Απαλλάχθηκε ο Λοβέρδος για τη «Novartis» με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος απαλλάσσεται ομόφωνα από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί για την υπόθεση της Novartis.

Η απόφαση των δικαστών του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ανάλογη με την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Κάψου η οποία, μελετώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας που σχηματίστηκε το 2018 από την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του ώστε να κριθεί για την υπόθεση αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με εισηγητή τον Πρωτόδικη Αθανάσιο Μαρνέρη, τονίζεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να εισαχθεί και να στηριχθεί σε ακροατήριο η κατηγορία που αποδόθηκε στον κ. Λοβέρδο η οποία αφορά δωροληψία πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση με φερόμενο χρόνο τέλεσης το διάστημα από 1.4.2011 εως  17.5.2012, οπότε ο πολιτικός είχε θητεύσει στο υπουργείο Υγείας. Κατά την κρίση των δικαστών του Συμβουλίου, από τη σχηματισθείσα δικογραφία δεν προκύπτει ευθύνη του κ. Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των τεσσάρων σκευασμάτων της Novartis τα οποία αναφέρονται στα στοιχεία του κατηγορητηρίου και δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων σε βάρος του.

Τονίζεται επίσης στο βούλευμα ότι οι καταθέσεις των υπό προστασία μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες  «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» είναι αόριστες αφού δεν παρέχουν στοιχεία για συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο και λοιπές περιστάσεις της δωροληψίας για την οποία επίσης δεν προσδιορίζεται το ακριβές ποσό. Επιπλέον οι δικαστές του Συμβουλίου σημειώνουν ότι οι δύο προαστατευόμενοι μάρτυρες δεν ήταν ούτε αυτόπτες ούτε αυτήκοοι στην καταγγελόμενη συμπεριφορά.

Με το απαλλακτικό βούλευμα για τον κ. Λοβέρδο κλείνει και ο τελευταίος φάκελος για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό έρευνα από την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Αλήθεια ποια Κυβέρνηση έστησε την κατηγορία – πλεκτάνη για τον Λοβέρδο; Τι έχει να πει σχετικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Του χαλάει την συνεταιριά με την συμμορία ΣΥΡΙΖΑ που έχει δρομολογήσει με πρόσχημα το “σκάνδαλο” των υποκλοπών; Ο κ Βενιζέλος που έσπευσε να προσφέρει τις συνταγματικές του γνώσεις για τις υποκλοπές του στην συμμαχία Ανδρουλάκη – Τσίπρα έχει να πει κάτι; Α ο ίδιος απαλλάχτηκε νωρίτερα. Από τι, ποιος το είχε στήσει αυτό. Φαίνεται πως τώρα ο Τσίπρας έγινε συνιστώσα των “δημοκρατικών δυνάμεων”.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Της Κεντροαριστεράς το μπάχαλο

Μπορεί για τους «απέξω» να ακούγεται εντελώς πρόωρο, αλλά για τους παροικούντες τη Χαριλάου Τρικούπη η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ...

Οι «βουδισμοί» δεν είναι πολιτική

Με εξοργίζουν οι λογής λογής «βουδισμοί», απ' όπου και αν προέρχονται: Δεξιά ή Αριστερά. Δεν τους θεωρώ πολιτική πράξη,...

Πρόταση για τα κομματικά δάνεια

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ -που είναι ο παλιός-, ο Ανδρουλάκης, έκανε εσωκομματικό «ανασχηματισμό» και ανέθεσε «στρατηγικά» καθήκοντα (βιτρίνας,...

Ξεδιπλώνοντας την προδοσία…

Τρία έθνη έρχονται αντιμέτωπα με ασαφείς εθνικές ταυτότητες στην Ευρώπη. Οι Αυστριακοί αιωρούνται μεταξύ γερμανικού και κεντροευρωπαϊκού αυτοπροσδιορισμού, οι...