Τουρκία κατά ΝΑΤΟ για διαγραφή tweet: Κερδίσαμε το 1922 κι αυτό δεν αλλάζει

Για “απαράδεκτο γεγονός” κάνει λόγο η Άγκυρα, με αφορμή τη διαγραφή του tweet από το ΝΑΤΟ με τα “συγχαρητήρια” στην Τουρκία για τη νίκη της στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-1922, που σήμανε τη Μικρασιατική Καταστροφή, για το οποίο είχε εκδώσει και διάβημα η Αθήνα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορεί τη Συμμαχία πως “παραδόθηκε στην εγωιστική και κακομαθημένη συμπεριφορά άλλου μέλους του ΝΑΤΟ”.

“Η επίσημη ονομασία που δόθηκε στις 30 Αυγούστου από τη Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ”Ημέρα της Νίκης και Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”. Αυτή είναι η βούληση του έθνους μας και δεν μπορεί να αλλάξει. Είτε γράφεται η Ημέρα της Νίκης είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε τη νίκη το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Άγκυρα επαναφέρει τον ισχυρισμό περί “κλειδώματος” τουρκικού F-16 από ελληνικά ραντάρ και κάνει επίθεση στη χώρα μας λέγοντας ότι έχει πλήξει πολύ την ταυτότητα και το κύρος του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Συμμαχική Διοίκηση Εδάφους του ΝΑΤΟ (LANDCOM) αφαίρεσε την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου και της Ημέρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με τρόπο που δείχνει ότι παραδόθηκε στην εγωιστική και κακομαθημένη συμπεριφορά άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

– Η επίσημη ονομασία που δόθηκε στις 30 Αυγούστου από τη Δημοκρατία της Τουρκίας είναι “Ημέρα της Νίκης και Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”. Αυτή είναι η βούληση του έθνους μας και δεν μπορεί να αλλάξει.

– Η διαγραφή της αναφοράς στην Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελεί πρόβλημα εδώ και χρόνια και δεν έχει αντιρρήσεις, αυτή τη φορά, στο αβάσιμο αίτημα μιας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει τις αποστολές του ΝΑΤΟ κλειδώνοντας μέσω ραντάρ στις αεροπλάνα, έχει πλήξει πολύ την εταιρική σχέση εντός της Συμμαχίας και το κύρος του ΝΑΤΟ.

– Είτε γράφεται η Ημέρα της Νίκης είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε τη νίκη το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει.

– Η συνεργασία και το πνεύμα της συμμαχίας είναι οι βασικές αρχές της δύναμης του ΝΑΤΟ.

– Ως μέλος του ΝΑΤΟ που έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του εδώ και 70 χρόνια, προσδοκία μας είναι να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας με πνεύμα αλληλεγγύης και να διατηρήσουμε την αμεροληψία.

– Εν κατακλείδι, γιορτάζουμε για άλλη μια φορά την 30ή Αυγούστου του ευγενούς έθνους μας “Ημέρα Νίκης και Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”.

Πηγή: skai.gr, capital.gr

  1. Κοιτάξτε τους και ακούστε τους, και σκεφτείτε πώς μπορούμε να ενδυναμωθούμε και να τους κάνουμε να καταπιούν την καταραμένη τους γλώσσα. Μην βιαστείτε να γράψετε πράγματα. Πηγαίνετε, σταθείτε σε μια γωνιά, πάρτε ένα βιβλίο Ιστορίας στο χέρι, διαβάστε για τη Μικρασιατική Καταστροφή, διαβάστε για την τρισχιλιετή Ελληνική Κοσμογονία της Ιωνίας (εκ της οποίας και το Yunan που χρησιμοποιούν οι τουρκομογγόλοι για να μας περιγράψουν), διαβάστε για τις Γενοκτονίες των Οθωμανών, και σκεφτείτε. Τί δέον γενέσθαι; Πώς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη διαρκή απειλή; Με ποιους τρόπους είναι εφικτό να νικηθεί η τουρκία; Χωρίς ούτε να αγνοείτε ούτε και να λιβανίζετε τους ειδήμονες, σκεφτείτε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεν άλλαξε μετά τον Raisi

Δεν είναι συνηθισμένο για έναν αυτοκράτορα να χειροδικεί δημόσια σε βάρος ενός κληρικού, όμως το 1928, σε ένα από...

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

H γουόκ ατζέντα σκοτώνει την έβδομη τέχνη

Πέρασαν παραπάνω από δύο μήνες από τη λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου καταγράφηκε ο θρίαμβος της...

Σε τροχιά… πολέμου των άστρων

Σε πόλεμο των άστρων εξελίσσεται σταθερά η σύγκρουση Μόσχας και Ουάσινγκτον με φόντο... τα διαστημικά όπλα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο...