Παρέμβαση Καραμανλή για υποκλοπές: Η αρχή του τέλους του Μητσοτάκη; 

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται, ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Και «άλλο το να ΄σαι αετός

και άλλο να τον κάνεις.

Άλλο το να θωρείς κορφές

και άλλο να τις φτάνεις».

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κάποιος, ότι ο Καραμανλής μέσω των παραπάνω τοποθετήσεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών (με την πρώτη άμεσα, με τη δεύτερη έμμεσα), δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Μητσοτάκη.

Προφανώς, ο αντίκτυπος του μητσοτακικού παρακράτους έχει πλήξει βάναυσα την παράταξη, με τον Καραμανλή να αναγκάζεται να βγει μπροστά για να υπερασπιστεί τη χαμένη της τιμή.

Κάτι που συνάγεται από τη σκληρότητα της παρέμβασής του.

Σκληρότητα, πρωτοφανής για τον στωικό, μετριοπαθή, μετριόφρων και νουνεχή Καραμανλή.

Το τι μέλλει γενέσθαι κατόπιν του καραμανλικού σφυροκοπήματος, άγνωστο.

Πάντως, οι πανικόβλητες αντιδράσεις του Μαξίμου (διαρροές με μπηχτές και σκαιότατες επιθέσεις από φιλοκυβερνητικά μέσα), έδειξαν ότι Καραμανλής-Μητσοτάκης δε δύνανται πια να συγκατοικήσουν στον ίδιο χώρο.

Φανταστείτε πόσο θα επιβαρυνθεί το όλο κλίμα, όταν θα παρεμβεί κι ο Σαμαράς (σύντομα λένε οι πληροφορίες μας).

Και φανταστείτε επίσης, πόσο θα επηρεάσει η ρήξη Καραμανλή-Σαμαρά με Μητσοτάκη το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να κατανοήσει ότι πλέον θεωρείται ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία.

Κι ότι αν συνεχίσει να λειτουργεί εμμονικά, βαυκαλιζόμενος ότι στο τέλος θα πείσει τον λαό ότι δεν ευθύνεται για την ολοκληρωτική κατρακύλα που βιώνει η χώρα επί διακυβέρνησής του, η βλάβη που θα υποστεί η παράταξη θα είναι ανήκεστος.  

Συνεπώς, για να αποφευχθεί το μοιραίο, αποτελεί μονόδρομο η αυτονόητη για την περίσταση πράξη.

Ήτοι, η παραίτηση. 

  1. Παραιτήσου κ. Μητσοτάκη, τελευταία σου ευκαιρία για να σώσεις το κόμμα που σε έκανε πρωθυπουργό. Διαφορετικά το παίρνεις στο ζόφο μαζί σου, εσύ δεν γλυτώνεις έχεις κατρακύλα και γκρεμό μπροστά σου.

  2. Δεν πρόκειται να φύγει διότι εχει στόχο να καταστρέψει την παράταξη που δεν ηθελε τους μιτσοτακιδες και τους αντίπαλους της οικογένειας.Την επιχειρηση καταστροφης της χωρας και του Συντάγματος την τελείωσε με επιτυχία. Απλα τα μόνα που απέμειναν προς τέλεση τους, ειναι η ικανοποιηση του προσωπικου συμφέροντος και οσο παει οσο κερδισει,το κίνητρο και το αποθημενο.

  3. Το θεμα δεν ειναι, τι ειπε ο πρωην πθ στην Κρήτη. Το θέμα δεν ειναι, ποτε θα φύγει ο νυν που θα φυγει κακην κακως,αλλά τι ζημιά θα αφησει .Στην Οικονομία και στις σχεσεις της χώρας με την ΕΕ απο την οποια εξαρτώμαστε οικονομικά.Η οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα κληθεί να κυβερνήσει μετα απο αυτόν τον κυκεώνα θα τα βρει πολυ δυσκολα .Μονο με σοβαρές κυβερνήσεις συνεργασίας και με την γνώση του κοσμου θα διορθωθεί η ζημια.Υπομονή δεν θα φταινε οι αλλοι…για τα μετρα που θα παρθούν γνωρίζουμε πλεον τον υπευθυνο

  4. Αν δεν φαει και…τα πομολα -αυτος και τα τρωκτικα του-, δεν προκειται να παραιτηθει!

  5. @μπεκατσονι συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου και στα δύο σχόλια. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν γνωρίζαμε τον υπεύθυνο αλλά ότι ο ραγιάς προκειμένου να πάρει επίδομα 100 ευρώ τα ξεχνάει όλα άσχετα αν μετά από 10 χρόνια το παιδί του θα κληθεί να πληρώσει 1000.

  6. ..ο άλλος Καραμανής του Αχιλλέα;?!…

  7. Να τον αφήσουν να κυβερνήσει, να φάει την εκλογική σφαλιάρα και μετά να τον διώξουν. Εύκολο. Όχι πριν τις εκλογές, να τον κάνουν και ηρωα

  8. Aς βγει ο Καραμανλής να ζητήσει από τους βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τον Μητσοτάκη όπως έγινε το 1993 με τον πατέρα του και να τον ανατρέψουν.
    Και ας βγει να πει ότι αυτός ήθελε να φέρει στην Αλεξανδρούπολη τους Ρώσους και όχι τους Αμερικάνους που είναι σήμερα.Τολμάει;
    Διότι όποιος νομίζει ότι θα αποσυνδέσει τον ΠΟΛΕΜΟ που διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη από πολιτικές κινήσεις που σχετίζονται με αυτόν πλανάται πλάνην οικτράν.
    Ανατροπές κυβερνήσεων για “κρυφούς” λόγους δεν γίνονται διότι ο προς ανατροπήν θα τους αποκαλύψει.
    Ήδη προχθές στο υπουργικό συμβούλιο ο Μητσοτάκης είπε ότι ο Πούτιν θέλει να ανατρέψει κυβερνήσεις στην Ευρώπη που είναι εναντίον του στο ουκρανικό.
    Και όλοι ξέρουμε ποιός διαφήμιζε τη σχέση του με τον Πούτιν.
    Εάν λοιπόν χοντρύνουν τα πράγματα ο Μητσοτάκης θα πει εγώ είμαι με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ.Εσείς κύριε Καραμανλή με ποιόν είσαστε;
    Όποιος είναι με τη Ρωσία να το πει ΕΥΘΕΩΣ και να αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον της χώρας.
    Κρυφές συμμαχίες σε παγκόσμιους πολέμους δεν υφίστανται.

  9. Εχθές ο Καραμανλής θα μπορούσε να τον εχει τελειώσει με μια φράση, σοφά δεν το εκανε και του εδωσε την ευκαιρία να διευκολύνει με την οικειοθελή αποχώρησή του πρώτα την χώρα και μετά την παράταξη. Εκανε τον ευγενή και στωικό Καραμανλή να τοποθετηθεί με τρόπο και υφος που δεν νομιζω ότι καποιος το ανεμενε.

  10. Κυρ Ψυχραιμία κι τα υπόλοιπα τρολ του Κούλη:

    Αλεξανδρούπολη, Βουκουρέστι, Βασικος μέτοχος. Τρεις λόγοι που οι Αμερικάνοι και η ντόπια ολιγαρχία ήθελαν την εξαφάνιση Καραμανλή και το πέτυχαν.

    Ναι ο Καραμανλής κινήθηκε με τους Ρώσους και καλά έκανε. Προσπάθησε να εξασφαλίσει αυτάρκεια και πολλαπλές γεωπολιτικές διεξόδους στη χώρα. Εκείνη άλλωστε την εποχή η Γερμανορωσική συνεργασία ήταν στο ζενίθ της.

    Οι Αμερικάνοι δημοκρατικοί επέλεξαν ομως το δρόμο της σύγκρουσης με τη Ρωσία, στήνοντας το Ουκρανικό. Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στήριξε το ΝΑΤΟ όσο λίγοι και επέλεξε να ‘ματωσει’ με τις Αμερικανούς, δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο από το πόσο τσιράκι είναι.

    Η Τουρκία με το διπλό παιχνίδι που έχει επιλέξει βγαίνει πολλαπλώς κερδισμένη. Η Ελλάδα, πολλαπλώς χαμένη.

    Κομμένες λοιπόν οι ψυχροπολεμικής μπούρδες που σας ταίζουν εκεί στο Μαξίμου. Ο εθνοπροδοτικός ρόλος που έχει παίξει ο αρχηγός σου δεν κρύβεται. Η ιστορία θα είναι μαζί του αμείλικτη.

    Επίσης ο Καραμανλής

  11. @ Ψυχραιμία,

    τουλάχιστον ο Καραμανλής έπαιρνε ανταλλάγματα για τα ντήλια που προσπαθούσε να κάνει.

