Ο… ηγεμόνας τσαλακώνεται

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Η πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την απόλυτη αδυναμία της αντιπολίτευσης να προτείνει μια νέα γοητεία στον δήμο που θα προσελκύσει συμπαγή λαϊκά στρώματα παράγει μια πρωτοφανή πολιτική και θεσμική ασυμμετρία και αναδεικνύει οξύ πρόβλημα αντιπροσώπευσης στη χώρα.

Το γεγονός ότι το Μαξίμου απολαμβάνει τα προνόμια της εξουσίας με βασικό εργαλείο την επιλεκτική διανομή χρήματος σε κύκλους απωθητικών συμφερόντων οι οποίοι διαιωνίζουν την καθυστέρηση της χώρας και την αναπαραγωγή της εξάρτησης από ξένους προστάτες δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Εθισμένοι στη γόνιμη βλακεία του πλήθους, οι πολίτες για την ώρα δεν αντιδρούν. Ξεσπαθώνουν ατομικώς στις δημοσκοπήσεις, εκδηλώνοντας ανωνύμως τη δυσαρέσκειά τους για τις νεοφιλελεύθερες επιλογές αυτής της πνιγηρής δημοκρατίας που καταδικάζει σε δημογραφικό μαρασμό και δυσπραγία τον λαό, την ώρα που οι «ημέτεροι» διαγουμίζουν τον πλούτο του αυξάνοντας τις καταθέσεις τους σε υπεράκτιες εταιρίες και εχέμυθες ελβετικές τράπεζες.

Το βρίσκει όμως από κει που δεν το περίμενε ο Μητσοτάκης. Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, πέρα από το επικίνδυνο ρήγμα που έχει προκαλέσει στη συνοχή της «γαλάζιας» Κ.Ο., τείνει να μετατραπεί σε πρόβλημα διαρκείας, τσαλακώνοντας άσχημα το τρυφερό προφίλ του ηγεμόνα.

Δίνοντας τη δυνατότητα στους βουλευτές του να απέχουν, νομιμοποιεί την επίδειξη αντίστοιχων συμπεριφορών μελλοντικά. Η δυσφορία στις τάξεις των βουλευτών, που βλέπουν πως, αν δεν είσαι πρώην ΠΑΣΟΚ ή δικαιωματιστής ή δεν έχεις κάποιον ισχυρό «χορηγό», δύσκολα κάνεις καριέρα σε αυτήν την κυβέρνηση, δύναται να προσλάβει χαρακτήρα μαζικής απείθειας, ιδίως όταν η «αγέλη» αντιληφθεί ότι η επανεκλογή της τίθεται εν κινδύνω.

Στη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια προστίθεται τώρα η δίκαιη αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων απέναντι σε έναν θεαματικά αποτυχημένο υπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, που κυριολεκτικά «δεν ξέρει πού του πάν’ τα τέσσερα»! Κανένας δεν γνωρίζει -ή μάλλον οι παροικούντες γνωρίζουν πολύ καλά…- τον λόγο για τον οποίο ο άνθρωπος αυτός, αφού τα πρόκοψε στον χώρο του Αθλητισμού, όπου κέρδισε αυτοδικαίως τον τίτλο του χειρότερου μεταπολιτευτικά υπουργού, διασώθηκε στο υπ. Γεωργίας, λες και ο πρωτογενής τομέας είναι ανώδυνη υπόθεση για να εγκαταλείπεται στα χέρια κάθε τυχάρπαστου!

Στην κορυφή το πρόβλημα της ακρίβειας που λυγίζει τους πολίτες. Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα γιατί δουλεύει για τους προστάτες του. Αρκεί να σωρεύει τεράστια αποθεματικά από το αίμα των ανθρώπων με τον ληστρικό ΦΠΑ. Οι Αντουανέτες του Μαξίμου δεν ίδρωσαν που έστειλαν τα παιδιά μας στον χαμό στα Τέμπη. Δεν τρώγονται με μικροέγνοιες για τα έγχρωμα τιμολόγια του ρεύματος. Και δεν τους αφορά και τώρα αν ο κοσμάκης θα έχει και αύριο για να βάλει ένα πιάτο πικρό φαΐ στο τραπέζι του…

 1. Κατάργησε την αντιπολίτευση, δεν πρόλαβε όμως να χαρεί. Η αλαζονεία της κορυφής τον οδήγησε σε τρομακτικά πολιτικά λάθη, έθιξε οικογενειακές αξίες και στρέβλωσε την Ελληνική γλώσσα (ομόφυλος σημαίνει μόνο άτομα της ιδίας φυλής) για τους ομοφυλόφιλους, μας καταδίκασε σε υπανάπτυξη και πείνα καταλαμβάνοντας το πρώτο στασίδι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.
  Κάθε του απόφαση είναι και μια μαχαιριά στην πατρίδα, την οικονομία και στην ευημερία της Ελληνικής οικογένειας, με το μπούκωμα κατάργησε την προειδοποιητική φωνή του τύπου, ενώ με τη συνεχή διείσδυση στο Σημιτικό ΠΑΣΟΚ διαρρηγνύει τη βάση της ΝΔ.
  Πρόκειται για τον Κόμμοδο της δεξιάς παράταξης, σύντομα η ΝΔ θα θυμίσει την εξάχνωση που υπέστη η ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ επί της προεδρίας του Γιάννη Ζίγδη.

 2. @ Οδυσσέας Λαερτιάδης

  “ομόφυλος σημαίνει μόνο άτομα της ιδίας φυλής”

  Όχι μόνο. Σημαίνει και τού ιδίου φύλου.(*) Ένα άτομο μπορεί να είναι ομοφυλόφιλο, ήτοι να έλκεται από άτομα τού ιδίου φύλου. Ένα ζευγάρι ατόμων, μπορεί να είναι μονάχα ομόφυλο, ήτοι δύο άτομα τού αυτού φύλου. Αν το πεις ομοφυλόφιλο, δεν βγάζει νόημα.

  Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με το σχόλιό σου. Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν εν Ελλάδι, η οποία στην οποία έχει καθιερωθεί το πολίτευμα τής κληρονομικής δημοκατίας, όπως θα έλεγε και ο καθηγητής Κοντογιώργης.

  (*)https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Μαξίμου για την απόκτηση τέκνων από...

Το Μαξίμου δυστυχώς δεν κατάλαβε τίποτε! Ούτε από το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών, δεκατρείς μονάδες πτώση η Ν.Δ., ούτε...

Εδώ θα μείνει και θα πληρώσει!

Σιγά που θα δεχόντουσαν τα συστήματα εξουσίας στην Ευρώπη να γίνει ο Κυριάκος… ευρωπαϊκός δερβέναγας. Μπορεί να τα έχουν...

Σε δίνη διαρκείας η Ελλάς

Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και...

Η Μαργαρίτα, ο Μένιος, ο Σημίτης και τα… μυστικά της Άννας

Κακά τα ψέματα, ως «νέα πολιτικός» πλασάρεται από φιλικά της δημοσιεύματα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά το παλεύει εδώ και......