Βόμβα στα θεμέλια της ΝΔ βάζει το Μαξίμου ταυτίζοντας Καραμανλή με Τσίπρα

Και ο τελευταίος Νεοδημοκράτης ξέρει πολύ καλά ότι κανένας παράγων της ΝΔ, Καραμανλής, Σαμαράς και άλλοι, δε θα ανέτρεπαν τον πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ, προκειμένου να κάνουν αβάντα στον Τσίπρα. Με τον όρο «τσιπροκαραμανλισμός» που λανσάρει το Μαξίμου, τι θέλει να πετύχει; Να διαλύσει το μητσοτακέικο τη ΝΔ;

Βόμβα στα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας βάζει το μέγαρο Μαξίμου με το λανσάρισμα του όρου «τσιπροκαραμανλικό μπλοκ».

Στην προσπάθειά του να μειώσει τον μεγάλο αντίκτυπο που είχε η παρέμβαση Καραμανλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σύστημα της «οικογένειας Μητσοτάκη» δε διστάζει να δυσφημήσει ανοικτά τον πρώην πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι ανοίγει τον κυβερνητικό δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντολογίς, δε φταίει ο πρωθυπουργός που με τους ολέθριους χειρισμούς του στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικειμενικά αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν. Τα ίδια, δηλαδή, που ισχυρίστηκε και με τις υποκλοπές. Ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο και φταίνε οι Δημητριάδης και Κοντολέων.

Στην προσπάθειά του, όμως, να διασώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η «οικογένεια Μητσοτάκη» κάνει -για μια ακόμα φορά στην ιστορία της- το μοιραίο λάθος να δυναμιτίζει την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, εμφανίζοντάς τον ως «προδότη» της παράταξης που υποστηρίζει τον Τσίπρα. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Και ο τελευταίος Νεοδημοκράτης γνωρίζει πολύ καλά ότι πρώην αρχηγοί της ΝΔ, όπως ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, το τελευταίο που θέλουν να δουν, είναι να πέφτει η παράταξη από την κυβέρνηση. Όμως, όταν η παράταξη βρίσκεται προ του κινδύνου, είτε της θεαματικής μείωσης της δύναμής της, είτε της διάλυσής της εξαιτίας κάποιου αρχηγού της, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Έτσι, οποιοσδήποτε πρόκειται να βλάψει τη ΝΔ είναι προτιμότερο να φύγει μια ώρα αρχύτερα, παρά να χαντακώσει την ιστορική παράταξη και να τη ρίξει στα εκλογικά επίπεδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μήνυμα που «έτσουξε»

Το μήνυμα Καραμανλή, όπως όλα δείχνουν, έτσουξε πολύ το μέγαρο Μαξίμου. Κι ας προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, διαρρέοντας ότι είναι «περασμένα ξεχασμένα» και ότι τα βρήκαν Καραμανλής – Μητσοτάκης. Το μήνυμα Καραμανλή, αν και με έντονες αιχμές πόσο μάλλον αφού προήλθε από πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ, κινήθηκε στα γνωστά θεσμικά πλαίσια που κινήθηκαν και τα μηνύματα Βενιζέλου, Παυλόπουλου και άλλων. Κοντολογίς, ότι θα είναι απαράδεκτο να συγκαλυφθεί ένα τέτοιας έκτασης σκάνδαλο όπως οι υποκλοπές σε βάρος πολιτικού αρχηγού που πλήττει τον πυρήνα του δημοκρατικού – κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος.

Καραμανλής: Απαραίτητες οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών

Ανώγεια: Η θανατηφόρα μαντινάδα του Καραμανλή, η αρχηγική εμφάνιση της Όλγας και οι ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ επί εποχής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (PODCAST)

Βέβαια, ήταν αναμενόμενο να ενοχληθεί σφόδρα το μέγαρο Μαξίμου, αφού ο Καραμανλής, εμμέσως πλην σαφέστατα, έκανε λόγο για ανοησία της κυβέρνησης ως προς τις υποκλοπές. Πράγματι, δεν υπήρχε χειρότερος χαρακτηρισμός από αυτόν. Αυτό, όμως, δείχνει ότι κανείς δεν πρόκειται να αφήσει στην «ανοησία» των κυβερνώντων το μέλλον της ΝΔ. Το μήνυμα εστάλη. Μένει να φανεί εάν παρελήφθη. Έως τώρα, πάντως, δε φαίνεται να έγινε κατανοητό από το Μαξίμου. Προφανώς, κάποιοι χρειάζεται να το «ζωγραφίσουν» στον Κ.Μητσοτάκη ότι δε θα τον αφήσουν να διαλύσει την παράταξη και κυρίως τη χώρα.

Ενός κακού μύρια έπονται

Μετά το μήνυμα Καραμανλή, και επειδή βλέπουν ότι το σενάριο συγκυβέρνησης Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη κάηκε, καθώς και ότι τα κουκιά στις εκλογές (όποτε κι αν γίνουν, πρόωρες ή κανονικές) δε βγαίνουν, τι σενάρια τώρα απεργάζονται στο Μαξίμου;

1. Αλλαγή του εκλογικού νόμου με επιστροφή στο «μπόνους» των 50 εδρών .

Να σημειωθεί πως, όταν προ μηνών εξεταζόταν και πάλι αυτό το σενάριο, επειδή η κυβέρνηση έβλεπε τα ποσοστά της να πέφτουν (αν και λιγότερο απ΄ ό,τι τώρα), οι «κύκλοι του Μαξίμου» διέρρεαν ότι αλλαγή του εκλογικού νόμου δε θα γίνει, αφού θα σήμαινε πλήγμα στο προφίλ του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να δείχνει συνέπεια σε όσα λέγει και αξιόπιστος. Τώρα που πέφτει κι άλλο φαίνεται ότι τα ξέχασε όλα αυτά.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Έτσι, με βάση όσα ισχύουν ακόμη, οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ και οι δεύτερες με την «ελαφρώς ενισχυμένη» της ΝΔ. Φαίνεται, όμως, ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα δε βλέπει αυτοδυναμία η ΝΔ ούτε και με τον νόμο της στις δεύτερες εκλογές.