    Δε δήλωνε υποταγή όπως ο δικός σου, ούτε αφόπλιζε τα νησιά μας, ούτε έκανε μυστική διπλωματία, ούτε εξευτέλιζε την ελληνική ιστορία και το χυμένο ελληνικό αίμα στο Κογκρέσο. Και δεν το παιζε εύθικτος δημοκράτης προς τον Πούτιν, αλλά σκυλάκι στον ισλαμοφασίστα πρίγκηπα από την άλλη.

    Όσο για την ρητορική σου ερώτηση, έχει απάντηση:

    “ο Μητσοτάκης θα πει εγώ είμαι με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ. Εσείς κύριε Καραμανλή με ποιόν είσαστε;”

    – “Εγώ είμαι με την ΕΛΛΑΔΑ’

  12. Το στρατόπεδο Καραμανλή πήρε θέση.
    Το στρατόπεδο Σαμαρά που έκανε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό πότε θα ηυονησεις

  13. Και τι έκανε ο Καραμανλής τα χρόνια που κυβέρνησε. Έφαγε τα χαστούκια του στην αρχή από την Ελίτ και κρύφτηκε στο σπίτι του. Ποια πολιτική παρακαταθήκη άφησε πίσω του? Οι σχέσεις με την Ρωσία? Ποιες σχέσεις , δεν είναι σχέσεις οι μύθοι για απαγωγές και πράκτορες και παρακολουθήσεις. Το Σκοπιανό? που παραλίγο να τον ανακυρηξουμε εθνικό ήρωα.. Ο παραδοσιακός κόσμος της ΝΔ έχει ανάγκη να πιστέψει σε κάποιον για να μην αντικρύζει την πραγματικότητα. Το καράβι βουλιάζει. Σαν τους κομμουνιστές που περιμένουν ακόμα την επανάσταση των προλαιταριων. Περιμένουμε εναγωνίως και τον άλλον μέγιστο πρώην πρωθυπουργό, τον Κύριο Σαμαρά να τοποθετηθεί. Απλά αναφέρω τους τέσσερις τελευταίους Πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας : Μητσοτάκης , Καραμανλής , Σαμαράς και Μητσοτάκης. Όλοι μαζί έναν Στεφανόπουλο δε κάνουν!!;

  14. @ ψυχραιμια
    Σε έξι μήνες, όπως και να ‘χει, εδώ θα είμαστε.
    Υ.Γ. “Aς βγει ο Καραμανλής να ζητήσει από τους βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τον Μητσοτάκη όπως έγινε το 1993 με τον πατέρα του και να τον ανατρέψουν.”
    Μήπως μπορείτε να μας θυμίσετε τί ακριβώς έγινε το 1993;

  15. @ airman

    Απαντώ σε σένα και στους άλλους.Φυσικά θα είμαστε εδώ σε έξι μήνες.Και εάν χάσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης θα φύγει όπως έφυγαν όλοι όσοι έχασαν εκλογές.
    Εδώ όμως έχουμε κάτι άλλο.Κάποιοι θέλουν να φύγει ΧΩΡΙΣ να χάσει εκλογές.Αυτό το νόημα έχουν τα παραιτηθείτε.Φύγε χωρίς εκλογές.
    Για ποιό λόγο;επειδή το θέλει ο ένας και ο άλλος με κινήσεις παρασκηνίου.Αλλά είναι προφανές ότι εάν το πράγμα πάει σε κινήσεις παρασκηνίου,ο Μητσοτάκης δεν είναι κορόιδο να μην το ανεβάσει στο ανώτατο επίπεδο.Και ανώτατο επίπεδο,πάνω από διαπλοκές και “ξένα σώματα” και άλλα γραφικά είναι ο πόλεμος.Πόλεμος πατήρ πάντων.
    Εκείνο λοιπόν που λέει είναι εάν τολμήσετε να με ρίξετε χωρίς εκλογές εγώ θα πω ότι είστε άνθρωποι του Πούτιν.Εν καιρώ μίνι παγκοσμίου πολέμου.
    Και η πλάκα είναι ότι υπάρχουν δηλώσεις κάποιων από αυτούς ότι είναι και μάλιστα μερικοί αφελείς το διαφημίζουν.
    Όσο για το 1993 ο Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τον Μητσοτάκη,δύο την απέσυραν και η κυβέρνηση έπεσε.
    Αν θέλουν ας το κάνουν και τώρα και να πάμε σε εκλογές.Πολύ απλό.

    @ Ενας

    Ο Σαμαράς ακόμη δεν έχει μιλήσει ούτε κανείς δικός του.Η θέση του είναι άγνωστη αλλά η πολιτική του όταν ήταν πρωθυπουργός σαφώς δεν ήταν φιλορωσική όπως του Καραμανλή.

  16. @ Μάριος
    Όταν κάποιος χάνει την ψυχραιμία του είναι αναμενόμενο να διατυπώνει και αψυχολόγητες θέσεις/ερωτήσεις.

  17. @ ψυχραιμια
    (Ο Μητσοτάκης) “… εκείνο που λέει είναι εάν τολμήσετε να με ρίξετε χωρίς εκλογές εγώ θα πω ότι είστε άνθρωποι του Πούτιν …”
    Αυτά που γράφετε είναι όντως αποθέωση!!!

  18. Εσας σας ενδιαφερει ποιος θα ειναι αρχηγος . Το οτι πειναει ο λαος δεν σας ενδιαφερει. Ποιος μας χρεωκοπησε δεν σας νοιαζει. Αφηστε να βαλει και το ΚΚΕ κανα δελτιο οταν θ αρθει.

  19. Είναι ενδεικτικό της ένδειας που υπάρχει στην “Λαική Δεξιά” ότι ελπίζει σε παρεμβάσεις Καραμανλή, Παυλόπουλου και δεν συμμαζεύεται.
    Βρίσκεται στο ίδιο πολιτικό αδιέξοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα από αυτόν που μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι μελλοντικά θα αλλάξει η τύχη του, εδώ έχουμε το τέλος του δρόμου.
    Μπορεί η “Λαική Δεξιά” που ούτε δεξιά ήταν ούτε λαική να απέφυγε να πληρώσει για το ότι τίναξε τη χώρα στον αέρα αλλά ίσως η “γραφικότητα Αντώναρου” στην οποία βρίσκεται να είναι πολύ χειρότερη τιμωρία.

  20. Πάλι καλά που βάλατε ερωτηματικό στο τίτλο του άρθρου.Γιατί έξω θα πέσετε για μια ακόμη φορά.

  21. @ ψυχραιμία

    Εγώ νόμιζα ότι ο Μητσοτάκης είναι ενωτικός, ενάντιος σε κάθε μορφή τοξικότητας και διχασμού.

    Τώρα, ισχυρίζεσαι πως θα αποκαλέσει ανθρώπους του Πούτιν την εσωκομματική αντιπολίτευση γιατί τάχα θα τον ρίξουν, όχι οι πράξεις του αλλά τα ξένα συμφέροντα.

    Αλλά ποια ξένα συμφέροντα?

    Αυτά που “διαφήμιζαν” την σχέση τους με τον Πούτιν.

    Ποιος θα το ισχυριστεί?

    Ο γιος αυτού που έριξε την κυβέρνηση το 65?

    Ο γιος αυτού που υποδεχόταν τον Μπους τα καλοκαίρια?

    Αυτός που έδωσε χωρίς κανένα αντάλλαγμα την Αλεξανδρούπολη επ’ αόριστον?

    Αυτός που για χάρη των ΗΠΑ αφοπλίζει τα νησιά από ρωσικής κατασκευής όπλα?

    Αυτός που για χάρη των ΗΠΑ έφερε τους νεοναζί Ουκρανούς να μιλήσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο?

    Αυτός που τόλμησε να πει πως οι ΗΠΑ πήραν μια καλή ιδέα ( την αθηναϊκή Δημοκρατία) και την έκαναν καλύτερη?

    Αυτός που δήλωσε δεδομένος?

    Αυτός θα επικαλεστεί πως οι άλλοι είναι υποκινούμενοι από ξένα συμφέροντα?

    Και αυτά που αναφέρω αποτελούν τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό του καθενός. Δεν μπαίνω σε πιο δύσκολα θέματα όπως τον σεκιούριτι της πρεσβείας ή την palantir, κλπ.

    Δεν θέλω με τίποτα να δεχθώ τον ισχυρισμό πως Έλληνας πρωθυπουργός έχει υπάρξει υποχείριο ξένων δυνάμεων αλλά καλό θα ήταν να μην μας βάζει σε αυτή την λογική γιατί μπορεί να υποκύψουμε και να αρχίσουμε τις λογικές επαγωγες.

