Μαφία αλά γκρέκα…

Του Strange Attractor

Υποκλοπές, παιδεραστία, μαστροπεία ανηλίκων, οικονομικά σκάνδαλα, κλπ, κλπ.

Και τι κάνουν κάποια «έγκυρα» ΜΜΕ;

Εστιάζουν στις δημοσκοπήσεις, βάσει των οποίων η διαφορά ΝΔ-Σύριζα αυξάνεται μέρα με τη μέρα… άρα όλα καλά.

Αλήθεια ή ψέματα αυτό θα το βρει η υπΕρεσία, εγώ όμως ως ποταπός εκ γενετής, δε δίνω τόση σημασία στις δημοσκοπήσεις, όσο στο τι λέει ο απλός κοσμάκης στις λαϊκές, στα καφενεία, και κυρίως στα «σόσιαλ μύδια».

Εκεί στα τελευταία, είναι που παραδοσιακά πλέον διαμορφώνεται στη χώρα μας το εκάστοτε πολιτικό κλίμα, κι εκεί που γίνονται οι πραγματικές ζυμώσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με μίσθαρνους κονδυλοφόρους, με πετσωμένα ΜΜΕ, με υποψήφιους μετακλητούς αφισοκολλητές, ή με επαγγελματικά στελέχη (βαστάζους) κομμάτων.

Τι λέει εκεί λοιπόν ο κοσμάκης; Πολλά και διάφορα. Και σχεδόν τίποτα κολακευτικό για τους άριστους του Μαξίμου.

Όπως π.χ. ότι το ΝΔ σημαίνει πλέον «Νέα Διαπλοκή», ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχει μόνο ωτακουστές, βιαστές, παιδεραστές, και μαστροπούς, αλλά και τοκογλύφους, και το πιο ωραίο ότι δηλαδή τόση αριστεία είχαμε να δούμε από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Σικάγο!

Κάποιοι μάλιστα κακοπροαίρετοι θυμίζουν πως στη μαφία οι χαμηλόβαθμοι κακοποιοί σπρώχνουν προς τα πάνω μεγάλο μερίδιο των παράνομων κερδών τους, με το μεγαλύτερο να καταλήγει τελικά στον «νονό» της «οικογένειας».

Κάνοντας ανίερες συγκρίσεις με τα καθ’ ημάς. Ντροπής πράγματα δηλαδή.

Και όλα αυτά διότι πέρα από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, κάθε λίγο σκάει κι από ένα σκάνδαλο μεγατόνων.

Τη μια οι υποκλοπές, την άλλη οι παιδεραστές, και τώρα έχουμε και τον «Γούκο των Γρεβενών».

Έναν πρώην πασόκο, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό βουλευτή στη μονοεδρική των Γρεβενών εκπροσωπώντας τη ΝΔ των νοικοκυραίων.

Ένας έγκυρος νομικός, μάχιμος δικηγόρος, και κυρίως νομοθέτης, που όμως πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και αποπέμφθηκε σκαιώς από το κόμμα του.

Όχι επειδή έκανε ό,τι έκανε τόσα χρόνια, με όλους να το γνωρίζουν, και με επίσημες καταγγελίες βουλευτών και δημοσιογράφων, αλλά επειδή αυτό μαθεύτηκε!

Ναι, ένας νομικός και νομοθέτης παρακαλώ, ο οποίος εδώ και χρόνια έκανε πράγματα τόσο ανήθικα πολιτικά όσο και παράνομα (βλ. οφσόρ), αλλά όπως είπε δε γνώριζε τον νόμο!

Και αν αυτός ο νομοθέτης δε γνώριζε τον νόμο (κάτι που απαγορεύεται σε όλους τους πολίτες), πώς στο καλό νομοθετεί;

Φανταστείτε λοιπόν τι νόμοι περνάνε και πώς, υπαγορευμένοι από σκοτεινά συμφέροντα,  όταν στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές δεν είναι καν νομικοί…

Τι να λέμε;

Έτσι λοιπόν, αυτός ο φίλος του λαού, που προφανώς εξελέγη από νοικοκύρηδες οι οποίοι δεν ήθελαν να ξαναβγούν οι «κομμουνιστές» και να τους πάρουν τα σπίτια, πλούτισε τα τελευταία 10 χρόνια, την ώρα που ο λαός γονατισμένος υπέφερε από μνημόνια, λιτότητα, κλπ, «παίρνοντας» σπίτια, και απειλώντας εκείνους που για διάφορους λόγους δεν είχαν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους!

