Είτε σε τρεις είτε σε έξι μήνες, η Ελλάδα θ’ αναπνεύσει!!!

Του Όφι Ιοβόλου

Μόνο τα επικοινωνιακά τερτίπια και η προπαγάνδα των καθεστωτικών κονδυλοφόρων του έμειναν του Κυριάκου.

Θα έπαιρνε λέει την απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών στο βουνό. Τελικά μάλλον την πήρε στο νησί.

Σε κάθε περίπτωση, είτε προκηρυχθούν σε τρεις είτε σε έξι μήνες, η Ελλάδα θ’ αναπνεύσει.

Συνεπώς, ας πασχίζουν όσο θέλουν οι… πετσωμένοι παπαγάλοι να επισκιάσουν τις αμαρτίες και τα ανομήματα του μητσοτακισμού εκμεταλλευόμενοι κοινωνικά σκάνδαλα κι εγκλήματα, σε μια απέλπιδα απόπειρα να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον καθημαγμένο λαό μπας και ξαναψηφίσει το άλλοτε λαοπρόβλητο αφεντικό τους. 

Το παιχνίδι πλέον έχει χαθεί.  Διαφορετικά, αν όντως ο Μητσοτάκης είχε τα ποσοστά που αναφέρουν οι… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις, θα είχε κάνει προ πολλού τις εκλογές και δε θα πέταγε βελάκια στο ημερολόγιο για να επιλέξει από τύχη την κατάλληλη εκλογική ημερομηνία μήπως και αποφύγει την εκλογική συντριβή.

Προφανώς και γνωρίζει ότι θα χάσει, απλώς επιτείνει την ημερομηνία της ήττας προσδοκώντας στο μεταξύ σε ένα θαύμα.

Το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί όσο κι αν παρακαλάει.   

Άρα, ας πάρει τα τελευταία δισ. που περιμένει αρχές του ΄23 από την Ευρώπη, ας δώσει τη μερίδα του λέοντος στους γνωστούς-άγνωστους νταβατζήδες για ενίσχυση της στήριξης και τα ψίχουλα στους τσακισμένους πολίτες μήπως και ξεγελάσει κάποιους ευκολόπιστους και μετριάσει κάπως την ήττα, κι ας μας αδειάσει τη γωνιά.

Είναι αυτονόητο, ότι δε θα λείψει σε κανέναν.

Όπως είναι επίσης αυτονόητο, ότι κατόπιν της ήττας θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Και οι… άριστοι θα πληρώσουν για τα πάντα.

Και για τα μετεκλογικά ψέματα και τις κωλοτούμπες.

Και για τη δυστοπία που θέλησαν να εγκαθιδρύσουν με πρόφαση τον κορονοϊό. 

Και για τα δισ. που φάγαν πάλι με πρόφαση τον κορονοϊό.

Και για τα δισ. που μοίρασαν στους ολιγάρχες της ενέργειας, εξαϋλώνοντας εντελώς τους πολίτες, με τη δικαιολογία της γεωπολιτικής κρίσης.

Και για τα δισ. που έδωσαν στους οπλάδες με πρόσχημα τους… fake  τσαμπουκάδες του Σουλτάνου, όταν και οι πέτρες πλέον γνωρίζουν ότι διά της μυστικής διπλωματίας μεθοδεύεται ακόμη μια εθνική ταπείνωση, επειδή έτσι διέταξε τον… δεδομένο Κυριάκο ο μπαρμπα-Σαμ που έκανε την Ελλάδα 51η πολιτεία των ΗΠΑ χωρίς να ξοδέψει σεντ.  

Και για τον εμπαιγμό στο λαθρομεταναστευτικό, που μετονομάστηκε σε μπόλιασμα με «πρόσφυγες» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο.

Και για την παράδοση της χώρας σε κάθε είδους εγκληματία, που δε δίσταζε να εκτελεί μέρα μεσημέρι μέχρι και δημοσιογράφους.  

Και για τον διασυρμό που υπέστη από τους παρακρατικούς ωτακουστές, τους γλείφτες-αργυρώνητους δήθεν έκδοτες και δημοσιογράφους και τους σφουγγοκωλάριους της Αγίας Οικογένειας.

Και κυρίως για τη λουδοβίκια αλαζονεία του… παραλίγο Μωυσή, σε συνδυασμό με την προσπάθεια επιβολής μιας υποκουλτούρας όπου σε όλους τους τομείς κουμάντο θα έκαναν αναρχοκαπιταλιστές με τον λαό να τους ευγνωμονεί για τα ξεροκόμματα που θα του μοίραζαν.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι όταν ξεσπάσει η οργή στην κάλπη λόγω των παραπάνω, θα είναι θαύμα αν οι… άριστοι αγγίξουν το 28%.

Πάρτε μολύβι και χαρτί.

Πόσο πήρε ο Μητσοτάκης το ’19;

Σχεδόν 40%.

Το 10% περίπου ήταν από τη Δεξιά. Η οποία τον έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό (δε θα τη φέρει πίσω όσα μαχητικά και φρεγάτες κι αν ψωνίσει) και φλερτάρει με την ψήφο σε μικρά κόμματα και την αποχή.

Γύρω στο 2 με 3 τοις εκατό ήταν από πασοκοποταμίσιους. Και αυτούς τους έχασε καθώς -πέρα από τις παρακολουθήσεις στον «γνήσιο» αρχηγό τους που τους εκνεύρισαν- προτιμούν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ με το μάτι στραμμένο σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση όπου θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους τα ρουσφέτια τους.

Επομένως, ο Κυριάκος πέφτει αυτομάτως στο 27 με 28 τοις εκατό.

Στο ποσοστό δηλαδή που είχαν λάβει Σαμαράς και Μεϊμαράκης.

Το οποίο ουδείς δύναται να θεωρήσει μπετοναρισμένο.

Διότι μέρος αυτού αποτελείται από ψηφοφόρους που έχουν πληγεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές του Κυριάκου.

Φρονούμε πάντως ότι ο Μητσοτάκης δε θα πιάσει το ιστορικό χαμηλό του ’12. 

Με τον Τσίπρα, όσο κι αν σκούζουν οι συστημικοί που θέλουν να παραμείνει ο Μητσοτάκης στο τιμόνι της χώρας για ευνόητους λόγους, να παίρνει πάλι το ποσοστό -ίσως και παραπάνω- του ’19.

Θα ήταν πολιτικά πρωτάκουστο να συμπαρασύρει την αντιπολίτευση η ανικανότητα της συμπολίτευσης.

Όπως θα ήταν πολιτικά αδιανόητο να έχει αντέξει ο Τσίπρας το ‘19  έπειτα από μια καταστροφική διακυβέρνηση και να μη λάβει το ίδιο ή αυξημένο ποσοστό εξαιτίας του αντιδεξιού μένους που εκτινάχτηκε επί Μητσοτάκη.

Η αιτία που δε φαίνεται το 32% είναι απλούστατη, αλλά οι… βορειοκορεατικές δημοσκοπικές εταιρείες δεν τη λένε για να μη χαντακώσουν τον εργοδότη τους.