    Μάλλον το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό για να ανοίγει ζητήματα που θα το βγάλουν σίγουρα χαμένο.

    Υ.Γ. έγραψες: ο Μητσοτάκης θα πει εγώ είμαι με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

    Όλοι ξέρουμε πως ΝΑΤΟ = ΗΠΑ και Ουκρανία= θύμα των αμερικανικών επιδιώξεων. Το πρότζεκτ Ζελενσκι υλοποιήθηκε όταν πρέσβης στην Ουκρανία ήταν ο κ. Πάιατ. Ακολούθως ορίστηκε πρέσβης στην Ελλάδα. Υπάρχει περίπτωση να μην είχε κάποιο πρότζεκτ όταν ήρθε εδώ καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο?
    Μπορεί και να είναι φαντασιώσεις και ο Ζελενσκι να τους εξαπάτησε με “βαθιά υποκριτική τέχνη” όπως συνέβη με κάποιον άλλο, κατά δήλωση κάποιας άλλης .

  22. @ airman και Λυμπέρης

    Τα πράγματα έχουν ως ακολούθως .Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία μία κυβέρνηση πρέπει να στηρίζεται στην πλειοψηφία των βουλευτών,στην δική μας περίπτωση 151,
    Εάν αποσύρουν τη στήριξή τους,η κυβέρνηση πέφτει.Όποιος λοιπόν θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη έξι μήνες πριν τις κανονικές εκλογές που θα ψηφίσει ο λαός,δεν έχει παρά να βρει δέκα βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους.
    Μην το πολυψάχνετε,βρείτε τους και ρίξτε τον.
    Τώρα φυσικά θα πει μετά από παρόμοιο περιστατικό ο Μητσοτάκης ότι με έριξαν άνθρωποι του Πούτιν και να είστε βέβαιοι ότι θα τύχει προσοχής διεθνώς διότι σε όλη την Ευρώπη τώρα κυνηγάνε παρόμοιες περιπτώσεις.
    Ο Ντράγκι έπεσε και σηκώθηκε θόρυβος που υποχρέωσε Σαλβίνι και Μελόνι να κάνουν δήλωση νομιμοφροσύνης της Ιταλίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
    Στη Γερμανία ζητείται η περικοπή της σύνταξης του Σρέντερ και κυνηγάνε παντού κατασκόπους.Η Μέρκελ που κατηγορείται ότι εξάρτησε τη γερμανική οικονομία από το ρωσικό αέριο έχει λουφάξει και το παίζει ……..Καραμανλής μετά τη χρεωκοπία.
    Στη Φινλανδή πρωθυπουργό βγάλανε ότι πήγε σε ντίσκο πάρτυ και η αντεπίθεση ήταν ότι αυτό το κάνανε οι Ρώσοι επειδή βάζει τη χώρα της στο ΝΑΤΟ.
    Γίνεται πόλεμος στην Ευρώπη,το έχετε καταλάβει;
    Λυμπέρης εσύ νομίζεις ότι είναι κάποιου είδους μειονέκτημα να είσαι με την Αμερική.
    Δικαίωμά σου και δικαίωμα και μιας άλλης κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική.Μόνο που αν της κόψουν τα ανταλλακτικά για τα αεροπλάνα οι Αμερικάνοι όπως έκοψαν στην Τουρκία να δούμε τι θα κάνουν.Και η Τουρκία είναι μεγάλη και αντέχει,εσύ αντέχεις κυρώσεις;
    Δεν απαγορεύεται σε κάποιον να κατέβει σε εκλογές και να πει εγώ θα πάω με τη Ρωσία.Ο Βελόπουλος αυτό κάνει.Μόνο να εύχεται να μην βρεθεί στην κυβέρνηση διότι δεν θα ξέρει πως θα φύγει.
    Η ουσία λοιπόν είναι βρείτε δέκα βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την στήριξή τους στην κυβέρνηση (άλλωστε ο Μητσοτάκης το είπε στη βουλή στον Τσίπρα εάν πιστεύετε ότι δεν έχω πλειοψηφία κάντε πρόταση μομφής) ή περιμένετε τις εκλογές που δεν αργούν,σε λίγους μήνες είναι.
    Οι πατριωτικοί λαικοδεξιοί έχετε πληθώρα κομμάτων να ψηφίσετε,Βελόπουλος,Κασιδιάρης,Τζήμερος,Εμφιετζόγλου,Μπογδάνος και δεν ξέρω ποιούς άλλους.Προς τι η βιασύνη;πραγματικά πιστεύετε ότι αυτό τον χειμώνα θα υπογράψει ο Μητσοτάκης τις μυθικές “Πρέσπες του Αιγαίου” και με ποιόν;με αυτόν που δεν του μιλάει και είπε Μητσοτάκης γιοκ;
    Λίγη υπομονή.

  23. ..έχει και άλλον Καραμανλή! ..του Αχιλλέα..!…

  24. @ ψυχραιμία
    Αν μπορείς εξήγησε λίγο παραπάνω το εξής: “Τώρα φυσικά θα πει μετά από παρόμοιο περιστατικό ο Μητσοτάκης ότι με έριξαν άνθρωποι του Πούτιν και να είστε βέβαιοι ότι θα τύχει προσοχής διεθνώς διότι σε όλη την Ευρώπη τώρα κυνηγάνε παρόμοιες περιπτώσεις.”

    Υπονοείς πως ο Καραμανλής είναι άνθρωπος του Πούτιν και ο Μητσοτάκης το ξέρει και άρα τον παρακολουθεί

    Ή

    Ότι ο Καραμανλής δεν είναι άνθρωπος του Πούτιν αλλά ο Μητσοτάκης θα το πει για να κάνει ντόρο και να αποσταθεροποιήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα για χάρη του πολέμου των Αμερικανών?

  25. @ ψυχραιμια
    (Ο Μητσοτάκης) “… εκείνο που λέει είναι εάν τολμήσετε να με ρίξετε χωρίς εκλογές εγώ θα πω ότι είστε άνθρωποι του Πούτιν …”
    Αυτά που γράφετε είναι όντως αποθέωση!!! Συνεχίστε!!!

  26. @Ψυχραιμία
    Πρέπει να φύγει τώρα ο Μητσοτάκης, έτσι μόνο σώζεται η ΝΔ. Μένοντας σαν αρχηγός μέχρι τις εκλογές, παίρνει μαζί του «κατά κρημνού» και όλη τη δεξιά παράταξη, προς χάριν βέβαια του Τσίπρα.

  27. Στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας είπε επί λέξει ότι ο Πούτιν επιδιώκει την πτώση των κυβερνήσεων στην Ευρώπη που είναι αντίθετες στις επιδιώξεις του και το ίδιο επιδιώκει και ο Ερντογάν,δεν έχει κρύψει ότι θέλει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα.
    Αυτά τα είπε ενώ δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη στην Ελλάδα.Εάν τον ανατρέψουν τι φαντάζεσαι ότι θα πει;
    Και κάτι άλλο,δεν υπάρχει κάποιος πόλεμος των Αμερικανών στην Ουκρανία,δεν πολεμάνε αυτοί,μόνο όπλα στέλνουν.Η Ρωσία εισέβαλε και αυτό λέγεται σε όλη την Ευρώπη.
    Αλλά όπως λέει το σύνταγμα,οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα ψήφου και γνώμης.Μεγάλοι άνθρωποι είναι,αυτοί αποφασίζουν.

  28. Η επανάσταση του αετού…Λίγο βαρύς μας βγήκε αλλά για τις κωμωδίες καλά είναι…

    Ολη η σαβούρα πέφτει στη φωτιά μπάς και πυρπολήσουν το ίδιο τους το σπίτι τα ζαβά, αλλά ούτε για προσάναμμα δεν κάνουν.
    Οταν θέλεις να παριστάνεις τον δεξιό και σε υμνολογούν οι ρόζες και ο πολάκις έχεις τελειώσει.

    Αν χρειάστηκε να καεί και ο κουκουβούς και να τρέξουν απλά να ψήσουν σουβλάκια οι νεοδημοκράτες τότε θα δούμε και άλλα…Ολα τα ρετάλια της ιστορίας θα καούν…Μιας ώρας φωτιά και πολύ είναι, το αποτέλεσμα..

    Μαζέψτε τα άλογα ρε παιδιά, δεν βγαίνει η επανάσταση…Δεξιά με παπαγγελόπουλο αρούλη και πάκη είναι καλή μόνο για την Αποκριά και έχουμε καιρό ακόμη, μη βιάζεστε.

