Αποσαθρώνεται το 41%  

Του Μανώλη Κοττάκη

Δεν συγκίνησε το φιλοθεάμον κοινό η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μολονότι διαφημιζόταν επί τρεις ολόκληρες μέρες εντατικά. Ακριβέστερα; Πάτωσε. Η μεγάλη μεταρρύθμιση που φαντασιώνεται δεν συγκινεί. Ούτε το κόμπλεξ του να συναγωνιστεί την Κεντροαριστερά σε παρά φύσιν δικαιωματισμό στην τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου! Μόλις 3,7% των τηλεθεατών που είχαν ανοιχτούς δέκτες την είδαν. Δεν ευθύνεται ωστόσο η ΕΡΤ γι’ αυτό. Απλώς ο κόσμος δεν ήθελε να ακούσει κάτι τόσο αποκρουστικό, και μάλιστα χωρίς αντίλογο, για το οποίο ήταν ήδη ενήμερος: τον ηγέτη της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα να εξαγγέλλει τη δημιουργία οικογενειών χωρίς πατέρα ή χωρίς μητέρα!

Αλλά και στις δημοφιλείς αναζητήσεις του διαδικτύου να ρίξει κανείς μια ματιά θα διαπιστώσει ότι οι Έλληνες ασχολούνται με αλλότρια: Με την πρόσληψη του τέως προπονητή της ΑΕΚ Αργύρη Γιαννίκη στη γερμανική Μόναχο 1860, με τις καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, με τον προσωπικό αριθμό του πολίτη, με τα μέτρα για την ακρίβεια, με τις απόψεις του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου κατά του γάμου των ομοφύλων, με το market pass, το επίδομα παιδιού και τη διαγραφή των προστίμων του εμβολιασμού, με τον 31χρονο που αγνοείται στο Μεσολόγγι, με την Coco Sanel και με τη συναυλία του ράπερ «12ος πίθηκος» στο Μέγαρο Μουσικής. Αναφορές στον κύριο Μητσοτάκη παρατηρούνται περισσότερο για την έξοδό του στη Μαρινέλλα και ολιγότερο στο επίμαχο θέμα.

Η εντελώς μονόπλευρη παρουσίαση του γάμου χωρίς τον παραμικρό αντίλογο, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων από το σύνολο των ηλεκτρονικών media (που επιδίδονται ασύστολα σε χοντροκομμένη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα), συνάντησε απλώς την κα-θο-λι-κή απόρριψη της κοινής γνώμης. Ο κύριος Μητσοτάκης ψάχνει ακροατήριο για να το πείσει και δεν το βρίσκει. Αποξενώνεται από τις πλειοψηφίες που τον έφεραν στην εξουσία. Το Μαξίμου που τα παρατηρεί μελαγχολικά όλα αυτά γνωρίζει βεβαίως ότι το θέμα απασχολεί τη «σιωπηλή» κοινή γνώμη. Και το σφυγμομετρεί, παρά τις υψιπετείς αναλύσεις μελών του ότι «στα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν χωρούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες». Από όσο φαίνεται, υπάρχουν και παραϋπάρχουν πλειοψηφίες. Μεγάλες πλειοψηφίες. Για την ώρα έχουν τη μορφή… υγρασίας που διαβρώνει το κυβερνητικό υπέδαφος πέριξ του Μαξίμου, αλλά αργά ή γρήγορα θα προσλάβουν και άλλη μορφή. Αν πιάσουν υγρασία τα θεμέλια του καταστήματος, αυτή γρήγορα θα επεκταθεί προς τα πάνω. Στις κολόνες, στα ταβάνια και τα πατώματα.

Οφείλω προς επίρρωσιν αυτών να καταθέσω και το εξής: Η εκλεκτή συνάδελφος «Καθημερινή» παρουσίασε την Κυριακή σε παραπολιτική στήλη της τα ευρήματα απόρρητης ερεύνης, σύμφωνα με τα οποία διαφωνεί με τον γάμο το 67% των κεντρώων ψηφοφόρων, το 78% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων και το 84% των δεξιών ψηφοφόρων. Όλο το 41% δηλαδή! Την άποψη του οποίου γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο κύριος Μητσοτάκης, που θέλει να υποστεί την εξευτελιστική δοκιμασία να εγκριθεί νομοσχέδιό του με την πλειοψηφία των παρόντων (σε αρραβώνα με τον ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Κασσελάκη) και όχι με τη δεδηλωμένη των 158.

