Τέμπη: Η μάνα που κονιορτοποίησε τη συγκάλυψη του εγκλήματος

Η χαροκαμένη επιστήμονας υπέδειξε μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή αυτούς
που προστατεύει με νύχια και δόντια το πολιτικό και δικαστικό σύστημα – «Ήξεραν και ρίσκαραν με δόλο της ζωές των επιβατών όλη η πολιτική ηγεσία, η πρόεδρος της ΡΑΣ Τσιαπαρίκου, ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ και η Hellenic Train. Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έδωσαν την εντολή για τσιμέντωμα στον τόπο του δυστυχήματος 

Του Βασίλη Γαλούπη 

Κόμπιαζε. Βούρκωνε. Λύγιζε. Αλλά σε κάθε της φράση έβρισκε ολοένα περισσότερο θάρρος για να αποκαλύπτει βήμα προς βήμα όλη τη συγκάλυψη που έχει επιβάλει εδώ κι έναν χρόνο το πολιτικό και δικαστικό σύστημα της χώρας, ώστε να μην αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών.

Με την ακλόνητη πίστη που της δίνει ο πιο σκληρός ρόλος, αυτός της χαροκαμένης μάνας, η μαυροφορεμένη Μαρία Καρυστιανού μάζεψε όλη της τη δύναμη για να σταθεί στα πόδια της και να υποδείξει με σαφήνεια, στοιχεία και γενναιότητα ποιοι οδήγησαν με δόλο στο πολύνεκρο δυστύχημα και πώς ακριβώς έχει μεθοδευτεί το ντροπιαστικό κουκούλωμα.

Η ομιλία της χθες στην Εξεταστική Επιτροπή, συναισθηματική και στοιχειοθετημένη ταυτόχρονα, κλόνιζε όποιον πολίτη την παρακολουθούσε. Είναι άγνωστο, όμως, αν θα μπορέσει να ταρακουνήσει και το νεκροζώντανο πολιτικό και δικαστικό σύστημα, που συμμαχεί απροκάλυπτα για να μη λογοδοτήσουν αυτοί που όλοι γνωρίζουν ότι άφησαν τα τρένα να γίνουν καρμανιόλες.

Η γιατρός, μητέρα της 20χρονης Μάρθης και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη, είπε μεταξύ άλλων στη συγκλονιστική ομιλία της και την κατάθεσή της στην Εξεταστική:

«Ο Κ. Αχ. Καραμανλής δηλώνει με θράσος αθώος λόγω της ασυλίας του και, αντί να παραιτηθεί ευθύς και να αφεθεί στη Δικαιοσύνη, πράττοντας το αυτονόητο για τη μνήμη των νεκρών και για εμάς, παραμένει κρυμμένος, ελπίζοντας πως η Βουλή θα τον σώσει».

«Δεν είναι ντροπή σε ένα τέτοιο κοινωνικό έγκλημα η σχετική δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής (σ.σ.: του Κωνσταντίνου Τασούλα) κι όχι στο υλικό που έχει υποβληθεί και είναι στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής για να μελετηθεί; Πώς θα θέσετε τις κατάλληλες ερωτήσεις στον κ. Καραμανλή αν δεν γνωρίζετε το υλικό;».

«Είναι κατάντια οι Ευρωπαίοι να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για το οικονομικό κομμάτι που τους αφορά άμεσα κι εμείς για 57 νεκρούς να κυνηγάμε φαντάσματα».

«Στο έγκλημα των Τεμπών από την αρχή υπήρξε μεγάλη προσπάθεια υποβίβασης των ευθυνών, όσο πιο χαμηλά γίνεται. Πρώτος ο πρωθυπουργός και ακολούθως κάποιοι υπουργοί μίλησαν για ανθρώπινο λάθος. Παρόλο που στα γραφεία τους, όπως και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είχαν διαβιβαστεί υπομνήματα σχετικά με τον ορατό κίνδυνο ατυχήματος».

«Μιλώντας με μηχανοδηγούς μού ανέφεραν ότι ήταν βέβαιο πως θα γινόταν μεγάλο δυστύχημα, απλά δεν ήξεραν την ημερομηνία. Αν ήταν εδώ  ο κ. Γενηδούνιας θα μιλούσε σχετικά. Κρίμα που αποφασίστηκε να μην κληθεί ο πρόεδρος των μηχανοδηγών. Θα μπορούσε να δώσει πολλές και ακριβείς πληροφορίες. Αλλά δεν θεωρήθηκε σημαντικός για την υπόθεση».

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε γνώση φυσικά του πρωθυπουργού, είχε συντάξει σχετικό εμπιστευτικό έγγραφο προς τον υπουργό το 2022 (για την επικινδυνότητα των σιδηροδρόμων). Πετάχτηκε κι αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα στον κάλαθο των αχρήστων».

«Πιστή στη γραμμή που έχει δοθεί για το ανθρώπινο λάθος, η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννα Τσιαπαρίκου δεν εξήγησε γιατί στις ετήσιες εκθέσεις απέκρυπτε την αλήθεια και σκοπίμως ωραιοποιούσε την κατάσταση λειτουργίας του συρμού, προκειμένου να τον κρατήσει σε λειτουργία πάση θυσία».

