Το παραμύθι πηγαίνει σύννεφο…

Του Βασίλη Βέργη

Στις 13 Ιανουαρίου 2024 ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Γαλάτσι και με στόμφο είπε μπροστά σε πολίτες και κάμερες: ««Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να τα βάζουμε με το τέρας της ακρίβειας. Θα πολεμήσουμε εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές. Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη».

Το ακούς, το διαβάζεις, το βλέπεις και σκέφτεσαι: Εξαιρετικές είναι οι προοπτικές με αυτόν τον νέο πρωθυπουργό. Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος δείχνει έτοιμος στο ξεκίνημα της θητείας του να σπάσει αβγά. Είναι αποφασισμένος να τα βάλει με τα «καρτέλ» της εκμετάλλευσης και να προστατέψει το εισόδημα των καταναλωτών. Απλώς πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου. Τώρα ανέλαβε ο άνθρωπος, χρειάζεται να τον αφήσουμε να ξεδιπλώσει το πλάνο του. Να του επιτρέψουμε να δουλέψει και στο τέλος της δύσκολης αυτής πορείας θα τον κρίνουμε, ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Και αμέσως μετά προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Και συνειδητοποιείς ότι το παραμύθι πάει σύννεφο, για να το πω ακόμα πιο λαϊκά, μέσα στα μούτρα μας τα λένε και με τη γλώσσα έξω μας κοροϊδεύουν.

Ο κύριος που έβγαλε προεκλογικούς λόγους στο Γαλάτσι δεν ήταν ο… νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ένας άνθρωπος που κυβερνάει τη χώρα περισσότερο από 4,5 χρόνια! Δεν είναι στο ξεκίνημα της θητείας του, αλλά στον πρώτο χρόνο της δεύτερης!

Δεν είναι ένας φρέσκος πρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ένας πολιτικός που έχει «δαγκώσει» την καρέκλα, λειτουργεί με την αρχοντιά τού 41% και την παντελή απουσία αντιπολίτευσης. Με δυο λόγια, ένας πρωθυπουργός που τα έχει ΟΟΟΛΑ δικά του.

Κι όμως, αυτός ο πολιτικός μας είπε ότι θα συνεχίσει να τα βάζει με το τέρας της ακρίβειας!

«Δούλεμα» Νο 1: Πότε τα έβαλε με την ακρίβεια και με ποιον τρόπο; Με το αστείο καλάθι του νοικοκυριού; Περισσότερο από έναν χρόνο η ακρίβεια κάνει πάρτι. Στα σούπερ μάρκετ ο κόσμος δεν ψωνίζει αλλά τον «γδέρνουν»! Η αισχροκέρδεια μοιάζει με τον μεγάλο Γιουσέιν Μπολτ: τρέχει με χίλια και ουδείς κάνει έστω προσπάθεια να τη σταματήσει.

«Δούλεμα» Νο 2: Ποιοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται μια «παγκόσμια συγκυρία»; Γιατί τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό πωλούνται πολύ φθηνότερα απ’ ό,τι εδώ; Γιατί το λάδι και το τυρί εκτός Ελλάδος δεν… επηρεάζονται από την παγκόσμια συγκυρία, αλλά εντός συνόρων μοιάζουν με πριονοκορδέλα για τον δύσμοιρο καταναλωτή, κύριε Μητσοτάκη;

«Δούλεμα» Νο 3: Το κράτος έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ναι, τους διαθέτει. Αλλά δεν θέλει να τους ενεργοποιήσει και να τα βάλει με τους «λήσταρχους» που χρησιμοποιούν τον πληθωρισμό ως άλλοθι για να ξεσκίζουν την ελληνική οικογένεια. Δεν τους ενεργοποιεί εδώ και 4,5 χρόνια.

Οοοολα αυτά λοιπόν και πολλά ακόμα αποδεικνύουν γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίστηκε στο Γαλάτσι δεν είπε την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες. Το κυριότερο όμως, πέρα από το «τέρας των ψεμάτων της κυβέρνησης», γιατί αυτό μας ενδιαφέρει, είναι ότι ο πρωθυπουργός των τελευταίων 4,5 ετών δεν λειτουργεί υπέρ των ανθρώπων που τον ψήφισαν και του συνόλου του λαού μας, αλλά επιτρέπει στους «άρχοντες» της αισχροκέρδειας να «παρτάρουν» στην τσέπη μας.

Δεν πιστεύω ούτε λέξη απ’ όσα «υποσχέθηκε» και θεωρώ ότι στην πράξη έχει δείξει πως θα συνεχίσει εν γνώσει του να εμφανίζεται ως… ηττημένος σε μια μάχη που είναι πιο «στημένη» από ποδοσφαιρικό παιχνίδι!

 1. Έτσι ακριώς είναι τα πράγματα και την ίδια στιγμή υπάρχει κόσμος που βαφκαλίζεται μέσα σε κλισέ Δειάς και Αριστεράς.

 2. Και γιατί να μην τα πει αυτά δηλαδή;

  Αφού πήρε τις εκλογές θριαμβευτικά.

  Ψήφισε ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ που έβγαινε κι έλεγε για την ακρίβεια, την αισχροκέρδια, και τον πληθωρισμό;

  Όχι βέβαια. Μαζικά Μητσοτάκη ψήφισε.

  Τον ΣΥΡΙΖΑ τον τιμώρησε και οι αναλυτές έγραφαν ότι παραήταν μελό, καταθλιπτικά και αντι-πολιτευτικά τα σποτάκια του, κι ο κόσμος βρίσκεται πλέον σε φάση θετική!

  Να τον λουστούν τώρα. Έυχομαι να τους πάρει και τα σώβρακα και να να τους δώσει μετά ‘σώβρακο-pass’.

  Να τον λουστούν κι όλοι όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν επειδή .. έχουν απογοητευτεί, … αγαναχτήσει με την δημοκρατία, και … δεν αλλάζει τίποτε.

  Να το θυμούνται αυτό όταν δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν ή όταν ψωνίζουν έναν τεταρτάκι φέτα το δεκαπενθήμερο.

  Σας γλεντάει ο κυβερνήτης σας. Χαρείτε τον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Άπιαστο όνειρο οι διακοπές λόγω ακρίβειας

Κάποτε είχαν χαρακτηριστεί «μπάνια του λαού». Αναφέρομαι στις καλοκαιρινές διακοπές, που είναι αναγκαίες για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του...

Η δυσώδης μπίζνα με τις ανανεώσιμες πηγές

Το «κόλπο» με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το πήραν πρέφα πρώτοι οι τραπεζίτες. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι το «περιβάλλον» είναι...

Από ψέμα σε ψέμα ο Κ. Μητσοτάκης για τις τιμές του...

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση των τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας». Πίσω από αυτή την...

Σε δίνη διαρκείας η Ελλάς

Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και...