«Η ώρα των λύκων», το νέο βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στο καφέ O Κήπος του Μουσείου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου, Πατησίων 44, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Καλεντερίδη. 

Ο συγγραφέας και αναλυτής επιχειρεί μέσα από το βιβλίο του «Η ώρα των λύκων: ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους “Συμμάχους”» να απαντήσει στο ερώτημα εάν μπορεί η στρατηγική του κατευνασμού να αντιμετωπίσει έναν αναθεωρητικό ηγέτη. 

Για το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη θα μιλήσουν ορισμένοι εκ των καλύτερων αναλυτών που διαθέτει σήμερα η χώρα, και συγκεκριμένα οι Γεώργιος Αϋφαντής (πρέσβης ε.τ.), Ιωάννης Μπαλτζώης (αντιστράτηγος ε.α.), Χαράλαμπος Μηνάογλου (Δρ Ιστορίας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Ζωή Βελέντζα. 

Το βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη και η ιστορική έρευνα που πραγματοποίησε έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους η χώρα μας βρίσκεται υπό τη διαρκή απειλή ενός ακόρεστου και ιμπεριαλιστικού αντιπάλου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο «Μότσαρτ των Μαθηματικών» με το υψηλότερο IQ στον κόσμο

Όταν έκλεισε τα δύο του χρόνια, η οικογένειά του έκανε ένα από τα συνηθισμένα πάρτι γενεθλίων. Εκεί ο πατέρας...

Στο καλό, Αντώνη Τουρκογιώργη

«Ο Γιώργος δεν πήρε άδεια, είναι μέσα στη μονάδα!» Το τηλεφώνημα από τον κιθαρίστα μας, Γιάννη Μπερμπεριάν, εκείνο το...

Η «Μαντάμ Σουσού» δεν μένει πια εδώ…

Υπήρξε μια τηλεοπτική σταρ, αλλά λειτουργούσε με κανόνες αντιστάρ. Ο κόσμος την έμαθε και την αγάπησε μόνο μέσα από...

Άδωνις ή Αντώνης;

Οι παλιότεροι αναγνώστες θα θυμούνται ίσως την παρουσίαση που είχαμε κάνει πριν από λίγα χρόνια ενός συλλογικού βιβλίου με...