Εκλογές χωρίς debate ξανά! Αρνείται πάλι ο Μητσοτάκης τηλεμαχία με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς;

Του Mr Don’t Look Up

Το ελληνικό «Watergate» με τις υποκλοπές μοιάζει να αποτελεί τον επιταχυντή των εξελίξεων που σε -συνέχεια των προηγούμενων αποτυχιών της κυβέρνησης (κρίση κορονοϊού, πυρκαγιές, αδυναμία συγκράτησης ακρίβειας, κ.λπ.) και των σκανδάλων τύπου Πάτση και Μαραβέγια- φαίνεται ότι μπορεί να επισπεύσει τις εθνικές εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται όλα τα σενάρια και μεταξύ αυτών, η στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρνηθεί ξανά, όπως έπραξε και κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να προχωρήσει σε «ζωντανή» τηλεμαχία (debate) μαζί με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η αρνητική στάση την οποία φέρεται να έχει ο κ. Μητσοτάκης στο ενδεχόμενο να «τηλεμαχήσει» με τους προέδρους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης «στον αέρα», φαίνεται να προβληματίζει κάποιους από τους στενούς συνεργάτες του. Θεωρούν ως δεδομένο εκ των προτέρων ότι η απουσία του πρωθυπουργού από το debate, το οποίο είναι δεδομένο ότι θα ζητήσουν οι πολιτικοί αντίπαλοί του -όταν αποφασιστεί η πραγματοποίηση των εκλογών- θα μειώσει ακόμη περισσότερο το όποιο κύρος και αξιοπιστία διατηρεί σε ένα διαρκώς μειούμενο αριθμό ψηφοφόρων.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο πρωθυπουργός αποφύγει για 2η φορά να μην κάνει «τηλεμαχία» με τους πολιτικούς αντιπάλους τους (κάτι το οποίο έπραξε και προεκλογικά, το ’19) τότε όσοι εντός του Μεγάρου Μαξίμου φέρονται να επιχειρούν να τον μεταπείσουν, θεωρούν εξίσου δεδομένο ότι μια τέτοια απόφαση θα την εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων, κάνοντας σημαία ότι «υπάρχει ένας πρωθυπουργός που κρύβεται».

«Η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ»…

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και αυτοί εντός του Μεγ. Μαξίμου οι οποίοι θεωρούν πως το πολιτικό κόστος από μια άρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να κάτσει «ζωντανά» στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αντιπάλους του, θα είναι μικρότερο από το ενδεχόμενο να βρεθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» απέναντί τους. Δεδομένου ότι το σκάνδαλο με τις υποκλοπές λαμβάνει καθημερινά διαστάσεις που κάνουν το «Watergate» να μοιάζει με… παράπτωμα μπροστά του (την ώρα μάλιστα που η ακρίβεια σαρώνει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης και των αδύναμων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού) φέρονται να υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να αποφύγει μια «στον αέρα» αντιπαράθεση μαζί τους.

Στέλεχος της ΝΔ, προσκείμενο στον Κυρ. Μητσοτάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, επιχειρώντας να πείσει για την ορθότητα μιας ενδεχόμενης απουσίας του πρωθυπουργού από το debate που θα ζητήσουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι «η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ». Φυσικά, στην προκειμένη, το «κλάμα» (ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές) δύσκολα θα αποφευχθεί όπως δείχνει να διαμορφώνεται η κατάσταση. Όμως, όπως φέρονται να αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντος της ΝΔ, είναι προτιμότερο να διαφυλαχθεί ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης και να μην τεθεί στη βάσανο ενός debate το οποίο ενδέχεται να μη μπορέσει να διαχειριστεί «ζωντανά» και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης.

