Μπανανία, που όμως δε βγάζει ούτε μπανάνες…

Του Strange Attractor

Πας στο βενζινάδικο και σε πιάνει τρέλα με την τιμή των καυσίμων.

Επισκέπτεσαι το σούπερ μάρκετ, και σου ‘ρχεται κόλπος…

Ανοίγεις τον λογαριασμό ρεύματος και βρίσκεσαι ξαφνικά σε προεμφραγματική κατάσταση…

Παραγγέλνεις πετρέλαιο και χρειάζεσαι οξυγόνο και κομπρέσες για να συνέλθεις από το σοκ…

Το ίδιο και με τα καυσόξυλα, το ίδιο και με τα πέλλετ.

Κάθεσαι μπροστά στο χαζοκούτι το μεσημέρι, μπας και χαλαρώσεις λίγο, και το μόνο που ακούς είναι παιδόφιλοι βιαστές, μαστροποί ανηλίκων, μητέρες δολοφόνοι τέκνων, μαχαιρώματα μεταξύ μαθητών, και λίγο… Πάτση.

Λες να παρακολουθήσεις ειδήσεις το βράδυ και τρελαίνεσαι. Υποκλοπές, ακόμη και υπουργών, ακόμη και συζύγων… πολιτευτών, απειλές πολέμου, μίζες, απ’ ευθείας αναθέσεις, και μπόλικος πληθωρισμός.

Εν ολίγοις, όλα πρίμα με τους «άριστους» που ψηφίσαμε με δυο χέρια μπας και ξεφορτωθούμε τα σούργελα του Αλέξη, που κόντεψαν να μας καταστήσουν Βενεζουέλα των Βαλκανίων, εκεί που μέχρι και τα φλαμίνγκο των ζωολογικών κήπων έτρωγαν οι δυστυχείς πολίτες  (μόνο που εμείς δε βγάζουμε ούτε πετρέλαιο, χώρια που δεν έχουμε ούτε φλαμίνγκο).

Τρεισήμισι χρόνια αριστείας, και το μόνο που ακούμε είναι «δηλαδή τι θέλεις; Να επιστρέψει ο Αλέξης;».

Αυτό είναι το ισχυρότερο «επιχείρημα» όσων συνεχίζουν να στηρίζουν τους άριστους.

Γι’ αυτό και η μεγάλη πλειοψηφία εκείνων όσοι ψήφισαν Κυριάκο κάνουν τουμπεκί, κάνουν τον σταυρό τους, και συνεχίζουν να τον στηρίζουν με το άλλο εξίσου μοναδικό επιχείρημα «καλύτερα ο Πάσαρης παρά ο Ροχάμης», ή κάπως έτσι.

Και αυτοί είναι οι ανιδιοτελείς. Αυτοί δηλαδή που ψήφισαν τους «νοικοκυραίους» μπας και γλιτώσουμε κάπως από την οικονομική ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, τις ανεξέλεγκτες ροές, και όλα εκείνα που υπόσχονταν οι άριστοι.

Όσο για τους άλλους, τους ιδιοτελείς, που είτε διορίστηκαν μετακλητοί, είτε ακόμη περιμένουν στο τηλέφωνο, είτε κάνουν γερή μπάζα από διάφορα σκοτεινά ντιλς με το γκουβέρνο… αυτοί όχι μόνο χειροκροτούν σε σημείο να μελανιάσουν τα χέρια τους, αλλά είναι μέσα στην τρελή χαρά που η χώρα επιτέλους αναπτύσσεται.

Τι επεκτάσεις του μετρό, τι αεροταξί, τι υδροπλάνα, τι εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων, τι drones,  τι supercar CHAOS, τι τηλεσειρές στο ΝΕΤΦΛΙΞ, τι τι τι…

Και τι δεν ακούμε;

Μέχρι και εξορύξεις υδρογονανθράκων, που εντός τριετίας(!) θα μας καταστήσουν «Σαουδάραβες» της Ευρώπης, μιας και θα τροφοδοτούμε με φυσικό αέριο μέχρι και τη Γερμανία!

Εν τω μεταξύ, 20 χρόνια μετά κι ακόμη σκάβεται το μετρό της Θεσσαλονίκης. Το οποίο μπορεί κάποτε να συνδεθεί με εκείνο της Αθήνας, αλλά το ίδιο σίγουρα δε θα είναι ακόμη έτοιμο να λειτουργήσει.

Με κάποιους φύσει κακοπροαίρετους να αστειεύονται πως ο Ζελένσκι θα μπει θριαμβευτής στο Κρεμλίνο, ο Χαφτάρ θα φτάσει προελαύνοντας στο… Γιβραλτάρ, και το έρμο το μετρό ακόμη θα το σκάβουν!

Θα μου πείτε, και τι χρειάζεται; Αφού όπως λένε οι χειροκροτητές σε 1-2 χρόνια θα κυκλοφορούμε στις πόλεις με αεροταξί καθέτου απογείωσης… οπότε;

Μιλάμε για ανάπτυξη, όχι αστεία.

Το λέει καθημερινά και ο αρμόδιος υπουργός, που δεν έχει ησυχία.

Που τον χάνεις που τον βρίσκεις ή μίνι μάρκετ θα εγκαινιάζει, ή θα αναπτύσσει το όραμά του για το καλάθι του νοικοκυριού που μας απαλλάσσει από την ακρίβεια στα ζυμαρικά (λέει).

Έχεις και τον άλλον, εκείνον τον υπουργό Εργασίας (χωρίς ούτε ένα ένσημο στο ενεργητικό του) που πανηγυρίζει καθημερινά για τις φαστ τρακ συντάξεις, και τις… νταντάδες της γειτονιάς!!!!

Κερδάμε σε όλα τα επίπεδα, όπως λέει κάθε πρωί με στόμφο ο φίλος μου ο Μήτσος, που Κυριάκο ακούει και τον πιάνει ρεύση… τόσο έρωτα.

Όσο για τις υποκλοπές, που τόσες είχαμε να δούμε από την εποχή του άλλου του Μητσοτάκη, αυτά είναι φούμαρα και συκοφαντίες, που χαλκεύονται σε σκοτεινά κέντρα ξένων υπΕρεσιών, και που μεταδίδονται από αριστερές πατσαβουροφυλλάδες όπως π.χ. οι ΝΥΤ, το Ντοκουμέντο, και το… Βήμα, με μοναδικό σκοπό να βάλουν φρένο στην ανάπτυξη που επαγγέλλεται ο Κυριάκος, ή ο κατά τον Μήτσο «η σκιά του θεού επί της χώρας μας»!

Το γεγονός ότι η κόρη του Μήτσου, που έχει σπουδάσει νύχια,  διορίστηκε μετακλητή σε υπουργό, και ο γιος του (φτυχιούχος ΤΕΙ) έγινε διευθυντής σε νεοσύστατη «ανεξάρτητη αρχή» (είναι της μόδας), δεν παίζει κανένα ρόλο στην ακριβοδίκαιη κρίση του για τα πολιτικά τεκταινόμενα…

Τι είμαστε; Τίποτις επιτήδειοι απατεώνες; Ρωτάει…

Έτσι έχει λοιπόν η κατάσταση, με τη χώρα να βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Μεταξύ των ιδεοληπτικών κατσαπλιάδων που προηγήθηκαν, και των επαγγελματιών μιζαδόρων που τους διαδέχτηκαν. Ο αέναος κύκλος της μοίρας μας ως «τσιφτετέλληνες».

Και με τον σοφό λαό να είναι στη μέση, αποσβολωμένος από τα συνεχή χαστούκια, και να μην ξέρει αν θα πρέπει να χειροκροτάει ή να μουντζώνει… (εγώ προσωπικά αυτομουντζώνομαι σχεδόν 4 χρόνια τώρα).

Ελλάδα, μια μπανανία που όμως δε βγάζει ούτε μπανάνες.

Βγάζουμε όμως πολιτικούς με κεφαλαίο το Π (π.χ. Πάτσης).

ΥΓ- Πόσα χρήματα άραγε θα πρέπει να πλΕρώσουμε στην ξένη εκείνη αεροπορική εταιρία για χαμένα καύσιμα, για διαφυγόντα κέρδη, κλπ. της οποίας καθηλώσαμε το ένα και φέραμε πίσω το άλλο αεροσκάφος από Ιταλία, επειδή αι αρμόδιαι αρχαί θεώρησαν πως σε κάποιο από αυτά επέβαινε επικίνδυνος τρομοκράτης ( ο οποίος παρεμπιπτόντως κοιμόνταν ήρεμος στο σπίτι του);

  1. Δεξιός είμαι αλλά την λαμογια που ζήσαμε με το ζαβό δεν την αντέχω Αλέξης με χέρια και με πόδια δαγκωτό

  2. Λύνονται αυτόματα οι απορίες σου στις βράδυνες ειδήσεις, φτάνει να ανοίξεις την tv στο γνωστό κανάλι του Φαλήρου. Εκεί η Ελλάδα του Κυριάκου καταγράφει τον έναν θρίαμβο μετά τον άλλον, ενώ ο πρωθυπουργός είναι μακράν ο καλύτερος πολιτικός σε επίπεδο Γαλαξία.

  3. Το μάθατε ; Οι εκλογές κατά τον Κυριάκο θα απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: «Το δίλημμα των εκλογών είναι Κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα;». Αυτό δεν είναι πολιτικό δίλλημα, θυμίζει τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, στη χειρότερη δοκιμασία της Οδύσσειας.
    Ηχηρή θα είναι η απάντηση των ψηφοφόρων, ούτε τον έναν χρειαζόμαστε ούτε τον άλλον.

  4. Διώξτε τον “γελωτοποιώ” απο την Μπανανία………

  5. ovida????? ΔΕΞΙΟΣ?????ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΟ…

  6. Επιχείρηση: Σανός στο πόπολο.
    Μετά τις πολεμικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, τους αγωγούς, το χορό των Αγορών, την τράπεζα Ανατολής, τα γιγαντιαία κοιτάσματα ΜΙΣΚΟ του Καμμένου…τώρα το φυσικό αέριο!

    https://youtu.be/RS-V05gXC64

  7. Οι επόμενες εκλογές, πρέπει να γίνουν με ελάχιστο κοινό στόχο απο ολες τις πολιτικές δυνάμεις, την “απομητσοτακοποίηση” της Δημοκρατίας και του Κράτους. Ταυτόχρονα να γίνει εναρξη αναζήτησης ποινικών και πολιτικών ευθυνών ολων των πεπραγμένων αυτής της ζοφερής 4ετίας. Θέματα οπως το ρεύμα,η ακρίβεια, ο Εθνικός προσανατολισμός μας σε σχέση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η κατάντια της TV και ιδιαίτερα της ΕΡΤ, οι πολυθεσίτες, οι υποκλοπές, η ενέργεια, η ασυδοσία των τραπεζών και των παρόχων και παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και φ.α., η απομάκρυνση των ΜΑΤ απο την κεντρική πολιτική σκηνή και η βαθμιαία διάλυση τους, η επανασύσταση του ΕΣΥ και επαναπρόσληψη των απολυμένων, ο επαναπροσδιορισμός της Παιδείας, η επιστροφή των κλεμένων απο τους “φίλους”, η παλινόρθωση της κλονισμένης Δικαιοσύνης και τοσα αλλα, ας γίνουν ο Ελάχιστος Πολιτικός Τόπος συνεύρεσης ολων των πολιτικών δυνάμεων, που για μια φορά ας παραμερίσουν τις μικροκομματικές τους φιλοδοξίες και ας γίνουν αυτο που τώρα εχει ανάγκη ο τόπος:
    Μια Πολιτική Υπέρβαση που η Ιστορική της Νοημοσύνη, να εχει περίμετρο ολη την Ελλάδα, ολους τους Ελληνες και ολες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, και να μην είναι ενα απλό άθροισμα μικροεξυπηρετήσεων, φίλων, ψηφοφόρων κλπ.
    Οι μεθεπόμενες εκλογές ας αναλάβουν να αναδείξουν τις ετερότητες αυτής της ποθούμενης και αναγκαίας Ολότητας….

  8. Οι επόμενες εκλογές αφού καταμετρηθούν και αξιολογηθούν τα νούμερα,
    έχουν να δώσουν την εικόνα του ψηφοφόρου όπως έχει διαμορφωθεί, εάν πράγματι
    αυτό συμβαίνει στη πράξη.
    Η κατηγορία των ευνοουμένων από την παρούσα κυβέρνηση δεν καταθέτει τις δυνάμεις της.
    Με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατή επιρροή θα επιχειρήσει να πάρει ψήφους.
    Με τα ΜΜΕ να εμφανίζουν αυτό το παραμύθι της καθημερινής ζωής, έχετε αρνητική άποψη, ότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν και σε τι τελικά αποβλέπουν ως κύριο ζητούμενο?
    Έχετε ποτέ βιώσει να μην έχετε ούτε ένα λεπτό από νόμισμα, να μην έχετε δουλειά, να
    έχετε χρέη, να έχετε παιδιά να θρέψτε και σε αυτή την περίπτωση να εμφανίζονται οι σωσίες της όλης μιζέριας, μας ψηφίζετε και θα τα έχετε όλα.
    Δεν έχουν επενδύσει λάθος.
    Η παρατεταμένη εκλογολογία και η παρατεταμένη ανέχεια, θα δώσουν μια σχετική διέξοδο, στο κατεστημένο.
    Αυτό αναμένεται να μιλήσει με το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη.
    Μικρό καλάθι.
    Μεγάλη δύναμη ψηφοφόρων δεν θέλει να έχει σκέψη προς το αριστερά.
    Έχει προκληθεί μακρά πλύση εγκεφάλου ως προς αυτό.
    Το αποτέλεσμα Βραζιλίας ας μας προβληματίζει ανήσυχα.
    Επίσης το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ έχει δώσει τις δικές του απαντήσεις.
    Η κατηγορία των πολιτών που ζουν στην χώρα μας το δικό τους όνειρο πλουτισμού έχουν οργανωθεί σιωπηρά και σιωπηρά εργάζονται ώστε να μην έχουν απώλειες.
    Ναι θα ήθελα να ζήσω αυτό το αποτέλεσμα αυτής της κάλπης, όποτε αυτές οι εκλογές ήθελαν γίνουν πράξη.
    Περίμετρος όλη η Ελλάδα απαιτεί πολύ δουλειά, οργανωμένες κινητοποιήσεις.
    Ο κρατικός μηχανισμός της χώρας έχει βάλει τόσο γράσο ώστε να μην ακούγεται θόρυβος.
    Δουλεύουν πόρτα-πόρτα, εάν τα καταφέρουν, θα μιλήσει η κάλπη.
    Το βαθύ παρακράτος σε κάθε προσπάθεια να κτυπηθεί, βγάζει νέα κεφάλια και αμύνεται δυναμικά. 7η Ιουλίου έτος 2019 εκλογές.
    Ας θυμηθούμε και τότε την εμφάνιση του πρωθυπουργού μας στα κανάλια και τον ιδρώτα που σκούπιζε
    από το πρόσωπό του. Σε κάθε εμφάνιση μιλούσε η παρουσία του σώματος του.
    Μια μικρή χώρα αλλά ευλογημένη χώρα την ελέγχουν διαχρονικά λευκά κολάρα.
    Μας έφεραν τους Βασιλείς δεν τα κατάφεραν να τους εδραιώσουν δια παντός.
    Μας έφεραν τους Εγγλέζους το πληρώσαμε το τίμημα με αίμα.
    Μας έφεραν της ΗΠΑ το πληρώσαμε το τίμημα, μια Ελλάδα ερημωμένη, χρεωμένη και ο λαός στην μιζέρια.
    Μας απομένει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις.
    Να συμπονέσουμε την χώρα που γεννηθήκαμε, τους αγώνες των προγόνων μας.
    Να επιλέξουμε πρόσωπα που έχουν ανάλογο ενδιαφέρον ενάντια στο κατεστημένο ώστε να ελπίζουμε σε κάτι διαφορετικό.

    {{Μια Πολιτική Υπέρβαση που η Ιστορική της Νοημοσύνη, να εχει περίμετρο ολη την Ελλάδα, ολους τους Ελληνες και ολες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, και να μην είναι ενα απλό άθροισμα μικροεξυπηρετήσεων, φίλων, ψηφοφόρων κλπ.
    Οι μεθεπόμενες εκλογές ας αναλάβουν να αναδείξουν τις ετερότητες αυτής της ποθούμενης και αναγκαίας Ολότητας….}}
    {{21:03 | 11 Νοε. 2022 Tvxs Newsroom
    Σε κλάματα ξέσπασε ο επανεκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου καθώς υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να μετριάσει το αυξανόμενο πρόβλημα πείνας στη Βραζιλία.
    «Αν μέχρι να τελειώσω τη θητεία μου, κάθε Βραζιλιάνος τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, θα έχω εκπληρώσει την αποστολή της ζωής μου για άλλη μια φορά», είπε συγκινημένος, πριν ξεσπάσει σε
    κλάματα }}

  9. Χρήστο,οι μεθεπόμενες εκλογές;
    Αισιόδοξο σε βρίσκω .
    Ας μην λησμονούμε τα περίπου τετρακόσια χρόνια
    υποταγής .Είμαστε εκπαιδευμένος λαός.
    Υπήκοοι εξ απαλών ονύχων .

  10. Θα έχουμε και “αεροταξί”.
    Πρώτα αεροταξί,ύστερα ρόμποκοπ,κ ύστερα τερμινέιτορ.

  11. ΜΠΑΝΑΝΙΑ, που βγάζει αγγούρια για τον ΛΑΟ, αυτή είναι η ΔΕΞΙΑ διαχρονικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....