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γύρω στο 25 με 26 τοις εκατό. Το υπόλοιπο 6 με 7 τοις εκατό προέρχεται από αριστερούς που δεν τον γουστάρουν αλλά σιχαίνονται περισσότερο τη δεξιά και κυρίως τον Μητσοτάκη. Ήτοι, η ψήφος τους εμφανίζεται στην κάλπη.    

Η επιβεβαίωση την Κυριακή των πρώτων εκλογών (για δεύτερες ούτε καν το συζητάμε).

Συνιστούμε στα… νεοφιλελεύθερα- κρατικιστικά αδέρφια να προμηθευτούν από τώρα τα απαραίτητα καταπραϋντικά  γιατί η… πίτσα που έρχεται (αυτοί εφεύραν τον όρο) θα είναι ιδιαιτέρως βαριά.

Εννοείται ότι δεν προμοτάρουμε τον Τσίπρα όπως θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν οι κλακαδόροι του Μητσοτάκη.

Αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας κάνουμε.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι με τον Τσίπρα. Γνωστή η ανεπάρκειά του. Θα ξεμπερδέψουμε όμως μια ώρα αρχύτερα με τα παιδαρέλια που παριστάνουν τους ηγέτες και ο νοών νοείτω…

Καλή χρoνιά και καλή λευτεριά!!!

  1. Εύγε όφι ιοβόλε:δηλητήριο χωρίς αντίδοτο.
    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει αποχωρήσει επειδή θα έχει αποδειχθεί και η δική της ανικανότητα (ή απροθυμία) να κάνει τις απαραίτητες υποχωρήσεις-παραχωρήσεις στα κρίσιμα εθνικά θέματα. Έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η Τουρκία (και όχι απλώς ο Ερντογάν) και κυρίως να στεριώσουν (ή να νομίζουν ότι στεριώνουν) οι ΗΠΑ τον στρατηγικό χώρο στη γειτονιά.Και αν ο κόσμος μεταμορφωθεί ως εκ θαύματος σε λαό και αντιδράσει μαζικά. Θα είναι πράγματι το θαύμα αφού από ηγεσία είμαστε υπό το μηδέν και ο κόσμος στο ίδιο σημείο. Οπότε τι σημασία έχουν όλα αυτά; Όλοι, στην ίδια ταβέρνα, «μοιραίοι, άβουλοι, αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα». Σημείωση: από τότε που το ‘γραψε ο Βάρναλης, (1921-22) περιμένουμε το “θάμα” και χαρά στην υπομονή μας.
    https://slpress.gr/politiki/ti-kyvernisi-kyoforoyn-oi-kalpes/

  2. Οι εκλογές πλησιάζουν, η κυβερνώσα μάζωξη μοιάζει κάθε μέρα που περνά με θίασο του Δελφινάριου και παρόλα αυτά δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας σοβαρός δεξιός να βγει μπροστά.

    Έχω εκφράσει επανειλημμένως την άποψη μου πως ο Σαμαράς συναίνεσε να μπει ο Μητσοτάκης επικεφαλής της ΝΔ μόνο και μόνο για πάει το καράβι στον βυθό και να εισπράξει ο ίδιος την (πολιτική) “αποζημίωση”.

    Η μεταπολίτευση έχει τελειώσει από την πτώχευση της χώρας και το trademark ΝΔ έχει κάποια σοβαρά ελαττώματα.

    Πρώτα από όλα είναι καταχρεωμενο και δεν μπορεί να μοιράζει εύκολα χρήμα δεξιά και αριστερά.

    Δεύτερον θα είναι πάντα το κόμμα των Καραμανλήδων.

    Και τρίτον έχει μέσα του, μετά την ακατανόητη (?) επιλογή του Καραμανλή να δώσει (πολιτικώς) το φιλι της ζωής στον εφιάλτη της Δημοκρατίας, την αγία οικογένεια.

    Ε λοιπόν η τοποθέτηση του ακάματου γόνου ήταν η λύση που θα έλυνε και τα τρία παραπάνω προβλήματα, αφήνοντας τον χώρο της δεξιάς κενό, έτοιμο να δεχτεί έναν νέο σχηματισμό της δεξιάς .

    Τα σενάρια πως ο ΚΚΒ δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές διακινούνται από καιρό.

    Εξάλλου και ο ίδιος δεν έχει δείξει καμία διάθεση για ενεργή συμμετοχή στα κοινά τα τελευταία χρόνια και η προοπτική να υπάρξει ως ΚΚΓ ο Κώστας του Αχ φαντάζει τρομακτική για την υστεροφημία της οικογένειας.

    Άρα και για τον ΚΚΒ αποτελεί μια αποδεκτή διέξοδο να κατηγορηθεί ένας Μητσοτάκης για την εξαφάνιση του κόμματος.

    Όποτε όλοι καλά και ο αυτοφορακιας στο κρατητήριο της ιστορίας?

    Όχι ακριβώς.

    Γιατί υπάρχουν δύο παράμετροι που δεν μπορούσαν να έχουν υπολογιστεί.

    Ο κορονοιος που έφερε το ταμείο ανάκαμψης και η τεράστια έκταση των υποκλοπών που απειλούν να πάρουν στον πάτο και άλλους εκτός από τον αυτοφορακια.

    Η φράση του Τσίπρα πως αν είχα εγώ τόσα δις διαθέσιμα θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθω , αποτελεί και τον χειρότερο φόβο καθώς η τετραετία 15-19 απέδειξε πως όχι μόνο απέτυχε η αριστερή παρένθεση αλλά και πώς στην πράξη, μάλλον θα αποδειχθεί αληθές αυτό που είπε ο Τσίπρας.

    Οπότε καλή χρονιά και κρατηθειτε, αναμένονται αναταράξεις.

  3. “Φρονούμε πάντως ότι ο Μητσοτάκης δε θα πιάσει το ιστορικό χαμηλό του ’12.
    Αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας κάνουμε.”

    Να τα θυμόμαστε αυτά μετά τις εκλογές…
    Οχι τίποτε άλλο αλλά για να ξέρουμε τι εστί αντικειμενική ανάλυση της πραγματικότητας.

