Θραύσματα του πυραύλου που θα δωρίσουν οι Ουκρανοί στον Νίκο Δένδια (για την παρουσία του στο καταφύγιο) θα σταλούνε και στη Goldman Sachs;  (PODCAST)

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Μετά τη συνέντευξη τύπου στο καταφύγιο του Κιέβου (19-10-22) με τον Κουλέμπα, ο Νίκος Δένδιας επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ (21-10-22) για την Ουκρανία.

Απέφυγε να αναφερθεί σε όσα είπε ο Κουλέμπα ενώπιόν του για την Τουρκία («Αντιμετωπίζουμε την τουρκική εξωτερική πολιτική με κατανόηση» εφημερίδα Εστία 22-10-22) αλλά για το καταφύγιο ήταν αναλυτικός.

«Θραύσματα του καταρριφθέντος πυραύλου (που όμως έπεσε στην άλλη άκρη του Κιέβου) θα μου τα στείλουν δώρο οι Ουκρανοί για να εκτίθενται στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να θυμίζουν την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης» (προφανώς για τις επερχόμενες διπλωματικές γενιές).

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι σε αντίθεση με τον ίδιο άλλοι αξιωματούχοι (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ελβετίας) ματαίωσαν τις επισκέψεις τους στο Κίεβο γιατί «εκτίμησαν ότι οι συνθήκες ασφαλείας δεν ήταν επαρκείς».

Και κατέληξε: «Η δίκη μας στάθμιση υπήρξε διαφορετική» (δηλαδή αψηφήσαμε τις «μη επαρκείς συνθήκες ασφαλείας»).

Μα καλά πριν τα πει δε… σερφάρισε στον επίσημο ιστότοπο της Ουκρανικής Προεδρίας;

Την επομένη του καταφυγίου Δένδια -Κουλέμπα ο Ζελένσκι χαιρετάει χαμογελαστός τον Πρόεδρο της Ελβετίας (!) αλλά και τον Αντιπρόεδρο της Goldman Sachs.

Θα στείλουν και σε αυτούς θραύσματα καταρριφθέντων πυραύλων οι Ουκρανοί;

Υ.Γ. Στη μακρινή δεκαετία του 1990 ανάλογες επισκέψεις Ελλήνων πολιτικών είχαμε και στο βομβαρδιζόμενο (εκείνο όχι από Ρώσους, αλλά από Αμερικανούς) Βελιγράδι. Κανείς, από όσο θυμάμαι, δεν είχε ζητήσει από τους Σέρβους θραύσματα πυραύλων για να τα εκθέσει κάπου. Πάντως, μεταξύ των τότε συναδέλφων μου δημοσιογράφων (κάποιοι από τους οποίους δε βρίσκονται πλέον στη ζωή) συνηθίζαμε να αποκαλούμε εκείνες τις επισκέψεις «πολεμικό τουρισμό».

  1. Αντί για θραύσματα πυραύλου, έπρεπε να του χαρίσουν την αναγνώριση της πολυπληθούς ελληνικής μειονότητας της Ουκρανίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Μαξίμου για την απόκτηση τέκνων από...

Το Μαξίμου δυστυχώς δεν κατάλαβε τίποτε! Ούτε από το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών, δεκατρείς μονάδες πτώση η Ν.Δ., ούτε...

Εδώ θα μείνει και θα πληρώσει!

Σιγά που θα δεχόντουσαν τα συστήματα εξουσίας στην Ευρώπη να γίνει ο Κυριάκος… ευρωπαϊκός δερβέναγας. Μπορεί να τα έχουν...

Σε δίνη διαρκείας η Ελλάς

Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και...

Η Μαργαρίτα, ο Μένιος, ο Σημίτης και τα… μυστικά της Άννας

Κακά τα ψέματα, ως «νέα πολιτικός» πλασάρεται από φιλικά της δημοσιεύματα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά το παλεύει εδώ και......