αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσκοπεί στη μεταφορά της παραγωγής τροφίμων στην Ουκρανία και τη Λατινική Αμερική.

Το ουκρανικό μοντέλο υλοποιεί σήμερα στην Ελλάδα η Ν.Δ. Οι Έλληνες αγρότες, όμως, λόγω κομματικών δεσμών με τη Ν.Δ. αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δολίως φτωχοποιούνται για να αναγκαστούν να πουλήσουν τη γη τους στα funds.

Η ουκρανοποίηση της Ελλάδας άρχισε με τον εμίρη του Κατάρ, ενώ σήμερα υλοποιείται από τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος αγοράζει μαζικά τους ελαιώνες στην Πελοπόννησο.

Αυτός είναι και ο λόγος της πρόσκλησης μεταναστών «ραβδιστών ελιάς» από τη Ν.Δ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε πρόσφατα το Κατάρ, προσκαλώντας τους Άραβες για «επενδύσεις», προφανώς σε γη, επειδή η χώρα δεν έχει να πουλήσει τίποτε άλλο.

Οι Άραβες επενδύουν στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας και αποσκοπούν μόνο στην αγορά αγροτικής γης στην Ελλάδα.

*∆ιδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

  1. Εξαιρετικο αρθρο. Θα πρέπει να το διαβασει ο καθε Ελληνας και να μην ξανα ψηφισει Μητσοτακη, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλαδα Ουκρανοποιειται ταχυτατα, ίσως εχει ήδη Ουκρανοποιηθει. Απο τοτε που ο ΓΑΠ την πουλησε στο ΔΝΤ και οι υπολοιποι πρωθυπουργοι επαιξαν το ιδιο παιχνιδι.

  2. “Αυτός είναι και ο λόγος της πρόσκλησης μεταναστών «ραβδιστών ελιάς» από τη Ν.Δ”

    Πόσο καιρό κρατά το ράβδισμα τής ελιάς; Μετά τι θα γίνουν όλοι δαύτοι που καθημερινά μπουκάρουν κυρίως από την Κρήτη τώρα; Κι έπειτα, στην Κρήτη υπάρχουν από παλιά λαθρομετανάστες, οι οποίοι εργάζονται στα χωράφια. Αναγκαστικά, όταν θα μένουν άνεργοι, θα το ρίχνουν στην παρανομία.

  3. «Η ουκρανοποίηση της Ελλάδας άρχισε με τον εμίρη του Κατάρ, ενώ σήμερα υλοποιείται από τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος αγοράζει μαζικά τους ελαιώνες στην Πελοπόννησο.»

    Μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου Και άκρως ενδιαφέροντος άρθρου προέκυψαν ερωτηματικά βάση αποριών Για την επίλυση των οποίων ζητώ με σοβαρότητα και ειλικρίνεια απαντήσεις Τόσο απο τους διαχειριστές της Ιστοσελίδας οι οποίοι με τίμησαν με την αποδοχή τους Οσό και απο τους λοιπούς αναγνώστες

