Ο Αντιπρόεδρος των «Γκρίζων Λύκων» σε παράκρουση δήλωσε ότι ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου είναι οι Τούρκοι!

Η Τουρκία κλιμακώνει τις ανθελληνικές της επιθέσεις και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι κάτι να πάρει, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας καλεί ξανά σε… διπλωματική λύση!

Σε ανθελληνική μανία βρίσκονται οι γείτονες, με την μια πρόκληση να διαδέχεται την άλλη. Μετά τον συνέταιρο του ΕρντογάνΜπαχτσελί, σήμερα ήρθε η σειρά του αντιπροέδρου των «Γκρίζων Λύκων» και βουλευτή Κωνσταντινούπολης, Σεμίχ Γιαλτσίν, που με μια ανάρτησή του στο twitter είχε το θράσος να δηλώσει ότι «το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου»!

Ο κουτοπόνηρος για να μην εκθέσει με τα λεγόμενά του τον Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «δεν είναι επίσημος εταίρος της κυβέρνησης» το κόμμα του Μπαχτσελί, αλλά «υπεύθυνο και συνεπές μέλος της Συμμαχίας του Λαού» που την χαρακτήρισε «προϊόν εθνικής συναίνεσης».

Έκανε και προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στον σχολιασμό του για τον «χάρτη» Μπαχτσελί, αναφέροντας ότι είναι «πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν», που «πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου». Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα επανέρχεται στην τουρκική κοινή γνώμη».

«Έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία» και πως «τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους», τόνισε ο προκλητικός, που νομίζει ότι Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι σύσσωμος ο απανταχού Ελληνισμός.

Το σίγουρο είναι πως η Τουρκία κλιμακώνει τις ανθελληνικές της επιθέσεις και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι κάτι να πάρει… Και όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στο στόχαστρό της…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον «χάρτη» Μπαχτσελί

Έλληνες ανταποκριτές ρώτησαν τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον προκλητικό «χάρτη» Μπαχτσελί, που δείχνει τουρκικά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, και ζήτησαν τοποθέτηση για την έξαρση αναθεωρητισμού από την Τουρκία.

«Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και επανέλαβε την γνωστή θέση του… Πόντιου Πιλάτου, που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Τόνισε ότι οι δυο ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι πρέπει να εργαστούν με… διπλωματικό τρόπο για να επιλύσουν τις διαφορές τους και να σταματήσει η ρητορική που μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση εντάσεων!

Δηλαδή οι Τούρκοι θα διεκδικούν και εμείς θα γυρνάμε και το άλλο μάγουλο διπλωματικά! Απορούμε γιατί δεν ακολουθούν την ίδια μέθοδο και στην δική τους εξωτερική πολιτική.

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.