Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Μαρινάκη: Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν τους ρόλους τους -Δε δέχομαι πιέσεις και εκβιασμούς από προέδρους ΠΑΕ και επιχειρηματίες ΜΜΕ

Του Οδυσσέα Αρβανίτη

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και εκδότη των εφημερίδων Βήμα και ΝΕΑ είναι πλέον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 είπε ότι «κάποιοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους ρόλους τους, η κυβέρνηση δεν πιέζεται και δε δέχεται εκβιασμούς».

Στριμωγμένος από τις εξελίξεις των ημερών και ενώ στο παρασκήνιο της ΝΔ έχουν εμφανιστεί ξανά τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις και ενδεχόμενη αλλαγή πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μία κανονική  συνέντευξη. Θέλησε να  καθορίσει την πολιτική ατζέντα με τους δικούς του όρους, έδωσε πολιτικές διαστάσεις στη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση των παρακολουθήσεων, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, απέρριψε τα σενάρια πολιτικών εξελίξεων, αλλά απάντησε και με σκληρό τρόπο στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και εκδότη των εφημερίδων Βήμα και ΝΕΑ. Συνολικά θέλησε να εμφανίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων ως προσπάθεια κάποιων κέντρων να πιέσουν την κυβέρνηση και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον εκδότη του Documento και στον Αλέξη Τσίπρα που όπως είπε τον κατευθύνει. Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε την υπόθεση με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα «να σύρει τη χώρα στον βούρκο», ενώ απαντώντας στις δηλώσεις Βρέντζου και φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο της ομάδας είπε ότι «δε δέχεται πιέσεις». Αμφισβήτησε δε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία των εφημερίδων. Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής για να πάρει εκκωφαντική απάντηση ενώ εμμέσως απάντησε και στα σενάρια πολιτικών εξελίξεων διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση που θα εξαντλήσει την τετραετία. Άρα ότι δε θα υπάρξει αλλαγή πρωθυπουργού, σενάριο που διακινείται ξανά τις τελευταίες ημέρες σε κομματικά και δημοσιογραφικά παρασκήνια.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τη λειτουργία παράνομου λογισμικού στη χώρα ο αλλά διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή ο ίδιος ή η ΕΥΠ. Παράλληλα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι κατευθύνει τον εκδότη της εφημερίδας Documento και τον προκάλεσε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Για το δημοσίευμα του Documento ανέφερε: «Πρόκειται περί απίστευτου ψέματος, ένα δημοσίευμα δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο και δίχως καμία σύνδεση με εμένα που με παρουσιάζει ότι ήμουν ιθύνων νους. Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο; Είναι ντροπή και αίσχος να υπονοεί κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών. Δε θα προσφύγω κατά του κ. Βαξεβάνη  αλλά ζητώ από τη δικαιοσύνη να ζητήσει τα στοιχεία και να διερευνήσει. Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη βρίσκεται ο κ. Τσίπρας και είναι επιλογή του να βουλιάξει τον τόπο στον βούρκο. Ο κ. Βαξεβάνης σύμφωνα με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, εμπλέκεται στη ροή 10 εκ. δολαρίων Ρώσου ολιγάρχη για δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα.  Δε γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Είναι προσωπικά υπεύθυνος ο κ. Βαξεβάνης και όποιος τον κατευθύνει».

Για την ουσία της υπόθεσης είπε: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το Predator, αλλά δεν έχει καμία σχέση ο πρωθυπουργός. Ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του δε νοείται σε μία δημοκρατία». Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, γιατί στόχος της άθλιας προσπάθειας είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ, και τότε θα πάρει εκκωφαντική απάντηση».

Συνέχισε την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι εάν κάτι έχει αποδείξει είναι ότι είναι ικανός να δημιουργεί συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, παραπέμποντας στην περίοδο 2012-2015.

Δίνοντας απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούν για πολιτικές εξελίξεις: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δε θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές που ακριβώς αυτό επιθυμούν. Η χώρα έχει κυβέρνηση που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και όποιος το αμφισβητεί μπορεί να πάει στη Βουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε πάντως ικανοποιητική απάντηση γιατί τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης δεν έχει γίνει τίποτε για τις εταιρείες που εμπλέκονται.