  4. Θα μπορούσε να έχει βάση η εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα ,αν υπήρχε ένα κόμμα στυλ ΑΝΕΛ του 12να πάρει αυτό το 7-8%(10για σας)
    Θα συμβουλευα να μη ποντάρετε τα λεφτά σας στο ΠΑΣΟΚ πάντως, θα κινηθεί στα επίπεδα του 19..
    Για το ποσοστό του Τσίπρα συμφωνώ .
    Σε κάθε περίπτωση κοντός ψαλμός

  5. Χαράς ευαγγέλια οι εκλογές για τους 320.000 χιλιαδες πολίτες 60+ με πρόστιμο μη εμβολιασμού, το 40% αυτών ήτοι 127.000 χιλιάδες ανήκουν στη ΝΔ με βάση την εκλογική δύναμη της βραδιάς των εκλογών. Το ποσοστό των ανεμβολίαστων στη δύναμη της ΝΔ των τελευταίων εκλογών ήταν 5,6%. Εάν το ποσοστό της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές πέσει στο 30%, τότε οι ανεμβολίαστοι με πρόστιμο που θα της ανήκουν θα αποτελούν το 7,5 % της εκλογικής της δύναμης. Το ερώτημα που τίθεται, χρειάζονται οι νεοδημοκράτες αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν το 7,5% της δύναμης τους ;

  6. Η Ελλάδα θα ανασάνει όταν βρεθεί κάποιος να κατεβάσει το ΦΠΑ που ανέβασε ο Τσίπρας και δεν κατέβασε ο Μητσοτάκης. Προϋπόθεση είναι να κατέβουν πραγματικά οι τιμές των προϊόντων γιατί όπως ξέρουμε στην πατρίδα μας, ότι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει.
    Τι τιμή έχουν οι παλέτες για να μην πατούν οι “μετανάστες” στις λάσπες; θυμάστε το έργο με τον Μαυρογιαλούρο; “τόσα μου έδιναν και τόσα υπέγραφα”.
    Θα χάσει η ΝΔ με πάταγο, μετράμε τα χρήματα μας για να ψωνίσουμε τα απαραίτητα. Φορολογούνται αγρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το μαύρο χρήμα καλά κρατεί. Οι λογαριασμοί στα ύψη και ευτυχώς έχουμε σύμμαχο τον καιρό.
    Η υγεία νοσεί. Οι ΑΕ του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα έχουν άσχετους υπαλλήλους και το ραντεβού στο Κτηματολόγιο είναι ίδιο με το πρωινό ραντεβού στα νοσοκομεία δηλ. μετά από μήνες.
    Καλά λένε κάποιοι, οι μόνοι που δουλεύουν είναι η εφορίες και οι τράπεζες.
    Αποτυχημένη κυβέρνηση και στα εθνικά θέματα.
    Έρχεται μια πολύ δύσκολη χρονιά. Το αποτέλεσμα στην κάλπη θα είναι τρανταχτό. Ποιός πιστεύει στις δημοσκοπήσεις; έχουν γίνει ρεζίλι και περίγελος οι δημοσκόποι.

  7. Η ανάλυση θα ήταν πλήρης -άσχετα αν θα ήταν λάθος- αν έλεγε που πήγε αυτό το 12% που εκτιμά ότι έφυγε από ΝΔ.
    Με τη ΝΔ στο -12%
    Το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στα ίδια έχουμε:
    Στο ΚΚΕ τα αποτελέσματα είναι γνωστά διαχρονικά . Σχεδόν ονομαστική η ψήφος των 300,000! Αρα δεν πάνε εκεί.
    Ο Βελόπουλος δείχνει μικρή άνοδο του 1-2%
    Στα ίδια η Μερα25.
    Ο Κασιδιάρης είναι στα ποσοστά της ΧΑ του 2019.
    Η ΕΚ και η Πλεύση εξαφανισμένες (ένα 2,5% που κάπου θα πάει)
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα ίδια
    Η Εθνική Δημιουργία με άνοδο αλλά απλά πάνω από 1% αντί για κάτω.
    ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα ίδια
    Λαική Ενοτητα και Ελληνων Συνελευσις σχεδόν έχουν κλείσει το μαγαζί οπότε 0.5% κάπου θα πάει,
    Η αποχή απλά δεν μετράει

    Οπότε έχουμε κατά τον αρθρογράφο ένα 12,5% που θα ψηφίσει κάποιο άλλο από τα πιο πάνω κόμματα.
    Και η ερώτηση είναι ποιό/α είναι αυτό/α που εκτιμάται ότι από το 0% θα πάρει/ουν 12,5%?

  8. Όχι δεν συμφωνώ με το “Όχι ότι θα αλλάξει κάτι με τον Τσίπρα. ……τους ηγέτες και ο νοών νοείτω…”
    Ο Σύριζα πρέπει να χάσει και στις δυο (2) εκλογικές αναμετρήσεις και να διαλυθει στα μονοψήφια ποσοστά που έχουν τέτοια κόμματα και στην Ευρώπη.
    Και γι’ αυτό θ’ αγωνιστούμε.

  9. @Κέλλυ
    Όσο έχουμε έλλειμμα μη περιμένεις να δεις κυβέρνηση να μειώνει ΦΠΑ. Θα ναι σαν να αυτοκτονεί.
    Όσο για τις “αποτυχίες”στα εθνικά, κάτσε να ρθει συριζοπασοκ και τους θα δεις …επιτυχιες

  10. @georgeN. Και απο μαθηματικα βλεπω σκιζεις. Αν απο τα 2.000.000 ψηφοφορων της ΝΔ δεν παει να ψηφισει το 1.000.000 εισαι σιγουρος οτι δεν θα μετρησει η αποχη;

  11. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη: Απο τα παιδαρελια στους ανικανους που πανε να το παιξουν ηγετες:ΤΙ αλλαξε δηλαδη απο την προηγουμενη δοακυβερνηση τους: ΛΕΥΤΕΡΙΑ απο ολους αυτους τους πολιτικολαγνους που δινουν γη και υδωρ παντα χωρις καν λαμβανειν πλην της τσεπης τους!Ναι κυριε αρθρογραφε τους πατροναρετε οπως μπορειται οταν μας λετε οτι δεν εχουμε ελπιδα…και οτι ντε και καλα πρεπει να επιστρεψουμε στη σκυλλα απο τη χαρυβδη:Μηπως ορεγεσται και εσεις ως αλλος” τσαπανιδου” μια ενδοξη θεση στο πανθεον των δημοσιογραφων που δεν ‘ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ” την δημοσιγραφια με την πολιτικη:Α και δεν ειμαι ουτε ακροδεξια ουτε ακροαρεστιρη ουτε αναρχικη!!! Ειμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ που νοιαζομαι το κατελαχιστον εστω για τη χωρα μου πληρωνοντας τους φορους που μου αναλογουν (και ισως περισσοτερους) και προσπαθωντας απο το ταπεινο μου μετεριζι να φωναζω με οποιον τροπο μπορω ειμαι εδω και ελπιζω για ενα καλυτερο μελλον!!! Καλη χρονια και καλα μιαλα σε ολους μας!!!

  12. Τουλάχιστον ο Τσίπρας δεν καταχράστηκε τα χρήματα μας. Αν το είχε κάνει το ΣΚΑΪ και τα πετσομενα θα είχαν λυσαξει. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ελπίζω να κρατήσει τον λόγο του ο Πολακης που είπε ότι αυτήν την φορά δεν θα είναι σαν την πρώτη και να τελειώνει η χώρα με την φαυλοκρατία και τους ξενοδουλους υποτελείς μια και καλή. Όσο ζω ελπίζω

  13. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά

    Παρακολουθώ την πολιτική ανάλυση που γίνεται εσχάτως και κατά την άποψή μου θεωρώ ότι είναι εσφαλμένη.

