Από τα μπούτια -και τις φράουλες- της Μαρίας μέχρι τις διαρροές των τηλεφωνικών συνομιλιών Μακρόν με Πούτιν, ένας παγκόσμιος πόλεμος δρόμος

Μπορεί ο κόσμος να βρίσκεται στα πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου, αλλά οι κάθε λογής «αξιωματούχοι» ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους. Όπως άλλωστε και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν πάει να καεί ο κόσμος, η καρέκλα να υπάρχει

Από τα μπούτια -και τις φράουλες- της Μαρίας, της Ζαχάροβα, της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μέχρι τις διαρροές που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, … ένας παγκόσμιος πόλεμος δρόμος!

Χιλιάδες άνθρωποι, κρέας για τα κανόνια, γίνονται … κιμάς στην κρεατομηχανή του πολέμου στην Ουκρανία. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια παγκόσμιας κυριαρχίας και νέας διεθνούς τάξης πραγμάτων σχεδιάζονται και υλοποιούνται επί πτωμάτων. Λαοί μετατρέπονται σε πρόσφυγες. Η οικονομική κρίση και η ακρίβεια γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ την ίδια ώρα ο παγκόσμιος πλούτος συγκεντρώνεται σε ολοένα λιγότερα χέρια. Οι Κασσάνδρες προειδοποιούν ακόμα και για το ενδεχόμενο νέου παγκοσμίου πολέμου.

Κι όμως, μέσα σε αυτό το επικίνδυνο για την ανθρωπότητα σκηνικό κάποιοι ζουν στη γκλαμουράτη κοσμάρα των σαλονιών της εξουσίας. Ακόμα χειρότερα. Στο όνομα της διατήρησης της καρέκλας της εξουσίας, επικεφαλής χωρών δεν διστάζουν να προβούν σε πρωτοφανείς παραβάσεις των διπλωματικών κανόνων έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί ανά τους αιώνες.

Ντοκιμαντέρ σε … σκηνοθεσία Μακρόν

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Γάλλου προέδρου, ο οποίος πρόσφατα υπέπεσε σε ένα σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές, ολίσθημα για τα διπλωματικά δεδομένα. Έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του τέσσερις ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι η συνομιλία των δύο γυρίστηκε από επαγγελματία καμεραμάν στο γραφείο του Μακρόν στο Ελιζέ, προκειμένου να αποτελέσει μέρος ενός δημοσιογραφικού ντοκιμαντέρ του γαλλικού κρατικού καναλιού, France 2, με τίτλο: «Ένας πρόεδρος, η Ευρώπη και ο πόλεμος».

Δηλαδή, ήδη από το τέλος Φεβρουαρίου του 2022, οπότε είχαν τραβηχτεί τα πλάνα, υπήρχε η πιθανότητα να δημοσιοποιηθεί η συνομιλία στη συνέχεια, προκειμένου να φιλοτεχνηθεί η εικόνα του «μεγάλου Ευρωπαίου ηγέτη», Μακρόν. Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ προβλήθηκε στο τέλος του Ιουνίου, στο France 2.

Στο βίντεο φαίνεται ότι στο γραφείο του Γάλλου προέδρου, όπως συχνά γίνεται σε περιπτώσεις συνομιλιών ομολόγων, βρισκόταν όλο το team του Ε.Μακρόν. Στο ντοκιμαντέρ, μάλιστα, παρουσιάζονται οι αντιδράσεις ενθουσιασμού των συμβούλων του Μακρόν, ιδιαίτερα για κάποιες επιθετικές ατάκες του προς τον Β.Πούτιν.

Η εικόνα πάνω από όλα

Κι όλα αυτά προβλήθηκαν δημόσια. Να σημειωθεί πως, προτού προβληθεί το ντοκιμαντέρ, το προεδρικό γραφείο είχε διαρρεύσει στα γαλλικά ΜΜΕ -mot a mot- ολόκληρη τη συνομιλία Μακρόν – Πούτιν. Σε αυτήν, μάλιστα, περιλαμβάνονταν και ιδιαίτερα σημαντικά σημεία. Όπως, μεταξύ άλλων, μια πρόταση του Γάλλου προέδρου στον Ρώσο ομόλογό του, προκειμένου να συναντηθούν με τον Τζο Μπάιντεν. Πρόταση που έκανε δεκτή ο Πούτιν, ο οποίος όμως τέσσερις ημέρες μετά έστειλε τα τανκς στην Ουκρανία (!).