    Τι γλυτώσαμε το 2015….Αυτό μόνο έχω να πω με τα ηλίθια της δεξιάς που την είδαν αίφνης συνιστώσα του αλέκσι…Και τώρα , ελέω πούτιν, καίγονται για προσάναμμα.

    Ας κάνουν ένα ενιαίο μέτωπο, αν τολμούν , και ας ρίξουν τον κούλη.. Ούτε δέκα βουλευτές δεν χρειάζονται..
    Τολμούν οι.. αετοί? Η θα αποδείξουν και πάλι ότι είναι κότες τρίλλυρες και φουντοπουπουλάτες.
    Μετά τους ιππότες με τα αλόγαρα μας προέκυψαν και αετοί…

    Αμ είχαν δίκιο οι παλιοί που έλεγαν απο μπούφο βγαίνει σαίνι και απο σαίνι μπούφος. α ρε καραμανλή, καναονικέ, σαίνι με τα όλα σου, τι έβγαλες….
    .

  29. @ ψυχραιμία

    Ο Ερντογάν, αν θυμάμαι καλά, είπε Μητσοτάκης γιοκ γιατί αθέτησε αυτά που συμφώνησαν τρώγοντας χαλβά οι δυο τους στον Βόσπορο και αν θυμάμαι επίσης καλά, δεν μάθαμε ποτέ τι συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς τα είπαν χωρίς υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Τώρα αν τον ανατρέψουν, δεν έχει σημασία τι θα πει ο ίδιος αλλά τι λένε τα γεγονότα.

    Όμως δεν απάντησες: θα κατηγορήσει με στοιχεία ( αλήθεια που θα τα βρει?) ή θα είναι λόγια του αέρα για να αποσταθεροποιήσει την χώρα?

    Φαντάζομαι, ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη στο Σύνταγμα και τους θεσμούς όπως εσύ, θα θες μια τόσο βαριά κατηγορία να είναι πλήρως τεκμηριωμένη αλλιώς θα πρόκειται για συκοφαντία ενός αποτυχημένου και επικίνδυνου για την χώρα.

    Τέλος, ναι το Σύνταγμα επιτάσσει οι βουλευτές να ψηφίζουν κατά συνείδηση και στο όνομα του κυρίαρχου λαού υπέρ των συμφερόντων αυτού.
    Εάν επιμείνουν να στηρίζουν τον Μητσοτάκη τι συμπέρασμα μπορεί να βγει για την συνείδηση τους?

    Τέλος η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα γιατί ακριβώς υπάρχει πάντα η επιλογή στην προσφυγή στην κάλπη. Όμως ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις εκλογές ως αστάθεια. Αλήθεια τόσο δημοκράτης είναι που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε σε κάθε ευκαιρία εκλογές από την πρώτη μέρα και τώρα τις αποφεύγει με κάθε τίμημα?

    Κάτι δεν μας λες καλά.

    Υ.Γ. βλέπω γραμμή Μητσοτάκη και στον πόλεμο της Ουκρανίας σε σχέση με την συμμετοχή των ΗΠΑ.
    Μεταξύ ενόχου και ανόητου προτιμάται το δεύτερο.

  30. @ Λυμπέρης

    Προφανώς αυτά που θα πει εάν τον ανατρέψουν,θα είναι απάντηση στην αιτιολογία των ανατροπέων.
    Διότι και αυτοί κάποιο λόγο θα επικαλεσθούν.Δεν μπορώ να ξέρω την απάντηση πριν οι υποτιθέμενοι ανατροπείς διατυπώσουν την άποψή τους..Έγραψα απλώς τις ενδείξεις από όσα είπε τη Δευτέρα.
    Όσο για τον Ερντογάν έχει πει πολύ καθαρά για ποιό λόγο δεν μιλάει μαζί του,επειδή πήγε στο Κογκρέσσο και ζήτησε να μην δίνονται αμερικανικά όπλα σε αναθεωρητικές χώρες.
    Είναι προφανές γιατί η Τουρκία επιθυμεί να μην ανακατεύονται τρίτοι στα ελληνοτουρκικά και η Ελλάδα το αντίθετο.
    Οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια.Είπαμε λίγη υπομονή.
    Και δεν υπάρχει καμμιά γραμμή Μητσοτάκη.Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και κανείς άλλος,αυτά είναι τα γεγονότα και αυτή είναι η κοινή αντίληψη στην Ευρώπη.
    Και κάτι άλλο για τους εξυπνάκηδες που λένε “με την Ελλάδα”.Δεν λένε τίποτε.
    Σε περιπτώσεις παγκόσμιων συρράξεων το θέμα είναι πάντα με ποιόν θα είναι η Ελλάδα.
    Άλλο συνασπισμό προτιμούσαν οι βασιλικοί στον α΄ παγκόσμιο πόλεμο και άλλον οι βενιζελικοί.
    Άλλα ήθελαν οι γερμανόφιλοι στον β΄παγκόσμιο πόλεμο και άλλα οι αγγλόφιλοι και εδώ μάλιστα υπήρχε και διαίρεση εντός του συμμαχικού στρατοπέδου με άλλους αγγλόφιλους και άλλους σοβιετόφιλους και τέλος άλλα ήθελαν οι δεξιοί στον ψυχρό πόλεμο και άλλα οι αριστεροί.
    Φαντάζεσαι να είσαι στο 1940 και να σου λένε είσαι με την Αγγλία ή την Γερμανία και να λες με την Ελλάδα;τρία πουλάκια κάθονται.

  31. @ ψυχραιμία

    Ο Μητσοτάκης ομως μας έβαλε στην σωστή πλευρά του Ζελενσκι!

  32. @ ψυχραιμία

    Οι μεν μιλάνε για μείζον πολιτικό και συνταγματικό ζήτημα θέμα και ο Μητσοτάκης θα πει για τον Πούτιν.
    Θα είχε βάση αν ο Πούτιν έκανε τις υποκλοπές, έτσι δεν είναι?

    Οι εκλογές γίνονται ΚΑΙ όταν χάσει την νομιμοποίηση της η κυβέρνηση.

    Τέλος τώρα μιλάς για παγκόσμιο πόλεμο και πριν έλεγες πως είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

    Κατανοώ πως βρίσκεται σε αδιέξοδο οποίος προσπαθεί να υπερασπιστεί τον Μητσοτάκη αλλά τουλάχιστον μην υποτιμάς την νοημοσύνη των άλλων.

    Υ.Γ. όποιος είναι με την Ελλάδα φοβάται πως θα έχει η πατρίδα μας την τύχη της Ουκρανίας του Ζελενσκι που είναι με τους… Αμερικανούς. Την ίδια τύχη που είχε η Γεωργία του Σαακασβίλι, η Αρμενία του Πασινιαν, το Αφγανιστάν των δοτών και οι Κούρδοι της Συρίας.

    Υ.Γ. μπόνους. Εφόσον η Ελλάδα δεν θέλει να δίνονται όπλα σε επιθετικές και αναθεωρητικές δυνάμεις, τότε γιατί στείλαμε πατριοτ στην Σαουδική Αραβία που εκτελεί γενοκτονία στην Υεμένη?
    Γιατί κάνουμε συμφωνίες με το Ισραήλ ( το οποίο τα βρήκε και με την Τουρκία) το οποίο κάνει στα παλαιστινιακά κατεχόμενα ότι ακριβώς κάνει και η Τουρκία στην Κύπρο?
    Γιατί δείξαμε “κατανόηση” στην δολοφονία Ιρανού αξιωματούχου σε έδαφος τρίτης χώρας που αποτελεί καταπάτηση του διεθνούς δικαίου?

    Ποιον κοροϊδεύεις?

  33. Κατ αρχήν από που προκύπτει ότι βουλευτές της νουδούλας θα ανατρέψουν τον μεγάλο τιμονιέρη; Ο καραμανλής τα αυτονόητα είπε δεν έδωσε σύνθημα για καμία επανάσταση. Αλλά εδώ τα δύο τρία παλληκαρια που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του συνάριστου αρχηγού μπορούν να μας απαντήσουν στο εξής: Ο κυριάκος από την στιγμή που με απόφαση του τέθηκε πολιτικός προιστάμενος της ευπ και από την στιγμή που επιβεβαιώθηκαν οι παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων έχει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για αυτό το γεγονός; Ακόμη και εαν δεν γνώριζε έχει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ναι ή όχι ; Και αν την έχει όφειλε να παραιτηθεί και να προκυρήξει εκλογές; Τα υπόλοιπα για ρωσίες και ουκρανίες είναι να χαμε να λέγαμε να χαμε να πούμε…

  34. @ψυχραιμια .
    Σε παρακαλώ συνέχισε έτσι βγάζεις το τι πραγματικά είναι ο μητσοτακισμος έτσι να μην ξεχνιόμαστε συνέχισε δυνατά. Ενίοτε βγάζεις και γέλιο. Πρέπει να έχετε πάθει κοκομπλοκο.

