Από τη μία χαρατσώνουν τους πολίτες κι από την άλλη θάβουν σκάνδαλα δισεκατομμυρίων

Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση στο κεντρικό άρθρο της η «δημοκρατία» κατηγορώντας την για υποκρισία, καθώς την ώρα που χαρατσώνει τους πολίτες για να γεμίσει τα ταμεία αγνοεί επιδεικτικά σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει την τακτική δια της παραγραφής αλά Siemens που χρησιμοποιήθηκε και για το θάψιμο του σκανδάλου με την αναβάθμιση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναλυτικά το άρθρο:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έθαψε» ακόμα ένα σκάνδαλο

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ξεμπρόστιασε την υποκρισία της κυβέρνησης, που από τη μια αντιμετωπίζει σαν φοροκλέφτες τους ελεύθερους επαγγελματίες κι από την άλλη προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κουκουλώσει το μέγα σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Όπως έγραψε η εφημερίδα μας, «το Δημόσιο δεν εμφανίστηκε στη δίκη για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή. Οδήγησαν σε παραγραφή την υπόθεση αναβάθμισης των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, για δέκα από τους 16 πρώην στρατιωτικούς, οι οποίοι αποτελούσαν μέλη των επιτροπών, που υπέγραφαν τις συμβάσεις και ήταν κατηγορούμενοι για απιστία. Οι μοναδικοί που παραμένουν κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου (για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου (για ξέπλυμα), καθώς και ο πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Μπάρδης».

Το κόλπο που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του σκανδάλου της αναβάθμισης των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού είναι το ίδιο με αυτό της Siemens και αποκαλείται παραγραφή. Έτσι πολλοί εκ των κατηγορουμένων απαλλάσσονται και μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, σε αντίθεση με άλλους συμπολίτες μας, που βρίσκονται στις φυλακές για αδικήματα μικρότερης… εμβέλειας από εκείνα της υπόθεσης Siemens και των σκανδαλωδών συμβάσεων ποικίλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, η πιο εξωφρενική και εξοργιστική «λεπτομέρεια» σε τούτη την όζουσα υπόθεση είναι η απουσία του Δημοσίου από τη δίκη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το αίτιο της… απροθυμίας του κράτους να παραστεί ως πολιτική αγωγή δεν είναι η αμέλεια, αλλά κάποια εντολή που δόθηκε. 

Γι’ αυτήν την αθλιότητα πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και κυρίως ο πρωθυπουργός. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να απαιτεί από τους πολίτες να καταβάλλουν φόρους πάνω σε… υποθετικά εισοδήματα για να εισπράξει -ακόμα και με αυτήν την κατάπτυστη μέθοδο- ψίχουλα, και να αγνοεί επιδεικτικά σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Με τέτοιου είδους νοοτροπία και συμπεριφορές της εξουσίας δεν απαξιώνονται μόνο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά το ίδιο το κράτος και το πολίτευμα. 

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να κινητοποιηθεί και να δράσει για να κοπούν μαχαίρι οι συνήθειες της συγκάλυψης και του «θαψίματος» σκανδάλων. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ελληνοτουρκικά: Όταν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης εκτίθενται

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, μας υπενθύμισε ότι, όσο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν στρατιωτικοποιημένα...

Νηστεία στα πάθη, τόπο στην οργή

Το άρθρο του αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Ιωάννη Μπούτση στην «Εστία», με το οποίο άσκησε κριτική στην Πρόεδρο...

Θα βγάλει «κόρακας κοράκου μάτι»;

Καθώς ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα, εκτοξεύεται ο αριθμός των υπογραφών στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα...

Η μέθεξη Σημιταριού και Νεομητσοτακισμού ως η πιο καταστροφική βόμβα στα...

«Δε διανοήθηκα ποτέ να εργαλειοποιήσω εθνικές τραγωδίες για πολιτικό όφελος». Κι όμως! Αυτή η απίστευτη δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό...