Σατανισμός: Η απειλή είναι εδώ και είναι υπαρκτή

Το 1992 η ελληνική κοινωνία ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τον σατανισμό ως μια υπαρκτή αντιθρησκεία, η οποία είχε βρει πρόσφορο έδαφος για εξάπλωση στη ευαίσθητη νεολαία μας

Του δρος Απόστολου Κυριακόπουλου*

Θυμάμαι που ήμουν φοιτητής και πρωτοεργαζόμενος το 1992, όταν αποκαλύφθηκε το φρικιαστικό έγκλημα με τους σατανιστές της Παλλήνης. Συγγενής μιας εκ των σατανιστών εργαζόταν τότε στην εταιρία όπου είχα πρωταρχίσει εργασία και είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της με άδικο τρόπο, αφού οι ιδιοκτήτες φοβήθηκαν μη τυχόν ήταν κάπως μπλεγμένη και η ίδια. Τότε η ελληνική κοινωνία ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τον σατανισμό ως μια υπαρκτή αντιθρησκεία, η οποία είχε βρει πρόσφορο έδαφος για εξάπλωση στη ευαίσθητη νεολαία μας.

Κατευθείαν θυμήθηκα ό,τι ακριβώς έγινε 30 έτη πριν, όταν διάβασα για τον σατανιστή που αυτοκτόνησε στα Σπάτα, μόλις 19 χρόνων παλικάρι, στα ίδια μέρη, τα Μεσόγεια Αττικής, όπου είχαν γίνει τα απάνθρωπα εγκλήματα πριν από τρεις δεκαετίες. Την υπόθεση έφερε στο φως πρόσφατα η κυρία Νικολούλη, αφού οι διωκτικές Αρχές ολιγώρησαν (ακόμα μία φορά) στη διερεύνηση του εγκλήματος και αρνήθηκαν να ακούσουν τη μάνα του άτυχου θύματος, η οποία τους έλεγε ότι δεν ήταν μια «απλή» αυτοκτονία, αλλά είχαν εμπλοκή και άλλοι στην υπόθεση, αφού τα στοιχεία έδειχναν την ύπαρξη περισσότερων ανθρώπων στο δωμάτιο όπου έγινε η αποτρόπαια πράξη, καθώς και ότι υπήρχαν εμφανή στοιχεία σατανιστικής τελετής.

Όμως υπάρχει όντως πραγματική απειλή για τα παιδιά μας και τη νεολαία από τον σατανισμό ή αυτά τα περιστατικά αποτελούν απλώς ελάσσονος σημασίας τυχαία εγκληματικά γεγονότα που αφορούν κάποια περιθωριακά στοιχεία και είναι στα φυσιολογικά όρια της παραβατικότητας; Νομίζω ότι η απάντηση δεν θα αρέσει στους γονείς. Δυστυχώς, με μια μικρή αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα και στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί η νεολαία, όπως το ΤikΤok, θα δείτε ότι από τις πιο διάσημες τάσεις αφορούν τη μαύρη μαγεία (witchcraft στα αγγλικά), με δεκάδες εκατομμύρια ακολούθους σε όλο τον πλανήτη.

Από την άλλη, πλέον σχεδόν σε κάθε βιντεοκλίπ των σύγχρονων ερμηνευτών μουσικής εντοπίζεις εύκολα σατανιστικά σύμβολα, ειδικές χειρονομίες και υποκρυπτόμενα βεελζεβουλικά μηνύματα, με αποκορύφωμα τον ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ Αφροαμερικανό τραγουδιστή Lil Nas X, που στη μεγάλη του επιτυχία «Montero» κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ με τον διάβολο στο βιντεοκλίπ. Ένα βιντεοκλίπ που φυσικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της χώρας μας επέτρεψε να προβάλλεται κανονικά στη νεολαία μας, με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Η απειλή είναι εδώ και είναι υπαρκτή. Κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τον νου της και να είμαστε με χριστιανικό τρόπο κοντά στα παιδιά μας, αποτρέποντάς τα από το πονηρό.

*∆ιδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Και του χρόνου στην Πόλη!

Το κλείσιμο του πρώτου κεφαλαίου της υπερχιλιετούς ιστορίας της βυζαντινής ιστορίας ήταν αντάξιο με τη λάμψη και την αίγλη...

Ο δρόμος της ΕΕ περνά μέσα από την εξουσία της...

Καλούνται οι πολίτες της ΕΕ να ψηφίσουν για το μέλλον τους, για τις κατακτήσεις τους, για τα απειλούμενα δικαιώματα...

Η σάπια καραμέλα των «αξιακών εχθρών της δημοκρατίας»

Στο άρθρο του με τίτλο «Η μάχη της δημοκρατίας έναντι των εχθρών της» (εφημ. «Το Βήμα», 28.4.2024, σελ. 13),...

Ο κόσμος των ουτοπιών και ο εφιάλτης της δυστοπίας

Η ουτοπία είναι η προβολή του οράματος των ανθρώπων για τη δημιουργία μιας φαινομενικά ιδεώδους κοινωνίας. Επιπροσθέτως, θα μπορούσαμε...