Ανατροπή για τη Novartis: Για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την πολύκροτη υπόθεση παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη

(Ανανεωμένο) Νέα δεδομένα που συνιστούν ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεσης της Novartis καθώς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά όχι για την συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται συγκεκριμένα για τη μη αμελλητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017 καταγγελιών σε βάρος Κουρουμπλή-Ξανθού ότι δεν τιμολόγησαν φάρμακα για να ρίξουν την τιμή τους, αλλά και για τις αιτιάσεις των εισαγγελέων Τσατάνη, Ράικου, Αθανασίου για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού-Κουρουμπλή.

Παρεμβάσεις

Μεταξύ των παραβάσεων καθήκοντος (πλημμέλημα) που προσάπτονται στον πρώην υπουργό είναι ότι στις αρχές Μαρτίου 2017 άσκησε πιέσεις στην τότε εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, να διαβιβάσει τον φάκελο στη Βουλή για τα πολιτικά προσωπα “χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, πράγμα που ο ίδιος γνώριζε, προτρέποντάς την, όπως από αυτήν εξελήφθη, να κατασκευάσει στοιχεία”.

Η κα Τουλουπάκη

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού-Κουρουμπλή.

Με το ίδιο βούλευμα:

– Δεν παραπέμπονται όμως οι δυο δύο επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης

– Δεν παραπέμπονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και (για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή) Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Ιωάννης Φιλιππάκης.

Το βούλευμα πάντως είναι διαφοροποιημένο από την εισαγγελική πρόταση 364 σελίδων της κας Ελένης Μετσοβίτου που εκδόθηκε στις 14 Ιουνίου.

Παπαγγελόπουλος: Καμία κατηγορία για Novartis

Οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρουν: 

“Με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες. Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην  με πλειοψηφία 3-2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη  για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή , με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι  για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και  θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης”

Ελένη Τουλουπάκη: Μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση

Σε δήλωση της η Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει τα εξής: Η χθεσινή με οριακή πλειοψηφία παραπομπή μου ως Εισαγγελέως Διαφθοράς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ως τιμωρία μου για το “αδίκημα” της τήρησης του όρκου μου και του καθήκοντός μου,  πρέπει να αφυπνίσει όλους μας για το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της.  

Η άνω οριακή πλειοψηφία είναι η “απάντηση” της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ολοφάνερα κρύπτονται πίσω από αυτήν την πολιτική δίωξή μου, στην τόλμη μου να ελέγξω σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να αγγίξω μεγάλα και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα. 

Σίγουρα είναι μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, το αφήγημα της δήθεν “σκευωρίας” NOVARTIS κατέρρευσε  ως χάρτινος πύργος και ανέδειξε το μεθοδευμένο των διώξεων μου και του ανελέητου διασυρμού του προσώπου μου. 

Ωστόσο, ο Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει· αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του, αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το “Σύστημα” και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού. Η πίστη μου είναι ακλόνητη. Η πλήρης δικαίωση θα έρθει. Και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι θα  λάβουν τη θέση που τους αναλογεί.

Δήλωση Βασίλη Χειρδάρη, συνηγόρου Τουλουπάκη

Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο  σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κλπ συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου!  Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και  καθιστά την αθώωση προφανή. 

Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι: 

α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες, 

β) βγάζει από το “κάδρο” της παραπομπής στο ακροατήριο  το   σκάνδαλο “Novartis”, θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,

γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του… 

Φιλιππάκης: “Η Δημοκρατία πράγματι νίκησε τη μαφία”

Ο εκδότης της εφημερίδας “Δημοκρατία”, Ιωάννης Φιλιππάκης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως  “κάναμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον χωρίς εξαρτήσεις και πάσης φύσεως “υποκλίσεις”. Αυτό το καθήκον μας καλεί τώρα να αναζητήσουμε όλους όσοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και τους δημοκρατικούς και δικαστικούς θεσμούς στον τόπο μας.”Αλλ’ η Δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει”.  Η δημοκρατία πράγματι νίκησε τη μαφία.”