«Η Τσιαπαρίκου δεν θα έβαζε τα παιδιά της μέσα στο τρένο. Κι εμείς το ίδιο, κυρία Τσαπαρίκου, δεν θα τα βάζαμε τα παιδιά μας αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Αλλά δεν ξέραμε».

«Εσείς, κυρία Τσιαπαρίκου, γνωρίζατε, όπως ήξερε καλά και όλη η πολιτική ηγεσία και ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ και η Hellenic. Ξέρατε, αλλά ρισκάρατε με τα δικά μας παιδιά. Ξέρατε, αλλά ρισκάρατε με δόλο τις ζωές των επιβατών».

«Είναι τόσο μεγάλο το χάλι, που έπρεπε από τις πρώτες 10 μέρες να μπουν οι υπεύθυνοι φυλακή. Και είμαστε έναν χρόνο μετά και ξεκινάει η Εξεταστική από το αν… φταίει. Από την αρχή μέχρι το τέλος παραβάσεις. Και δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες; Επιτρέπεται να παραιτείται θεατρικά για μία εβδομάδα ο υπουργός Μεταφορών και να είναι βουλευτής ξανά για την ασυλία; Εσείς τη συντηρείτε την ασυλία. Είναι συνάδελφός σας, αλλά δεν μπορείτε να προασπίζεστε το κακό. Εγώ στον γιατρό που θα έκανε κακό στο παιδί σας θα θέλατε να πάω και να τον στηρίξω επειδή είμαι γιατρός;».

«Είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι, αν η κυβέρνηση αποκάλυπτε στον κόσμο την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, τότε κανείς δεν θα επιβιβαζόταν σε τρένα. Γιατί δεν πήγε εισαγγελέας να τον συλλάβει; Απορώ πώς κυκλοφορούσε ελεύθερος…».

«Όπως μου εκμυστηρεύτηκε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, το τσιμέντωμα στον τόπο της τραγωδίας, προτού καλά καλά γίνουν οι απαραίτητες έρευνες, έγινε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του».

«Πήρα καμένα οστά από την κόρη μου… Είναι δυνατόν να μην ασχολούμαστε με την έκρηξη και τη φωτιά; Στο πόρισμα Γεραπετρίτη να λέει στις πρώτες σελίδες πως “δεν θα ασχοληθούμε με τη φωτιά”;».

«Με βλέπετε εδώ, μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους, 180 τραυματίες δίπλα μου και τις οικογένειές τους. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής, γιατί κάποιοι με δόλο προέτρεπαν να το χρησιμοποιήσουν. Σ’ αυτό το έγκλημα, που αφορά όχι 57 ανθρώπους, αλλά όλη την κοινωνία, η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Θα αποδοθεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο». Εύχομαι να έρθει γρήγορα μέσω της Δικαιοσύνης».

  1. Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝ

  2. θα πέσει ένα πέτσωμα ξανά στα sites και όλα καλά θα βρεθούν άλλες δυστυχίες να ασχοληθεί η πλέμπα

  3. Το θέμα είναι ένα .
    Ποιος ή ποια Υπηρεσία ” ΑΚΟΥΕΙ ” ? Άκουσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ? Άκουσε Ο Άρειος Πάγος ” ? Άκουσε η Υπηρεσία Δικαιοσύνης της Λάρισας ? Και τελικά συγκινήθηκαν τα ” ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ” της Πολιτικής Εξουσίας ?
    Φυσικά και ΟΧΙ δεν άκουσε κανένας διότι ο μοναδικός σκοπός της Πολιτικής Ηγεσίας είναι το πως θα κουκουλώσουνε τις Ευθύνες τους , και των δικών τους παιδιών ( ΕΡΓΟΣΕ – ΡΑΣ – Κ,Λ,Π ) , παρά τα αποτελέσματα της Εισαγγελέως της Ε.Ε .
    Να είναι όμως σίγουροι όλοι τους ότι δεν πρόκυτε να υποκύψει κανένας τους και θα δώσουν αντάμωση και στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , και τότε θα δούμε πόσα απίδια θα έχει ο σάκος .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η «δημοκρατία» δεν ξεχνά την Κύπρο: Επετειακό-τιμητικό φύλλο για την μαύρη...

Αυτό το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 η «δημοκρατία» αφιερώνει ολόκληρο το φύλλο της στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

H Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει!

Όταν πρόκειται να συνεργαστώ με το Δημόσιο αισθάνομαι κάπως, διότι μου έρχονται στον νου ουρές, μούτρα, καβγάδες, «περάστε σε...

Συμπλοκές και αποκαλύψεις

Διαβάζω ότι ένας 16χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ συμμετείχε σε συμπλοκή ανηλίκων το...

Αυτές οι εποχές της παρακμής

Θωρώ στο YouTube -τη μόνη μας δυνατότητα πλέον να ακούμε λαϊκά- τον μέγα Καζαντζίδη, να κρέμονται οι γύρω από...