Και η Ιταλία θωρακίζεται για τον χειμώνα

Εν αναμονή μέσα στην εβδομάδα των μέτρων της ιταλικής κυβέρνησης για την ενεργειακή προετοιμασία της χώρας για τον χειμώνα. Επαρκή τα αποθέματα φυσικού αερίου προς το παρόν.

Η Ιταλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον επόμενο χειμώνα με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο  για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες από την αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Ρομπέρτο Τσινγκολάνι από τα μέσα Οκτωβρίου η θερμοκρασία των καλοριφέρ είναι πολύ πιθανό να μειωθεί κατά έναν βαθμό, και η λειτουργία τους να περιοριστεί κατά μια ώρα την ημέρα. Η μείωση θα μπορούσε να φτάσει τους δυο βαθμούς και τις δυο ώρες σε περιοχές όπως την Σικελία και την Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, όπου η θερμοκρασία τον χειμώνα κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα.

Τα μέτρα αυτά, τα οποία αναμένεται να επισημοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, θα ισχύσουν για τον τομέα του δημοσίου, για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις  αλλά και για τα σπίτια των Ιταλών.

Στο 83% τα ιταλικά αποθέματα φυσικού αερίου

Παράλληλα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία, έχει φτάσει σε ποσοστό 83%. O στόχος είναι να μπορέσει να περιοριστεί η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Όπως έγινε και για την εξοικονόμηση νερού, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει εκστρατεία, στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, για να δοθούν συμβουλές στους πολίτες σχετικά με το πώς μπορούν να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως με σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών τους. Παράλληλα γίνεται σύσταση για αγορά συσκευών προηγμένης τεχνολογίας, που καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

Προς το παρόν η ιταλική κυβέρνηση κάνει σαφές, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση της φυσικής παρουσίας των μαθητών στα σχολεία και ούτε επιστροφή στην εξ αποστάσεως εργασία.  

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο είναι πιθανό να γίνει και μια επιπλέον πρόταση στις επιχειρήσεις: με αντάλλαγμα κρατική αποζημίωση να διακόπτουν την παραγωγή για δυο ή τρεις ημέρες τον μήνα, ώστε να περιορίζεται σε ένα βαθμό το ύψος των λογαριασμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: dw.com

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Μακρόν, ο Μπαρντελά και το σύστημα

Ο Μακρόν απευθυνόμενος στους συμβούλους του θα πει: «Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ανοησίες» (Il faut arrêter de raconter...

Μια «τρύπα στο νερό» η σύνοδος στην Ελβετία

Έχει χαθεί το μέτρημα από τον αριθμό των συζητήσεων και τις συνόδους κορυφής για την Ουκρανία, τις οποίες έχουν...

Η Τουρκία σε αναζήτηση γεωπολιτικού προσανατολισμού

Η Τουρκία, μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για να αντιμετωπίσει πιθανές διεκδικήσεις της Σοβιετικής Ένωσης στην περιοχή...

Οι G7 και το ψυχομαχητό του κόσμου

Όλα δείχνουν ότι η έπαρση και η ολιγοφρένεια των δυτικών ηγετών πάει για απόσυρση. Φάνηκε και από τη Σύνοδο...