Όπως και να’ χει, η διαρροή της συνομιλίας αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση των διπλωματικών πρωτοκόλλων εμπιστευτικότητας. Είναι σαν να δίδει στη δημοσιότητα ο Ερντογάν τις εμπιστευτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πώς θα εμπιστευόταν μετά από κάτι τέτοιο ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός έναν Τούρκο πρόεδρο; Απλά, θα διακόπτονταν οι επαφές σε επίπεδο ηγεσιών. Κάτι που θα αποτελούσε πλήγμα στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες είναι αναγκαίες ειδικά σε περιπτώσεις κρίσεων.

Ως εκ τούτου, εύλογα γεννάται το ερώτημα: Μα καλά, τόσο πολύ έχει τρελαθεί ο Μακρόν από την ήττα του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές που, προκειμένου να αποκαταστήσει την πληγείσα πολιτική εικόνα του, φτάνει στο σημείο να κάνει τέτοιες παιδαριώδεις, πλην όμως επικίνδυνες για τις διεθνείς συνθήκες, ενέργειες;

Κοντολογίς, τη στιγμή που στην Ευρώπη δουλεύει ασταμάτητα η κρεατομηχανή του πολέμου, και στόχος είναι να αποτραπούν τα χειρότερα, και βέβαια να σταματήσει ο πόλεμος, υπάρχουν ηγέτες που για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι η προσωπική προβολή τους;

Και όμως, ναι. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν είναι ξένο στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή εικόνα της, τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε συγχορδία με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, και ελάχιστα με την ουσία της πολιτικής και την ανακούφιση του ελληνικού λαού.

Όταν, όμως, ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού τέτοιες συμπεριφορές «γαλαζοαίματων» της εξουσίας γίνονται επικίνδυνες. Γελοιοποιώντας ακόμα και τις βασικές διπλωματικές αρχές, προς ίδιον όφελος, φέρνουν ακόμα πιο κοντά την παγκόσμια αναταραχή. Και μετά αναρωτιούνται γιατί έχουν καταστεί αναξιόπιστοι στα μάτια των λαών.

Τα μπούτια σου Μαρία

Την ίδια στιγμή, ενώ καίγεται το πελεκούδι δίπλα της, στην Ουκρανία, η πληθωρική σε καμπύλες -και όχι μόνο- εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σκέφτηκε να κάνει μια ακόμα επίδειξη … αισθησιασμού, στα όρια του soft porno, μέσω του προσωπικού της chat στο Telegram, όπου την ακολουθούν περί τα πεντακόσιες χιλιάδες άτομα (!). Είπε, λοιπόν, να μας δείξει σε μας τους «πεινασμένους» πως … τρώει τις φράουλές της.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που η Ζαχάροβα θέλει να τραβήξει τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας, ιδίως δε της ρωσικής αντρικής κοινής γνώμης, κατά προτίμηση αυτής στα ψηλά τα παραθύρια της εξουσίας, με τα … κάλλη της. Στην Ελλάδα, όπως είναι αναμενόμενο, τα ΜΜΕ είδαν «τσι-τσι» και κλικαρίσματα και έσπευσαν να προβάλλουν την «κυρία εκπρόσωπο» και τις … φράουλές της. Ουδείς, βέβαια, θυμήθηκε τον τίτλο της περίφημης ταινίας «Φράουλες και αίμα»!

Η Μαρία Ζαχάροβα, πράγματι, θεωρείται επιταχυμένη στη θέση της ως εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Καθημερινά απαντάει στους Δυτικούς, παρουσιάζοντας συνήθως τεκμηριωμένα τις ρωσικές θέσεις, και με το κατάλληλο επιθετικό και συχνά εύστοχο λεκτικό. Και βέβαια ξέρει να λέγει, πειστικά πάντως, καλά ψέματα. Το ίδιο, άλλωστε, κάνουν και πολλοί ομόλογοί της στη Δύση.