  1. Ο Μητσοτάκης έχει προβλήματα έκφρασης και επικοινωνίας, είναι γκαφατζής και δεν μπορεί να μιλήσει. Κουνάει τα χεράκια του και φαίνεται τουλάχιστον γελοίος προσπαθώντας να εκφράσει απόψεις.
    Ο Τσίπρας τον εξευτελίζει συστηματικά στην Βουλή, παρότι πάει με γραμμένα κείμενα.
    Η δημόσια εικόνα του είναι απολύτως ελεγχόμενη, από τα εσπρεσάκια στο τι γκόμενος είσαι κι από τα διαγγέλματα στον καβαλάρη του κάμπου. Δεν μπορεί να σταθεί αυτόνομα για αυτό ούτε στην οικογένειά του δεν πίστευαν ότι μπορεί να τα καταφέρει.
    Στην περίπτωση ντημπέιτ υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσει μπροστά στις κάμερες.
    Μπορεί να σημάνει 5% κάτω για τη ΝΔ αμέσως μετά τη λήξη του ντημπέιτ.
    Θα κάνουν τα πάντα να το αποφύγουν.

  2. Όσο λιγότερο τον βλέπει και τον ακούει ο κόσμος, τόσο καλύτερα του βγαίνει επικοινωνιακά. Πολιτικά αποκρουστικός, βιαστής της λογικής και των επιπέδων ελευθερίας και ευημερίας του έλληνα. Ποτέ πια ψήφο σε φοβικούς πολιτικούς, δυστυχώς παρακολουθούν πρώτα τους δικούς τους και μετά τους ξένους, δεν έχει τελειωμό η ανθρώπινη ξεφτίλα.

  3. Το μπόι του κυριάκου έφτανε το πολύ πολύ μέχρι υπουργός. Και αν και πορφυρογέννητος γόνος που δεν κοπιασε στην ζωη του για να κατακτήσει στόχους, δεν θα πείραζε σε τίποτα αυτό γιατί υπουργός έχει γίνει μέχρι και ο χαικάλης. Αλλά πρωθυπουργός είναι άλλη ιστορία. Το μυαλό σου πρέπει να τρέχει προς δέκα κατευθύνσεις ταυτόχρονα και σίγουρα να έχεις και την στόφα ηγέτη. Εγώ ιδεολογικά εθνικολαικοδεξιός είμαι, στο άλλο άκρο από τον σύριζα, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ο τσίπρας είναι ηγέτης. Και μόνο ότι πήρε ένα κόμμα από τα αζήτητα του 3% και το πήγε στο 35% αυτό αρκεί. Θα μου πείτε ότι το έκανε δημαγωγώντας. Καμία αντίρρηση, αλλά ακόμη και η δημαγωγία θέλει ταλέντο, ικανότητα και προσωπικότητα.

  4. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ -ΟΤΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΡΑΓΙΣΕ ΑΛΛΑ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΥΝ ; -ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΘΑ ΑΠΟΚΟΛΛΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ – ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ -ΟΧΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ -ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΕΨΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ .ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ -ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ .ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

  5. Εμφάνιση ανάλογη με την παρουσία του στον Χατζηνικολάου ασφαλώς δεν προσφέρει πόντους.
    Εμφάνιση ανάλογη όπως στην Γαλλία, συνέντευξη τύπου με Μακρόν που ζήτησε τις σημειώσεις του
    ασφαλώς και δεν υπάρχει έδαφος.
    Εμφάνιση με σαρδάμ να μην αντιλαμβάνεται ουδείς αυτά που λέει δεν αυξάνει την δημοτικότητα.
    Εμφάνιση με ολοφάνερη την γλώσσα του σώματος που τον προδίδει ώστε να μην δύναται να ελέγχει
    τον ιδρώτα στο πρόσωπό του μόνο κακός οιωνός.
    Οι έχοντες και κατέχοντες που το έτος 2019 δια-καώς επέλεξαν την εκλογή του, πόσο
    αντέχουν να το επαναλάβουν σήμερα για επόμενη τετραετία.
    Και οι προστάτες που τους οφείλει την παρατεταμένη θητεία πόσο ισχυροί παραμένουν ώστε
    να ποντάρουν για μια επόμενη τετραετία.
    Μπανανία η Ελλάς, αλλά βεβαίως – βεβαίως όλα εδώ πληρώνονται, όλα εδώ επιστρέφουν.
    Το τίμημα, πληρώνει τις επιλογές του ο λαός.
    Γίνεται ανάσταση debate?
    Η μήπως και δεν ζούμε μέσα στη χώρα να έχουμε εικόνα της καθημερινής ζωής.
    Ας κάνετε αρχή με σκέψεις για επόμενη μέρα, η χώρα δύναται να ορθοποδήσει με ποιο τρόπο.
    Ως προς τι λοιπόν ο τίτλος <>

