Το πρώτεϊν μπούστερ του Κασσελάκη, ο ευτελισμός της 4ης εξουσίας και το μοιραίο μακροβούτι στην άβυσσο της αποκολοκύνθωσης

Του Παναγιώτη Λιάκου

20/09/2023, Ώρα 11.04 πρωινή. Εκπομπή «Αταίριαστοι» στον Σκάι. Την παρουσιάζουν οι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας. Ο Χρήστος Κούτρας απευθύνει ερώτηση στον… απεσταλμένο του σταθμού έξω από την οικία Κασσελάκη: «Η ώρα που περιμένατε όλες και όλοι ξεκινάει τώρα! Να μάθουμε τι έφαγε ο Κασσελάκης. Τι έφαγε, Σωτήρη, ο Κασσελάκης;».

Η απάντηση του ρεπόρτερ Σωτήρη: «Καλημέρα, μόλις επέστρεψε από το γυμναστήριο όπου πήγε κάποια ώρα. Επέστρεψε με τον σύντροφό του. Ανέβηκαν στην πολυκατοικία και μετά από λίγο ήρθε το ντελίβερι και έφερε ένα γεύμα πρωτεΐνης, όπως μπορούμε να δούμε από τα αποκλειστικά φωτογραφικά πλάνα του Σκάι. Μια παραγγελία του ύψους 38, περίπου, ευρώ. Κατά την είσοδο στην πολυκατοικία δεν έκανε κάποια δήλωση». 

Στη συνέχεια του θέματος ο Χρήστος Κούτρας διαβάζει το περιεχόμενο της παραγγελίας Κασσελάκη: «Ομελέτα φίτνες με κατσικίσιο τυρί και πρώτεϊν μπούστερ (ενισχύει με πρωτεΐνη τον οργανισμό)».

Αναγνωρίζοντας κι ο ίδιος, μάλλον, την ευτέλεια της κατάστασης, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εκφραζόμενος περίπου ακατάληπτα: «Βρισκόμαστε στον αστερισμό αυτής της κατάστασης, που υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο, αλλά αυτή η κατάσταση θα ήταν πολύ ωραία για να κάνουμε πλάκα και τα σχετικά αλλά αφορά την εκλογή, θεσμικά, του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας».

Δηλαδή, για να ’χουμε καλό ρώτημα, τι είδους «θεσμική» διάσταση έχει η ενημέρωση για το τι μπακάνιασε ο Κασσελάκης; Τι, στην ευχή, εξυπηρετεί αυτός ο νεαντερτάλειος χαβαλές από τηλεοράσεως; Είναι δημοσιογραφία ή κουτσομπολιό της πεντάρας να κομπάζεις ότι έχεις… αποκλειστική φωτογραφία από την παραγγελία του Κασσελάκη στο φαγάδικο; 

Με τούτα και μ’ εκείνα, το επίπεδο του τηλεοπτικού κοινού, και στη συνέχεια του μεγαλύτερου τμήματος του λαού, δεν πέφτει απλώς, αλλά κάνει μοιραίο μακροβούτι στην άβυσσο της αποκολοκύνθωσης. 

Τέτοια ρεπορτάζ (όπως και μια σειρά άλλων, ομοειδών) είναι οι ντροπές της ενημέρωσης και ένας από τους λόγους της δημιουργίας κακής εικόνας για τον κλάδο των ΜΜΕ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.