Για τις δηλώσεις του συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη κ. Βρέντζου είπε: «Μιλάει για εγκληματική οργάνωση ο εκπρόσωπος της ομάδας, τα τρία τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, δεν υπήρχε τότε εγκληματική οργάνωση;». Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ομάδας είπε: «Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους επειδή έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες και Μέσα Ενημέρωσης. Νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν να υπαγορεύουν να υπονομεύουν. Οι ρόλοι του καθενός είναι καθορισμένοι. Εκλεγόμαστε και δε δεχόμαστε υποβολείς. Oύτε δεχόμαστε πιέσεις ούτε γινόμαστε αντικείμενο εκβιασμού». Αμφισβήτησε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία των εφημερίδων ΝΕΑ και Βήμα λέγοντας ότι «δεν είναι πραγματικά ανεξάρτητα τα Μέσα όταν αλλάζουν άποψη ανάλογα με τον ιδιοκτήτη. Αυτή δεν είναι ανεξάρτητη δημοσιογραφία».

Για τις εκλογές και τις συνεργασίες είπε ότι είναι κατά της απλής αναλογικής και στόχος του είναι πάντα η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όσο για το πρόβλημα των συνεργασιών μετά τη ρήξη των σχέσεών του με το Νίκο Ανδρουλάκη είπε: «Η κάλπη που θα καθορίσει τους κυβερνητικούς συσχετισμούς θα είναι η δεύτερη και όχι η πρώτη με την απλή αναλογική. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε αυτοδύναμοι, αλλά αυτοδύναμη ΝΔ δε σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση». Για τη σχέση του με τον κ. Ανδρουλάκη είπε ότι «ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά μπορεί και όχι, αλλά τελικά ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει».

Για τα ελληνοτουρκικά είπε: «Δε θα μπω σε καθημερινή αντιπαράθεση δηλώσεων με τον κ. Ερντογάν. Υπάρχει μία εσωτερική διάσταση της τουρκικής απειλής και η ανάγκη του Ερντογάν να αλλάξει τη δική του ατζέντα. Υπάρχει όμως και ένας τουρκικός αναθεωρητισμός που παίρνει από τη χώρα μας την απάντηση που πρέπει».  Σε ερώτηση για την ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στα νοτιοανατολικά της Κρήτης είπε: «Επέκταση των χωρικών υδάτων θα κάνουμε όπως και όπου το κρίνουμε στη στιγμή που θα το κρίνουμε. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πάτση λέγοντας ότι η επιλογή του κ. Πάτση ήταν προβληματική και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξουν αστοχίες στην επιλογή προσώπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε πρωθυπουργό: Μην περιμένει σωσίβιο από εμάς με πρόταση μομφής

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Ant1, με ανακοίνωσή του στην οποία χαρακτηρίζει τη συνέντευξη «ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων» και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα του προσφέρει σωσίβιο με πρόταση μομφής».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δε θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης».

Κλείνοντας ζητά από τον πρωθυπουργό να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Ρε είναι πολύ καλός αυτός!
    Ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της διαπλοκής το ξέραμε
    Ότι είναι πλιάτσικολόγοι μαφιόζοι το ξέραμε
    Ότι είναι ψευτοπατριωτες μειοδότες το ξέραμε
    Ότι είναι ΤΣΙΡΚΟ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ το μάθαμε!
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο 40% ψηφοφόρων που μας έδωσε αυτή τη χαρά!
    Μπράβο ρε πατριώτες!

  2. Τελείωσα σχολείο.
    Αν έμαθα γράμματα, χάνομαι κάπως.
    Δυσκολεύομαι πολύ να κατανοήσω ερωτήσεις – απαντήσεις.
    Τουλάχιστον, ας μη σκοτώνουμε κάποιο επίπεδο γνώσεων.
    Ίσως η σιωπή έχει να προσφέρει περισσότερα!!!!!!!!!!!!!!!
    …………………………………………………….
    {{ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας Πρωθυπουργός που δεν ξέρει τίποτα και όλοι τον πολεμάνε
    Συντάκτης: Newsroom Δημοσίευση: 7-11-2022 • 20:59
    Ολόκληρη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού
    Νίκος Χατζηνικολάου: Θα ξεκινήσω από το δημοσίευμα που σήκωσε «μεγάλη σκόνη» το Σαββατοκύριακο. Μιλώ για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento». Το δημοσίευμα αυτό καταλογίζει σε εσάς, προσωπικά, ότι δώσατε εντολή στην ΕΥΠ ή σε τυχόν παράκεντρά της να παρακολουθήσουν πολιτικούς και δημοσιογράφους, παράνομα, χρησιμοποιώντας το κακόβουλο λογισμικό Predator. Και, μάλιστα, το «Documento» δημοσίευσε και λίστα παρακολουθούμενων χθες, τον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, Υπουργούς, πολιτικούς αντιπάλους σας, δημοσιογράφους. Θέλω να έχω την απάντησή σας: δόθηκε τέτοια εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου;