  35. “Ἑνας ο Ντράγκι και ένας ο Μητσοτάκης”… κάπου το είχα γράψει εδώ και το είχα αναλύσει σε σχετικό σχόλιο τις πρώτες ημέρες που έσκασε η ιστορία με τις υποκλοπές. Είναι αληθοφανές το επιχείρημα και ήταν αναμενόμενο ότι οι κυβερνητικοί θα αντιδρούσαν έτσι.
    Ασφαλώς ο Πουτιν θέλει να ανατρέψει κάθε πρόεδρο ευρωπαϊκής χώρας που του αντιτίθεται, αλλά με τις υποκλοπές “η στραβή που έκατσε στη βάρδια του Μητσοτάκη” είναι τεράστια.
    Αποκαλύπτεται ένα φρικώδες rogue state θεσμικών εκβιαστών που όμοιό του δεν υπάρχει στον πλανήτη για τα δυτικά standard. Αυτό είναι ζόφος.

    Ο φοβικός Μητσοτάκης (δεν καταρρίπτει ούτε ένα drone που παραβιάζει τον ΕΧ) επ’ουδενί πλέον μπορεί να “σταθεί” πολιτικά υπ’αυτές τις συνθήκες ό,τι και να τάξει, και επειδή η κατάσταση με την Τουρκία πολύ επικίνδυνη το ζήτημα δεν είναι αν “ο Ερντογάν καραδοκεί”. Το ζήτημα είναι το “ΠΟΤΕ;…”

    Ο Καραμανλής λοιπόν νομίζω πως τοποθετήθηκε έγκαιρα γιατί αν συμβεί κάτι στα εθνικά, δεν θα δούμε ελικόπτερα στις στέγες.
    Θα στηθούν κρεμάλες πράγματι αυτή τη φορά αυτές που δεν στήθηκαν στο Μνημόνιο…
    Για τον τρίτο βαρώνο δεν ξέρω αλλά αυτός δεν έχει αίσθηση του τάιμινγκ.

    Ο Καραμανλής είπε επίσης ξεκάθαρα πως “η ρωσική εισβολή είναι απαράδεκτη”. Αυτό είναι προς τιμήν του, παρότι ήταν υπέρ του αγωγού εξ αιτίας του οποίου ανετράπη -όπως λένε όλοι-
    Εάν αυτός ο αγωγός είχε προχωρήσει, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα ήταν η θέση της Ελλάδας σήμερα στο Ουκρανικό. Θα παριστάναμε τον “ψόφιο κοριό” λόγω της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και θα σιωπουσαμε για την εισβολή μιας αναθεωρητικής δύναμης στην Ουκρανία ενώ δεν επιτρέπεται να σιωπούμε με την πληγή της Κύπρου ανοιχτή;

    Τέλος, ο χώρος δεξιότερα της ΝΔ έβαλε “πλερεζες” αφού στην πλειοψηφία τους τα 50 και πλέον κωματιδια της οκας είναι ρωσοφιλα (από ΧΑ και κλωνους Έλληνες, έως Ε. Ω., Τραμπικους Συντηρητικους κ.α.) και “στραβιζουν” προς Καραμανλή. Η σημερινή δημοσκόπηση που έβαλε το Προνιους είναι χαρακτηριστική.

    Εάν το επόμενο βήμα σχεδιάζεται να ειναι η “επιτροπεία” ή η εκπαραθύρωση Μητσοτάκη (εσωκομματικά) ώστε να υπάρξει μια ομαλή πορεία προς άμεσες εκλογές (τι σε έξι μηνες τι σε δύο), ο χώρος δεξιότερα της δεξιάς έχει υπαρξιακό πρόβλημα.

  36. @ανατολικός τομέας

    Ο ΚΚ Β’ δεν ανετράπη. Μόνος του τα παράτησε και έφυγε ο “κουρασμένος” με εκλογές το 2009 μετά τις πρόωρες εκλογές του 2007 που είχαν γίνει για να “φτιάξει” την οικονομία.
    Την “έφτιαξε” δανειζόμενος 120 δις όταν η Ελλάδα από το 1821 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις (μέσα και ο Αντρέας!) Συνέχισε να την “φτιάχνει” παρά τη προειδοποίηση του Σημίτη στο κοινοβούλιο το Δεκέμβρη του 2008 (τότε που άφησε μαζί με τον Παυλόπουλο να καεί η Αθήνα) ότι πάει ντουγρού για ΔΝΤ.

    Με τη γνώση των πραγμάτων που έχουμε τώρα (και που δεν είχε τότε ο ΚΚ Β΄αλλά ούτε και κανείς άλλος) μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία ένας αγωγός ΦΑ από τη Ρωσία όπως και τα οπλικά συστήματα που ήθελε να παραγγείλει από εκεί θα είχαν την τύχη του Nord Stream 2 και των οπλικών συστημάτων που είχε αγοράσει ο Τσοχατζόπουλος από τη Ρωσία. Θα πήγαιναν για ανακύκλωση.
    Εκτός κι αν η Ελλάδα είχε αλλάξει στρατόπεδο και γινόταν μια Λευκορωσία ή έστω μια Σερβία.

    Αλλά για να γίνει αυτό όπως ανακάλυψε ο Τσίπρας βγάζοντας έναν έρπη μέχρι το σβέρκο δεν αρκεί να το θέλει η Ελλάδα. Πρέπει να το θέλει και η Ρωσία. Και που όπως εξήγησε ο Μεντβέντεφ στον Παπανδρέου (Τι θέλει στη Μόσχα ο Ελληνας πρωθυπουργός?) και στον Τσίπρα (Να πάτε στο ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια!) δεν…

    Εν ολίγοις υπάρχει ένας μπούσουλας για όλα τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση.
    Αρκεί να ρωτήσει τον ΚΚ Β’ τι θα έκανε και να πράξει το αντίθετο.

  37. @ ανατολικός τομέας

    Το λέω και σε σένα και δεν θα επανέλθω.Το καταστατικό της ΝΔ δεν προβλέπει ανατροπή προέδρου του κόμματος από κανένα.Ο πρόεδρος εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία των μελών κατά τακτά διαστήματα ενώ εάν είναι πρωθυπουργός παραμένει για όσο διάστημα είναι και πρωθυπουργός.
    Επομένως ο μόνος τρόπος να φύγει χωρίς εκλογές είναι να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους βουλευτές της ΝΔ από την κυβέρνηση.Εάν αυτό συμβεί, θα πάμε σε εκλογές.
    Το τι θα λέει αυτός στην προεκλογική περίοδο και τι θα λένε αυτοί που θα κατέβουν με άλλο κόμμα μπορεί να το φαντασθεί ο καθένας.

    @ Λυμπέρης

    Δεν βλέπω καμμιά χώρα από αυτές που ανέφερες να ήταν μέλος του ΝΑΤΟ.Μπορώ να σου αναφέρω και εγώ διάφορες χώρες,όχι φυλές όπως τους Κούρδους της Συρίας αλλά την ίδια τη Συρία που είναι σύμμαχος της Ρωσίας και από την οποία οι Τούρκοι έχουν κόψει κομμάτια ή την Αρμενία όπου έγινε το ίδιο πέρυσι.
    Φαντάζομαι ότι εάν ο σύριζα πίστευε ότι θα ήταν πιο ασφαλής έξω από το ΝΑΤΟ,θα είχε φύγει και αυτός το 2015-2019.
    Αλλά να μην λέμε τα ίδια – οι εκλογές είναι έτσι κι αλλιώς κοντά και όποιος νομίζει ότι μπορούν να σώσουν την Ελλάδα αυτοί που ακόμη αγωνίζονται να καταλάβουν το Χάρκοβο μπορεί να ψηφίσει ανάλογα.
    Πάντως χθες έγινε κάτι που δεν συνάδει με την αντιαμερικανική γραμμή που νομίζεις ότι έχει ο σύριζα αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα πιστεύουν μόνο οι ψεκασμένοι της λαικοδεξιάς,ούτε καν ο Καραμανλής βέβαια.
    Αιφνιδίως ο συριζα ψήφισε νόμο της ΝΔ.Πως και γιατί έγινε αυτό το θαύμα για τα ναυπηγεία της Ελευσίνος;
    Έγινε επειδή 120 εκατομμύρια από αυτά που μπαίνουν για τα ναυπηγεία τα βάζει η DFC,,η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα των ΗΠΑ που επενδύει σε άλλες χώρες όπου αυτό είναι αναγκαίο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και θαύμα – θαύμα εν μέσω καύσωνα και κραυγών ο σύριζα ψήφισε νόμο της ΝΔ.