    Εξηγούμαι.

    Η εναλλακτική πολιτική πρόταση στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά της απλά δεν υπάρχει.

    Για τα δεξιά της, δυστυχώς οι κινήσεις Φαήλου, Τζήμερου, Μπογδάνου, και λοιπών δυνάμεων, δεν έχουν σχηματίσει μια στιβαρή πολιτική πλατφόρμα ενιαίας εκπροσώπησης. Καπετανάτα του 0,5% που αθροιζόμενο δεν υπερβαίνει το εκλογικό όριο.

    Για το κόμμα Κασιδιάρη, η εκτίμησή μου είναι πως μπορεί να απορροφήσει κάποιες δυνάμεις από δυσαρεστημένους Χρυσαυγίτες που δεν θέλουν να φέρουν το στίγμα της οργάνωσης πάνω τους, αλλά αμφιβάλω αν θα συγκεντρώσει κρίσιμες μάζες δεξιών, οι οποίοι, ως συντηρητικοί, απεχθάνονται την ανασφάλεια και τις πολιτικές περιπέτειες.

    Στα αριστερά, αν εξαιρέσει κανείς το μπετοναρισμένο ποσοστό του ΚΚΕ, πιθανώς να δούμε τον Γιάνη (με ένα ν) εκτός βουλής, ενώ οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να τσιμπάνε την φυσιολογική φθορά της Κυβέρνησης.

    Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών και σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Κυβερνητικοί προηγούνται καθαρά των δεύτερων – τρίτων κομμάτων. Αυτό κάτι λέει, ιδίως για το γεγονός ότι μεγάλες μάζες κόσμου, αντιλαμβάνεται ότι σε περίπτωση εναλλαγής στην εξουσία εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων, κυρίως στα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας, της γεωπολιτικής και των νέων συσχετισμών δυνάμεων, η πορεία στο ναρκοπέδιο της διεθνούς πολιτικής με επικεφαλής τον Άχαστο ή/και τον Ανδρουλάκη, με την εντελώς ρηχή, μονόφθαλμη και εμμονική πολιτική τους πρόταση, είναι η ασφαλέστερη οδός προς περιπέτειες.

    Μπορεί να μην είναι αρεστό αυτό που θα πω, αλλά οι Κυβερνητικοί έχουν διαχειριστεί με σχετική επιτυχία κολοσσιαίες κρίσεις, μερικές εξ αυτών παγκοσμίου βεληνεκούς. Εσωτερικής Τάξης, Υβριδικού πολέμου, υγειονομική, ενεργειακή, οικονομική (πληθωριστική και κρίση χρέους), πολεμική, και ποιος ξέρει τι άλλο έρχεται στο μέλλον.

    Αυτό έχει σκληρύνει τους Κυβερνητικούς, τους έχει δώσει βαθμίδες αυτοπεποίθησης, τους έχει επιτρέψει να οργανώσουν καλύτερες φόρμες και μεθόδους απορρόφησης κρίσεων και διαχείρισής τους. Αυτό δεν είναι αμελητέα παρακαταθήκη εν όψει εκλογικού αγώνα και μην αυταπατάσθε, ότι

    Στο μυαλό της πλειοψηφίας των πολιτών μπρος στην κάλπη θα μπει η αναγκαία σύγκριση όταν έρχεται μπροστά στο ερώτημα “Τι επιλέγω για Κυβέρνηση και ποιος νομίζω ότι μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του Πρωθυπουργού;”
    Σε αυτό το ερώτημα οι πολιτικοί αντίπαλοι της Κυβέρνησης δεν έχουν κάτι αξιολογότερο να αντιπαραβάλλουν.

    Εξ ού, κατά την εκτίμηση μου, ότι το 32 % με 33%, θα είναι το κατώτατο όριο της πρώτης εκλογής, και αν ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά, θα προχωρήσει σε δεύτερες κάλπες που θα καρπωθεί ποσοστό άνετης αυτοδυναμίας.

    Εκτός αν σε 3-4 μήνες καταφέρει μόνο από δικά του λάθη και της Κυβέρνησής του, να ανατρέψει μια παγιωμένη κατάσταση σε κοινωνία και οικονομία. Τότε θα πρέπει να διδάσκεται ο πολιτικός αυτοχειριασμός τους στα εγχειρίδια πολιτικής ιστορίας του μέλλοντος ως παράδειγμα προς αποφυγή.

    Μφχ

    Ιεροφάντης

  14. @ Ιεροφάντη
    Επιτέλους να υπάρχει και μια ρεαλιστική ανάγνωση της πραγματικότητας γιατί οι όφιδες δαγκώθηκαν και έχουν παραισθήσεις απο το δηλητήριο.
    Για να το συνεχίσω.
    Το κάτω όριο της νέας δημοκρατίας (των κυβερνητικών) είναι 35%.
    Το άνω όριο του σύριζα είναι 30%
    ΚΚΕ 7-8%, πασόκ 8-10%, μπαρούφ εκτός με 2% , κηραλοιφήτης εντός 4-5%.
    Αυτή είναι η κατάσταση, οι δεξιές πατριωτικές δυνάμεις, το σκορποχώρι δηλαδή, μαζεύουν 6-7% στο σύνολο αλλά απο 0,5-1% ο καθένας είναι τελειωμένες.
    ο κασιδιάρης είναι στο 2-3% αλλά εκτός βουλής.
    Βάλτε και 5% διάφορα και ανεξέλεγκτα που θα δεν ξέρει κανείς που θα πάνε.

    Με αυτά πορευόμαστε σήμερα στις πρώτες εκλογές και δεν φαίνονται πουθενα σημάδια ότι μπορούν να αλλάξουν. Αυτά με τις αποχές και τα παραμύθια είναι για μικρά παιδιά. Η αποχή είναι πάντα κατανεμημένη ομοιόμορφα οπότε πάλι ο πρώτος είναι πρώτος και ευνοημένος, καθόσον με μικρές αλλαγές κάποιος απο τους μικρούς μένει εκτός. Κασιδιάρης και μπαρούφ δηλαδή, οι υπόλοιποι είναι εκτός πραγματικότητας για εκλογή ο κηραλοιφήτης κρατά τα ποσοστά του, ο κόσμος πάντα ψάχνει μαγικά και μαντζούνια οπότε δεν χάνεται.
    Στις δεύτερες θα έχουμε σφαγή των αμνών και καθαρή νίκη του μητσοτάκη και των κυβερνητικών κατά την προσφιλή έκφραση του ιεροφάντη. Πρωθυπουργό ψηφίζουμε και με τον ερδογάνη απέναντι δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια . Η μόνη πρόταση πρωθυπουργίας θα είναι του μητσοτάκη, οι υπόλοιποι θα λένε ψηφίστε τον κανένα . Με αυτή την πολιτική όμως εκλογές δεν κερδίζονται.