  6. ΟΧΙ εκλογές , καθαίρεση Μητσοτάκη από κοινοβουλευτική ομάδα ΝΔ. Υπερκομματικος Πρωθυπουργός (δαγκωτο Δένδια) και εκλογές στην ώρα τους. Κοινό μέτωπο ΝΔ ΠΑΣΟΚ με νέα πρόσωπα – τεχνοκράτες και Πανεπιστημιακούς. Οι ολιγαρχες στην χώρα να συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση για το καλό όλης της κοινωνιας , είναι η δύναμη που κάθε χώρα χρειάζεται στο διεθνές προσκήνιο και παραγωγική ανασυγκρότηση με δεκαετές πλάνο. Ανασυγκροτηση δημόσιου τομέα με ιδιωτική συμμετοχή και με αυστηρή επίβλεψη των κρατικών θεσμικών οργάνων. Το βουλωνουμε όλοι και δουλεύουμε σκληρά για μια δεκαετία. Κίνητρα για γεννήσεις και στήριξη των οικογενειών και όχι ακρότητες όπως απαγόρευση των εκτρώσεων κτλ. Μόνο έτσι γίνεται ..

  7. Όντως φαίνεται πως από το επόμενο debate θα λείπει ο Μητσοτάκης.

    Ο ή κάποιος σαν τον Στουρνάρα είναι εν αναμονή πρωθυπουργός και στο debate θα εμφανιστεί κάποιος ” νέος και άφθαρτος” που θα προκύψει από τις γνωστές παρθενορραφες και αγιογραφίες που το σύμπλοκο Δεξιά – ΜΜΕ πετυχαίνουν.

    Εάν δούλεψε με τον Μητσοτάκη, το γράφω ξανά, για έναν Μητσοτάκη, τότε μπορεί να δουλέψει για τον καθένα. Μέχρι και τον Κώστα Καραμανλή του Αχ. μπορεί να αποδεχθεί το συλλογικό φαντασιακό ως Ηρακλή, Λέοντα ή Αμέρικαν μπούλι κατά τα Μωυσής, τσιτάχ και ροτβάιλερ.

    Είμαι δε πεπεισμένος πως αν παίξει αρκετή προπαγάνδα επιπέδου Σκάι, πως τα σπίτια σας τα παίρνει η αριστερά και όχι οι Πατσηδες και πως τα καύσιμα με δελτίο τα κανόνισε ο Τσίπρας με τους Πούτιν και Μαδουρο, τότε ο επόμενος ” κυβερνήτης” μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

    Αρκεί να έχει διαπίστευση από την Πρεσβεία η οποία θα γίνει αποδεκτή από το συμβούλιο της σούπερ λιγκ.

    Ή το ανάποδο.

  8. Εφόσον δεν μπορεί να διαχειριστεί μια αντιπαράθεση σε ζωντανή σύνδεση πως διαχειρίζεται εν λευκώ την διπλωματία με τον κ. Ερντογάν σε επαφές κεκλεισμένων των θυρών;
    Ποια εχέγγυα υπάρχουν ότι σε αυτή την αντιπαράθεση θα τα πάει καλύτερα.
    Να θυμίσουμε ότι αυτές οι συναντήσεις, παρόμοιες έκανε και ο κ. Σημίτης, δεν είναι ανεξοδες κοκορομαχιες αλλά διαμορφώνουν τους όρους ύπαρξης του Έθνους.

  9. Κριμα γιατι ειναι μορφωμενος,εξυπνος,αυτοδημιουργητος,γκομενος λεφτας.Δεν ξερω μονο ποσο του κοβει το μυαλο.

  10. Δεν μπορεί να σταθεί ο κρυφακουλης σε debate..Είναι σαν να κλέβει εκκλησία ο Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.Ας τον λουστούν όμως αυτοί που τον στήριξαν και τον ψήφισαν για να κατανοήσουν τι σημαίνει μητσοτακεικο.

  11. Μεχρι και βεβαιωση οτι ειναι δυσλεκτικος θα φερει για να απαλαχτει απο τα ντιμπειτ. Ειναι και αυτοδημιουργητος.