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος κ. Χατζηνικολάου. Έχουμε ένα δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει μία σειρά από ονόματα τα οποία δήθεν ήταν υπό παρακολούθηση, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό πράγματι συνέβαινε και χωρίς καμία απολύτως σύνδεση με εμένα προσωπικά, που κατηγορούμαι ότι είμαι ο «ιθύνων νους» αυτής της σκευωρίας.

    Κύριε Χατζηνικολάου, υπάρχει Έλληνας ο οποίος να πιστεύει ότι μέσα σε όλα όσα έπρεπε να διαχειριστώ αυτά τα τελευταία 3,5 χρόνια, στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τις συζύγους Υπουργών μου; Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά και να καταγράφεται μια τέτοια κατηγορία χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο; Εγώ σας ρωτώ, ποια είναι η δική μου άμυνα απέναντι σε ένα τέτοιο δημοσίευμα;

    Νίκος Χατζηνικολάου: Ο εκδότης, ο κ. Βαξεβάνης, σήμερα στα δικαστήρια είπε: «υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με ένα εγκληματικό κέντρο, με εγκληματικό εγκέφαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Και αυτό συμβαίνει γιατί αυτό επέλεξε…».

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντησή μου είναι, καμία απόδειξη για αυτά τα οποία γράφονται. Και είναι ντροπή και αίσχος να εννοεί κάποιος ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Υπουργό Εξωτερικών. Και άκρως επικίνδυνο. Κι επειδή εγώ δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον κ. Βαξεβάνη όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω κάνει ποτέ σε κανέναν, στηρίζομαι στη Δικαιοσύνη και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ζητήσει διευκρινίσεις και αποδεικτικά στοιχεία.

    Κι αν αυτά δεν προσκομιστούν, τότε ο κ. Βαξεβάνης δεν θα είναι απλά συκοφάντης αλλά θα είναι εθνικά επικίνδυνος. Αλλά, βέβαια, εγώ δεν θα ασχοληθώ πολύ με τον κ. Βαξεβάνη, διότι ο κ. Βαξεβάνης είναι γνωστός. Έχει μια ιστορία. Είναι ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος εμπλέκεται ανοιχτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου σε ροή ρωσικού χρήματος προς την πατρίδα μας.

    Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη, κ. Χατζηνικολάου, κρύβεται ο κ. Τσίπρας. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση, όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός ο οποίος μας κατηγορεί ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν.

    Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως, κ. Πρόεδρε, ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις του κ. Βαξεβάνη ή αν συμφωνεί κανείς με αυτές ή όχι, ο κ. Βαξεβάνης ήταν αυτός που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ. Και, επίσης, στελέχη της παράταξής σας τον είχαν κατηγορήσει για συμμετοχή στη λεγόμενη σκευωρία «Novartis» και αθωώθηκε, απηλλάγη πλήρως των κατηγοριών. Τα θυμίζω απλώς.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται.

    Όμως εγώ δεν θα σταθώ στην ιστορία του καθενός. Θα την κρίνουν οι πολίτες. Δεν γίνεται, κ. Χατζηνικολάου, η πολιτική αντιπαράθεση στον τόπο να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί Υπουργούς του χωρίς καμία απολύτως απόδειξη.

    Είναι υπεύθυνος προσωπικά ο κ. Βαξεβάνης και όποιος τον κατευθύνει γι’ αυτή την απίστευτη κατάντια του τόπου.

    Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως δεν είναι μόνο ο κ. Βαξεβάνης, γιατί από το καλοκαίρι εγώ θυμούμαι δημοσίευμα -και μάλιστα φιλικής προς τη Νέα Δημοκρατία εφημερίδας, μιλώ για την εφημερίδα «Καθημερινή»- που μιλούσε για παρακολουθήσεις άλλων επτά πολιτικών προσώπων, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη. Ενώ «Το Βήμα» και «Τα Νέα», τώρα, πριν από το δημοσίευμα του «Documento», παρουσίαζαν, φωτογράφιζαν μάλλον ως παρακολουθούμενο τον κ. Χρυσοχοΐδη και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Παπαχρήστος σήμερα, στα «Νέα», μιλάει για 106 ονόματα παρακολουθούμενα.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator.

    Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε αυτό το κουβάρι…

    Νίκος Χατζηνικολάου: Οι οποίες γίνονται από ποιον;

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν το γνωρίζω. Και πρέπει να το μάθουμε. Για αυτό και εμείς θα είμαστε…

    Νίκος Χατζηνικολάου: Κατηγορούν την κυβέρνηση.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μισό λεπτό, κ. Χατζηνικολάου. Θα είμαστε η πρώτη χώρα η οποία θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι και θα ψηφίσουμε διάταξη η οποία θα απαγορεύει ρητά την πώληση τέτοιων λογισμικών στη χώρα μας. Δεν το έχει κάνει καμία άλλη χώρα. Όλες οι χώρες είχαν αντίστοιχα προβλήματα.
    ………………………………………………..
    Αυτός είναι ο δρόμος. Μπροστά ή πίσω είναι το δίλημμα. Ξέρουμε το πίσω τι σημαίνει και ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. }}
    ………………………………………………………………………………………..

  3. Το έκανε χειρότερο, ομολόγησε πως δεν κυβερνά πραγματικά την χώρα. Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να διαθέτει και να λειτουργεί το παράνομο λογισμικό στη χώρα ; Φίλος είναι ή εχθρός ;

  4. Τι έγινε το αφήγημα για ελεγχόμενα ΜΜΕ?
    Για πετσωμένα ΜΜΕ που φτιαχνουν πλαστές δημοσκοπήσεις?
    Οι όμορφες ιστορίες για αγρίους, όμορφα καίγονται!

    Αν δεν ισχύει αυτό λοιπόν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη ΝΔ?
    Γιατί είναι κάτω από τα ποσοστά ήττας του 2019?
    Γιατί είναι κάτω και από τα προηγούμενα ποσοστά του?
    Τη “χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης” δεν αντιμετωπίζει? Αυτό δεν λέει?

    Αυτες θα είναι οι ερωτήσεις μετά τις εκλογές που θα κληθεί να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
    Και εκεί ξεκινάει η πολιτική μετά την καθήλωση που επέβαλλε ο Αλέξης σε μια ολόκληρη παράταξη αρνούμενος να δεχθεί την απόρριψη και την αποδοκιμασία του λαού το 19.
    Ποτέ του δεν κατάλαβε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ πιο μεγάλο από “εχθρικά ΜΜΕ”.
    Δεν είχε και δεν έχει πολιτική πρόταση. Ακριβώς όπως η “δεξιά”
    Γι αυτό γυρνάει σα τη σβούρα, γι αυτό κυνηγάει την ουρά του.

  5. Όταν φτάνει ο πρωθυπουργός μιας χώρας να κατηγορεί δημοσιογράφο η εκδότη τότε τελειωνει ο χρόνος του. Τα ίδια έπαθε ο Τσίπρας με τον Σκάι. Τα ίδια έπαθε ο Μπαμπάς Μητσοτάκης.

  6. Η φάση που θέλατε να διώξετε τον ‘σταλινικό’ Τσίπρα και φέρατε μια κυβέρνηση που θα ζήλευε και η Ανατολική Γερμανία με ξεπερνάει τόσο που πήγα στον γιατρό με τέτοιο κοιλόπονο. Από τα γέλια.

    Υ.Γ. Εντωμεταξύ στην ανελεύθερη Αν.Γερμανία είχαν όλοι σπίτι, δουλειά και φαί. Η πρωθυπουργάρα σας σας έχει πάρει και τα σώβρακα και πάλι ΝΔ θα ψηφίσετε. Παίρνω το γιατρό πάλι τηλέφωνο!