    Ο μεγάλος αποτυχημένος θα είναι ο θλιβερός και ολίγιστος ανδρουλάτσις…Ποτέ ένας πολιτικός δεν έκαψε τόσο γρήγορα τις προοπτικές του. Απο την άλλη όταν κρύβεσαι στις βρυξέλες και βγάζεις κακομούτσουνους στο γυαλί που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι του τσούρμου ή του νέου πασόκ μη περιμένεις ότι ο κόσμος θα σε δεί διαφορετικά.
    Αν είναι να φορτωθεί τζανακόπουλους και πολάκηδες θα διαλέξει τους κανονικούς όχι τα τσικό της πάσπ κομοτινής.

    Δυσάρεστα αυτά για μερικούς αλλά είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει με ψέματα και παραμύθια. Χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια , που δε έγινε απο κανέναν της αντιπολίτευσης για 4 χρόνια, περιμένετε σε 2-3 μήνες να αλλάξουν οι ίδιοι και μετά να κερδίσουν την κοινωνία?

  15. Καταψηφίζουμε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.Μιλαμε για λαμόγια ολκής.Θησαυριζουν οι έχοντες και ο κοσμακης περιμένει τα 20 ευρώ του food pass.η ΝΔ θα παίξει ανάμεσα 26-29.Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο ποσοστό του 19.Πρεπει να φύγει αυτό το μορφωμα του Μητσοτάκη που έχει διαλύσει ότι κατάφερε ο Τσίπρας.Θα Πρέπει να διαλυθεί.

  16. Κάθε σας προσπάθεια ώστε να έρθει η ΝΔ πρώτο κόμμα.
    Τα βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν βροχή ώστε να μην αυξήσει τα ποσοστά του.
    Μα το 2019 με τόση υπεροχή της ΝΔ και κράτησε το 32%
    Με όλο αυτό που βιώνουμε στο σήμερα θα παραμείνει σε αυτό το ποσοστό?
    Ο φόβος φιλάει τα έρμαια.
    Ότι του κόψετε από ψήφους και ας είναι και στο ελάχιστο.
    Επίσης το ΚΚΕ γιατί να μην αυξήσει το ποσοστό του για μερικές μονάδες?
    Η ΝΔ ακολουθεί την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
    Στην επόμενη τετραετία άλλοι καιροί για πολιτικά κόμματα.
    Ως προς τον τίτλο η Ελλάδα θα αναπνεύσει πολύ μακριά η νύχτα ώστε να ξημερώσει μέρα.
    Η χώρα θα περάσει από αποστακτήριο οικονομικά και η αναπνοή επιτυγχάνεται με σκληρή
    δουλειά και περιορισμένες απολαύσεις ανεμελιάς.
    Ό Έλληνας θα προσαρμόσει την ζωή του με βάσει την παραγωγή και τις δυνατότητες της χώρας.
    Τα δανεικά και τα χρεολύσια δεν παρέχουν ελεύθερη αναπνοή.
    Επιφέρουν δεινά σε βάθος χρόνου.
    Ας αλλάξετε κάποτε την πεπατημένη της γραφής και της πληροφόρησης.
    Όλος ο αγώνας από άποψης άρθρου γίνεται με πλάγια ενημέρωση ώστε το πρώτο κόμμα
    να μην έχει μεγάλο ποσοστό ως προς την απλή αναλογική.
    Με νούμερα άλλο να σχηματίζεις κυβέρνηση με 125 συν έως 155 έδρες.
    Άλλο να σχηματίζεις κυβέρνηση με 97 συν έως 155.
    Η χώρα μας παραμένει βαθιά διαβρωμένη στην παραοικονομία, την διαφθορά, την παρανομία-
    παραβατικότητα.
    Οι εποχές που έχουμε εμπρός όπως οι εξελίξεις τρέχουν αυτή η μορφή πολιτικής δεν έχει χρονικά περιθώρια να υπάρχει συνέχεια.
    Όσο λοιπόν ο Ζελένσκι θα κερδίζει τον πόλεμο.
    Άλλο τόσο και η ΝΔ θα επιβιώσει στο μέλλον.
    Προστάζουν οι καιροί αλλαγή πλεύσης.
    Άλλες ιδέες, άλλες μορφής άσκησης πολιτικής.

  17. @ Ιεροφάντης

    Αυτό που έγραψες ότι οι κυβερνητικοί έχουν διαχειριστεί με επιτυχία κολοσσιαίες κρίσεις μου θύμισε την γνωστή ιστορία με τον λένιν. Μιλούσε ο βλαδίμηρος στους συντρόφους του αλλά αυτά που έλεγε δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ξαφνικά παίρνει το θάρρος κάποιος από το ακροατήριο και του λέει: Σύντροφε αυτά που αναφέρεις είναι αντίθετα προς τα γεγονότα. Και ο λένιν με απόλυτη ψυχραιμία του απαντά: Τότε τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα…

  18. Μπαξές το άρθρο. Διασκεδάσαμε με το βάθος και την εγκυρότητα της “ανάλυσης”

  19. @ Ιεροφάντης

    Χρόνια πολλά και σε εσένα.

    Μπορείς να αναφέρεις συνοπτικά αλλά ονομαστικά τις επιτυχίες της κυβέρνησης?

    Για να καταλάβουμε το σκεπτικό σου το οποίο σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει ακατανόητο.

  20. Αν αποπειραθεί κάποιος να διακρίνει ποιος είναι πιο κοντά στον Καραμανλή …τον παλιό, μάλλον θα καταλήξει στον Τσίπρα. Στις πολλές ομοιότητες να αναφέρω πως και οι δύο δεν έφαγαν δεκάρα τσακιστή, σίγουρα θα το είχαμε μάθει. Και οι δύο δεν υπήρξαν εκ των α (Χ) ρίστων! Στα πλαίσια του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, ΚΟΥΙΖ, βρείτε μόνοι σας όσες περισσότερες ομοιότητες μπορείτε. ΣΗΜ. Η επόμενη βουλή καλό θα ήταν να αλλάξει το σύνταγμα της χώρας, ριζικά! Το Ελβετικό μου μοιάζει καλύτερο και Ελληνικότερο. Φρόντισε ο Καποδίστριας.

  21. @Ιεροφαντη. Για ποια κριση χρεους μιλας; Για το οτι ηΝΔ χρωσταει 400.000.000 δανεια και δεν ρα οληρωνει; Για το οτι εχουμε 18 φορες πιο ακριβο ρευμα απο τη Γερμανια; Μηπως για το οτι ειχαμε τα περισσοτερα θυματα σε σχεση με τον πληθυσμο απο κορονοιο; Δεν ειπαμε και για Μαραβεγια,Πατση,Σπυρακη,Χειμαρα και τοσους αλλους.Μηπως βλεπεις Σκαι; Μηπως ζεις σε αλλη χωρα;

  22. Ο μεταδικτάτορας, μεταπασόκος Κούλης Μητσοτάκης μαζί με το ψευτοφιλελέ τσίρκο του και τους πατριδοκάπηλους υπασπιστές του συνεχίζει την κατρακύλα που ξεκίνησε το 2019 σε νεα βάθη:

    Ο Μαυρογιαλούρος ψηφοθήρας παραμονές της νέας χρονιάς κάνει διάγγελμα για τον κατώτατο μισθό. Άκρατος δανεισμός, πλιάτσικο, αισχροκέρδεια και τζουφιος επιδοματισμός.

