Η γαλαντόμα κυβέρνηση, η Athens Solidarity Centre του Σόρος και η ξαδέλφη του Μητσοτάκη  

«Παρά τη ρητορική της υπέρ της αποτροπής της ροής των προσφύγων προς την Ευρώπη, η κυβέρνηση φαίνεται ότι την ίδια ώρα λατρεύει τις μπίζνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ με το Προσφυγικό», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Δημοκρατία».

Και συνεχίζει:

Μάλιστα, επειδή τα λεφτά που διακινούνται είναι πολλά -για την ακρίβεια πάρα πολλά-, στην μπίζνα του Προσφυγικού έχουν αναμειχθεί -ως γνωστόν- ορισμένοι από τους πλέον δυνατούς παίκτες του παγκόσμιου συστήματος.

Ένας τέτοιος παράγοντας είναι και ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, μέσω ενός δικτύου μη κυβερνητικών οργανισμών, έχει απλώσει τα πλοκάμια του στη Μέση Ανατολή, στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στα Βαλκάνια, μετατρέποντας κυβερνήσεις και κόμματα σε προσωπικές του μαριονέτες.

Τζορτζ Σόρος

Μάλιστα, ο γνωστός επιχειρηματίας φαίνεται πως έχει αγαπήσει ιδιαίτερα την Ελλάδα, η οποία φαίνεται πως είναι πάντα πρόθυμη να φέρει εις πέρας τα επαγγελματικά και… δήθεν ανθρωπιστικά σχέδιά του, απλώνοντάς του κόκκινο χαλί εκατομμυρίων ευρώ για να ξεδιπλώσει την ατζέντα του.

Ένα τέτοιο σχέδιο είναι και η μεγαλύτερη εμπλοκή του Σόρος στο Προσφυγικό στην Ελλάδα, καθώς γνωρίζει πως ο ανθρώπινος πόνος έχει πολλά λεφτά, αλλά και μεγάλη επιρροή.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της ΜΚΟ του Σόρος Athens Solidarity Centre σύμβαση για την υποστήριξη 6.400 ευάλωτων ατόμων, αναφορικά με τη διαδικασία ασύλου και την ενίσχυση των προσπαθειών ένταξης και κοινωνικής συνοχής στο ευρύτερο πλαίσιο της μείωσης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και την ταυτόχρονη υποστήριξη για την ομαλή και αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης μέσω των Κέντρων Αλληλεγγύης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί η εν λόγω ΜΚΟ.

Στη ΜΚΟ αυτή γενική διευθύντρια είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, εξαδέλφη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Για το έργο αυτό που έχει διάρκεια 36 μηνών (1/8/2023-31/7/2026) η ΜΚΟ του γνωστού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία θα λάβει το αστρονομικό ποσό των 2.422.859,97 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Τα λεφτά αυτά μπορεί να δίνονται εξ ολοκλήρου από πόρους της γενικής γραμματείας Μετανάστευσης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ελβετίας, όμως ορισμένα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Πρώτον, προχώρησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε διαγωνισμό για το έργο, ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να υπάρξουν καλύτερες προσφορές, και, δεύτερον, ποιους αφορά το έργο και κυρίως ποιες δράσεις θα αναλάβει η ΜΚΟ, ώστε να επιτευχθεί -όπως αναφέρεται- η ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στο κοινωνικό σύνολο;

Υπενθυμίζεται πως ο αμφιλεγόμενος μεγαλοτζογαδόρος των χρηματιστηρίων, που έκανε τεράστια περιουσία επιτιθέμενος εναντίον της βρετανικής λίρας, έγινε γνωστός στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Τότε είχε διακριθεί για τη στάση του εναντίον της Σερβίας και για την εναντίωσή του στις ελληνικές ενστάσεις όσον αφορά το όνομα του νεοπαγούς τότε κράτους των Σκοπίων.

Ως δεδηλωμένος υποστηρικτής του είχε, τότε, κρατήσει αποστάσεις από την Ελλάδα και η Ελλάδα από αυτόν.

Τα πράγματα όμως φαίνεται πως άλλαξαν και από πολέμιος ο Σόρος έγινε φίλος!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Των πρακτόρων η σχολή

Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση διάβασα στη «δημοκρατία» ότι η ΕΥΠ, η οποία εποπτεύεται από το γραφείο του κ. πρωθυπουργού,...

Μόνο τον προβληματισμό σας επιθυμώ…

Με στόχο μια καταπράυνση της υστερίας γύρω από όσα φέρεται ότι έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας, για...

Μια συγκινητική τελετή

Παρακολούθησα την τελετή παρουσιάσεως των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Δεν υπήρχε ένας υποψήφιος/α που...

Αφού ο Κυριάκος υποστηρίζει τους… Πέρσες!

Σε καφενείο ευρισκόμενο σε παράκεντρο σημείο ιστορικής ελληνικής πόλης δύο ηλικιωμένοι απορούν και συζητούν. Με ποιους είναι ο Μητσοτάκης;...