  7. “Στήριξέ με λαέ, θέλει να με φάει η διαπλοκή και θα με χάσεις”!

  8. Μας έπεισε ….ήταν ο Τσίπρας!!!! ο κρυφακούλης….Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση……………..

  9. Στον
    Χατζηνικολαου μπορει και μιλαει. Στο ντιμπειτ να δουμε αν θα παει; Κρυψτε τον ερχεται ντιμπειτ. Αλλα μαθημενος ειναι την προηγουμενη φορα κρυφτηκε ο αυτοδημιουργητος.

  10. @ George N

    Πραγματικά άνθρωπέ μου, με τον Τσίπρα ασχολείσαι αυτή τη στιγμή; Σε λένε Κυριάκο Μητσοτάκη ή έχει κάπου κολλήσει η βελόνα;

    Για το γεγονός ότι έχουμε εμφύλιο στον υπόκοσμο φταίει ο Τσίπρας; Το γεγονός ότι ένας μηντιάρχης κουμπάρος τα έβαλε με τον άλλο σημαίνει ότι τα μήντια δεν είναι ‘πετσωμένα’;

    Ο Τσίπρας φταίει που η πολιτική στην Ελλάδα γίνεται με όρους λιμανιού;

    Ο Τσίπρας είναι ο γιος κοτζάμπαση από την Κρήτη κι από φαμίλια που είναι στο γκουβερνο 50 χρόνια;

    Ο Τσίπρας διασπαθιζει δημόσιο χρήμα και προστατεύει πλιάτσικολόγους;

    Ο Τσίπρας ήταν ο εκλεκτός των μηντια;

    Με τον Τσίπρα κατέβαιναν στον δρόμο αντιστασιακοί δημοσιογράφοι όπως ο Άρης κι ο Μπάμπης;

    Με τον Τσίπρα συντρώγει κάθε τόσο ο πολύς Πρετεντέρης του Σημίτη και των μνημονίων;

    Έχει σχέση το παρακράτος των παρακολουθήσεων με τα ποσοστά του Σύριζα;

    Κι αν όντως μιλάμε για την χειρότερη κυβέρνηση, σου είπε κάποιος ότι ο λαός έχει πολιτική κρίση;

    Με λαϊκή ψήφο δεν ήρθε η τραγωδία 100 χρόνια πριν; Εκλογές δε βγάλανε τον Χίτλερ; Ο λαός δεν κράταγε τον Ανδρέα στην εξουσία;

    Και κάτι για την καθήλωση του Σύριζα: έπρεπε λοιπόν με 33% να παραιτηθεί ε;

    Όπως παραιτήθηκε το 2012 στις εκλογές εξευτελισμού ο Αντώνης Σαμαράς που τόσο στηρίζεις;

    Που πήγε κι έγινε μετά ΠΘ με ποσοστά κάτω του 30%;

    Κι όταν συνετρίβη ολοκληρωτικά το 2015 έκανε τα πάντα για να ελέγχει κομμάτι της πίτας μέχρι σήμερα;

    Άντε, ξυδάκι τώρα.

  11. @ Φταίει ο Τσίπρας!

    Μόνο στην Αν Γερμανία? Σε όλη την Ανατολική Ευρώπη είχαν σπίτι, δουλειά, φαί!
    Τι τους έπιασε και περνάγανε τα σύνορα αφήνοντας πίσω τους παραδείσους όπως η Αλβανία του Χότζα για να έρθουν μετανάστες στην Ελλάδα, μυστήριο πράγμα.
    Τι τα θες πάντα αγνώμων είναι ο άνθρωπος

    https://youtu.be/zmRPP2WXX0U

  12. @ George N
    Παραληρείς.

    Προτείνω να βρεις τον φίλο Μαυρίδη του λίμπεραλ και να πάτε φαρμακείο για λεξοτανίλ.

  13. @ Πέτρος Μαργαρίτης

    Είσαι σε άρνηση.
    Επέτειος σήμερα της πτώσης του τείχους στο Βερολίνο.
    9/11/89 ήταν η μέρα που η Ιστορία πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τον “υπαρκτό”
    Ποτέ δεν θα ξεπεράσετε ότι το πλήθος πήγε από το Ανατολικό στο Δυτικό και ούτε ένας ανάποδα.
    Μόνο αυτό θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να τελειώσουν οι ιδεοληψίες σας αντί να συνεχίζετε λες και δεν έγινε ποτέ.

