«Η ώρα των λύκων», το νέο βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στο καφέ O Κήπος του Μουσείου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου, Πατησίων 44, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Καλεντερίδη. 

Ο συγγραφέας και αναλυτής επιχειρεί μέσα από το βιβλίο του «Η ώρα των λύκων: ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους “Συμμάχους”» να απαντήσει στο ερώτημα εάν μπορεί η στρατηγική του κατευνασμού να αντιμετωπίσει έναν αναθεωρητικό ηγέτη. 

Για το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη θα μιλήσουν ορισμένοι εκ των καλύτερων αναλυτών που διαθέτει σήμερα η χώρα, και συγκεκριμένα οι Γεώργιος Αϋφαντής (πρέσβης ε.τ.), Ιωάννης Μπαλτζώης (αντιστράτηγος ε.α.), Χαράλαμπος Μηνάογλου (Δρ Ιστορίας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Ζωή Βελέντζα. 

Το βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη και η ιστορική έρευνα που πραγματοποίησε έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους η χώρα μας βρίσκεται υπό τη διαρκή απειλή ενός ακόρεστου και ιμπεριαλιστικού αντιπάλου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τεχνολογική επέλαση και επιβίωση

Όταν η μεγαλύτερή μας θυγατέρα με ρώτησε φέτος, που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις, ποια είναι η γνώμη μου για την...

Ολοταχώς προς την απόλυτη κυριαρχία των εξουσιαστών επί της ζωής των...

Τη δεκαετία του 1950 η γερμανική εταιρία Grünenthal κατασκεύασε και επέβαλε ως ισχυρό ηρεμιστικό τη θαλιδομίδη. Με τη βοήθεια...

«Προοδευτισμός» και ευθανασία

Σε αντίθεση με πολλούς φίλους «προοδευτικούς» οι οποίοι διάβασαν με συμπάθεια και θεώρησαν «χαριτωμένο» το γεγονός ότι ο 93χρονος...

«Οι γάμοι του Καραγκιόζη»

Τον Φεβρουάριο του 1852, μεσ’ στην τρελή Αποκριά και την κατά τα ειωθότα χαλάρωση των χρηστών ηθών, στη συνοικία...