“Η  απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί την επιβεβαίωση ότι η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο κάθε αδικούμενου πολίτη όσο ισχυροί και αν είναι αυτοί που τον απειλούν. Η αλήθεια υπερίσχυσε και η δικαιοσύνη αποδόθηκε. Η πασιφανής κατάχρηση εξουσίας που επιχειρήθηκε και είχε ως στόχο την προσωπική μου σπίλωση, απέτυχε! H προσπάθεια  ομηρίας του εκδοτικού μας ομίλου  από τους γνωστούς παραεξουσιαστικούς κύκλους, έπεσε στο κενό!

Θα ήταν πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία  σε αυτή την χώρα, να μην διώκονται οι ένοχοι αλλά οι καταγγέλοντες τους ενόχους. Με λυπεί ιδιαίτερα η “στρατολόγηση” εκπροσώπων του κοινοβουλίου, αλλά και προθύμων μέσων μαζικής ενημέρωσης και, κατά δήλωσιν πλέον,  “δημοσιογράφων”,  σε ένα εμφανώς εκδικητικό σχέδιο τρομοκράτησης και φίμωσης εκδοτών και δημοσιογράφων  που τόλμησαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν μια σειρά σημαντικών σκανδάλων της μεταπολιτευτικής περιόδου στην πατρίδα μας.

Κάναμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον χωρίς εξαρτήσεις και πάσης φύσεως “υποκλίσεις”. Αυτό το καθήκον μας καλεί τώρα να αναζητήσουμε όλους όσοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και τους δημοκρατικούς και δικαστικούς θεσμούς στον τόπο μας.

“Αλλ’ η Δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει”.  Η δημοκρατία πράγματι νίκησε τη μαφία.

Θα συνεχίσω να πράττω  στο ακέραιο το καθήκον μου στον Τύπο προς όφελος της πατρίδας μου!

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης” 

Δήλωση Γιάννας Παπαδάκου

“Η χθεσινή δικαίωσή μου καθώς και των άλλων δημοσιογράφων με το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Μιωνή είναι μια αυτονόητη ιστορική δικαίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, η οποία πάντως φαίνεται ότι και στις μέρες μας ασκείται με δυσκολίες και αγώνες των δημοσιογράφων. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας από τους ανώτατους δικαστές προς όλους τους ανθρώπους του Τύπου (ηλεκτρονικού ή έντυπου) ότι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας είναι το ρεπορτάζ, η έρευνα και ο έλεγχος της εξουσίας. Εκτεθειμένοι από το χθεσινό βούλευμα είναι εκείνοι που σιώπησαν για τις διώξεις των συναδέλφων τους, φοβήθηκαν ή ενέδωσαν στις απειλές των αφεντικών τους. Δικαιωμένοι είναι όσοι τόλμησαν να αναδείξουν τις θέσεις μας και πολύ απλά να δώσουν φωνή στην άλλη άποψη, όπως ορίζει η δεοντολογία της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Στο καλάθι των αχρήστων πέταξε και το Συμβούλιο των πέντε ανώτατων δικαστών και τις καταγγελίες του ανεκδιήγητου κ. Μιωνή. Τώρα θα λογοδοτήσει και για τις συκοφαντίες εναντίον μου.

Παράλληλα το βούλευμα του Συμβουλίου αμετάκλητα αναγνωρίζει την ύπαρξη του σκανδάλου της Novartis, αφού και η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη γίνεται διότι δήθεν δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για πρώην υπουργό Υγείας. Η δικογραφία αυτή είχε ως αποστολέα, μεταξύ άλλων, εμπλεκόμενο για μίζες πρώην υπουργό στο σκάνδαλο Novartis, κατηγορούμενο ακόμη και σήμερα.

Η σκευωρία της σκευωρίας θα καταρρεύσει και στο ακροατήριο, η αλήθεια θα φανεί γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται.” 

Πηγή: capital.gr

 1. Να υπάρχει μια γιγαντοοθόνη έξω από καθε εκλογικό κέντρο να μεταδίδει τη δίκη τγς σκευωρίας του σταλινικικού καθεστώτος Τσίπρα.