    ΌΠΟΙΟΙ τον έφεραν και το κόμμα μαφία του, να τον πάρουν πίσω.
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

  23. Οι δημοκοποι καί οι αναλυτές μπορούν πειστικά νά πουν ένα λόγο πού αυτοί πού ψιφησαν ΣΥΡΙΖΑ τό 19 δεν θα τόν ξαναψιφησουν;μία απάντηση

  24. GeorgeN. Παντως οχι για χρεοκοπεια . Μονο ενα κομμα το καταφερε αυτο και πτοσπαθει για δευτερη φορα. Αναφερτε μας και ενα σκανδαλο του Συριζα. Τεσσεραμιση χρονια κυβερνησε. Ειναι και κατι ονοματα που ανεβαζουν τα ποσοστα της ΝΔ.Μαραβεγιας ,Πατσης , Σπυρακη ,Χειμαρας. Ειδικα με τον τελευταιο θα εξτοξευτουν τα ποσοστα. Ααα και οσο δεν πληρωνεται το δανειο τοσο ανεβαινει η φερεγγυοτητα του Μητσοτακη.

  25. Εδώ πέφτουν γέλια:

    Ο νέος πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δέχεται τον Τσίπρα με τιμές αρχηγού κράτους, εκτός πρωτοκόλλου, σε στενό κύκλο 19 ηγετών.

    Η μαριονέτα των Αμερικανών Γκουαιδό με τον οποίο έβγαζε σελφις ο πρωθυπουργός σας, μόλις καθαιρέθηκε από την αντιπολίτευση.

    Έχει ο καιρός γυρίσματα.
    Τα νεοφιλελέ αδέρφια και οι ψευτοπατριώτες που μας φοβέριζαν με Βενεζουέλας μας κάναν Βόρεια Κορέα.

    Καλή χρονιά. Καλά μυαλά.

  26. ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ έτος 2023
    Το έτος 2023 ας το υποδεχθούμε με ελπίδα ειρήνης-υγείας – περισσότερες ευχάριστες στιγμές.
    Ο θεός μαζί μας μην τολμήσει να χρεωθεί και εθνική προδοσία.
    Το εύχονται το επιδιώκουν, οι αγαπημένοι μας σύμμαχοι.
    Το έτος 2022 το αντέξαμε με κάθε δυσκολία και με κάθε διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
    Αποχαιρετούμε την κακοδαιμονία, ελπίζουμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας.
    …………………………………………………………………………………..
    Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν στηρίζει ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΚΚΕ
    Πρωτοσέλιδο Βόμβα από την ΕΣΤΙΑ που μιλαει για μυστικό δίαυλο Αθήνας-Άγκυρας και σκηνοθετημένη κρίση στο Αιγαίο 31/12/2022 – 14:15μμ
    Το πρώτ θέμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ τη τελευταία μέρα του 2022 ,είναι βόμβα! Ο Μανώλης Κοττάκης που υπογράφει το άρθρο κάνει λόγο για μυστικές επαφές και για «δίαυλο επικοινωνίας» Αθήνας-Άγκυρας με στόχο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!
    Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες επαφές και παρεμβάσεις αλλά και σε σκηνοθετημένη ένταση στο Αιγαίο την άνοιξη με στόχο την αύξηση των ποσοστών Ερντογάν και Μητστοάκη!
    Τα όσα αναφέρονται στο άρθρο είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα ή να δικαιολογηθούν με τα γνωστά και φθηνά επιχειρήματα περί «αντιπολίτευσης». Δεν είναι δα και μυστικό ότι οι συζητήσεις για πολιτική εκμετάλλευση των ελληνοτουρκικών γίνονται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και μήνες. Ο Μανώλης Κοττάκης παραθέτει τώρα και στοιχεία!
    militaire.gr
    ………………………………………………………………..
    «Θα γίνει πολιτικός σεισμός μετά τις γιορτές» – Η ανάρτηση του Αντώναρου
    Συντάκτης: Newsroom Δημοσίευση: 30-12-2022 • 16:23
    Αίσθηση προκάλεσε η σιβυλλική ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στο Twitter.
    Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή κάνει λόγο για «πολιτικό σεισμό» που θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι παραπάνω…
    «Θα γίνει πολιτικός σεισμός μετά τις γιορτές. Με πολλές και δυνατές δονήσεις» έγραψε ο Ε. Αντώναρος προκαλώντας πολλά ερωτηματικά…
    ………………………………………………………………………

  27. Ειτε σε τρεις ειτε σε εξι μηνες η Ελλαδα θα συνεχισει να βλεπει το μελλον με αισιοδοξια και αυτοπεποιθηση με ηγετη τον Κ. Μητσοτακη.Τον καλυτερο πρωθυπουργο που με συνεση και σχεδιο οδηγει τη χωρα εν μεσω εξωγενων κρισεων στην αναπτυξη και την εθνικη ασφαλεια. Οσο για το αρθρο ρηχο εμπαθες που εκφραζει μια ακροδεξια μειοψηφια..

  28. @ maestro

    Και με τον ΚΚ Β’ που ηταν ακόμη πιο κοντά στον “εθνάρχη”

    Στα οικονομικά όντως ο “ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός” ήταν τριτοκοσμικός σοσιαλισμός που όχι μόνο πίστευε και δημιουργούσε ΔΕΚΟ σε όλους τους τομείς της Οικονομίες αλλά δήμευε επιχειρήσεις εν ψυχρώ!
    Καμία ανοχή σε αυτό που λέμε ελεύθερη οικονομία. Γνωστή η προσφώνηση του Παναγή Παπαληγούρα του Οικονομικού (Συντονισμού) υπουργείου του ως σοσιαλομανή.

    Στα Δημοσιονομικά όμως ήταν νοικοκύρης εκ πεποιθήσεως και όχι εξ ανάγκης όπως ο Τσίπρας.
    Αντιπαθούσε τα ελλείμματα και το χρέος ενώ ήταν κάθετος στο ότι δεν πρέπει η παρούσα γενιά να ζήσει σε βάρος της αγέννητης. Σε αυτό δλδ διαφέρει από όλα τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα και ιδίως από τον ανηψιό του.

    Στο ρόλο του κράτους όντως θεωρούσε το γκουβέρνο δηλαδή τον ίδιο ως τον μόνο που έπρεπε να αποφασίζει με ένα περίβλημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας για το θεαθήναι, το Μεταπολιτευτικό κράτος δηλαδή. Σε αυτό πάλι δεν διαφέρει όχι μόνο από τον Τσίπρα αλλά από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

    Στο θέμα της ασφάλειας ήταν στο αντίθετο άκρο και πολύ πιο δεξιά από τον Κυριάκο αλλά και από το Σαμαρά και με καμία σχέση με τον Τσίπρα που αναρωτιέται τι κακό έχουν οι μολότωφ!!