    1)Καταρχάς η κυβέρνηση και οι εκεί πολιτευτές έχουν επίγνωση με ποιούς πραγματικά έχουν απέναντί τους και με τι έχουν να κάνουν; Και αυτό διότι οι συγκεκριμένοι ξένοι δεν αστιεύονται καθόλου με κάτι τέτοια Θεωρούν την εμπιστοσύνη και την τήριση του λόγου ως θέμα και ζητημα τιμής .Δεν είναι οι δικοί μας που αρέσκονται να κοροιδεύονται Ούτε οι αδύναμοι εξ ημών που μπορούμε να τους τσαλαπατήσουμε Είδαμε τι έγινε την άλλη φορά με τον εμίρη του κατάρ Πήγε στον Ερντογάν Ο οποίος του εξήγησε οτι οι τούρκοι δεν είναι γελοιος και ανέντιμος λαός όπως οι Ελληνες Και τα λεφτά τα ιδρώνουν καθημερινά.Αλλο να είσαι γνωστός και πετυχημένος πολιτευτής και άλλο να γίνεσαι διεθνώς ρεζιλι Μπορει και οι πολιτευτές των κομμάτων εκει κάτω να πετύχουν και να βάλουν γιαλυά στους εμίρηδες Αν όχι τότε τι θα πάθουν; Καλά περί ελλάδος ουδής λόγος
    2)Οι συνδικαλιστές θα είναι απο τα εμιράτα ή όχι ;
    3)Οι εκεί εκπρόσωποι των κομμάτων θα απευθύνονται πρώτα στους εμήριδες για τα προβλήματα των« αγροτών;»Η θα πρέπει να βγάλουν μόνοι τους τα φίδια απο την τρύπα(Δίοτι μέχρι πρότινως επαιζαν καλά τον ρόλο του φακίρη διότι είχαν να κάνουν με ακίνδυνα ασπόνδυλα και όχι με πραγματικά φίδια) Για να μην ταράξουν τους άραβες ηγεμόνες που επενδύουν δηλ δίνουν δίσ για αγορά γής; Η θα πιέζουν τους εμίριδες για κονδύλια προς τους «αγρότες» Οπως γινόταν παλαιότερα με τις κυβερνήσεις για τα κονδύλια της ΕΕ πρός άγραν ψήφων;
    4) Και αν τα αιτήματα των δεν τελεσφορήσουν τότε οι Έλληνες πολιτευτές τι θα κάνουν; Παράπονα και διαδηματα διαμαρτυρίας προς τις πρεσβείες των συγκεκριμένων αραβικών χωρών Και δη στις ίδιες τις χώρες; Οι αγρότες, της Πελλοπονήσου- οποιοι και αν -έχουν κομματικούς δεσμούς με την ΝΔ τι θα κάνουν; Θα απειλούν τους εκπροσωπους των ΕΑΕμηράτων με απεργίες; Θα πηγαίνουν με τα τρακτέρ στις βίλες των εμίρηδων λόγω αγανακτησης; Η θα πετούν λάδια και φρούτα στους εμίρηδες; Η θα κλείνουν με τα τρακτέρ τις πύλες των πρεσβιών των συγκεκριμένων χωρών της Αραβικής χερσονήσου ;
    5)«Οι Έλληνες αγρότες, όμως, λόγω κομματικών δεσμών με τη Ν.Δ. αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δολίως φτωχοποιούνται για να αναγκαστούν να πουλήσουν τη γη τους στα funds.»Εδώ τα πράγματα διιστανται Δεν είναι χαζοί ούτε δυστυχείς παρά μονάχα όσοι απο εκείνους έχουν σοβαρούς και βάσιμους λόγους να χάσουν .Και οι οποίοι έχουν ήδη δωθεί πουληθεί απο τους δικούς τους Οι πιο πολυ βολεμένοι εξ αυτών ήξεραν τι έκαναν γνωρίζουν τι θα κάνουν ….
    Τέλος -και δεν θελω να σας κουράζω- αν δύναται τα προαναφερθέντα ερωτήματα να απαντηθούν Ισως βγεί κάτι νέο για περεταιρω σχολιασμούς.

  4. Το ουσιαστικό και μοναδικά σωτήριο για την Ελλάδα, είναι να αποκαλακτιστούν όλοι από τα κατεστημένα και γεμάτα εγκληματικές αμαρτίες πολιτικά απο…κόμματα και να καλλιεργήσουν την σκέψι και την λογική !!!
    Προωθώ το ζωτικής σημασίας κείμενο με απόλυτο σεβασμό στην πηγή !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σαν την Κούβα επί Μπατίστα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιτύχει ρεκόρ φτώχειας για τους Έλληνες και η χώρα ετοιμάζεται να ξεπεράσει σε...

Κατέρρευσε το «οικονομικό θαύμα Μητσοτάκη»

Για ολόκληρες γενιές Ελλήνων που θα πάνε χαμένες και για την επίσημη κατάντια της Ελλάδας ως της φτωχότερης χώρας...

Η κυβέρνηση πάλι ισοπεδώνει το ταξί

Από την αρχή της δεύτερης θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις προθέσεις της. Έκλεισε το μάτι στις πολυεθνικές...

Νέα οικονομική κρίση προ των πυλών: Πόσο «θωρακισμένοι» είμαστε;

Θυμάμαι ακόμη την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τη χρεοκοπία της τεράστιας αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, που είχε...