Ο Μεντβέντεφ δημοσίευσε χάρτη που δείχνει την Ουκρανία διαιρεμένη μεταξύ Ρωσίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν  αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ανάρτηση που έκανε στο Telegram δημοσίευσε δύο χάρτες της Ουκρανίας.

“Στο μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, κατεστραμμένου από ψυχοτρόπες ουσίες, έτσι θα μοιάζει ο χάρτης του λαμπρού μέλλοντος της χώρας του”, έγραψε ο Μεντβέντεφ για τον πρώτο χάρτη στην ανάρτησή του στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ δημοσίευσε χάρτη που δείχνει την Ουκρανία διαιρεμένη μεταξύ Ρωσίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας

Στον δεύτερο χάρτη τα εδάφη της Ουκρανίας είναι μοιρασμένα μεταξύ Ρωσίας, Πολωνίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας, με τα εδάφη της Ρωσίας να φτάνουν έως τη Ρουμανία.

Δείχνει την επικράτεια της Ουκρανίας να περιορίζεται στο Κίεβο και σε μια μικρή περιβάλλουσα περιοχή, με επτά περιοχές στα δυτικά να προσαρτώνται από την Πολωνία και τρεις στα νοτιοδυτικά από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία. Η υπόλοιπη χώρα απορροφήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία.

Ντμίτρι μεντβέντεφ χάρτης Ουκρανία

Ο Μεντβέντεφ υποστήριξε πως ο χάρτης αυτός έγινε από “δυτικούς αναλυτές” τους οποίους όμως δεν κατονόμασε.

Όπως αναφέρουν οι eurasiantimes, ο Μεντβέντεφ, που κάποτε θεωρούνταν μεταρρυθμιστής από τη Δύση, έχει υιοθετήσει έναν όλο και πιο πολεμοχαρή τόνο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στις 7 Ιουνίου, αποκάλεσε τους εχθρούς της Ρωσίας ως “μπάσταρδους και σπασίκλες” που “θέλουν το θάνατο της Ρωσίας” και ορκίστηκε ότι όσο είναι ζωντανός, “θα κάνει τα πάντα για να τους εξαφανίσει”.

“Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως φαίνεται, προσπαθεί να αποδείξει τη σημασία του -και την αφοσίωσή του- σε ένα σύστημα που έχει γίνει αισθητά πιο πολεμοχαές και λιγότερο ανεκτικό στις αποχρώσεις του γκρι”, δήλωσε πρόσφατα στους Moscow Times ο Μπεν Νομπλ, αναπληρωτής καθηγητής Ρωσικής Πολιτικής στο University College του Λονδίνου.

Πηγή: capital.gr

  1. Η διαφορά του τύπου αυτού από τον Τούρκο Μπαχτσελί είναι ότι δίνει εδάφη και σε άλλους από τον διαμελισμό άλλων χωρών και δεν τα κρατάει όλα για τον εαυτό του.
    Μόνο που δεν είναι καθόλου πιθανό αυτοί οι άλλοι να δεχθούν τα σχέδιά του.Η Πολωνία και η Ρουμανία έχουν διαμελισθεί στο παρελθόν από τους προκατόχους του και δεν θέλουν να βλέπουν Ρώσο ούτε ζωγραφιστό.

  2. @ψυχραιμια

    Και η Τουρκία το ίδιο κάνει με την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Οτι ακριβώς προτείνει η Ρωσία σε αυτό το copy/paste του συμφώνου Ριμπεντροπ Μολοτοφ της στρατηγικής συνεργασίας δηλαδή του Κομμουνισμού με το Ναζισμό που προκάλεσε τον Β ΠΠ έχει προτείνει και αυτή.
    Στην Αίγυπτο δεν τα κατάφερε λόγω του Σισι που ανέτρεψε τον Μορσι και έτσι δεν χώρισαν μεταξύ τους την Ανατολική Μεσόγειο όπως προέβλεπε το σχέδιο. Στη Λιβύη είναι εμφανές λόγω του συμφώνου τους.
    Ενιαία πρέπει να βλέπουμε τις αναθεωρητικές δυνάμεις, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο πεμτοφαλαγγίτικο ρόλο αυτή τη φορά δεν έχει το ΚΚΕ αλλά η “Ελληνική δεξιά”
    Αυτό φαίνεται και στα “sites” που προωθούν ταυτόχρονα τη Ρώσικη αλλά και την Τουρκική πολιτική. Πολύ εμφανές είναι αυτό σε μεγάλο γνωστό “οικονομικό” site, φερέφωνο της Μόσχας και της Αγκυρας.

