Ας μπει ένα τέλος στη λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό

Της Ελένης Παπαδοπούλου*

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Γαλλία και Βρυξέλλες και υπό τη σκιά των γεγονότων στο Ισραήλ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θορυβήθηκαν. Ξάφνου αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο όμορφα όσο τα φαντάζονταν όταν πίεσαν όλες τις χώρες να εγκαταστήσουν εκατομμύρια ισλαμιστών στα εδάφη τους, όταν αποφάσισαν ότι θα νομιμοποιούν την παρανομία. Ισως να αντιλήφθηκαν ότι τελικά οι πολίτες δεν είναι ισλαμοφοβικοί, επειδή θέλουν τα κεφάλια τους στη θέση τους και όχι στο πάτωμα, δεν είναι φασίστες, επειδή δεν επιθυμούν να ζουν με τα προβλήματα που μεταφέρουν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί που διασχίζουν παράνομα σύνορα.

Ωστόσο είναι κάπως αργοί στις αντιδράσεις τους. Πρέπει να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι για να προβληματιστεί η Φον Ντερ Λάιεν και για να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο η Johansson. Δεν υπάρχει όμως χρόνος πλέον για περαιτέρω σκέψεις. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι ευρωπαϊκές πολιτικές που ευνόησαν τη λαθρομετανάστευση, την παραβίαση των συνόρων, τη νομιμοποίηση παράνομων, την τρομοκρατία είναι εκτός τόπου και χρόνου και πρέπει να αλλάξουν. Αυτά τα χαζοχαρούμενα περί ανοιχτών κέντρων κράτησης, περί μη φυλάκισης λαθρομεταναστών, περί διασώσεων εκατοντάδων καθημερινώς, περί μη απελάσεων, περί ίσων δικαιωμάτων με τους πολίτες, περί επιδομάτων, περί δωρεάν στέγης και άλλων παροχών πρέπει να τελειώσουν. Το συντομότερο δυνατόν. Γιατί λειτουργούν ως κράχτης.

Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα σωρό επιτήδειοι έγιναν πάμπλουτοι είτε διαμορφώνοντας δικά τους δίκτυα διακίνησης είτε φτιάχνοντας «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ που με το αζημίωτο λειτουργούν κατά της κοινωνίας κάθε Κράτους. Αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν για πάνω από μία δεκαετία στην Ευρώπη «τύφλωσαν» προφανώς τους υπευθύνους και δεν έβλεπαν τι πραγματικά γινόταν τόσα χρόνια. Δεν έβλεπαν ότι φτιάχνονταν ισλαμικοί πυρήνες εντός της Ευρώπης έτοιμοι για όλα. Οτι τα Κράτη έχαναν εδάφη τους χωρίς πόλεμο. Οτι η ευρωπαϊκή κοινωνία διαλυόταν λόγω της άλωσης που είχε υποστεί από κουλτούρες τριτοκοσμικές και ασύμβατες με τον πολιτισμό μας και τις αξίες μας. Οτι η ευρωπαϊκή οικονομία βούλιαζε, γιατί έπρεπε να στηρίξει εκατομμύρια πληθυσμών που δεν προσέφεραν τίποτα στις χώρες που τους φιλοξενούσαν.

Η ιστορία της λαθρομετανάστευσης έχει πια κουράσει τον κόσμο. Οι ορολογίες που πολύ φορέθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες περί σεβασμού στο διαφορετικό, αλληλεγγύης, ρατσισμού και ισλαμοφοβίας προκαλούν πλέον θυμηδία, όταν δεν προκαλούν οργή. Ηρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στη λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

  1. Δυστυχώς, ο κόσμος που “κουράστηκε” είναι αυτός που αδιαφόρησε όλα αυτά τα χρόνια, που κάποιοι προειδοποιούσαν για τα δεινά τής λαθρομετανάστευσης. Ο ίδιος αυτός κόσμος ψήφιζε και ψηφίζει πολιτικούς, που ανοικτά την υποστήριζαν και την υποστηρίζουν. Και είναι ο ίδιος αυτός κόσμος που αποκαλεί τον Όρμπαν λαϊκιστή, επειδή προστατεύει την χώρα του από τον κίνδυνο αυτόν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σειρά έχει το Ιράν ή η Τουρκία;

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και στην εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων...

Πέθανε και κανείς δεν τον έκλαψε

Πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια απ’ όταν πάνω από 100.000.000 άνθρωποι συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της...

Μετά το Ιράν ποιος έχει σειρά;

Στις 17 Ιανουαρίου 1991 ξεκίνησε η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», ως απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην εισβολή του Ιράκ...

Η ιδιοφυΐα πίσω από το «σωματίδιο του Θεού»

Χάρη σ’ αυτόν ανακαλύψαμε κάποια από τα μυστήρια του σύμπαντος. Ο νομπελίστας Πίτερ Χιγκς, που πέθανε τη Δευτέρα, θεωρούνταν...