Milliyet: Ο ιατρικός κόσμος πρέπει να βρει έναν ορισμό για την τουρκοφοβία στην Ελλάδα

Σαν τρελούς, που ζουν στον δικό τους κόσμο, απομακρυσμένο από την πραγματικότητα, προσπαθεί να παρουσιάσει τους Έλληνες ο αρθρογράφος Οζάι Σεντίρ της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, σε κομμάτι “σούπα”, το οποίο υποτίθεται ότι θίγει όλα τα σημαντικά κατ’ αυτόν θέματα και το οποίο απλά είναι ένα συνονθύλευμα από ασύνδετα, όπως η Ελλάδα, ο Τεμέλ Καραμολάογλου με το Κόμμα Ευδαιμονίας του, ο κίνδυνος σεισμού και ο ανυπόστατος κατ’ αυτόν ρατσισμός των Τούρκων έναντι των Σύρων.

Στο τμήμα του δημοσιευμένου “χυλού” που αφορά την Ελλάδα, ο αρθρογράφος δρα λες και η υβριδική επίθεση σε νησιά και Έβρο από εργαλειοποιηθέντες μετανάστες, πρόσφυγες και εγκάθετους της κυέρνησης Ερντογάν και του υπουργού Σοϊλού, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να επιτίθενται έναντι των ελληνικών δυνάμεων στα σύνορα στον Έβρο δεν υπήρξε ποτέ. Όπως δεν υπήρξε ποτέ και το θερμό καλοκαίρι του 2020, με τις… επακουμβήσεις και τον πόλεμο της Τουρκίας με τα σεισμογραφικά. Όπως και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, η “Γαλάζια Πατρίδα”, οι αξιώσεις για τα νησιά του Αιγαίου, οι πολεμικές απειλές, το casus belli για τα 12 ναυτικά μίλια. Αυτά και άλλα πολλά δεν υπήρξαν και έτσι το γεγονός πως η Ελλάδα, όπως διαμηνύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι σε επιφυλακή για πιθανή αλλαγή πορείας του τουρκικού γεωτρύπανου “Αμπντουλχαμίτ”, είναι εντελώς αστήρικτο, αδικαιολόγητο και βαδίζει στη σφαίρα της παράνοιας.

Ο εγκάθετος αρθρογράφος, που προσπαθεί με κωμικό τρόπο να δώσει έστω και ένα πόντο δημοτικότητας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα ποσοστά του οποίου είναι στα τάρταρα σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, φτάνει σε σημείο να εειρωνευτεί, λέγοντας ότι αφού υπάρχει η αραχιβουτυροφοβία – ο φόβος του να κολλήσει το φυστικοφούτυρο στον ουρανίσκο κάποιου – έτσι πρέπει να βρεθεί κι ένα όρος για τη τουρκοφοβία στην Ελλάδα. “Η τουρκοφοβία στην Ελλάδα αξίζει πλέον έναν ορισμό”, λέει ο αρθρογράφος.

Λίγη ώρα αργότερα, η Sabah, έτερος αυλοκόλακας του Ερντογάν, θέλησε να δαγκώσει κι αυτή μια μπουκιά από τη μερίδα εύνοιας του Τούρκου προέδρου και δημοσίευσε παρόμοιο κομμάτι σε στιλ ρεπορτάζ που ουσιαστικά αναπαράγει το ίδιο θέμα. Ότι δηλαδή η Ελλάδα φοβάται το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ χωρίς λόγο.

“Η Ελλάδα, η οποία βρισκόταν σε επιφυλακή 72 ωρών τις προηγούμενες ημέρες και ισχυριζόταν ότι η Τουρκία θα προβεί σε κίνηση κλιμάκωσης της έντασης, δεν βρήκε αυτό που περίμενε και προέβη σε νέα διεκδίκηση. Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι η Τουρκία προτιμούσε να εμφανίζεται ‘ήρεμη’, αλλά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή”, γράφει η φιλοερντογανική εφημερίδα λέγοντας ότι “αν και ο τόπος υπηρεσίας του Αμπντουλχαμίτ Χαν είναι ξεκάθαρος, το πλοίο εξακολουθεί να μην ξεφεύγει από την ατζέντα της Ελλάδας”.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...

Σειρά έχει το Ιράν ή η Τουρκία;

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και στην εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων...

Πέθανε και κανείς δεν τον έκλαψε

Πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια απ’ όταν πάνω από 100.000.000 άνθρωποι συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της...

Μετά το Ιράν ποιος έχει σειρά;

Στις 17 Ιανουαρίου 1991 ξεκίνησε η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», ως απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην εισβολή του Ιράκ...