Η ίδια, πάντως, είναι τέκνο της νεορωσικής κιτς γκλαμουριάς των δεκαετιών ’90 και μετά. Στην αναρρίχησή της βέβαια συνέβαλε και η υπερπροβολή των … προσόντων της. Τα πράσινα μάτια της, και γιατί όχι, τα … μπούτια της!

Εσχάτως, για παράδειγμα, εν μέσω του πολεμικού σφαγείου, με χιλιάδες νεκρούς Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες, η ίδια δημόσια στο chat της στο Telegram διαμαρτυρόταν ότι φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Telegram με κάποια … καλλίγραμμα μπούτια δεν ήταν δικά της. Έτσι, τα μπούτια της Μαρίας έγιναν μείζον θέμα, υπερσκελίζοντας τις εκατόμβες των νεκρών.

Βέβαια, οι δημοσιογράφοι που κυκλοφόρησαν τις φωτογραφίες, παλιές καραβάνες της ρωσικής δημοσιογραφίας, μάλλον δεν επιδέχονται διάψευσης. Και, πιθανότατα, κάποιον λόγο είχαν που τις κυκλοφόρησαν. Εύγε της, πάντως. Τους επιβεβαίωσε με το βιντεάκι της με τις φράουλες!

 1. Καλησπέρα σας.
  Σιγά μην ήταν απόφαση του Μανωλάκη να δημοσιοποιηθεί. Η “αυλή” του που τον επιτηρεί και δίνει αναφορά στους από πάνω, τ’ αποφάσισε.
  Για τις φράουλες και τα μπούτια της Μαρίνας, μπορεί να ήταν και δική της απόφαση, σα γυναίκα που είναι και νομίζει τι νομίζει για να γίνει συμπαθητική..

  Σύντροφοι Πατριώτες, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ΔΕΝ υπάρχουν Ηγέτες με… ούμπαλα.
  Γιατί μόνο ένας Ηγέτης με τέτοια ψυχικά χαρακτηριστικά και χαρακτήρα θα πάρει πάνω του τις κρίσιμες αποφάσεις, την κρίσιμη στιγμή ή το κρίσιμο χρονικό διάστημα.
  Γιατί ξέρει ήδη την ρότα για το απάνεμο λιμάνι.
  Γιατί την έχει κάνει παλιότερα.
  Γιατί έχασε και ξανακέρδισε παλιότερα και ξέρει πως γίνεται αυτό.
  Γιατί δεν φοβάται να πάρει την Ευθύνη ενός λαού πάνω του..

  Αν την κρίσιμη στιγμή, ένας μικρούλης-τοσοδούλης, τοποθετημένος από ανώτερους του, ηγετίσκος-μαριονέτα, αρχίζει να ρωτάει εδώ κι εκεί “τι κάνουμε τώρα;” ή “να κάνουμε αυτό ή εκείνο” ή “ας αποφασίσουν εκείνοι” ή “θα τα χτυπήσω όλα στο μίξερ να πάρω το δυνατό μεγαλύτερα ποσοστά θετικά απ’ το λαό”,
  όλα πασαλείμματα δηλαδή..
  τότε..
  Βράστα!
  Βράστα κι άστα..

  Ούτε ακρίβεια θα γλιτώσεις, ούτε φτώχεια, ούτε ανεργία, ούτε καν πόλεμο ακόμα.
  Απλώς σ’ έχει πάρει η κατηφόρα και δεν το πήρες ακόμα χαμπάρι.
  Και μαζί και τους “υπηκόους” σου..

  Υ.Γ.
  Όσο για τα παραπάνω ερωτήματα “τι να κάνω”, προτείνω να ρωτήσουν την.. καθαρίστρια τους.
  Μπορεί να ξέρει περισσότερα..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεν άλλαξε μετά τον Raisi

Δεν είναι συνηθισμένο για έναν αυτοκράτορα να χειροδικεί δημόσια σε βάρος ενός κληρικού, όμως το 1928, σε ένα από...

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

H γουόκ ατζέντα σκοτώνει την έβδομη τέχνη

Πέρασαν παραπάνω από δύο μήνες από τη λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου καταγράφηκε ο θρίαμβος της...

Σε τροχιά… πολέμου των άστρων

Σε πόλεμο των άστρων εξελίσσεται σταθερά η σύγκρουση Μόσχας και Ουάσινγκτον με φόντο... τα διαστημικά όπλα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο...