Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Π. Λιάκου για τον Ελ. Βενιζέλο

Το κοινό που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ενημερώθηκε για το αποκαλυπτικό περιεχόμενο που έγραψε ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας»

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Λιάκου «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΜΜΩΝ. 

Το κοινό που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στο κέντρο της Αθήνας, ενημερώθηκε για το αποκαλυπτικό περιεχόμενο του βιβλίου που έγραψε ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» και άκουσε με ενδιαφέρον τους εκλεκτούς ομιλητές, που αναφέρθηκαν στο έργο αλλά και γενικότερα στην εποχή του διχασμού και στον αρνητικό ρόλο που έπαιξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. 

Το βιβλίο, μέρος του οποίου έχει δημοσιευτεί σε συνέχειες στην «κυριακάτικη δημοκρατία», φέρνει πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι o Ελευθέριος Βενιζέλος στην αρχή της δικηγορικής σταδιοδρομίας του πληρώθηκε από τους Τούρκους για να καταδίδει Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη και για να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα. Στη συνέχεια χρηματιζόταν από τους Αγγλογάλλους. Επιπλέον, αποκαλύπτονται τα «δωράκια» από τον μεγαλέμπορο όπλων Μπάζιλ Ζαχάρωφ. 

Στο έργο του Παναγιώτη Λιάκου τεκμηριώνεται μια κι έξω ότι ο Βενιζέλος ζήτησε από την Αντάντ να πεινάσουν οι Έλληνες για να εκθρονίσουν τον βασιλιά. Για να τα καταφέρει όλα αυτά, δεν δίσταζε να διαδίδει fake news εναντίον της πατρίδας του.

Ο Κρης πολιτικός αποκαλούσε «κομμάτι ξύλου» τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου και δήλωνε με νόημα στην Πηνελόπη Δέλτα ότι «εγώ μπορεί να λατρεύω τον Βελζεβούλ», ενώ συγκλονίζουν τα ντοκουμέντα για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του βασιλέως Κωνσταντίνου Α’. 

Ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιππάκης στο βήμα

Για το βιβλίο μίλησε ο Γιάννης Φιλιππάκης, εκδότης της εφημερίδας «δημοκρατία», ο δρ Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς, τ. διευθυντής Ερευνών ΕΙΕ, καθηγητής πανεπιστημίου, ο Χρήστος Χρηστίδης, αξιωματικός ε.α., διευθύνων σύμβουλος ΕΑΑΣ, και ο Στέργιος Καλόγηρος, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV.

Αποσπάσματα από το έργο διάβασε ο σημαντικότερος ηθοποιός της γενιάς του και διακεκριμένος σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η σάπια καραμέλα των «αξιακών εχθρών της δημοκρατίας»

Στο άρθρο του με τίτλο «Η μάχη της δημοκρατίας έναντι των εχθρών της» (εφημ. «Το Βήμα», 28.4.2024, σελ. 13),...

Ο κόσμος των ουτοπιών και ο εφιάλτης της δυστοπίας

Η ουτοπία είναι η προβολή του οράματος των ανθρώπων για τη δημιουργία μιας φαινομενικά ιδεώδους κοινωνίας. Επιπροσθέτως, θα μπορούσαμε...

Χέρι, νους και ψυχή! Η δακτυλική «επανάσταση»

Για κανένα άλλο μέρος του σώματος δεν έχει αποθησαυρίσει η γλώσσα μας τέτοιον πλούτο λέξεων, εκφράσεων, παροιμιών και ρητών,...

H γουόκ ατζέντα σκοτώνει την έβδομη τέχνη

Πέρασαν παραπάνω από δύο μήνες από τη λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου καταγράφηκε ο θρίαμβος της...