Στον Άρειο Πάγο τα funds χωρίς ΑΦΜ – Σφοδρές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Οι δανειολήπτες ετοιμάζουν μηνυτήρια αναφορά για τις παράνομες εξαγορές δανείων!

Από τον Νίκο Πετρουλάκη

Πανελλήνια αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την ανυπαρξία ελληνικού ΑΦΜ στα funds του εξωτερικού, που αγόρασαν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων πολιτών, αφού και με έγγραφο της ΑΑΔΕ αποδεικνύεται ότι «πρέπει να έχουν ελληνικό ΑΦΜ ή φορολογικό υπεύθυνο με ελληνικό ΑΦΜ, διαφορετικά είναι παράνομοι».

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», όμως, θα έχει και συνέχεια από τον δικηγόρο Γιώργο Παλάζη, το γραφείο του οποίου άρχισε τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των funds, τα οποία αγόρασαν τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων χωρίς να έχουν ελληνικό ΑΦΜ, δεδομένου ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, όπως και επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ, ζητώντας την παρέμβασή τους στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

Παράλληλα, από το γραφείο νομικών του κ. Παλάζη, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «δημοκρατία»: «Θα κινήσουμε τις διαδικασίες, εκτός των μηνυτήριων αναφορών, για να ενημερωθούν τα κόμματα και να γίνει ερώτηση στη Βουλή, για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες ελέγχου, γιατί δεν είναι δυνατόν να ζητάει η κυβέρνηση να βγάλει ΑΦΜ ένα βρέφος έως ενός χρόνου, ένα ελληνόπουλο που μόλις γεννήθηκε, και να μην έχουν ελληνικό ΑΦΜ τα funds, που πήραν τα σπίτια των Ελλήνων και τα βγάζουν σε πλειστηριασμό. Θα κάνουμε ερώτηση και στον κ. Στουρνάρα, πρέπει όμως να ασχοληθεί και η Βουλή».

Το αποκλειστικό θέμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες της Ελλάδας και το κοινοποίησαν νομικοί και στελέχη εταιριών στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο διαδίκτυο. Με τον κ. Παλάζη επικοινώνησαν και μέλη του συλλόγου δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τους πλειστηριασμούς και δήλωσαν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν τα funds.

«Σε μια υπερφορολογημένη κοινωνία, όπως είναι η ελληνική, υπάρχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας χωρίς ΑΦΜ, έχοντας μάλιστα τη διακίνηση τεράστιας περιουσίας των Ελλήνων, τα σπίτια τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητάει να έχουν οι Έλληνες φορολογική συνείδηση, αλλά χωρίς να ξέρουμε και τους ιδιοκτήτες των funds, αυτοί δεν έχουν, λειτουργώντας χωρίς ελληνικό ΑΦΜ και χωρίς φορολογικό εκπρόσωπο, κάτι που ορίζει σαφώς ο νόμος και μας απάντησε η ΑΑΔΕ ότι έχουμε απόλυτο δίκαιο με τις ερωτήσεις που καταθέσαμε. Πρέπει να βρει το δίκιο του και ο κόσμος, να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, γι’ αυτό και θα κάνουμε τις μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Οικονομικού Εγκλήματος. Ελπίζουμε ότι θα ζητήσουν αμέσως να γίνει έλεγχος αυτών των εταιριών».

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

  1. Χαίρονται οι περιθωριακοί της οικονομίας, βάζουν στο χέρι τα ακίνητα των Ελλήνων. Χάνονται περιουσίες αντί πινακίου φακής, όπως γινόταν και στην περίοδο της κατοχής, οικονομικοί, πολιτικοί και τραπεζικοί παράγοντες κρατούν ευλαβικά την κουτάλα.
    Η κυβέρνηση βλέπει ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ σε τέτοιες συναλλαγές, όμως δεν είναι αυτό ανάπτυξη, αυτό είναι συγκέντρωση πλούτου σε λίγα λαμόγια και καταστροφή της μεσαίας τάξης.
    Μας κυβερνούν οι ίδιοι κακοποιοί που μας μαδήσαν και με το χρηματιστήριο, τότε που ο πρωθυπουργός μας έταζε πέντε και δέκα χιλιάδες μονάδες.
    Άνθρωποι της τότε κυβέρνησης είναι τα στελέχη της σημερινής, γιαυτό και το σημερινό χαλί μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Από ψέμα σε ψέμα ο Κ. Μητσοτάκης για τις τιμές του...

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση των τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας». Πίσω από αυτή την...

Σε δίνη διαρκείας η Ελλάς

Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και...

Περισσότερο βούτυρο

Ακούγοντας τον κύριο πρωθυπουργό να περιγράφει στο CNN σε άψογα αγγλικά την πολιτική του για τις εργασιακές σχέσεις, έριξα...

Οι ΜμΕ ζητούν ξεκάθαρες πολιτικές

Ο σάλος που προκλήθηκε με την υποχρέωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων να επιστρέψουν τις κρατικές επιδοτήσεις που είχαν δοθεί για...