  14. @ Πασχαλινά Τριγλυκερίδια

    Φίλτατε πως γίνεται να βλέπει τη πλάτη ενός τόσο χάλια πρωθυπουργού όπως λες
    Μόνο αν είναι ακόμη πιο χάλια.
    Αλλιώς ειπωμένο αν προσπαθεί να κάνει πολιτική χωρίς πολιτική πρόταση.
    Παραφραζοντας: πολιτικοί τακτικισμοί χωρίς πολιτική πρόταση είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.

    Ο Συριζα και το μέλλον του έχουν ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα έχουν λήξει.

  15. Απορίας άξιο, γιατί ένας πρωθυπουργός ένιωσε την ανάγκη να προκαλέσει συνέντευξη για να απαντήσει σε ποδοσφαιρικό παράγοντα, την στιγμή μάλιστα που δεν ασχολείται με τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη ; Μήπως τελικά εμείς φταίμε που υπερτιμήσαμε τις πολιτικές ικανότητες του ανδρός και τον ψηφίσαμε ;
    Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η πολιτική κατέβηκε σε συνοικιακό οπαδικό καφενείο με ευθύνη του πρωθυπουργού.

  16. “Τη δεκαετία του 2010 ένα σημαντικό τμήμα του ρουμανικού πληθυσμού πίστευε πως οι συνθήκες διαβίωσης ήταν καλύτερες επί Τσαουσέσκου, ανεξάρτητα από τα προβλήματα περιορισμού των πολιτικών ελευθεριών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010 από το «Ρουμανικό Ινστιτούτο Εκτίμησης και Στρατηγικής» (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie —IRES), το 63% του πληθυσμού της Ρουμανίας δήλωσε ότι ζούσε καλύτερα πριν από το 1989. Επίσης το 43% των Ρουμάνων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Νικολάε Τσαουσέσκου, αν κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές, ωστόσο το 67% εξέφρασε απόλυτα αρνητική άποψη για τη σύζυγό του, Έλενα.”

    Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B5_%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85

  17. @ Μένιππος

    Πάντα υπάρχει η ωραιοποίηση του παρελθόντος. Ετσι λειτουργεί ο εφκεφαλός μας.
    Το βλέπεις σε όλα τα social με νυν συνταξιούχους να μας λένε πόσο όμορφα ήταν κάποτε.
    Είναι διαχρονικό. Ακόμη και στους αρχαίους Ρωμαίους συγγραφείς το βλέπεις να λένε πόσο υπέροχα ήταν παλιά και πόσο χάλια σήμερα, παρά το ότι στο δικό τους σήμερα η Ρώμη ήταν πρωτεύουσα της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας του αρχαίου κόσμου!

    Δεν ξέρω αν είχες επισκεφτεί το Βουκουρέστι μετά τη πτώση του Τσαουσέσκου. Αν είχες φαντάζομαι ξέρεις. Αν όχι ρώτα να μάθεις. Κυρίως πως έμοιαζε στα μάτια τους ένας Ελληνας τότε.

    Σήμερα πάντως οι Ρουμάνοι έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εμάς όπως άλλωστε και οι Τούρκοι.
    Κάτι που δεν το οφείλουν στο σοσιαλισμό, υπαρκτό ή μη αλλά στην ελεύθερη οικονομία.

    Με αριθμούς και όχι με αναμνήσεις γεμάτες πίκρα για μια νεότητα που έφυγε, εδώ:

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

  18. Ο ένας προτρέπει δημοσίως έναν απο τους “νταβατζήδες” του κουκουβού να ρίξει τον κούλη αφού δεν μπορούν να το κάνουν οι της αντιπολίτευσης…
    Ο άλλος φωνάζει ζήτω ο έτερος “νταβατζής” που τα βάζει με τον κούλη…

    Τι γίνεται ρε παιδιά? Ο Πέτσας τι κάνει?