  12. Προπαγανδιστικό υπέρ Μητσοτάκη το άρθρο
    Γιατί θεωρεί οτι θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της ΝΔ στις εκλογές?

  13. @ Αντώνη
    Ήρθε ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν υπήρχε ντημπέιτ.
    Μπερδεύεις το αίτιο με το αιτιατό. Σοβαρό σφάλμα.

  14. Το debate είναι ξεπερασμένο. Τα έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο πρωθυπουργός να πάει σε debate με έναν συκοφάντη που έστησε δύο σκευωρίες, Novartis και Υποκλοπές. Με έναν άνθρωπο που πούλησε την Μακεδονία και γέμισε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Με έναν πολιτικό που είναι αντίθετος στην ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και κρυφουποστηρίζει τον Πούτιν. Που έχει ως είδωλα τον Λένιν τον Τσε και τον Φιντέλ Κάστρο.

    Με ποιόν να κάνει debate; Με τον καταληψία; Τον πρόεδρο του 15μελούς; Που δεν έχει περάσει ούτε έξω από Αμερικάνικο πανεπιστήμια; Που αδυνατεί να μιλήσει Αγγλικά;

    Με αυτόν που ήθελε να μας βγάλει από την Ευρωζώνη και έφερε τα Κάπιταλ κοντρολς;

    Με αυτόν που δεν ξέρει Ελληνική γεωγραφία; Που κάνει στροφή 360 μοιρών;

    Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες.

    Πρώτον το debate είναι μια κοροϊδία για να ενισχύονται οι λαϊκιστές πολιτικοί και δεν έχει κανένα όφελος. Υπάρχουν οι συνεντεύξεις εφ’όλης της ύλης.

    Δεύτερον debate δίπλα σε έναν αμόρφωτο πολιτικό υποστηρικτή του κόκκινου φασισμού δεν θα κάνει ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα πέσει σε αυτό το επίπεδο.

    Ετοιμαστείτε πάλι για πίτσα το βράδυ των εκλογών. Ψεκασμένοι και αριστεροί θα χάσουν για ακόμα μια φορά με χαοτική διψήφια διαφορά.

  15. @ Βασίλειος

    Έχεις δίκιο.

    Εγώ λέω να σταματήσει να πηγαινει και στην Βουλή μόνιμα.

    Γιατί να πηγαίνει άλλωστε?

    Για να νομιμοποιεί τον Τσίπρα ή για να ακούσει δεύτερη φορά αυτά που έχει ακούσει ήδη από τις παρακολουθήσεις των υπουργών του?

    Υ.Γ. Φέτος που πέφτει Πέμπτη το Πολυτεχνείο λες να κολλήσει μια άδεια στην “ώρα του πρωθυπουργού” και να το κάνει τετραήμερο? Τι σου λέει ο εξωγήινος στον Υμηττό?

  16. Βασιλακη. Μηπως σου περισσευει καμια περικεφαλαια; Θαμας βγαλει παλι στο δρομο ο αυτοδημιουργητος.

  17. Ορισμένοι ,παλαμάκηδες της ΝΔ (κυρίως) πρέπει να προσέχετε κατά τη συλλογή και βρώση των μανιταριών .
    Οι παραισθήσεις που προκαλούν είναι λίαν αντιληπτές από τρίτους .
    Χαλαρώστε λίγο και προσπαθήστε να αποκτήσετε έστω μια υποτυπώδη επαφή με την πραγματικότητα .

    Τέλος ,αρχίστε να συνειδητοποιείτε πως η αγαπημένη σας συμμορία θα κάνει τουλάχιστον μία δεκαετία μέχρι να αποκτήσει ξανά δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης.

  18. Βασιλειε κρατάω το ποστ για το βράδυ των εκλογών.Προμηθευσου με ζαναξ για εκείνο το βράδυ.Θα είναι ατελείωτο και μαρτυρικό.

  19. @ Βασίλειος οι εκλογές θα δείξουν ότι κάποιοι από σας δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Βγείτε έξω και ακούστε τι λέει ο κόσμος . Έξω όχι τι λένε μέσα στην γυάλα. Η πίτσα έρχεται και θα είναι μεγάλη να κοιτάξεις να είσαι νηστικός από το πρωί

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...