Η υγρασία στα θεμέλια δεν αφορά όμως μόνο τον γάμο. Αφορά ειδικότερα και γενικότερα θέματα. Ειδικότερα στα Εθνικά, ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του άρχισε να δικαιώνει αυτούς που από το 2019 είχαν ισχυρές επιφυλάξεις για τη γραμμή του απέναντι στη γείτονα. Προχθές είπε ξεκάθαρα ότι δίδει πράσινο φως στην ενίσχυση του εχθρού των αιθέρων Τουρκία με αγορά F-16 από τις ΗΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι… δεν θα κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά! Προσοχή: Όχι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, όχι παραβάσεις, υπερπτήσεις. Συμβιβαζόμαστε και τους δίνουμε την άδεια να τα πάρουν, αρκεί να μην πετάνε πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων στα νησιά του Αιγαίου, μέσα στα 6 μίλια! Σπουδαία διαπραγμάτευση, καταπληκτικό deal! Να ανέχεσαι τη «διακόρευση» του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας σου. H ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, με την οποία καλούσε τις ΗΠΑ να μην πωλήσουν τα μαχητικά στους Τούρκους, δεν είναι πλέον ιστορική ύστερα από αυτήν την κυβίστηση.

Γενικότερα, πάντως, η συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ άνοιξε ζητήματα μείζονος αξιοπιστίας. Άλλα λες και άλλα κάνεις για τα F-16, άλλα λες προεκλογικά και άλλα κάνεις μετεκλογικά για τον γάμο, άλλα λες προεκλογικά και άλλα κάνεις μετεκλογικά για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, άλλα λες προεκλογικά και άλλα κάνεις μετά για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, στο τέλος το συμπέρασμα είναι ένα: Συμφωνία αληθείας αγνοείται. Επιμένω λοιπόν: Η υγρασία επεκτείνεται.

  1. Πέθανε η ΝΔ, οι ψηφοφόροι διαφωνούν με τις πολιτικές Μητσοτάκη, διαφωνούν και όσοι από τους βουλευτές λαμβάνουν τα άσχημα μηνύματα της βάσης. Δυστυχώς για αυτούς, αυτή είναι η εικόνα και στις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, ο πολιτικός δρομέας Κυριάκος αγωνίζεται μόνος, βγαίνει όμως τελευταίος. Άρα, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως ο κόσμος κατά βάση διαφωνεί με τις δικές του πολιτικές. Ακόμη χειρότερα, συμφωνούν πως υπάρχει και άπλετος πολιτικός χώρος δεξιά της ΝΔ, ενώ βλέπουν ως πολιτικά ορθό τον κανένα.
    Όσο και αν ο Κυριάκος με τα πληρωμένα ΜΜΕ προσπαθεί να κρατήσει τους ψηφοφόρους στη σπηλιά του Πλάτωνα, δεν του βγαίνει. Πολλοί είδαν τον πραγματικό Ήλιο, δεν πείθονται πλέον όταν τους δείχνουν το είδωλο του στο νερό.
    Μαζί με τη ΝΔ πεθαίνει πολιτικά και η οικογένεια Μητσοτάκη, πολλά τα δεινά που μας επισώρευσε.

  2. καλά καλά, θα κάνει και 3η θητεία έτσι όπως πάει. για βγείτε έξω να δείτε όλα τα λαμόγια με γεμάτες τσέπες, να τρώνε και να πίνουνε στην υγειά των κορόιδων. αυτοί βγάζουν κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αντί για αρχηγό, ας ψάξουν για συμπόρευση

Ας δεχθούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει «ταβανιάσει» ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και δεν...

Οι εμπειρίες των «συνεργασιών» από το… 1956

Η πρόταση που διατυπώθηκε και δημοσίως από τον Ν. Παππά για «εκλογική συνεργασία» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς...

Κυριάκος για πρόεδρος πασοκάρας!

Είναι απορίας άξιον που οι πασόκοι, θορυβημένοι από το σφόλι που έφαγαν στις ευρωεκλογές, προβαίνουν σε κινήσεις πανικού, όπως...

Αποχή: Εξαϋλώνοντας ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Κράτος, κατά τον Max Weber, είναι «ο θεσμός που διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας». Η εξουσία του κράτους είναι...