2. Συνεργασία (συγκυβέρνηση;) με τον Βελόπουλο αν δε συμπληρώνει τους 151 βουλευτές.

Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, «όπως λένε συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί συνεργασία με την Ελληνική Λύση, πλην, όμως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει. “Ποτέ μη λες ποτέ”, είναι η χαρακτηριστική φράση με την οποία απαντούν κυβερνητικά στελέχη όταν ερωτώνται αν μπορεί να αναζητηθεί στήριξη από το κόμμα του κ.Βελόπουλου εφόσον η πρόσθεση των βουλευτών του με εκείνους της Ν.Δ. ξεπερνούν άθροισμα μεγαλύτερο από 151 έδρες».

Δηλαδή, εκεί που η ΝΔ ως αντιπολίτευση κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία του με τον Καμμένο, τώρα θα’ ρθει να κάνει τα ίδια και χειρότερα με τον Βελόπουλο. Είναι απορίας άξιον. Τι προσδοκά το Μαξίμου από τέτοιου είδους διαρροές; Να ενισχύσει τον Βελόπουλο;

Πανικός

Όλα τα παραπάνω σενάρια δείχνουν πανικό. Όπως φόβο δείχνει και η διαχείριση του σκανδάλου των υποκλοπών. Κι ας εμφανίζονται δήθεν αισιόδοξοι οι κυβερνητικοί, ισχυριζόμενοι ότι οι δημοσκοπήσεις δε δείχνουν μεγάλη πτώση από τις υποκλοπές.

Το ξαναλέμε: Υποθέσεις όπως οι υποκλοπές και οικονομικά σκάνδαλα από μόνες τους δε ρίχνουν κυβερνήσεις, όπως τουλάχιστον έχει φανεί στην Ελλάδα. Όμως, λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια για φτώχεια, χαμηλούς μισθούς, ακρίβεια, ρεύμα, κορονοϊό, κ.ο.κ. Και εάν πάρει μια κυβέρνηση την κάτω βόλτα, δύσκολα σώζεται.

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Έλληνας στην καθημερινότητά του και, ως άλλος Λουδοβίκος κλεισμένος στις Βερσαλλίες του, να σνομπάρει τον πολίτη και να νομίζει ότι με τα επιδόματα – ψίχουλα που θα του δώσει (και θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ) θα του κλείσει το στόμα και θα αναστρέψει την πτωτική πορεία του.

Όπως και να’ χει, σε αυτό το σκηνικό που, με ευθύνη Μητσοτάκη έχει δημιουργηθεί, αφού οδηγεί την παράταξη στα βράχια, είναι αναμενόμενο να ξαναβγαίνουν από τα συρτάρια τα σενάρια των πολυκομματικών κυβερνήσεων και άλλες γνωστές αναλύσεις.

«Μπαίνουμε -γράφει στο «Βήμα» ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis- σε προεκλογική περίοδο έτσι κι αλλιώς, αφού το πολύ σε εννέα μήνες θα έχουμε εκλογές, και θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αυξημένη πόλωση δικαιολογείται και εξ αυτού. Ωστόσο, η αυξημένη πόλωση δεν επιτρέπει εύκολη αναζήτηση συνεργασιών και ενδεχομένως η σημερινή υπεροχή της ΝΔ να αμφισβητηθεί αν αυτή πάψει να είναι το σημείο αναφοράς του κομματικού συστήματος. Μπορούν άραγε να υπάρξουν εξελίξεις που να μετατοπίσουν το κέντρο βάρους; Προς το παρόν κάτι τέτοιο δε φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό γιατί θα απαιτούσε θεαματική βελτίωση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ με το ΠαΣοΚ κάτι που δεν προκύπτει . Η μετάβαση σε ένα τρικομματικό σύστημα δε μπορεί πλέον να αποκλεισθεί και όσο το μέλλον φαντάζει πολιτικά αβέβαιο, τόσο το επιχείρημα της κυβερνητικής σταθερότητας θα παραμένει ισχυρό και αξιοποιήσιμο».

  1. Ο δικτάτορας θα μείνει με νύχια και με δόντια στην εξουσία.

    Ήδη από το βράδυ της ομιλίας Καραμανλή, οι δημοσιογράφοι -ομοτράπεζοι του Μητσοτάκη και τα δικτυακά τρολ της ΝΔ (όπως ο Ψυχραιμίας εδώ μέσα) αντεπιτέθηκαν μιλώντας για κρίση χρέους και φιλορωσισμό, όπως και για ‘τσιπροκαραμανλισμό’.

    Είναι σαφές ότι οι ντόπιοι νταβατζήδες που κυβερνούν τη χώρα και ελέγχουν τον Μητσοτάκη, θυμούνται πολύ καλά ότι ο Καραμανλής ήταν ο μόνος που τα έβαλε μαζί τους.

    Δυστυχώς, ο λαός της ΝΔ είναι πλήρως έρμαιο των εξελίξεων και πολύ φοβάμαι ότι θα ξανακυλήσει εφόσον ο Μητσοτάκης παίξει το εθνικιστικό χαρτί.

    Ο δε άλλος πρώην ΠΘ αποδεικνύει ξανά την πολιτική του ανεπάρκεια, φοβικός και ανίκανος να υψώσει ανάστημα για την παράταξη και τη χώρα.

