Τσίπρας για Συρίγο: Ή ανακαλεί ή τον διώχνει ο Μητσοτάκης από τη ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την αποπομπή του μετά την δήλωση για το Πολυτεχνείο

Την αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου από τη ΝΔ εφόσον δεν παραιτηθεί από μόνος του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Αφορμή ήταν η ομιλία Συρίγου στη Βουλή όπου αμφισβήτησε το Πολυτεχνείο και ο ισχυρισμός του ότι δεν υπήρξε λαϊκή αντίδραση στη χούντα.

«Ή να ανακαλέσει ο Αγγ. Συρίγος ή ο αρχηγός σας να πάρει θέση και να τον αποβάλει από την ΚΟ της ΝΔ. Άλλη λύση δεν βλέπω. Αυτή είναι η μετάλλαξη του Κ. Μητσοτάκη προς τα άκρα δεξιά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε τους βουλευτές της ΝΔ: «είναι μία πρωτοφανής αναθεώρηση της ιστορίας. Είναι αυτή η επίσημη θέση της ΝΔ; Είναι αυτή η θέση του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Σας εκφράζουν αυτά; Αυτά που είπε εκφράζουν την ΝΔ ή μήπως είναι θέση της ΝΔ αυτό που είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ότι δεν αναγνωρίζει την έννοια «λαός», ίσως γιατί έχει ερωτευτεί το αρτικόλεκτο ΛΑΟΣ».

Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τους ρώτησε: «αλήθεια, με αυτούς θα κάνετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Πάρτε θέση. Όχι γενικά, αν έχει δίκιο ο Αγγ. Συρίγος, αλλά αν θα συγκυβερνήσετε μαζί τους».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αγγ. Συρίγο ο Αλ. Τσίπρας του επεσήμανε πως «μένω έκπληκτος για αυτή την παρέμβασή σας. Την παρέμβαση αναθεώρησης της ιστορίας σας. Τοποθετηθήκατε όχι εν τη ρύμη του λόγου σας, ήταν προαποφασισμένη και προετοιμασμένη ομιλία. Είστε βουλευτής της ΝΔ, έτσι; Όχι του ΛΑΟΣ ή της Χρυσής Αυγής».

Δείτε επίσης: Συρίγος: «Άρωμα το Πολυτεχνείο! Δεν έριξε τη χούντα!» – Την παραίτησή του θα ζητήσει ο Τσίπρας

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.