Και πως τα έπαιρνε; Με δάνειο 4.5 εκατομμυρίων το 2011, τότε δηλαδή που καμιά τράπεζα δε σου έδινε ούτε καταναλωτικό δάνειο για 3.000 ευρώ, και με αυτά αγόρασε πακέτο κόκκινων δανείων αξίας 65 εκατομμυρίων, από την ίδια τράπεζα(!) τα οποία μέσω εταιρίας είσπραξης που έφτιαξε με συνοπτικές διαδικασίες, απειλούσε τους οφειλέτες με τρόπους που όλοι γνωρίζουμε (και που παραπέμπουν στην… οικογένεια Γκαμπίνο).

Ένας πραγματικά άριστος δηλαδή, που χώρια από τα παραπάνω έκανε και άλλα σκιώδη ντιλς, εισέπραττε μάλιστα από τον κουμπάρο του κ. Πέτσα και μπόλικα χρήματα για ένα ανύπαρκτο σάιτ της συζύγου του, έπαιρνε «νομικές» δουλειές με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, πληρωνόταν αδρά για τις συμβουλές του από νοσοκομεία, και τέλος είχε και μερικές οφσόρ εταιρίες στην άκρη…

Με όλη αυτή την επιχειρηματική καπατσοσύνη κανονικά θα έπρεπε να υπουργοποιηθεί, λέω εγώ τώρα.

Εδώ έχουμε υπουργούς (ακόμη και γόνους) εμφανώς καθυστερημένους, ονόματα δε λέμε, και αυτό το αυτοδημιούργητο αστέρι της επιχειρηματικότητας παρέμενε απλά ένας άσημος βουλευτής επαρχίας; Την ώρα που το έθνος βουλιάζει και χρειάζεται ικανούς πηδαλιούχους;

Περίεργα πράγματα…

Όπως και να έχει, ο Κυριάκος τον απέπεμψε (επειδή το σκάνδαλο μαθεύτηκε), αν και σύμφωνα με τον βουλευτή όλοι ανεξαιρέτως γνώριζαν τις δραστηριότητές του, και το πόθεν έσχες του, χρόνια τώρα, και ουδείς ποτέ δεν τον ενόχλησε.

Και είναι τόσο θυμωμένος με την όψιμη δυσαρέσκεια του κόμματός του, που αρνείται να παραδώσει την έδρα του, ενώ φήμες από τα Γρεβενά λένε πως σκέφτεται να ιδρύσει δικό του κόμμα με σύνθημα «θα σβήσω όλα τα κόκκινα χρέη των νοικοκυραίων»!

Κάτι τέτοιο όντως θα αποτελούσε ένα μεγάλο ατού για το κόμμα του, που ίσως να το έστελνε στη βουλή, με αποτέλεσμα όπως μαθαίνω να έχει αναστατωθεί το Μαξίμου, με τον κ. Οικονόμου να χρειάζεται κομπρέσες και οξυγόνα, και τον κ. Πέτσα να τον έχουνε με ενέσεις βαλεριάνας.

Για τον Κυριάκο δεν ξέρουμε πως το πήρε, μιας και έφυγε για τριήμερο…

Έτσι λοιπόν μέσα σε αυτό το εθνοπρεπές κλίμα γιορτάζει η χώρα την επέτειο του ΟΧΙ, αλλά και τη διαφορά που αυξάνεται μεταξύ ΝΔ και Σύριζα…

Χρόνια μας Πολλά λοιπόν, και του χρόνου στην Πόλη, όπως λέει ο φίλος μου ο Σούλης, μετακλητός σύμβουλος υπουργού και φανατικός Ελληναράς, που θέλει να επιτεθούμε πρώτοι στη Τουρκία για να την αιφνιδιάσουμε, αν και ο ίδιος δεν πήγε καν φαντάρος μιας και είχε, λέει, κάτι ψυχολογικά εκείνο το διάστημα.

ΥΓ- Θυμάμαι ο ποταπός τον Κοσκωτά, που είχε γίνει δισεκατομμυριούχος με διάφορα τερτίπια και κομπίνες, ο οποίος όμως αν δεν έπαιρνε τον ΟΣΦΠ, και ξαφνικά γίνονταν γνωστός και διάσημος, μπαίνοντας στο μάτι του  κυκλώνα, σήμερα θα συνέχιζε να ζει ως εμίρης, χωρίς κανείς να τον ενοχλεί.

Άρα, τι δουλειά είχε ο Πάτσης να πολιτευτεί; Είχε ανάγκη τα 7 χιλιάρικα το μήνα για χαρτζιλίκι; Τόσα εκατομμύρια έβγαζε με τα κόλπα του.

Αν δεν ήταν βουλευτής ποιος θα τον ήξερε σήμερα, και ποιος θα τον ενοχλούσε; Χμ;

Αυτά είναι λάθη που πληρώνονται.

 1. Καλή η ανάρτηση και εύστοχες οι παρατηρήσεις, αλλά μόνο για να παρηγορούμε τον πόνο μας.
  Το ζήτημα είναι γενικότερο και αφορά όλο το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε και κυβερνάει, τουλάχιστον από την εποχή του Σημίτη.

  Η περίπτωση Πάτση είναι ειδεχθής είναι αποτρόπαια είναι λαμογιά αίσχιστη είναι κανιβαλισμός σε βάρος των αδύνατων αυυτής της κοινωνίας. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμέτοχη, και συνένοχή με προεξάρχοντα τον Κούλη.

  Εγώ θα βάλω μιά άλλη διάσταση που αποδυκνείει την ενοχή όλων των διαχειριστών του Ελλαδιστάν.

  Ο νόμος γιά την παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια, ντόπια και ξένα, είναι υποχρέωση του 3ου μνημονιου. Είναι νόμος που το 2015 έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφισαν και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-κιναλ τότε.

  Αυτός ο νόμος ορίζει ότι οι βουλευτές και μιά σειρα΄δημόσιοι λειτουργοί απαγορεύεται να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες και να έχουν δοσοληψίες με το Δημόσιο και του οργανισμούς του.
  Ο νόμος αυτός δε, προβλέπει φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμο από 10 έως 500.000 ευρώ,
  Ο Πάτσης τελικά τον έχει παραβιάσει από όλες τις μεριές αυτό το νόμο.

  Όμως συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει στους Πάτσηδες να συμμετέχουν σε εταιρείες κοράκια, αλλά επιτρέπει σε κάθε Πατσόπουλο, ή Πατσίδη, ή Παπάντζα, ή Γιόχαν, ή Τζον, ή Ζαν και πάει λέγοντας, να συστήνουν εταιρείες κοράκια και να αγοράζουν κοκκινα δάνεια στο 3% ή στο 5% της αξίας τους και μετά να απαιτούν το 100%. και να πίνουν το αίμα σε ανήμπορους δανειολήπτες ή και να τους ξεσπιτώνουν.

  Και το άκρο άωτο της εγκληματικής αντιμετώπισης των δανειοληπτών είναι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας είναι ο χορηγός των κορακιών
  Δεν ΄δέχτηκαν οι νομοθετήσαντες Εθνοπατέρες – τρομάρα τους και τρομάρα μας – αντί να παίρνουν τα κόκκινα δάνεια τα κοράκια μπιρ παρά, να τα αποπληρώνουν δανειολήπτες ακόμα και στο 10η και 20% της οφειλής ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθένα.

  Σίγουρα ο βουλευτής είναι κατάπτυστος καθώς και το κόμμα του και η κυβέρνηση που και έπρεπε να το ξέρουν και το ήξεραν εδώ και δυο χρόνια όταν τον κατήγγειλε ο Κουκάκης στη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής.
  Και η κυβέρνηση τι έκανε τελικά;
  Kουκούλωσε τις παρανομίες του Πάτση και άρχισε την παρακολούθηση του καταγγέλλοντα δημοσιογράφου.

  Κάποιοι παρομοιάζουν την Ελλάδα με την Κολομβία.
  Αυτή η σύγκριση πλέον, αδικεί κατάφορα και παράλληλα συκοφαντεί την Κολομβία.

