… «Επαναστατεί» ο Χάρης Δούκας  

Η πραγματική «βόμβα» θα σκάσει με τη στελέχωση του ιδιαίτερου γραφείου του νέου δημάρχου. Όπως «ακούν» οι κοριοί της στήλης, ένα από τα ονόματα που ο κ. Δούκας προορίζει είναι πολιτικό και θα αφήσει πολλούς, αν όχι όλους, άναυδους

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνουν τα ηνία οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που αναδείχθηκαν στις εκλογές του Οκτωβρίου και σε αυτό το μεταβατικό διάστημα δίνουν και παίρνουν οι διεργασίες για τη συγκρότηση των επιτελείων τους. Διεργασίες που έχουν και εσωκομματικό χρώμα…

Στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, την Αθήνα, παρατηρείται επιφανειακώς νηνεμία, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες η κινητικότητα και οι πρώτες αναταράξεις είναι γεγονός.

Στο επίκεντρο; Σε αυτή τη φάση τι άλλο από τις ισορροπίες στις σχέσεις του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο οι άσπονδοι φίλοι του προσάπτουν ότι εκτός από το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει υπό (σχεδόν πλήρη) «έλεγχο» και την πλατεία Κοτζιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, λοιπόν, ότι η πρώτη «δοκιμή» έγινε αναφορικά με το πρόσωπο που θα οριστεί γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων. Η Χαριλάου Τρικούπη έκανε δική της «πρόταση», όμως ο κ. Δούκας απάντησε ότι έχει ήδη «επιλέξει» ποιος θα είναι ο πιο στενός συνεργάτης του. Και εκτός απροόπτου πρόκειται για τον δικηγόρο Βασίλη Μπόκο, με τον οποίο, ως μέλος του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, είχε ήδη συνεργασία ο νέος δήμαρχος.

Μάλιστα, στο τραπέζι για την κομβική αυτή θέση έπεσαν τις τελευταίες ημέρες κι άλλα ονόματα. Ανάμεσα σε αυτά ο Λευτέρης Καστανάκης που είχε την ίδια θέση και επί Γιώργου Καμίνη (;) διαδεχόμενος τον (νυν υπουργό του κ. Μητσοτάκη) Θοδωρή Λιβάνιο που ως ΠΑΣΟΚ τότε είχε θητεύσει γενικός γραμματέας μέχρι το 2014. Οπότε τώρα αυτός θα μετακομίσει μάλλον στη… Ζαχάρω. Κι ένα δεύτερο όνομα ήταν του Χρ. Σωτηρόπουλου, έως τώρα γεν. γραμματέα στον Δήμο Ηλιούπολης και αδελφού του νέου δημάρχου Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλου.

Η επόμενη «σφαγή» προβλέπεται να γίνει για τις θέσεις των αντιδημάρχων. Κι εδώ η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να έχει λόγο, αλλά ο Χ. Δούκας διαμήνυσε ότι σκέπτεται να χρησιμοποιήσει «εντελώς νέα πρόσωπα». Άλλωστε, με τη θεαματική ανατροπή του β΄ γύρου εξελέγησαν πολλά αουτσάιντερ και… άγνωστα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εάν θα υπάρξει ανάλογο «κριτήριο» και για τη θέση του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Μέχρι στιγμής πάντως η μόνη «υποψηφιότητα» που συζητείται είναι της (κόρης του παλιού δημάρχου) Ρωξάνης Μπέη που ήταν ήδη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου.

Η πραγματική «βόμβα» πάντως θα σκάσει με τη στελέχωση του ιδιαίτερου γραφείου του νέου δημάρχου. Κι αυτό διότι, όπως «ακούν» οι κοριοί της στήλης, ένα από τα ονόματα που ο κ. Δούκας προορίζει είναι πολιτικό… ζαφείρι, το οποίο θα αφήσει πολλούς, αν όχι όλους, άναυδους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...

Η οπλοκατοχή και… το μονοπώλιο της βίας

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Rod Dreher, σε ένα εγκώμιο για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους στενούς συνεργάτες του στο...

Η Μαργαρίτα, ο Μένιος, ο Σημίτης και τα… μυστικά της Άννας

Κακά τα ψέματα, ως «νέα πολιτικός» πλασάρεται από φιλικά της δημοσιεύματα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά το παλεύει εδώ και......