Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Π. Λιάκου για τον Ελ. Βενιζέλο

Το κοινό που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ενημερώθηκε για το αποκαλυπτικό περιεχόμενο που έγραψε ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας»

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Λιάκου «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΜΜΩΝ. 

Το κοινό που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στο κέντρο της Αθήνας, ενημερώθηκε για το αποκαλυπτικό περιεχόμενο του βιβλίου που έγραψε ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» και άκουσε με ενδιαφέρον τους εκλεκτούς ομιλητές, που αναφέρθηκαν στο έργο αλλά και γενικότερα στην εποχή του διχασμού και στον αρνητικό ρόλο που έπαιξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. 

Το βιβλίο, μέρος του οποίου έχει δημοσιευτεί σε συνέχειες στην «κυριακάτικη δημοκρατία», φέρνει πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι o Ελευθέριος Βενιζέλος στην αρχή της δικηγορικής σταδιοδρομίας του πληρώθηκε από τους Τούρκους για να καταδίδει Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη και για να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα. Στη συνέχεια χρηματιζόταν από τους Αγγλογάλλους. Επιπλέον, αποκαλύπτονται τα «δωράκια» από τον μεγαλέμπορο όπλων Μπάζιλ Ζαχάρωφ. 

Στο έργο του Παναγιώτη Λιάκου τεκμηριώνεται μια κι έξω ότι ο Βενιζέλος ζήτησε από την Αντάντ να πεινάσουν οι Έλληνες για να εκθρονίσουν τον βασιλιά. Για να τα καταφέρει όλα αυτά, δεν δίσταζε να διαδίδει fake news εναντίον της πατρίδας του.

Ο Κρης πολιτικός αποκαλούσε «κομμάτι ξύλου» τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου και δήλωνε με νόημα στην Πηνελόπη Δέλτα ότι «εγώ μπορεί να λατρεύω τον Βελζεβούλ», ενώ συγκλονίζουν τα ντοκουμέντα για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του βασιλέως Κωνσταντίνου Α’. 

Ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιππάκης στο βήμα

Για το βιβλίο μίλησε ο Γιάννης Φιλιππάκης, εκδότης της εφημερίδας «δημοκρατία», ο δρ Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς, τ. διευθυντής Ερευνών ΕΙΕ, καθηγητής πανεπιστημίου, ο Χρήστος Χρηστίδης, αξιωματικός ε.α., διευθύνων σύμβουλος ΕΑΑΣ, και ο Στέργιος Καλόγηρος, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV.

Αποσπάσματα από το έργο διάβασε ο σημαντικότερος ηθοποιός της γενιάς του και διακεκριμένος σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τεχνολογική επέλαση και επιβίωση

Όταν η μεγαλύτερή μας θυγατέρα με ρώτησε φέτος, που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις, ποια είναι η γνώμη μου για την...

Ολοταχώς προς την απόλυτη κυριαρχία των εξουσιαστών επί της ζωής των...

Τη δεκαετία του 1950 η γερμανική εταιρία Grünenthal κατασκεύασε και επέβαλε ως ισχυρό ηρεμιστικό τη θαλιδομίδη. Με τη βοήθεια...

«Προοδευτισμός» και ευθανασία

Σε αντίθεση με πολλούς φίλους «προοδευτικούς» οι οποίοι διάβασαν με συμπάθεια και θεώρησαν «χαριτωμένο» το γεγονός ότι ο 93χρονος...

«Οι γάμοι του Καραγκιόζη»

Τον Φεβρουάριο του 1852, μεσ’ στην τρελή Αποκριά και την κατά τα ειωθότα χαλάρωση των χρηστών ηθών, στη συνοικία...