… Πλέρια δημοκρατία

Του Χρήστου Μπολώση

Κατά τη διάρκεια της Επταετίας, ως γνωστόν, όλοι οι Έλληνες, μα όλοι οι Έλληνες, και, άμα θέλετε, ρωτήστε τους, υφίσταντο βασανιστήρια καθημερινώς, πλην Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών. Εκτός αυτού, είχαμε και στυγνή λογοκρισία. Δεν περνούσε τίποτα, αν προηγουμένως δεν το είχε εγκρίνει ο Παττακός.

Και μετά ήρθε η Μεταπολίτευση και αναπνεύσαμε όλοι ελεύθερα και νομίζαμε ότι είχαμε δημοκρατία. Αυτά μέχρι προχθές, όταν φιλικό μου μπλογκ δημοσίευσε σημείωμά μου που αναφερόταν στους ΛΟΑΤΚΙ.

Σε λίγο ο φίλος ιδιοκτήτης του μπλογκ μού έστειλε e-mail με το οποίο με ενημέρωνε ότι αόρατες μεν, πολύ γνωστές δε δυνάμεις έκοψαν το άρθρο, διότι, όπως ανέφεραν, είχε ξεπεράσει τα όρια τα οποία αυτοί είχαν καθορίσει. Έτσι, φλου και αόριστα. Θα μπορούσαν να γράψουν «διότι έτσι μας γούσταρε», αλλά θέλησαν να το εξωραΐσουν.

Συνεπώς, ζούμε σε μια εποχή ελευθέρας διακινήσεως ιδεών χωρίς κανέναν περιορισμό, αρκεί οι ιδέες να συμφωνούν με τις ιδέες των παντοκρατόρων, όπου παντοκράτορες οι ιδιοκτήτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διότι ποιος είσαι εσύ, κύριε, που τολμάς να αναφέρεσαι στους ΛΟΑΤΚΙ χωρίς προηγουμένως να πλένεις το στόμα σου; Στο ερώτημα αυτό απάντηση δεν υπάρχει.

Στην ανάλογη ερώτηση «και ποιος είσαι εσύ, κύριε, που τόλμησες και με λογοκρίνεις;», δεν θέλεις να ξέρεις την απάντηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η αποχώρηση Δραγασάκη, ο ρόλος του Αλέξη και η χρηματοδότηση που...

Η χθεσινή αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και...

Χάρτινα καλαμάκια εναντίον καύσωνα

Κι ενώ περιμέναμε άπαντες εφοδιασμένοι με παγοκολόνες, αναψυκτικά, υπομονή και έχοντας πιάσει και δεύτερη και τρίτη δουλειά για να...

Τα καλά πραξικοπήματα

Και πού είστε, σύντροφοι! Να μου το θυμηθείτε μέρες που είναι. Πλησιάζει η εποχή που τα διάφορα φάρμακα που...

Αντιπερισπασμοί: Τυχερός και μπαρουτοκαπνισμένος…

Τυχερός στάθηκε ο Τραμπ. Ούτε λόγος περί αυτού. Βέβαια τα «Μητσοτάκεια» έντυπα και σάιτς για ακόμη μια φορά στάθηκαν...