  3. Ψυχραιμία,
    Όταν ένας συλλογισμός είναι αστήρικτος καλύτερα να μην εκφράζεται. Το irredentism ειδικά στην Πολωνία( Wielkopolska-Great Poland) είναι πιο διαδεδομένο στο γενικό πληθυσμό από ότι η κατάληψη της Κων/πόλης από έλληνες( συνταξιούχους φυσικά…) στρατηλάτες του γλυκού νερού. Αν δηλαδή ένα τμήμα μιας ηττημενης Ουκρανίας στα σύνορα με την Πολωνία αφεθεί(από τους Ρωσους) στη διεκδίκηση κάποιων, οι Πολωνοί λέτε οτι δεν θα το διεκδικήσουν; Τα όμοια οι Ρουμάνοι και οι Ούγγροι. Οι Ρώσοι γνωρίζουν πολύ καλά την ευρωπαϊκή ιστορία και τις γεωπολιτικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τα σημερινά σύνορα, και το ότι δεν απαιτειται πάρα ένα τόσο δα γεωπολιτικό τυράκι για να αρχίσουν να σκοτώνονται και πάλι μεταξύ τους τα ευρωπαϊκά ( και μη) κρατη. Ειδικά τώρα που εξοπλίζονται για να αντιμετωπίσουν τους…Ρώσους, προς όφελος των εταιρειών που αποτελούν το backbone governance του υπερατλαντικπύ συμμάχου. Γενικώς επειδή οι εδώ παντελώς αστοιχείωτοι κυβερνώντες και τα δημοσιογραφικά τους κνώδαλα, αγνοούν την πραγματική ευρωπαϊκή ιστορία και τις επιδιώξεις του συστήματος που οι ίδιοι υπηρετούν, αυτό δεν σημαίνει ότι το αγνοούν εξίσου και οι Ρωσοι( και οι Κινέζοι..)

  4. George N,

    Γιατί σας κάνει εντύπωση που οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τη λαική-λαικίστικη και απροκάλυπτα σωβινιστική δεξιά για να προωθήσουν την πολιτική τους? Τα ίδια δεν έκαναν εξαπανέκαθεν και οι δυτικοί μας σύμμαχοι με τα ποικίλα αριστερίστικα, Μαοικά, κτλ σχήματα? Απλά τα γκρουπούσκουλα περιορίζονταν σε προβοκατόρικες ενέργειες με προφανή στόχευση και εκμετάλλευση από τις πολιτικές ελίτ. Ουδέποτε σχεδιάστηκαν για να έχουν ευρεία αποδοχή. Και στην παραμικρή υποψία ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, διαλύονταν. Τα σωβινιστικά όμως πολιτικά σχήματα με την ευρεία αποδοχή που φτιάχτηκαν για έχουν στο αμόρφωτο, χριστιανόπληκτο και ανορθολογικό κοινό, που διδαχθηκε να ταυτίζει τη οποια ατομική σωτηρία με το φιλοτομαρισμό, θα αποδειχθούν ως φαίνεται καταστροφικά. Διότι απλά οι πεποιθήσεις, όσο ανορθολογικές και αν είναι( και στη πλειονότητα τους είναι), δεν καταργούνται με μια απλά αναστολή μισθοδοσίας. Για τη δημιουργηθείσα όμως κατάσταση, κανένας λογικός πολίτης δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει αποκλειστικά τη Ρωσία ,που απλά εργαλειοποιεί την ελληνική ψύχωση, αλλά την εδώ κυρίαρχη ψευτοαστική τάξη, που δεκαετίες τώρα και για ίδιον όφελος, άφησε να γιγαντωθούν η παράνοια, τα ψέματα και οι απάτες καλυπτόμενη πίσω από σωβινιστικά κηρύγματα και μεταφυσικές ανοησίες. Η γενιά αυτή θα πληρώσει δυστυχώς το τίμημα επιβολής της λογικής. Η επόμενη απλά θα υπηρετεί άλλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...