  Ο Πάτσης τελικά έχει

 2. Έτος 2011 με δάνειο 4.5 εκατομμυρίων.
  Έτος 2015 έχουμε αλλαγή κυβέρνησης.
  Ουδείς κατάλαβε τί ακριβώς εγένετο.
  Έτος 2019 γίνονται εκλογές.
  Στην αντίληψη κανενός δεν έπεσε ο τρόπος δράσης.
  Ούτε ένας από όσους έχασαν τα σπίτια τους δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή του?
  Τα σπίτια τους εάν έχασαν, με πόσο ιδρώτα τα είχαν αποκτήσει με πόσο νόμιμο τρόπο?
  Πως δικαιολογούνται τα καμμένα, τα αυθαίρετα, τα καταπατημένα, τα δανεικά χωρίς επιστροφή.
  Εαν υπάρχει διάθεση να φτιάξει ποτέ η χώρα οι αλλαγές επιβάλλεται να είναι ριζικές.
  Η πολιτική ανακύκλωση οφελεί την αισχροκέρδια και φτωχοποιεί τον λαό.
  Στο ίδιο έργο θεατές διαχρονικά, προεκλογικά!!!!!!!!!!!
  Για το μέγεθος της χώρα μας και τον αριθμό σε πληθυσμό, πνιγήκαμε μέσα στην
  παραβατικότητα-την παρανομία.
  Διεφθαρμένη κοινωνία, αδυνατεί η μνήμη να συκρατήσει τα τόσα σκάνδαλα.
  Και με θεό τον Δία, αδύνατον να υπάρξει κυβερνητικό σχήμα που να εργάζεται
  σε νόμιμο δρόμο.

 3. Μονο με καταργηση των ρευστων μπορει να σωθει η Ελλαδα. Θα σταματησει και η φοροδιαφυγη και η εσφοροδιαφυγη. Και η εκμεταλευση των εργαζομενων.

 4. Σκληροί, χειρότεροι από λύκους που τρώνε το πόδι τους για να ξεφύγουν από την παγίδα. Σήμερα η κυβερνητική συγχορδία των πληρωμένων ΜΜΕ ρίχνει στο καναβάτσο κατασπαράζοντας τον (πεθαμένο πολιτικά) ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, του φορτώνουν όλες τις ευθύνες των παρακολουθήσεων.
  Πρέπει να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης ασφαλείας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ακόμη και το προπατορικό αμάρτημα χρεώνουν λοιπόν στον κ. Δημητριάδη. Ενώ ο κ. Πρωθυπουργός, δεν γνώριζε, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για το έγκλημα που συνετελέσθη μέσα στο Μαξίμου..
  Χαρείτε την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του ανδρός, όποτε υπάρχει θέμα ευθυνών στρίβει και τα φορτώνει όλα σε αυτοφοράκηδες. Απλά έτυχε αυτός να είναι ανιψιός του, δεν έγινε και τίποτα.

 5. Διαβάζεις τα σόσιαλ μύδια και αποκτάς άποψη? Ταξιτζής είσαι?

 6. @ Τσε
  Και ένα μεγάλο τμήμα της εγκληματικοτητας…
  Προς τα εκεί πάει αλλά αν το ζορίσεις θα φτιαχτούν άλλοι τρόποι συναλλαγής.
  Επίσης υπάρχει και το θέμα της ιδιωτικότητας.
  Σε κάθε πρίπτωση η Ελλάδα είναι στο Ευρώ και αναγκαστικά θα πάει με το τέμπο της ΕΖ.

 7. Φοβερή ιδέα!
  Ακου λέει!
  Σώσιμο κανονικό.
  Μαζί με τα μετρητά,
  να καταργήσουμε επίσης και τα αυτοκίνητα.(Και όχι μόνο!.)
  Δεν θα προκαλούνται ατυχήματα πλέον.
  Πολλά να καταργήσουμε.Εδώ πρόκειται για τη σωτηρία μας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Προσχηματικά εξώδικα…

Κάποιοι θεωρούν πως με ένα εξώδικο τέλεσαν το χρέος τους απέναντι σε όσους τους εμπιστεύτηκαν. Ότι καλυπτόμενοι πίσω από...

Τεχνητή νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Το ξέρουμε κι εμείς, το έχουν καταλάβει για τα καλά, πλέον, και οι Ευρωπαίοι....

O «γνωστός ποινικολόγος» και άλλες ιστορίες υπαρκτού σουρεαλισμού…

Είπαμε, μπορεί η ΝΔ του Κυριάκου να πήρε λιγότερες ψήφους με το 28% απ’ όσες η ΝΔ του Σαμαρά...

Ξέρει τι τον περιμένει;

Ενώ εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον εάν ο Δούκας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και  γιατί ο...