  2. Συμφωνω ότι κανείς από τους Καραμανλή και Σαμαρά δεν εχουν καμια πρόθεση να ρίξουν την κυβερνηση και να βλάψει
    πρώτα την χώρα και μετα την παράταξη. Ο Καραμανλής όσο και αν ήταν σκληρός στις διατυπώσεις του (ασυνηθιστα και απρόσμενα σκληρός – φανταζομαι ότι κάτι παραπάνω ξέρει παρασκηνιακά), σοφά άφησε στον Μητσοτακη περιθώριο ελιγμών και διορθωτικών κινήσεων, το οποίο ή δεν το κατανόησε ο Μητσοτακης πράγμα δύσκολο, ή το κατανόησε αλλα δεν υπάρχουν περιθώρια και έχει επιλέξει την επίθεση για άμυνα. Ένα κατά την γνώμη μου είναι βέβαιο, την επόμενη ήμερα ο Καραμανλής και ο Σαμαρας θα ειναι στην ΝΔ, για τον Μητσοτάκη δεν ειμαι βεβαιη.

  3. 1Ο λαός της ΝΔ θα αποφασίσει την ημερα των εκλογών να μην αναφερθεί οτι ήδη εχει αποφασίσει.2 Ενας Σαμαράς δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς Τους καραμανλικους .Μονο οταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το κανουν ωστε να μην κατηγορηθούν ορι οδήγησαν την χώρα σε ακυβερνησία

  4. Θυμίζει Ερντογάν, λέει ακριβώς τα αντίθετα από ό,τι πραγματικά συμβαίνει.

  5. O κόσμος τόχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.
    Εγώ τουλάχιστον έχω γράψει ότι συνεργάζονται όχι από το βράδυ που μίλησε όπως λέει ο Μονομάχος αλλά ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2008 όταν οι αναρχοσυριζαίοι έκαψαν την Ελλάδα και οι Καραμανλής – Παυλόπουλος διέταξαν την αστυνομία να τους αφήσει να την κάψουν.
    Για την απόφασή τους αυτή έκανε ο συριζα τον Παυλόπουλο πρόεδρο δημοκρατίας και φήμες λένε ότι η θέση πρώτα είχε προταθεί στον Καραμανλή.
    Όποιος δεν με πιστεύει μπορεί να γκουγκλάρει στο youtube και να ψάξει τι λέει η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου το 2015 όταν ανακοινώνει στον Παυλόπουλο ότι ψηφίσθηκε πρόεδρος.Τον επαινεί για την απόφασή του τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2008 να αποσύρει την αστυνομία ώστε να κάψουν ανενόχλητοι οι αναρχοσυριζαίοι.
    Δεν είναι μόνο ότι τους άφησε αλλά και ότι ποτέ δεν τους κατηγόρησε.
    Στην γαλλική εθνοσυνέλευση έγινε συζήτηση για τα επεισόδια στην Ελλάδα του 2008,στην ελληνική βουλή δεν έγινε (!).
    Εκεί ο πρόεδρος Σαρκοζύ είπε καθαρά ότι η ελληνική δημοκρατία απειλείται από την άκρα αριστερά.
    Στην ελληνική βουλή δεν έγινε συζήτηση επειδή εάν γινόταν,ο Καραμανλής θα έπρεπε να ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ τους εμπρηστές και καταστροφείς.Δεν γίνεται να καίγεται η χώρα σου και να μη λες τουλάχιστον ΠΟΙΟΙ την καίνε.Αυτό δεν μπορούσε να το κάνει και για τον λόγο αυτό δεν έγινε.
    Τι να πρωτοθυμηθούμε;για το ότι δεν έγινε μία δήλωση του Καραμανλή για τη σκευωρία Νοβάρτις;δεν μιλάμε για παρακολουθήσεις αλλά για κατηγορίες για 4 χρόνια για μεγάλα στελέχη του κόμματός του και δεν είπε λέξη.Είναι βέβαιο ότι αυτό το θυμάται καλά ο Σαμαράς.
    Δεν είπε λέξη ούτε για την ανεκδιήγητη προσπάθεια εκ των προτέρων αθώωσής του και ενοχοποίησης του Αβραμόπουλου.Έβαλαν τον μάρτυρα να πει ότι ο Αβραμόπουλος πρέπει να πήρε 40 εκατομμύρια για να παραγγείλει τα εμβόλια για την γρίππη των πτηνών επειδή “παρέσυρε εν αγνοία του τον Καραμανλή” (!).
    Και που το ήξερε ένας άσχετος τι συζητεί ο υπουργός Υγείας με τον πρωθυπουργό;
    Που το ήξερε αν ήταν εν αγνοία του ή εάν είχε συμφωνήσει γνωρίζοντας τα πάντα;
    Αλλά μόνο με αυτή τη φρασούλα στην κατάθεση του μάρτυρα από τους υποβολείς του μπορούσε να κατηγορηθεί ο Αβραμόπουλος και να μείνει απέξω ο Καραμανλής.
    Δεν τόλμησε να βγει και να πει τι είναι αυτα;
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ για να με παρασύρει ο Αβραμόπουλος.Μαζί αποφασίσαμε να παραγγείλουμε τα εμβόλια.
    Aυτό ειδικά το τον παρέσυρε εν αγνοία του είναι σκηνή από κωμωδία.

  6. Ψυχραιμια ρε. Η αριστερα φταιει για ολα. Και για την πεινα που πεφτει και πως θα ζησουμε χωρις ρευμα. Ο Αδωνις ειπε οτι θα ειναι ο χειροτερας χειμωνας μετα το 1942. Ξεχασε ομως οτι τωρα δεν θα υπαρχει ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ να μας σωσει.