  38. @ ψυχραιμια
    “Φαντάζεσαι να είσαι στο 1940 και να σου λένε είσαι με την Αγγλία ή την Γερμανία και να λες με την Ελλάδα;τρία πουλάκια κάθονται.”
    Εννοείτε (στο 1940) να είσαι Σουηδός και να σου τίθεται το ερώτημα “είσαι με την Αγγλία ή την Γερμανία” ή να είσαι Έλληνας;
    Υ.Γ. Κάθε απάντηση σεβαστή!

  39. Έξελθε Μητσοτάκη από το κόμμα της ΝΔ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, θα σε βγάλουν έξω οι Έλληνες ψηφοφόροι. Ο πολιτικός σου κύκλος ολοκληρώθηκε, βλάπτεις την πατρίδα και προσφέρεις μόνο θλίψη, οδύνη και ντροπή στους Έλληνες. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρεις μαζί σου στον ζόφο και το σύνολο του κόμματος, μαζί με τα στελέχη του. Η κοινωνία δεν σε θέλει, δεν σε φοβάται, δεν πιστεύει σε εσένα, αντίθετα γνωρίζει πως άλλα συμφέροντα σε κατευθύνουν (ντόπια και ξένα), ενώ για τη χώρα και τους πολίτες της επιφυλάσσεις το πλέον σκιερό μέρος της κόλασης.Η ενεργειακή πολιτική σου, η καθημερινή σκληρότητα της εξουσίας και η διαχείριση του covid το φανέρωσε. Η πράσινη ενεργειακή πολιτική σου νεκρώνει οποιαδήποτε παραγωγή, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό, ενώ φέρνει απελπισία στα νοικοκυριά επειδή τα οδηγεί σε χρέη και στο βάθος χρόνου θα μεταφέρει τα περιουσιακά τους στοιχεία στις εισπρακτικές εταιρείες των κορακιών. Οι πάροχοι σίγουρα θα διεκδικήσουν δικαστικά τις πληρωμές των υπέρογκων λογαριασμών με κατασχέσεις ακινήτων, διαφορετικά θα σβήσουν οι ίδιοι από έλλειψη ρευστότητας. Μην πείτε πως ήταν αναγκασμένος να το κάνει, θυμηθείτε την υπερβολικά πρόωρη αχρήστευση του ελληνικού λιγνίτη( πρώτος αυτός, από όλη την ΕΕ), μελετήστε και τον τρόπο που εξάγεται η τιμή μονάδας ενέργειας, με τη χρησιμοποίηση δηλαδή του 100% της τιμής του φυσικού αερίου, του καυσίμου με την μεγαλύτερη τιμή, αυτό που χρησιμοποιούν οι ολιγάρχες. Τα ίδια ξεκίνησες να κάνεις και στο νερό, εδώ οφείλουμε να μην σε αφήσουμε να ολοκληρώσεις το ανίερο έργο σου. Στημένο το έργο πατριώτες, ενώ τώρα τα εξαπτέρυγα Μητσοτάκη ( τα μπουκωμένα κανάλια) μας λένε για τις ωφέλειες από την κατανάλωση σκουληκιών, ακρίδων και γρύλων( να τα φας εσύ, όχι εγώ και τα παιδιά μου). Όλες οι πολιτικές σου Κυριάκο ήταν μια μεγάλη αποτυχία.. ΥΓ Σήμερα διάβασα μελέτη του Ισραήλ για τη βλαβερή επίδραση στην αναραγωγική ικανότητα των ανδρών, αφορά βέβαια τα υποχρεωτικά από εσένα εμβόλια covid(τώρα καταλαβαίνω και γιατί επέμενες τόσο). Προφανώς, φρόντισες και έφερες Ασιάτες και Αφρικανούς για να κατοικήσουν στη χώρα με την έντονη υπογεννητικότητα, την Ελλάδα μας.

  40. @ ανατολικέ τομέα

    Δύο παρατηρήσεις.

    1) δεν είμαι σίγουρος πως αν είχε γίνει ο αγωγός θα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον “ψόφιο κοριό”. Το παράδειγμα της Γερμανίας με τους Nord stream 1 και 2 μου γεννά αμφιβολίες. Εάν ολόκληρη γερμανική βιομηχανία μπήκε σε ενεργειακή “πείνα” για χάρη των ΗΠΑ υπό τον Σολτς δεν βλέπω πως εμείς δεν θα ακολουθούσαμε.

    2) οι άμεσες εκλογές σε σχέση με τις εκλογές το καλοκαίρι του 2023 απέχουν ένα “ταμείο ανάκαμψης”. Δεν μπορεί κανένας να παραβλέψει το γεγονός αυτό, και αν κρίνουμε από την βουλιμία που έχει επιδείξει το σύστημα Μητσοτάκη στο μοίρασμα του κρατικού χρήματος, όσοι έχουν την πεποίθηση πως τους ανήκει ένα κομμάτι από την πίτα, θα ενεργήσουν, είτε στηρίζοντας είτε τραβώντας το χαλί σε σχέση με την σημερινή κυβέρνηση.

  41. @ airman

    Θα μπορούσες να ρωτήσεις και αν είσαι Ελλάδα του 1939 ή Ελλάδα του 1940.Διότι αν μπορείς να μείνεις απέξω μένεις.Αλλά έρχεται και μια ώρα που σου δίνουν τελεσίγραφο και πρέπει να επιλέξεις.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωσή μας δεν ζητείται καμμιά άμεση συμμετοχή.Το θέμα της επιλογής αφορά τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας στα πλαίσια της ΕΕ.
    Επειδή η ΕΕ έχει ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ και αποφάσεις με συμβούλια υπουργών δεν είναι δυνατόν η μία χώρα να έχει κυρώσεις και η άλλη όχι.Είτε συντάσσεσαι με τις κυρώσεις είτε βάζεις βέτο που ισχύει για όλη την ΕΕ.
    Η Τουρκία που αναφέρουν πολλοί ΔΕΝ είναι μέλος της ΕΕ και δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις της.

  42. Αφου ρε φιλοσοφε ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ειμαστε ασφαλεις στο ΝΑΤΟ, γιατι δινουμε 15 Δ
    ΙΣ για εξοπλισμους; Απο ποιον ρε φωστηρα κινδυνευουμε,απο τον συμμαχο την Τουρκια; Αν συμφωνουσε το Μεξικο να βαλει βασεις Ρωσικες στο εδαφος της,σε ποσες μερες θα ειχε ισοπεδοθει; Οσο γι αυτους τους φασιστες τους Γερμανους ειναι η 3η ηττα που παθαινουν απ τους Ρωσους και μυαλο δεν βαζουν. Συν ολα αυτα ειστε και αθεοι.Ο Αγιος Παισιος ειπε οτι το ξανθο γενος θα μας σωσει. Εκτος αν εννοουσε τους γερμανους

  43. @ ψυχραιμία

    Όντως δεν είναι χώρες του ΝΑΤΟ.
    Αλλά που ήταν το ΝΑΤΟ στα Ίμια?
    Ήταν εκεί για να προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση πως τα αμερικανικά όπλα ίσως να μην λειτουργούν όπως αναμένεται αν πατήσουμε την σκανδάλη.

    Ποιος ήταν ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην εισβολή στην Κύπρο?

    Μήπως η συμμαχία μας έχει προστατεύσει ποτέ απέναντι στην Τουρκία ή για αυτούς είναι ενιαίος χώρος με αδιάφορη την “διοικητική” κατανομή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας?

    Δεν ξέρω αν εσένα σε καλύπτει να δίνει η συμμαχία συγχαρητήρια στην Τουρκία για την μικρασιατική καταστροφή αλλά εμένα με προβληματίζει.

    Για την ταμπακιέρα αποφεύγεις να πεις το οτιδήποτε.

    Δεκτό.

    Υ.Γ. μια μικρή αναφορά στο σκέλος του μηνύματος σου που απαντά στον ανατολικό τομέα : το Σύνταγμα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τον πρωθυπουργό. Όχι το καταστατικό του κόμματος . Έχουν αρθρογραφήσει αρκετοί συνταγματολόγοι που υποστηρίζουν πως συνταγματικά, όχι μόνο είναι δυνατή η αλλαγή του πρωθυπουργού χωρίς την διάλυση της Βουλής αλλά μάλιστα την προκρίνουν και ως την βέλτιστη λύση υπό τις παρούσες συνθήκες. Αλίμονο αν πιστεύετε πως ένα καταστατικό ορίζει την συνταγματική τάξη αλλά από ότι φαίνεται έχει εμπεδωθεί η στρεβλή άποψη πως τα μέλη του κοινοβουλίου είναι πρώτα από όλα μέλη της ΝΔ, ορκίζονται πως θα τηρούν την κομματική πειθαρχία και η συνείδηση τους ορίζεται από τους χορηγούς ψηφίζοντας αναλόγως.