    Στον εξωτερικό προσανατολισμό της χώρας ήταν μεν αντιαμερικανός και ήθελε φιλικές σχέσεις με την ΕΣΣΔ αλλά υπερ της Δύσης και ιδίως την Ευρωπαική της εκδοχή σε αντίθεση με τον ΚΚ Β’
    Ο Τσίπρας εδώ μοιάζει με τον Αντρέα που ήταν υπερ του Καντάφι και του Χαφεζ αλ Ασαντ αν και παραμένει ποιό ακραίος από τον Παπανδρέου.

    Στο θέμα της Αμυνας ο “εθνάρχης” δεν έπαιζε και αντιλαμβανόταν ότι αν δεν υπάρχει αποτροπή θα γίνει πόλεμος. Εδώ ο “εθνάρχης” όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τον Τσίπρα ενώ είναι πιο δεξιά και από τον Σαμαρά.

    Στο κράτος πρόνοιας ο “εθνάρχης” ήταν ανύπαρκτος και το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει πόρους από τα υγιή ταμεία στα προβληματικά με τον υπουργό του τον Λάσκαρη αδιαφορώντας για την ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κράτους που έβαζε με το ασφαλιστικό και που θα έσκαγε τελικά το 2010.

    Στο Μακεδονικό ήταν η μέρα με τη νύχτα. Τον απασχολούσε και έκανε κάθε τι που περνούσε από το χέρι του για να ενισχύσει την Ελληνική θέση σε αντίθεση με τον Τσίπρα που το “έλυσε”.

    https://youtu.be/gzsc7fS9o38

    Στα Ελληνοτουρκικά όντως έχουν παρεμφερή θέση, τη Χάγη αλλά αυτό είναι και η θέση του Κυριάκου. Σε αυτό το θέμα ο “εθνάρχης” διαφωνεί μόνο με τη σημερινή “λαική δεξιά”

  29. Ο μητσοτακισμός πεθαίνει, πριν το χαμό του όμως έγινε το μακρύ χέρι της παγκοσμιοποίησης εναντίον των δυτικών και κυρίως, των ελληνορθόδοξων αξιών. Επέβαλε αλλότρια ήθη, απαγόρευσε ως και τον Τσαϊκόφσκι, απαγόρευσε στους απελευθερωτές μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις σε ανάμνηση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, έστειλε εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία, ενώ μετέτρεψε την γείτονα σε τεράστιο ενεργειακό κέντρο. Οι τιμές ενέργειας στην γείτονα αποτελούν κλάσμα μόνο αυτών που χρησιμοποιεί η βιομηχανία μας και καταναλώνουν τα Ελληνικά νοικοκυριά. Οι Έλληνες χάσαμε ελευθερίες και οικονομία, οι γείτονες όμως κέρδισαν γεωπολιτική αναβάθμιση. Επάνω στο γενικό χαμό απαγορεύει από τη σχολική ύλη τον επιτάφιο του Περικλέους, εξαφανίζει το μάθημα της Γεωγραφίας, εξορκίζει την ορθοδοξία από τη δημόσια ζωή και εκπαίδευση και τελικά απογυμνώνει το αξιακό σύστημα του Έλληνα.
    Πολλά τα κρίματα σου κ. Μητσοτάκη, εγκάθετε ξένων συμφερόντων.
    Θα ήθελα να γνωρίζω, εάν η Ελλάδα, όπως την εκπροσωπείτε εσείς, αποστρέφεται ή όχι το ναζισμό και αν καταδικάζει τα εγκλήματα των Γερμανών Ναζιστών και της τότε Γερμανίας στο Β´ Π.Π.;
    Αλήθεια, προς τι η μυστική διπλωματία με τους γείτονες μέσω συνεργάτη σου;

  30. @ Θεόδωρος Hellade
    Είσαι εκτός πραγματικότητας και οι θέσεις σου είναι καθαρά αντεθνικές

    Ο Σύριζα με όλα τα προβλήματα του και τα λάθη του είναι ο μόνο χώρος με μη διαφθαρμένα μέλη που αγαπούν αυτόν τον λαό κατ’ελαχιστο.

    Κάνε εσύ λοιπόν πόλεμο.

    Στήριξε τους ψευτο πατριώτες πατριδοκάπηλους, τους φασίστες του Κοβιντ, τους πλιατσικολογους συμμορίτες, τους επιδοματιστές, τους ωτακουστές, τους ψεύτες, την μυστική διπλωματία, τα λαμόγια, τους αμερικανόδουλους, τους ολιγαρχες, τους διαφθαρμένους των ατελείωτων σκανδάλων.

    Ο καθένας με την ηθική του.
    Την δική σου την έχουμε καταλάβει.

  31. Διαβάζω: «Η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου της Βραζιλίας Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα ήταν με τον Α.Τσίπρα!». Οι συνειρμοί που προκύπτουν, τέρμα ο μουχλιασμένος Κυριάκος, το μαντρόσκυλο της παγκοσμιοποίησης. Ίσως αναγεννηθεί η ελπίδα, μπορεί να μην τελείωσαν όλα για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η Ελλάδα με τίποτα δεν είναι τα πιστεύω του κ. Σβάμπ και αυτών που τον καθοδηγούν. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ό,τι χειρότερο υπήρξε στην ηγεσία της Ελλάδας.

  32. Η ακροτελεύτια παράγραφος της δημοσίευσης τα λέει όλα. Ντροπή & μόνο.

  33. ο κάθε ένας ότι κατάλαβε, κατάλαβε, εγώ κατάλαβα ότι δεν βγαίνει κανένας τους, ότι και να γράφει ο φαρμακερός όφις, αλλά να μου πεις, σε έναν χώρο, όπως η ωραία Ελλάς, που επικρατεί σήψη, οι εκλογές θα είναι ανόθευτες !!!

  34. Μία παρατήρηση στο άρθρο.
    Αρα θα μας πείραζε στους ταραγμένους καιρούς πού ζούμε να γινόμασταν η 51η πολιτεία των Η.Π.Α?.
    Οι Τούρκοι ακούν Αλεξανδρούπολη και τους πιάνει τραμπάκουλο, δεν το έχετε αντιληφθεί στ΄αλήθεια?.
    Τώρα γιά τις εκλογές ας δούμε τι θα βγάλει η (γκαστρωμένη) κάλπη.

  35. @ Τσε

    Καλογρίτσας, Τράπεζα Αττικής, τα χρήματα του ταμείου των μηχανικών που εξαφανίστηκαν (1 δις), παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, προσπάθεια σπίλωσης πολτικών αντιπάλων μέσω δικαιοσύνης, επαφές αντιπροέδρου της πρώτης φοράς αριστεράς με ποινικούς….σου φτάνουν?

    Δεν ήταν πάντως τα σκάνδαλα το σημαντικό αλλά η απόπειρα πραξικοπήματος, βλέπε και δηλώσεις Καμμένου μπροστά στον Τσίπρα.

    https://youtu.be/LMEKcyCUr8s

  36. Είτε με τον Μητσοτάκη είτε με τον Τσίπρα είτε με όλο μαζί το συνονθύλευμα το δημοκρατικού τόξου η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναπνεύσει.