  7. @ ψυχραιμία
    Σοβαρά θα εβγαινε ο Καραμανλής να μιλήσει για την Νοβάρτις;; Ο Καραμανλής δεν έχει μιλήσει ουτε για να δήθεν σκανδαλα της δικής του περιόδου, που όλοι οι συνεργάτες του αθωώθηκαν, ενω συρθηκαν και ταλαιπωρηθηκαν για μια δεκαετία στα δικαστηρια και καλώς κατά την γνώμη μου δεν το έκανε, δεν ειχε το δικαιωμα ειχε επιληφθεί η δικαιοσύνη. Πότε μιλησε για αυτα ο Σαμαράς και ο Μητσοτακης, δηλαδη για την περιοδο του Καραμανλή και για τους ανθρώπους που ταλαιπωρηθηκαν και σπιλώθηκαν και η γνώμη μου είναι ότι και αυτοί (Σαμαρας – Μητσοτακης) ορθώς δεν μίλησαν. Από αυτά εσείς συμπεραίνετε ότι ο Καραμανλής συνεργάζεται με τον Τσίπρα;

  8. Στρακαστρούκες παιδικές πιά βόμβα.
    Με αντώναρο και αρούλη ?
    Πάλι σε λάθος αλόγατα ποντάρετε τα ρέστα σας….

    Η δεξιά συνιστώσα του τσούρμου ήταν η καραμανλική…Μίμης του κουκουβού, Μίμης του αλέκσι. Πάκης ο άνθρωπος του κουκουβού, που έκλεινε ως πολιτικός, πάκης του αλέκσι…
    Ολα τα πουλέν στην πίστα…Ζορό, τσιτούρ, μαύρα χάλια…αρούλης, αντώναρος….Που τους βρήκε και τους μάζεψε όλους αυτούς ο αετός της ραφήνας?

    Η νέα δημοκρατία. προς θλίψη αριστερών και λοιπών τεθλιμένων δεξιών συγγενών, με πρωθυπουργό τον κούλη κέρδισε τον άχαστο…Οπως υπερηφάνως καυχώνται μερικοί τεθλιμένοι σήμερα δεξιοί, αυτοί διέσυραν τον σαμαρά και τον οδήγησαν στο 20%.
    Και σήμερα γίνονται πιό σαμαρικοί απο τον ίδιο..
    Σαμαράς και κωστάκης είναι πρώην πρωθυπουργοί. Τελεία και παύλα…Αν χάσει ο μητσοτάκης θα πάει μαζί τους. Δεν υπάρχει πρωθυπουργικός χώρος και μέλλον για τους πρώην στη νέα δημοκρατία. Υπάρχουν αντικαταστάτες.

  9. @ ψυχραιμία

    Γενικώς γράφεις αστήρικτες ασυναρτησίες. Οκ, δικαίωμα σου.
    Όμως να κατηγορείς πως οι “αναρχοσυριζαιοι” μαζί με τους καραμανλικους κάψανε την Αθήνα το 2008, μοιάζει ως ιντερνετικό σχόλιο το αντίστοιχο των υποκλοπών για την πολιτική. Ξεπερνά κάθε όριο ανοησιας.

    Αλλά αφού επιμένεις θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

    1) ήταν αναρχοσυριζαιος ή καραμανλικος αυτός που όπλισε το χέρι του Κορκονέα? Είχαν οι πρώτοι πρόσβαση και οι δεύτεροι συμφέρον?

    2) πόσο έμοιαζε εκείνη η περίοδος στην Αθήνα με τις εξεγέρσεις της αραβικής Άνοιξης και τις πολύχρωμες επαναστάσεις?

    3) αν σήμερα ο Πούτιν θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη γιατί είναι με τους Αμερικανούς τότε ο Καραμανλής που κατά εσένα διαφήμιζε την σχέση του με τον Πούτιν, δεν θα ήταν στόχος ανατροπής?

    4) όταν στο υπουργικό συμβούλιο τέθηκε το θέμα να βγει ο στρατός, δηλαδή παύση της δημοκρατίας με απροβλεπτη εξέλιξη, μήπως αυτός που είπε όχι άξιζε να γίνει ΠτΔ?

    5) έφυγε ο Καραμανλής και ήρθε ο ΓΑΠ. Ο οποίος πήρε το δακτυλίδι από τον Σημίτη. Έφυγε ο Τσίπρας και έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, ο δεδομένος στους Αμερικανούς, με σαφέστατη στήριξη από Σημίτη και το σύστημα του. Βλέπεις κάποιο μοτίβο?

    6) έχεις και εσύ την απορία που έχω και εγώ: πως απέκτησε την εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη ο Χρυσοχοΐδης ώστε να αναλάβει ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο?

    7) το Μάτι ήταν η προμετωπίδα της Μητσοτακικης αντιπολίτευσης. Δεν είναι περίεργο που ο τότε αποπεμφθείς αρχηγός της αστυνομίας έμεινε αλλά τρία χρόνια επί Μητσοτάκη σε βαρύ, πολιτικό και όχι υπηρεσιακό, πόστο και παραιτήθηκε προσφάτως με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών?

  10. Ο Τούρκος προ των πυλών. Οι πατριοτ Σαουδική Αραβία. Τώρα περνούν τα Τομά από τα νησια αποστρατιωτικοποιοντας τα δια της πλαγίου. Τι έχει συμφωνήσει ο άριστος με τον Ερντογάν?