  44. @George N: εγραψα “ήταν υπέρ του αγωγού εξ αιτίας του οποίου ανετράπη -όπως λένε όλοι-“…
    Γινόταν πάντως χαμός τότε, πτώσεις Σινούκ, πυρκαγιές, άλλες πτώσεις, υποκλοπές, κρεμασμένοι, ριφθέντες, 2008 και κυρίως η πρώτη πράξη του Τζέφρυ την επομένη που εξελέγη ήταν η ακύρωση του αγωγού.

    Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι όλοι έχουμε και φυσικά ο ΚΚ Β’ έχει πλέον και την εκ των υστέρων γνώση που τότε δεν είχε.

  45. @Λυμπέρης, όντως μπορεί να “τάπωνε” τον αγωγό. Ενώ ούτε η β’ δόση για το ταμείο ανάκαμψης ειναι διασφαλισμένη.
    Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν τις εσωκομματικές και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

  46. @Ψυχραιμία. Εντάξει, το λέει το Καταστατικό, εσύ ξέρεις καλύτερα. Αλλά νομίζω μπορεί να λυθεί ένα τέτοιο ζήτημα και με έκτακτο συνέδριο εάν οι άλλοι δύο είναι αποφασισμένοι να το “τραβήξουν ως το τέλος”.

    Γενικά ο @Λυμπέρης σωστά σου απαντά και με καλύπτει η απάντησή του.

    Απο τη στιγμή που αποκαλύπτεται σε πλανητική μετάδοση πως κρισιμότατες κρατικές υπηρεσίες κάποιου κράτους είναι εντολοδόχοι των περίφημων κατά ΚΚ Β’ “νταβατζήδων” και ολιγαρχών το εν λόγω κράτος είναι junk.

    Δεν υπάρχουν δικλείδες εδώ, όπως υπάρχουν στις ΗΠΑ, Γερουσία και Βουλή, Ομοσπονδιακοί για τις εσωτερικές υποθέσεις και Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών για τις εξωτερικές, ξεχωριστοί θεσμοί για την Εσωτερική Ασφάλεια NSA και άλλοι για τις εξωτερικές απειλές Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας NSC παρά τω Προέδρω κλπ.

  47. @ ψυχραιμια
    Άλλη ήταν η ερώτηση αλλά ως συνήθως απαντάται κατά πως σας βολεύει! Συνεχίστε όμως! Δεν έχετε να χάσετε τίποτα άλλωστε!

  48. Οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης το 2004 ήταν στο 45,9% του ΑΕΠ. Ξέρετε πόσο είχαν φτάσει το 2009; Στο… 53,8% του ΑΕΠ, το υψηλότερο ποσοστό της Μεταπολίτευσης.

    Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης το 2004 ήταν στο 38,4% του ΑΕΠ και ο κ. Καραμανλής παρέδωσε ποσοστό 38%.

    Το χρέος, που το 2004 ήταν 99,8% του ΑΕΠ και σε δισεκατομμύρια ήταν στα 183,2 δις, το 2009 ανέβηκε στο 129,7% του ΑΕΠ και στα 299,7 δις, δηλαδή περίπου 116 δις περισσότερα.

    Το έλλειμμα, για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει, το 2004 ήταν στο 7,6% και το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή το παρέδωσε στο 15,5%.

    Για να μην πούμε για τις χιλιάδες αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο που εκτόξευσαν τις αμοιβές από τα 18,6 δις το 2003 σε 29,4 δις το 2009.

    Αυτά τα ολίγα νούμερα, γιατί οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Και για να μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

  49. Το έχω επαναλάβει σε μια άλλη ανάρτηση-παρότι θα θεωρηθώ κουραστική – και θα το ξανακάνω διότι πιστεύω ακράδαντα, στο εξής για την κύρια πηγή των κακών που βιώνουμε :
    Η ΝΔ, δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης διότι το πέρασμα των καιρών η παράταξη, μετατράπηκε σε ενα ιδιότυπο επικερδές τμήμα του Δημοσίου Τομέα -Που όμως ο πραγματικός σκοπός της ύπαρξής του ήταν στο να συντηρεί μονάχα άτομα πολιτικών αριστοκρατικών οικογενειών ή αγνώστου ή αμφιβόλου ικανοτήτωνΤα οποία εξαιτίας της αυτογνωσίας τους και του συμφέροντος ως προς την επιβίωσή τους δεν θα ηθελαν να πάνε κάπου αλλού Διότι προφανώς ήθελαν άκοπα όλα εκείνα τα προνόμια και τα λοιπά αγαθά που τους παρέχει η θέση τους αυτή και δεν ήταν χαζοί ως προς αυτό .Αλλο η ανασφάλεια άλλο η διαρκής ασφάλεια που παρέχονται απο τα προνόμια τα οποία σε ξεχωρίζουν απο την πλέμπα όπως θεωρούν την ελληνική κοινωνία -την οποία θέλουν να την εκπροσωπούν αλλά εκτ του ασφαλούς και ΑΠΟ μακριά .
    Παράλληλα αυτό το κλαμπ, απέκλειε την συμμετοχή ανθρώπων, απο την βάση στα ανώτατα κλιμάκια Ακόμη και να δώσουν υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου διότι ήθελαν τις θέσεις αυτές μονάχα για τα δικά τους παιδιά. Οι πιο ικανοί απο τα μικρομεσαία ή μεσαία στελέχη, το πολύ πολύ γινόντουσαν εκατόνταρχοι και βεβαίως κάποιοι εξ αυτών πχ καρατζαφέρης βελόπουλος έφυγαν διότι αυτή η συμπεριφορά ήταν πολύ προσβλητική . Οι πολιτικοί μεγέθους Σαμαρά αποστασιοποιήθηκαν και δή έφυγαν με τον τρόπο τους και θα φύγουν .Ο Γεωργιάδης είναι εξαίρεση ,αλλά θα χαθεί διότι τα παρασκήνια των γόνων δεν δέχονται εναν απο το πουθενά και απο το τίποτε να τους ξεπεράσει -απλώς χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να δοθεί η εντύπωση στα λοιπά ζουλάπια οτι είναι αξιοκρατική παράταξη κλπΓια τους γόνους Στοιχείο που οδήγησε στα μνημόνια στην ακρίβεια στην φτώχεια στην αποτυχία σε όλους τους τομείς στην χλεύη στην κατάρρευση της χώρας και στην αμφισβήτηση των συνόρων της επικράτειας απο ξένους παράγοντες(Για παράδειγμα ποιος απο εσας πιστεύει οτι ο Βαρβιτσώτης ο νεότερος είναι ικανός για την θέση του υφυπουργού εξωτερικών; Για αυτό χάνουμε ως χώρα ) Συν των άλλων η ΝΔ συνιστούσε και ακόμη συνιστά προσβολή, μιας και διακήρυττε ότι ενεργεί προς το συμφέρον της μικρομεσαίας και μεσαίας τάξης όπως επίσης και της επιχειρηματικότητας .αλλά στην πραγματικότητα διακήρρυτε αυτά τα παραμύθια .προκειμένου να διατηρεί αυτά τα άτομα που αναφέρθησαν προηγουμένως…