    ΥΓ. Ποτέ δεν στήριξα ακραίους χρήσιμους ηλίθιους τύπου Χ.Α

  37. Οι πολιτικές ψαλιδίσματος παροχών στα χαμηλά λαικά στρώματα από πλεύρη με ανασφάλιστους και προσωπικό γιατρό μέχρι Χατζηδάκη με εργασιακά και κατεύθυνση του Ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μέσω κάρτας μόνο και σε συγκεκριμένα συμφέροντα συν τη διαχείριση της ακρίβειας συνθέτουν το διαφαινόμενο ναυάγιο στίς επερχόμενες κάλπες…

  38. Ο μόνος που μπορεί να κάνει την Ελλάδα να αναπνεύσει αυτή τη στιγμή είναι ο Τσίπρας! Άλλη επιλογή δε βλέπω.

  39. Έχοντας υπόψη και όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο ασφαλώς και παραμένει η ελπίδα.
    Όσο για το θέμα λιμάνι Αλεξανδρούπολης και Τουρκία μην θέλετε να έχετε ψευδαισθήσεις περί
    συμφερόντων υπέρ της Ελλάδος.
    Εάν το δολάριο παύσει να κατέχει υπεροχή ως παγκόσμιο νόμισμα αναμενόμενο το Βατερλό.
    Στην περίπτωση αυτή ούτε φιλίες ούτε συμμαχίες, όποιος εαυτό σωθείτε!
    …………………………………………………………………………………..
    Διεθνή
    Κυριακή 01/01/2023 – 17:04
    Η Σαουδική Αραβία άλλαξε στρατόπεδο το 2022: Συμμαχεί με Κίνα και Ρωσία ενώ εγκαταλείπει τις ΗΠΑ
    ΠετρέλαιοΣαουδική ΑραβίαενέργειαΗΠΑΚίναtags :

    Σύμφωνα με τους αναλυτές η Σαουδική Αραβία εγκαταλείπει το παραδοσιακό σύστημα των συμμαχιών της με κυρίαρχη την επιρροή των ΗΠΑ
    Αναζητώντας νέες συμμαχίες στο πλαίσιο ενός αναδυόμενου πολυ-πολικού κόσμου, σύμφωνα με τους αναλυτές η Σαουδική Αραβία εγκαταλείπει το παραδοσιακό σύστημα των συμμαχιών της με κυρίαρχη την επιρροή των ΗΠΑ
    Στο Ριάντ στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping συναντήθηκε με τον ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman για να δωσει το μήνυμα για μια «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ των χωρών.
    Διαφημίστηκαν στο πλαισιο μια πομπώδους κίνησης σαρωτικές νέες εμπορικές και ενεργειακές συμφωνίες και ευθυγράμμιση σε ζητήματα που κυμαίνονται από τον πόλεμο στην Υεμένη μέχρι την ψηφιακή υποδομή και τη διαστημική έρευνα.
    Ήταν το αποκορύφωμα χρόνιας οικοδόμησης συμμαχιών μεταξύ του Πεκίνου και του Ριάντ στην ολοένα και πιο ισχυρή αντίθεσή τους στην παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Business Insider την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023.
    Το νέο γεωπολιτικό σκηνικό
    «Η Σαουδική Αραβία και η Κίνα θεωρούν η μία την άλλη χρήσιμη.
    Έχουν σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς και αναμένουν ότι αυτοί θα αναπτυχθούν», δήλωσε ο αναλυτής Jon Alterman σε συνέντευξή του στο Insider.
    «Ενώ οι ανησυχίες τους για την παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ είναι πολύ διαφορετικές, και οι δύο συμφωνούν ότι ένας μονοπολικός κόσμος υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα υπονόμευε τα συμφέροντά τους», δήλωσε ο Altermann, ανώτερος αντιπρόεδρος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.
    Για την Κίνα, οι ΗΠΑ στέκονται εμπόδιο στην περαιτέρω επέκταση της παγκόσμιας επιρροής τους.
    Η Σαουδική Αραβία, από την άλλη πλευρά, βλέπει οικονομικές ευκαιρίες και τη δυνατότητα να αναλάβει μεγαλύτερο παγκόσμιο ρόλο σε ένα γεωπολιτικό πλαίσιο όπου ανταγωνίζονται πολλές μεγάλες δυνάμεις.
    Η προσέγγιση με τη Ρωσία
    Και δεν είναι μόνο η Κίνα τη οποία προσεγγίζει η Σαουδική Αραβία, προκαλώντας την ανησυχία των ΗΠΑ, αλλά μια ακόμη υπερδύναμη και δεδηλωμένη αντίπαλό του: τη Ρωσία.
    Τον Οκτώβριο, το Ριάντ εξόργισε την κυβέρνηση Biden ανακοινώνοντας παράλληλα με τη Ρωσία ότι θα μείωνε την παραγωγή πετρελαίου.
    Η συμφωνία φέρεται να ήταν ένα σοκ για τους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν εξασφαλίσει μια μυστική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την αύξηση της παραγωγής σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν οι πιέσεις στην οικονομία εξαιτίας του εγχώριου πληθωρισμού.
    Η συμφωνία ματαίωσε επίσης τις προσπάθειες του Biden να περιορίσει τα έσοδα της Ρωσίας από τις διεθνείς πωλήσεις πετρελαίου, μέρος των πολλαπλών κυμάτων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.
    Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την Ουκρανία, αν και σε μια πιθανή παραχώρηση προς τις ΗΠΑ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε μια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ τον Οκτώβριο.
    Οι επικρίσεις των ΗΠΑ εξοργίζουν το Ριάντ
    Επιπροσθέτως, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Mohammed δεν έχει κρύψει την περιφρόνησή του για τον Biden, φέρεται περιφρονεί τον αμερικανό πρόεδρο λέγοντας κατ’ ιδίαν ότι δεν τον νοιάζει αν ο Biden τον παρεξηγήσει.
    Το θεσμό καλωσόρισμα που επιφύλαξε στον Xi έρχεται σε αντίθεση με την ψυχρή υποδοχή τον Biden τον Ιούλιο.
    Οι αναλυτές λένε ότι η κριτική των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδικής Αραβίας και η καταστολή της εγχώριας διαφωνίας εξοργίζει το Ριάντ.
    Η δέσμευση του Biden στην προεκλογική εκστρατεία το 2020 να καταστήσει το βασίλειο «κράτος – παρία» για τη δολοφονία του αντιφρονούντα Jamal Khashoggi εξόργισε την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.
    Ο διάδοχος πρίγκιπας Mohammed έχει μεγαλύτερη συγγένεια με την ιδεολογία των ισχυρών ηγετών Xi ή Putin παρά με τις ΗΠΑ, επισήμανε ο Altermann.
    http://www.bankingnews.gr
    ……………………………………………………………………………………

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...