  11. Κατά τη γνώμη μου ο Μητσοτάκης δεν κινδυνεύει γιατί δεν έχει καμία ήττα στο ενεργητικό του.Τουναντίον έχει πολλές νίκες,την εσωκομματική του επικράτηση απο χιλιάδες νεοδημοκράτες και την δημοσκοπική κυριαρχία.Κι επίσης έχει στο ενεργητικό του αξιοσημείωτο κυβερνητικό έργο σε πολύ δύσκολες συνθήκες.Οι Καραμανλής και Σαμαράς δεν έχουν πλέον ευρύτερη λαική και κοινωνική αποδοχή για να δημιουργήσουν πρόβλημα.Δεν πιστεύω ότι το θέλουν κιόλας.Ο πρώτος γιατί δεν φημίζεται για την εργατικοτητά του, ο δεύτερος γιατί είναι απομονωμένος πολιτικά και απογυμνωμένος ιδεολογικά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που αν μη τι άλλο πέτυχε την αποσυμφόρηση των νησιών.
    Τώρα για τις υποκλοπές το όχι μακρινό μέλλον θα δείξει τι έγινε.Ο πρωθυπουργός πάντως που αποκάλυψε το θέμα έδωσε τις εξηγήσεις του και δεν είναι σωστό να τις ακυρώνουμε με αυθαίρετο τρόπο.

  12. H “Λαική δεξιά” και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στα εσωτερικά και στην εξωτερική πολιτική (αντιδυτικοί, φιλορώσοι) αλλά πολύ μακριά στα “εθνικά” και τα θρησκευτικά.
    Αυτό δεν τους εμποδίζει φυσικά από τη συνεργασία. Δεν είναι κάποιο νέο αυτό.
    Με μεγάλο τμήμα τους έκανε κυβέρνηση ο Τσίπρας, με Καραμανλικό πρόεδρο επισημοποιήθηκε η συνεργασία.
    Το σωστό θα ήταν να κάνουν άλλο κόμμα που θα συνέχιζε από εκεί που άφησε τα πράγματα ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Θα απορροφούσαν και τον Βελόπουλο με τον οποίο ουσιαστικά ταυτίζονται.
    Ο οποίος δεν μπορεί να είναι συνεργάτης της ΝΔ αλλά θα μπορούσε να είναι του ΣΥΡΙΖΑ με προγραμματική συμφωνία για τα εθνικά ώστε να μην τους αδειάσει πάλι ο Αλέξης όπως έκανε με τους ΑΝΕΛ (εντελώς βλακωδώς για ακόμη μια φορά και που έτσι έκανε το μεγαλύτερο δώρο στον Κυριάκο)

  13. @ Ορεσείβιος

    Ο ΚΚ Β’ μάζεψε γύρω του τους ανθρώπους που του ταιριάζουν. Τον Μολυβιάτη της ακινησίας, τον Παυλόπουλο της στήλης άλατος, τον Αντώναρο της ασυναρτησίας. Ποιους θα μάζευε δηλαδή?
    Υπάρχει πάντως ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που έχει μια άλλη αντίληψη για τα πράγματα και που αργά ή γρήγορα θα φύγει από το κόμμα, όσοι δεν έχουν ήδη φύγει.
    Υπήρξαν εκεί μόνο και μόνο γιατί ο Αλέξης αντάλλαξε μια μείωση συντάξεων με αύξηση φόρων (ώστε να υπάρχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα) συν μια αναγνώριση της FYROM ως Βόρειας Μακεδονίας που ήθελε η Μέρκελ για να αντιμετωπίσει τη Ρώσικη διείσδυση στα Νότια Βαλκάνια.

    Δεν υπολόγισε όμως ότι γι αυτούς τους ψηφοφόρους το θέμα ήταν κυρίαρχο μια και για τον ίδιο ήταν εντελώς ασήμαντο. Το αποτέλεσμα ήταν να τους στείλει στο Κυριάκο που τον ψήφισαν και με τα δύο χέρια. Αυτό όμως δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα.
    Οπότε ναι πιθανόν να μείνει ο ΚΚ Β’ στη ΝΔ ως επίτιμος αλλά θα είναι αυτός και ο ίδιος. Οι ψηφοφόροι της “λαικής δεξιάς” θα βαρεθούν κάποια στιγμή να του ζητούν “παρέμβαση” και θα φύγουν

  14. Γιατί έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε εκλογές μέχρι το τέλος του χρόνου? Λίγο ξύλο στους φοιτητές , υπεράσπιση των συνόρων από μετανάστες (όχι αυτούς που μπαίνουν στην λούφα για το εξάμηνο μεροκάματο) , λίγα επιδόματα ακόμα και φυσικά η σταθερότητα και η ασφάλεια. Θα τις κερδίσουν πάλι τις εκλογές γιατί σήμερα στον κόσμο, περισσότερο από ποτέ , κουμάντο κάνουν αυτοί που έχουν το χρήμα. Οι δημοκρατίες , όπως και όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί.

  15. @Ψυχραιμία
    έχεις τεραστια άγνοια και θράσος το οποίο σου δίνει η ανωνυμία σου.

    Δεν έχεις ιδέα για τα τεκταινόμενα στα Εξάρχεια εκείνη την εποχή, για τη διείσδυση ομαδικού χουλιγκανισμού, τα νταραβέρια μεταξύ αναρχικών, για τις δράσεις της ασφάλειας στην περιοχή, την εμπορία ηρωϊνης και τη δράση της τοπικής μαφίας καταστημάτων.

    Επειδή δεν ξέρεις τίποτε λοιπόν, πετάς γελοιότητες περί αναρχοσυριζαίων που κάψαν την Αθήνα και τον Καραμανλή που τους άφησε να το κάνουν.

    Δεν έχεις προφανώς ιδεά ότι εκείνες τις μέρες, οι ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ του κέντρου πετούσαν ΓΛΑΣΤΡΕΣ στην αστυνομία, έβριζαν ΜΑΤ και αστυνομικούς, και προέτρεπαν την πιτσιρικαρία λέγοντας “κάψτε τα”.

    Αν τα ήξερες όλα αυτά, θα καταλάβαινες ότι η απόφαση Καραμανλή ήταν η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ δυνατή, που προάσπισε την εθνική ασφάλεια. ΦΑΝΤΑΣΟΥ να κατέβαζε την αστυνομία να χτυπήσει ΤΟΣΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ κόσμο. ΦΑΝΤΑΣΟΥ να έβαζε την αστυνομία να χτυπήσει τα χιλιάδες ΠΑΙΔΙΑ γυμνασίου και λυκείου που ήταν στους δρόμους. Θα είχαμε εδώ Λιβύη ή Κίεβο. Ευτυχώς λοιπόν που δεν ήταν τόσο ανεγκέφαλος και δεν μοιραζόταν τις δικές σου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ιδέες, που μόνο αποτέλεσμα θα είχαν την απόλυτη κοινωνική έκρηξη.

    Πάμε λοιπόν στα δικά μας. Λοιπόν η φασούλα δε σας βγήκε. Κάνατε τρία πολύ χοντρά πράγματα:

    – Τα πήγατε πολύ κακά στην πανδημία, με υπερβολικά πολλούς θανάτους, υπερβολικά σκληρά μέτρα, και υπερβολικό δανεισμό και πόλωση του κόσμου σε σχέση με το εμβόλιο.

    – Τα πήγατε πολύ χειρότερα στο Ουκρανικό, παραβιάζοντας τις γεωπολιτικές ισορροπίες που κρατούσε η χώρα, και υπερβάλλοντας εαυτόν ως προς την υποτέλεια στο ΝΑΤΟ. Πληρώνουμε και θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τις επιλογές σας.

    – Πραγματοποιήσατε θεσμική εκτροπή με τον προσωπικό έλεγχο της ΕΥΠ, την παρακολούθηση εκλεγμένου εντιπρόσωπου της ΕΕ και τις βρωμιές με το Predator. Έρχονται κι άλλα. Οι πράξεις την κυβέρνησής σου και του ΠΘ σου εμπίπτουν στα λεγόμενα του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα περί Εσχάτης προδοσίας. Είναι τόσο χοντρά.

    Τώρα που σας πιάσαν στα πράσα και σας την πέφτουν και οι πρώην φίλοι του ΠΑΣΟΚ, και οι φίλοι από το εξωτερικό (κεντρώοι φιλελεύθεροι και ΝΑΤΟικοί όλοι αυτοί) τρέχετε σαν κοκόρια με το κεφάλι κομμένο. Παρακολουθώ με γέλιο τις προσπάθειες να συνεργαστείτε με τον Βελόπουλο, αυτόν που τρόλια σαν εσένα ανεβοκατέβαζαν σαν ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗ και ΡΩΣΟΦΙΛΟ:)

    Ελπίζω μόνο να βγάζεις κανα φράγκο από αυτήν την ιστορία. Άλλωστε καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

  16. @ Nίνα

    Aφού δεν θέλει ο Καραμανλής να μιλάει για σκάνδαλα τι τον έπιασε και άρχισε να μιλάει για 3 μήνες παρακολούθηση ενός τηλεφώνου;
    Συγκρίνεται αυτό με την υπόθεση Νοβάρτις που συντάραξε το πανελλήνιο για 4 χρόνια και αφορούσε και υπουργούς του;
    Ο Σαμαράς ήταν υπουργός του Καραμανλή.
    Ο Αβραμόπουλος (που τον παρέσυρε εν αγνοία του !!!) ήταν υπουργός του Καραμανλή.
    Το ίδιο και οι Σιαλμάς και Λυκουρέντζος.
    Ο Παπαγγελόπουλος που μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής ιστορίας ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή.
    Κατ αρχήν το γεγονός ότι ο διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή έγινε υπουργός Δικαιοσύνης επί σύριζα τα λέει όλα για τις σχέσεις αυτές.
    Έχουμε λοιπόν μια κατάσταση όπου ο άνθρωπος που ήταν διοικητής ΕΥΠ στην κυβέρνησή του κατηγορεί 4 υπουργούς του και 6 άλλους ότι ήσαν κλέφτες.Αυτοί τον μηνύουν και το γαιτανάκι με τις ανακρίσεις και τις εξεταστικές κρατάει 4 χρόνια.
    Ο Καραμανλής δεν βγάζει μιλιά.Ήσαν κλέφτες οι υπουργοί του ή σκευωρός ο διοικητής του της ΕΥΠ;
    Δεν ασχολούμαι λέει.Αλλά ξαφνικά ασχολείται με το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη.

  17. @ Λυμπέρης

    Γράφω εντελώς συγκεκριμένα πράγματα.
    Εάν θυμάμαι καλά ο προηγούμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΑΒΑΝΟΣ έλεγε ότι η πλατεία Συντάγματος θα γίνει πλατεία Ταχρίρ.Επομένως να ένας πολιτικός που ήταν υπέρ της αραβικής άνοιξης;
    Ξέρεις κανένα άλλον;
    Ποιά εφημερίδα κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2008 με τίτλο ΜΑΘΗΜΑ 1ον ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΆ ΤΜΗΜΑΤΑ.Την βγάζανε ξένοι πράκτορες;
    Ποιοί καθηγητές συνόδευαν μαθητές για να πετροβολήσουν τα τμήματα αυτά υλοποιώντας το άρθρο της εφημερίδος;ξένοι πράκτορες;
    Ποιά εφημερίδα έγραφε στιχάκια εις παράφρασιν του χριστουγεννιάτικού τραγουδιού αχ έλατο γράφοντας ωραίο που είσαι όταν καίγεσαι παροτρύνοντας τον κόσμο να ΚΑΨΕΙ το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (όχι Ταχρίρ) και ειρωνευόμενη τον δυστυχή δήμαρχο Κακλαμάνη που προσπαθούσε να το σώσει;
    Tα αφηγήματα “εξέγερση νεολαίας” και “ξένοι πράκτορες” είναι αντικρουόμενα και ο συριζοκαραμανλισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει.
    Για αυτό τον λόγο πλέον δεν πολυασχολούνται με τα Δεκεμβριανά 2008.Μια φορά προσπάθησε επί συριζα η Ακριβοπούλου να κάνει εκπομπή και έφερε στο πάνελ τον Αντωναρο και ένα συριζαίο.Μόλις άρχισε ο Αντώναρος να λέει για ξένους πράκτορες άστραψε και βρόντηξε ο συριζαίος για τη συκοφαντία της εξέγερσης της νεολαίας και αυτός το βούλωσε.
    Αν δεν ασχολούνται αυτοί όμως επειδή δεν μπορούν να γεφυρώσουν την εξέγερση της νεολαίας με τους ξένους πράκτορες συνεχίζω να ασχολούμαι εγώ που ΔΕΝ τιμώ και δεν σέβομαι τους αγώνες της αριστεράς και όποτε έρχεται το θέμα θα ρωτάω γιατί κάψατε την πόλη μου αλήτες.