    Λυπάμαι αλλά αυτή η μακροχρόνια στάση της ,δεν την βοήθησε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών -που για τον τρόπο και το πως απαιτούνται άτομα και με ικανότητες και να έχουν ζήσει την ζωή και δη να έχουν τα ανάλογα βιώματα. Κακά τα ψέματα πιστεύουν πολλοί απο δω μέσα οτι ο Καραμανλής ο οποίος όπως ο Κίκης θα μπορούσαν να τις αντιμετωπίσουν ; Οι λοιποί γόνοι ; Είχαν τις ικανότητες; τα βιώματα ; Τι πραγματικά κατάφερε ο Καραμανλής ; Στην εποχή του καηκε το Σύνταγμα λόγω Γρηγορόπουλου, και το χρέος έσκασε στον Θεό Τι κατάφερε ο Κίκης ; Τι πραγματικά βιώματα είχαν και οι δύο τους (και οι λοιποί απο τους παρατρεχάμενους γόνους) πχ για την ανεργία ; Εγγράφτηκαν στον ΟΑΕΔ ; Έλιωναν πάνω απο ένα υπολογιστή στο να αναρτούν βιογραφικά; Έτρεχαν απο το πρωί μεχρι το βράδυ σε σεμινάρια για τον εμπλουτισμό προσόντων; Πέρασαν απο καμία συνέντευξη για δουλειά; Βίωσαν την αγωνία στο εαν πέτυχαν στον ΑΣΕΠ ή στην συνέντευξη για να δουλέψουν; Η το άγχος για τυχόν απόλυση και δη για την ανεργία ή όντας άνεργοι ; Το ψυχολογικό άλγος, στο ότι τελειώνουν τα χρήματα; Την ντροπή, στο να παρακαλούν για μια θέση εργασίας ; Στο να λιώνουν στο διάβασμα για να μπουν σε μια σχολή ; Στο να σπουδάζουν στο εξωτερικό λιώνοντας στην αγωνία ξέροντας οτι άλλοι τους έστειλαν; Και να δουλεύουν παράλληλα ;
    Πραγματικά περιμένατε και περιμέναμε απο όλους αυτούς να σας/μας εκπροσωπούν και δη να σας/μας επιλύσουν τα προβλήματά σας/μας; Οπως και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδα εθνικών θεμάτων; …Είναι απο εσάς και εμάς; Είναι σαν εσάς και σαν εμας; Πόσες φορές είδατε ή είδαμε το Κολλέγιο Αθηνών απο μέσα και απο έξω; Αυτήν την στιγμή , οι μέν βουλευτές δεν τολμούν να κάνουν κάτι διότι φοβούνταιμήπως τους επισυνέδεσε ο Κίκης ή ίσως κάθονται μέχρι να μαζέψουν ότι να ναι διότι, δεν θα ξαναδούν την Βουλή . Οι δε υπουργοί και υφιπουργοί τρέχουν να βρούν διεξόδους που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν μετά τις εκλογές .Λογικό είναι διότι η πολιτική είναι και επάγγελμα .
    Όμως το εν λόγω κλάμπ ζεί απο τις εισφορές και απο τις προσφορές Που στη προκειμένη περίπτωση είναι τα ζουλάπια, όλοι εμείς δηλαδή που τους συντηρούσαμε με τις εγγραφές μας ώς μέλη και στο να τους ψηφίζουμε . Αμα φύγουμε τότε, θα πάψουν να παρασιτούν εις βάρος μας -και δη θα παύσουν να υπάρχουν πολιτικά Και είναι καιρός να διασπαστεί το απεχθές μόρφωμα διότι ήπιε αίμα, πολύ αίμα και με αυτό και τις λοιπές αποθησαυρίσεις θα φύγουν ως κύριοι για τα εξωτερικά-ενώ εμείς θα ζούμε την απόλυτη φτώχεια -και ως δουλοπάροικοι και υπηρέτες των ξένων τουριστών……Διότι αυτό θέλαμε ; ή δεν θέλαμε; Τα παιδιά του κόσμου που δεν θά έχουν την παραμικρή δυνατότητα να φύγουν για έξω ή θα πεθάνουν ή θα παρανομήσουν Τα δικά μας παιδιά όχι τα δικά τους – που τα ταίζαμε και τα διατηρούσαμε με τις ψήφους μας και με την βλακεία μας…
    . Απο την άλλη στο να συζητούμε, τι είπε ο Καραμανλής των Ανωγείων έναντι του Κίκη των Σερρών μου θυμίζει κάτι περιπτώσεις του παρελθόντος και του παρόντος οι οποίες ,τσακωνόντουσαν για τους ήρωες ενός τηλεοπτικού σήριαλ …Ακόμη υπάρχει και στο Τουίτερ Μην θέλοντας να δούν τα προβλήματα που τους καίουν την πλάτη τους ..

    Συμπερασματικά : Η ΝΔ δεν μπορεί να υπάρξει μιας και δεν διαθέτει στελέχη και αρχηγούς με πραγματικές ικανότητες. Δεν είναι αξιοκρατικός κομματικός μηχανισμός, με την έννοια της Πραγματικής Αξιοκρατίας Η οποία, δίνει την δυνατότητα στους πραγματικά ικανούς να αναδειχτούν και δη αργότερα να δώσουν πραγματικές λύσεις εφόσον έχουν τα ανάλογα βιώματα απο τις δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής . Η συμπεριφορά της αυτή προσβάλει τους ψηφοφόρους τους οποίους επι δεκαετίες τους δούλευαν και τους κρατούσαν στα μαντριά εκμεταλλευόμενοι φοβίες του παρελθόντος ..περί ακροδεξιών, πασόκων και λοιπών αριστερών όπως και αρειανών και εξωτερικών εχθρών . Προκειμένου να διατηρούν το κλάμπ . Δεν δέχονταν τον άνθρωπο που επιλέγει η ίδια η φύση της δουλειάς . Αλλά αντιθέτως μας πλασάριζαν και θα το ξανακάνουν έναν απο τους δικούς τους .
    Αν δεν δεχθούμε αυτήν την αλήθεια και δη να συνειδητοποιήσουμε , θα παραμένουμε ζουλάπια θαυμάζοντας την μαντινάδα του Σερραίου και τον εξυπνακισμό του Κρητικού … Και δη το δούλεμα . Όπως και εκείνα που θα ακολουθηθούν πχ αντικατάσταση απο άλλο μέλος του κλάμπ κλπ κλπ .Τουλάχιστον, να γίνει η αντικατάσταση του νύν με ενα άλλο μέλος και η παράταξη, να πάει στις εκλογές με όση αξιοπρέπεια της απέμεινε -και να σβήσει με τον δέοντα ευπρεπισμό .
    Εμείς θα πρέπει να θυμόμαστε -για να μην ξαναπιαστούμε κορόιδα .
    Ευχαριστώ

    Σημείωση :Αμα θέλουμε αριστοκράτες βλέπουμε και Νέφτλιξ the Crown Ανθρώπους απο εμάς να εκλέξουμε για την επίλυση προβλημάτων …Ούτε να κατηγορούμε ξένους παράγοντες οι οποίοι απο ότι φάνηκε ήξεραν και ξέρουν καλύτερα απο εμάς τι είναι οι εκπρόσωποι μας
    2) Σε περίπτωση που αρκετοί απο εμάς δεν κατάλαβαν η χώρα κρέμεται απο μια κλωστή .Αν σκάσει το χρέος δεν θα έχουμε να ζήσουμε -αμέσως θα υπάρξει στάση πληρωμών Και αυτήν την φορά δεν θα φταίνε οι ξένοι -που ούτε εκείνοι δεν θα έχουν να μας δανείσουν Επομένως η χώρα θα εκδιωχθεί και απο την ΕΕ Και καλά εμείς Τα δικά μας τα παιδιά που τα διώξαμε και έφυγαν εξώ ; Τι θα απογίνουν; Οι μισθοί εδώ; Οι συντάξεις;
    3)Σε περίπτωση που υπάρξει σύρραξη με την Τουρκία και ανοίξει έστω και ενα ρουθούνι πιστεύετε οτι θα ξανα-επέμβει ο αμερικάνικος παράγοντας όπως τότε επι Σιμίτη ;

  50. @ Λυμπέρης

    Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται μια κουβέντα που διαρκεί εδώ και μισό αιώνα.
    Υπήρξαν κυβερνήσεις στην Ελλάδα που δήλωναν αντινατοικές,όπως του Παπανδρέου και του Τσίπρα.Γιατί δεν έφυγαν εάν πίστευαν ότι είναι καλύτερα εκτός ΝΑΤΟ;
    Τι νόημα έχει να συνεχίζεται η ίδια ιστορία μετά από 20 χρόνια κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ;
    Όσον αφορά το θέμα της κυβερνήσεως,δεν είναι θέμα μόνο καταστατικού της ΝΔ αλλά και συντάγματος.
    Το σύνταγμα ορίζει πως σχηματίζεται μια κυβέρνηση με τα τριήμερα των πολιτικών αρχηγών.
    Εάν δέκα βουλευτές της ΝΔ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τον Μητσοτάκη,η κυβέρνηση θα πέσει και αυτός ως πρόεδρος της ΝΔ – εξήγησα γιατί θα παραμείνει πρόεδρος με το καταστατικό – θα ζητήσει εκλογές.
    Η Σακελλαροπούλου θα ρωτήσει τον Τσίπρα εάν αυτός μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.Για να το κάνει θέλει όχι δέκα αλλά εξήντα βουλευτές παραπάνω από αυτούς που έχει.
    Ε,αν μπορεί να βρει εξήντα μη συριζαίους ας το κάνει.Δεν έχω αντίρρηση αλλά πολύ αμφιβάλλω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...