 2. @Lortl, διάβασες καλά το βούλευμα, μόνο για “σκευωρία” δεν παραπέπονται! Αλλά, πού τα “πετσωμένα” μέσα να σε πληροφορήσουν… Αν δεν πιτσεύεις εμένα, διάβασε την “Καθημερινή”, την Μάνδου που ζητεί συγνώμη!

 3. Ας μάθουμε λοιπόν πότε στήνεται το ειδικό δικαστήριο.
  Ποιοι δικαστές που θα δικάσουν!!!
  Πέρα από την αλήθεια υπάρχουν θέματα που αφορούν
  την ίδια την χώρα και το πως στήνεται το όλο σκηνικό.
  Αυτό δεν γίνεται να έχει διαχρονική παρουσία.
  Κάποτε οι νοοτροπίες άλλοτε κατεστημένου λαμβάνουν τέλος.
  Πλήρως αντίθετη προσωπική άποψη με όλα όσα επένδυσαν ως κατηγορητήριο
  στα πρόσωπα όλων των προσώπων που έδωσαν ως κατηγορούμενους.
  Με απεριόριστη κατανόηση σε όλη την χρονοβόρα διαδικασία της ολοκλήρωσης
  της εκάστοτε δικογραφίας.
  Μας διαφεύγει κάτι που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.
  Ο χρόνος, ο χρόνος ολοκλήρωσης μια τόσο μεγάλης διαδικασίας.
  Ας σπαταλάμε λοιπόν το χρόνο σε θέματα που έχουν να προσφέρουν στο τόπο
  και όχι σε θέματα που αποτελούν τροφή ώστε μία κατηγορία ελάχιστοι βεβαίως
  πολιτών, να κερδίζει, να ευημερεί, να καταστρέφει τον τόπο.
  Δεν του γύρισε η τύχη ώστε η αυτοδυναμία τους να έχει επόμενη θητεία τετραετίας.
  Τι να περιμαζέψουν τώρα που ο χρόνος τους πιέζει αφόρητα.

 4. Ακόμα και η Μάνδρου που δεν την λές και ανεξάρτητη ανέβηκε στα κάγγελα και καταγγέλει παραπλάνηση από δικαστικές πηγές, ζητώντας συγνώμη από τηλεθεατές και αναγνώστες.
  Αλήθεια ποιές είναι οι δικαστικές πηγές θα μας πει;

 5. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ο διπλασιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο του ΚΚ Β’
  Οι γιατροί έγραψαν πλαστές συνταγογραφήσεις και οι φαρμακοποιοί τις εκτέλεσαν.
  Αμφότεροι οι κλάδοι τσέπωσαν τα δις Ευρώ σε υγεία των κορόιδων (Ελληνικός λαός) που θα τα πληρώσει
  Και προφανώς η ελληνική δικαιοσύνη δεν λειτουργεί μια και δεν το βλέπει.Είτε είναι κατευθυνόμενη ή τελείως γκαβή.
  Το πολιτικό σύστημα τώρα ανεξαρτήτως κόμματος ήθελε τα ψηφαλάκια των δύο κλάδων γι αυτό και το θεατρικό της Novartis.
  Τα υπόλοιπα είναι να’χουμε να λέμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ένα σχολείο κάπου…

Προ ημερών, βρέθηκα σε κάποιο ιδιωτικό νηπιαγωγείο κάπου στην Αττική, όπου παρακολούθησα την αποχαιρετιστήρια γιορτούλα των λιλιπούτειων μαθητών εν...

Ο πρόεδρος που έγραψε την ιστορία της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει να καυχηθεί για πολλά ως εφοπλιστής και επιχειρηματίας. Από μια ταπεινή σχολή οδηγών στην Κοκκινιά...

Είναι ωραία στην Αθήνα το καλοκαίρι

Πάνε χρόνια που τα καλοκαίρια έχασαν οριστικά τη σημασία τους. Η έλευση του θέρους για πολλούς από εμάς σημαίνει...

Πώς θα σταματήσει η λεηλασία

Δεκαεπτά χωριά στον Λαγκαδά μείνανε χωρίς ρεύμα και τα χωράφια τους απότιστα, αφού οι γεωτρήσεις τους δουλεύουνε με ρεύμα,...