  18. @ Ψυχραιμία
    Ο Καραμανλής είτε αρέσει είτε όχι, δεν μιλάει για θέματα στα οποία εχει επιληφθεί η δικαιοσύνη ειτε αφορούν τον ίδιο είτε άλλους διότι κατι τέτοιο αποτελεί παρέμβαση στο έργο της. Ε δεν θα χειροκροτήσουμε τους υπόλοιπους που το κάνουν. Για τις υποκλοπές η μονή παρέμβαση απο την δικαιοσύνη αφορά το πως έγιναν οι διαρροές και τιποτα αλλο (για να κλείσουμε και το στοματάκι των υπολοίπων μην τυχον και κανένας μιλησει). Προφανώς δεν έχετε ζήσει τι συνέβη εκείνες τις ημέρες του 2008 στα Εξάρχεια, ουτε τι συνεβαινε για κανα μηνα από την δολοφονια του μακαριτη του Γρηγοροπουλου, ρωτείστε καποιον γνωστό σας κατοικο της περιοχής να σας πει για να μπορεσετε να εκφράσετε γνώμη για το αν έκανε και τι σωστά ή λάθος ο Καραμανλής ή ο Παυλοπουλος η δεν ξέρω ποιος άλλος

  19. @ Τριγλυκερίδια

    Όλα αυτά που γράφεις ήσαν αποτέλεσμα της καραμανλικής πολιτικής ενθαρρύνσεως της αριστεράς και της ανομίας από το 2004.
    Ο Καραμανλής παρέλαβε μια Αθήνα λαμπίκο λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων.Η 17Ν είχε εξουδετερωθεί και τα Εξάρχεια είχαν ηρεμήσει.
    Με τη χρόνια πολιτική ανοχής φούντωσε την κατάσταση πάλι.Κάθε Πέμπτη είχαμε “πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο” και επεισόδια.
    Τα υπόλοιπα για το τι θα γίνει τα έχω γράψει σε άλλο νήμα.Όποιος θέλει ας ρίξει την κυβέρνηση να πάμε σε εκλογές.
    Και μετά τις εκλογές ας συνεργασθούν οι Ανδρουλάκης,Τσίπρας και Βαρουφάκης για κυβέρνηση αν μπορούν.

  20. @George N

    Σωστό το σχόλιο αλλά μια παρατήρηση. Ο Σύριζα κατάγεται από μια διάσπαση του έγινε ως αντίδραση στην ΕΣΣΔ και αποτέλεσε ταύτιση με τον Ευρωκομμουνισμό. Αντιστοίχως, ο Καραμανλισμός έχει σαφή τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ο Καραμανλής, που δε μεγάλωσε στο τραπέζι του Τζωρτζ Μπους, θυμάται πολύ καλά ότι μόνη της η ταύτιση με το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει εθνική κυριαρχία (βλ. Κύπρο) κι ότι η δυναμική εξωτερική πολιτική που παίρνει υπόψιν την Ρωσία είναι η μόνη λύση για τη χώρα.

    Δε νομίζω λοιπόν ότι οι χαρακτηρισμοί αντιδυτικοί και φιλορώσοι στέκει. Εκτός αν με αυτά εννοείς κάποιον που ‘δεν είναι αναγκαστικά αντιρώσος’, σε σύγκριση π.χ. με Μητσοτάκη που είναι de facto αντιρώσος και ουσιαστικά αμερικανόδουλος.

  21. Προτείνω να μην ασχολείστε με τά τρολ. Αγνοήσετε τα κατάντανε αηδια και προσβάλουν την νοημοσύνη μας . Άιντε τρολακια καλοφαγωτα μπορεί και να διοριστούν το παιδί σας σκουπιδιαρη

  22. @ Θεοφάνης ο Κρης

    Υπάρχει αντιαμερικανισμός στους Καραμανλήδες που επεκτάθηκε με τον ΚΚ Β΄σε αντιευρωπαισμό.
    Η δικαιολογία πάντα είναι ότι η Ευρώπη δεν είναι συνεπής με τις αρχές της. Φαίνεται και στις δηλώσεις του Παυλόπουλου αλλά και στου ΚΚ Β΄. Δεν μπορούν να που δύο προτάσεις που η μία να μην είναι αυτό. Ουσιαστικά γι αυτούς ποτέ δεν κάνει κάτι σωστό.
    Η θέση αυτή είναι πολύ κοντά σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για μια “άλλη Ευρώπη”
    Στην πραγματικότητα είναι αντί αλλά βλέποντας την εξάρτηση της χώρας από αυτήν δεν τολμούν να κάνουν το επόμενο βήμα που λογικά συνάγεται από μια Ευρώπη που ποτέ δεν είναι η Ευρώπη που θα θέλανε.
    Και η Λαική δεξιά και η Ελληνική Αριστερά θέλουν “πολυδιάστατη πολιτική” και ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Ανεξάρτητα αν η ΕΣΣΔ εισβάλλει στο Αφγανιστάν ή η Ρωσία στην Γεωργία/Ουκρανία.
    Αυτή είναι διαφορετική θέση από το σύνολο των υπολοίπων συμμάχων με εξαίρεση τη Τουρκία.
    Αλλά αυτή είναι σε πορεία εξόδου από τη δυτική συμμαχία ενώ ποτέ δεν βρέθηκε στο πυρήνα της (ΕΕ).

    Το ΚΚΕ εσ ήταν ευρωκομμουνιστικό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάποια σχέση με αυτό. Ποτέ Ρηγάδες δεν θα θεωρούσαν “ελπίδα” τον υπαρκτό όπως δηλώνει σήμερα ο Τσίπρας. Η κουλτούρα του ΚΚΕ εσ ήταν εντελώς διαφορετική γι αυτό και ο Μάνος Χατζηδάκις πήγαινε στα φεστιβάλ τους. Το τι κακό έχουν οι μολότωφ που αναρωτιέται ο Τσίπρας θα φάνταζε απολιτίκ χουλιγκανισμός σε αυτούς.

  23. @ George N

    Επειδή πολύς κόσμος δεν παρακολουθεί τα της αριστεράς,νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια του ΚΚΕεσ.
    Δεν είναι έτσι όμως..Οι περισσότεροι από τους ρηγάδες πήγαν στη ΔΗΜΑΡ και μετά σπίτι τους.Ο ΣΥΡΙΖA προέκυψε από μια σειρά διασπάσεων και συνενώσεων.
    Κατ αρχήν το παλιό ΚΚΕεσ μετονομάσθηκε σε ΕΑΡ από τον Κύρκο διότι αυτό τον όρο του έβαλε ο Φλωράκης για να συνενωθούν στον ενιαίο Συνασπισμό (ένα είναι το κόμμα ).Κάποιοι που επέμεναν να λέγονται κομμουνιστές σχημάτισαν άλλο κόμμα ονόματι ΚΚΕεσ – Ανανεωτική Αριστερά με επικεφαλής τον Μπανιά.
    Ο ενιαίος Συνασπισμός (ΚΚΕ + ΕΑΡ) έπαιξε δυνατή μπάλα το 1989 (βρώμικο κατά τους πασόκους) στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα.
    Μετά όμως διαλύθηκε το ανατολικό μπλοκ και η ΕΣΣΔ,πράγμα που προκάλεσε υπαρξιακή κρίση στο ΚΚΕ.Έγινε συνέδριο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.Κάποιοι ήθελαν να γίνει ο Συνασπισμός ένα κόμμα και άλλοι να φορτώσουν την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ στην …υπερβολική μετριοπάθεια των μετά τον Στάλιν ηγετών και να γυρίσουν στον σταλινισμό.Αυτοί με επικεφαλής την Παπαρήγα επεκράτησαν με μικρή διαφορά.
    Οι αντίπαλοί τους έφυγαν ή διεγράφησαν από το ΚΚΕ αλλά παρέμειναν στον ενιαίο Συνασπισμό,τον οποίο κατέλαβαν σταδιακά και περιθωριοποίησαν τους παλιούς εσωτερικάκηδες.Πήραν και τους μπανιάδες.Η οριστική κατάληψη έγινε με την ανάρρηση του Αλαβάνου.Από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται όχι από τους εσωτερικάκηδες αλλά από τους κκέδες που έμειναν μέχρι να πέσει το σύστημα και απλά δεν ακολούθησαν την Παπαρήγα στο πουθενά.Ο Τσίπρας που μπήκε στην ΚΝΕ αφού είχε πέσει το Τείχος καμμία σχέση δεν έχει με εσωτερικό κλπ.

  24. @ Ψυχραιμία

    Η πορεία της Ελληνικής Αριστερας είναι δαιδαλώδης στη Μεταπολίτευση.
    Και μόνο για το ΚΚΕ εσ θέλει κανείς βιβλίο απλά για να εξετάσει τη Β Πανελλαδική, τη Τάση και τη Φράξια.
    Υπήρξε κόσμος που ήρθε σε επαφή με τον Ευρωκομμουνισμό αλλά και άλλος που κατάλαβε τα κοινωνικά κινήματα της Ευρώπης και προσπάθησε την αποδεσμευση και την χειραφέτηση από τον Μ-Λ.
    Φυσικά και το ΕΚΚΕ από την άλλη πλευρά πρόσφερε πολλά στον διάλογο μέσα στην Αριστερά ιδίως με την αμφισβήτηση της ΕΣΣΔ.
    Ολα αυτά όμως οδήγησαν στο τίποτα με την επιστροφή του ΚΚΕ στο Σταλινισμό και του ΣΥΡΙΖΑ στον απολιτίκ χουλιγκανισμό. Μένει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για όποιον επιμένει αριστερά και δεν είναι σε φάση πολιτικού αυτισμού ή απλά βρίσκεται εκεί γιατί θέλει να λύσει το βιοποριστικό του.

  25. Θα σχολιάσω μόνο την φωτογραφία που επιλέξατε σε αυτό το άρθρο.
    Πέρα από ιδεολογίες πολιτικού περιεχομένου, πέρα από αναλύσεις,
    υποθέσεις, μυθεύματα η κοινωνία ακολουθεί τον ρυθμό ζωής, την
    καθημερινότητα.
    Η εικόνα είναι άκρως προκλητική.
    Ας λάβουμε υπόψιν ότι την βλέπουν όλες οι ηλικίες.
    Το μέτρο να μην το χάνουμε, όλα για το συμφέρον.
    Υπάρχουν όρια, παραμένουν διαρκώς όρια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...