    Τελικά αντί ο κουκουβού, που τον θαυμάζουν μερικοί τάχαμου δεξιοί, να τα βάλει με τους “νταβατζήδες” τα βάζει ο κούλης και ο κομαντάτες, μαζί με την …αριστερά είναι οι ψιλοί των “νταβατζήδων”που πέφτουν στις φλόγες για να σωθούν…οι νταβατζήδες?
    Πούρα χαβιάρι και βελουχιώτη Αρη? Με αυτό θα πάμε στις εκλογές?

    Μιλάμε για πολύ γέλιο στο φρενοκομείο μας…

  19. @George N , “Απ’ έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις”, λένε. Μην θεωρείς πως επειδή βρίσκετε άφθονα χάπατα στην Ελλάδα που ενώ πεινάν ψηφίζουν “ελεύθερη αγορά”, ισχύει το ίδιο παντού. Εσείς σέβεστε τις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον όταν σας βολεύουν. Οι άνθρωποι όπου ζήσανε μέσα και στις δυο περιόδους ως μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, κάτοικοι, νοσηλευόμενοι, συνταξιούχοι κλπ σίγουρα έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε τουρίστα τις λεπτομέρειες που τους κάνουν να παίρνουν θέση υπέρ της μιας ή της άλλης κατάστασης. Προσωπικά θεωρώ την άποψη του κόσμου πιο ασφαλές κριτήριο από όλους τους “δείχτες των ειδικών”.
    Αν σήμερα “οι Ρουμάνοι έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εμάς όπως άλλωστε και οι Τούρκοι” όπως λες, πρέπει να σκεφτούμε πως αν αυτοί που θεωρούν ότι επί Τσαουσέσκου ήταν καλύτερα έχουν σήμερα καλύτερο βιοτικό επίπεδο από μας, τότε το λογικό είναι εμείς, οι αιωνίως “ανήκομεν εις την δύσιν”, να χρειαζόμαστε σήμερα μεγάλη προσπάθεια για να ανέβουμε στο βιοτικό επίπεδο εποχής Τσαουσεσκου καθώς θεωρείται ανώτερο από το σημερινό ρουμάνικο που είναι κι αυτό πιο ψηλά απ’ το σημερινό δικό μας!
    Πάντως ο GDP per capita δεν είναι ασφαλές μέτρο σύγκρισης καθώς δεν λαμβάνει υπόψη του πιθανές διαφορές στο εύρος των κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ των συγκρινόμενων χωρών.

  20. @ Μενιππος

    Αριθμοί Μένιππε, αριθμοί!
    Το gini coefficient της Ρουμανίας είναι 34,8 ενώ σε εμάς λίγο καλύτερο στο 33,10.
    Και στις δύο χωρες ο πλούτος μοιράζεται πολύ πιο δίκαια από τις περισσότερες χωρες παγκοσμίως.
    Δεν έχουν τέτοιο θέμα. Χάσμα ανάπτυξης είχαν και η Ρουμανία το καλύπτει γοργά ενώ η Ελλάδα μένει πίσω.

    Αν αφήσουμε τους αριθμούς τότε είμαστε σε υποκειμενικό έδαφος.
    Εκεί να δεχθώ ότι ο άλλος μπορεί να την βρίσκει να κάνει παρέλαση την 1η του Μάη με τον Τσαουσέσκου να τον χαιρετάει από το βάθρο. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

  21. @George N Έτσι ακριβώς…
    Δεν μπορούν να καταλάβουν απλούς αριθμούς!
    Κοίτα τι λένε…
    “66 percent of Russians said they regretted the Soviet break-up”, “Now the nostalgia is more determined by economic factors and regret that there used to be more social justice”
    Πηγή: https://www.reuters.com/article/us-russia-politics-sovietunion-idUSKBN1OI20Q

    “Only 38% of those asked in the East see reunification as a success”
    Πηγή: https://www.reuters.com/article/us-germany-east-idUSKBN1WA1MF

    Λες και οι υπόλοιποι πρώην ανατολικοί να λένε τα ίδια?
    Ευτυχώς εδώ δεν έχουμε κάτι να συγκρίνουμε το σημερινό χάλι. Ποιός ξέρει τι ποσοστά θα βγάζαμε…

  22. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε σθεναρά στις πιέσεις και εκβιασμούς, δηλώνοντας αποφασισμένος να διεξάγει την κυβέρνηση με τους δικούς του όρους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...